Cessna Citation CJ1 +

2005 - 2011

Pasagjerët

5 Simbol i paqës

Varg

1,285 Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

360 Knots

Tavan

41,000 Feet

Djegia e karburantit

132 GPH

Fakte kyçe

  • La Cessna Citation CJ1 + është një avion i lehtë i prodhuar nga Cessna midis 2005 dhe 2011.
  • La Cessna Citation CJ1 + është mundësuar nga dy motorë Williams FJ44-1AP, duke rezultuar në një djegie të karburantit në orë prej 132 Gallons në orë.
  • I aftë për të udhëtuar deri në 360 knots, Cessna Citation CJ1 + mund të fluturojë pa ndalur deri në 1285 milje detare.
  • Avioni mund të transportojë deri në 5 pasagjerë.
  • La Cessna Citation CJ1 + ka një çmim të vlerësuar për orë charter prej 2250 $, me një çmim të ri liste prej 5.2 milion $ në kohën e prodhimit.

Pasqyrë & Histori

La Cessna Citation Jet 1+ është një avion korporativ i lehtë me turbofan i ndërtuar nga Textron Cessna. Ajo u zhvillua si një version i përmirësuar i CJ1 me aftësinë për të fluturuar më shpejt plus një rritje prej 100 kilogramësh të peshës bruto duke e lejuar atë të mbante më shumë ngarkesë në distanca më të mëdha.

Që nga janari 2016, 53% e Citation Avionët CJ1+ u blenë në pronësi të mëparshme nga pronarët e tyre aktualë, 47% të tjerë të rinj. 8.8% janë aktualisht në shitje, me shumicën e atyre (78%) nën një marrëveshje ekskluzive të ndërmjetësit. Kur shitet, numri mesatar i ditëve në treg është 453.

CJ1+ zëvendësoi CJ1 në 2005. Ajo ndan të njëjtën kornizë ajrore, por ka një paketë avionike të përditësuar. Prodhimi përfundoi në 2011 pas përfundimit të 102 dërgesave.

 

Cessna Citation Performanca CJ1 +

CJ1+ është jashtëzakonisht efikas në karburant, djeg mesatarisht 122 gallonë në orë. Ekonomia e djegies së karburantit të saj mund t'i atribuohet kryesisht CessnaZgjedhja e motorëve. Përdor dy turbofanë Williams/Rolls-Royce FJ44-1A, secila prej të cilave jep 1,965 paund shtytje gjatë ngritjes. CJ1 ka një kapacitet të ngarkesës prej 1,500 paund; pesha e saj maksimale e ngritjes (MTOW) prej 10,700 paund është 100 paund më e rëndë se MTOW e paraardhësit të saj Citation Avion Pesha maksimale e karburantit gjithashtu u rrit 300 paund në një total prej 3,220 paund. Në 41,000 këmbë, CJ1+ mund të udhëtojë më shumë se 20 knots më shpejt se CJ1.


Plus, rritja e peshës bruto 100 paund të CJ1+ e lejon atë të mbajë më shumë ngarkesa në distanca më të mëdha. Gama maksimale e IFR me një pilot të vetëm dhe tre pasagjerë është 1,285 nm. Këto ndryshime rezultuan në fleksibilitet më të mirë të gamës/ngarkesës, duke u ofruar pronarëve më shumë mundësi në planifikimin e fluturimit. Rezultati më befasues i rritjes së konsiderueshme të ngarkesës është se CJ1+ është në të vërtetë më i shpejtë se ai Citation Avion E Citation CJ1 ka një diapazon maksimal (i nënshtrohet erërave të kokës, lartësisë së madhe, temperaturave të nxehta ose kapacitetit më të lartë) prej 1285 milje dhe një shpejtësi maksimale prej 378knots. CJ1+ është krijuar posaçërisht për të qenë në gjendje të operojë në pistat e shkurtra. Në nivelin e detit CJ1 mund të ngrihet në 3,080 metra; në pistat në një lartësi prej 5,000 këmbë, distanca e saj e ngritjes rritet në vetëm 5,710 këmbë.

 

Cessna Citation CJ1 + Brendshme

Masa e kabinës është 11 metra e gjatë 4.8 metra e gjerë 4.8 metra e gjatë, duke i dhënë asaj një vëllim të përgjithshëm të kabinës prej 186 metra kub. Përmasat e bëjnë atë të rehatshme për 6 pasagjerë, me konfigurimin maksimal të ulëseve 8. Shumica e pronarëve, duke ditur tiparet ekonomike të CJ1, janë të befasuar se sa i rehatshëm është. Rreshti i rënë me gjatësi të plotë i jep kabinës një ndjenjë më të gjerë. Dera e dyfishtë e mbyllur përdor një sistem fiksimi të ngjashëm me atë të një kasaforte, i cili zvogëlon zhurmën e kabinës. Tualeti, brendësia prej lëkure, ambientet e galerisë, kabina me ajër të kondicionuar dhe nën presion për komoditetin e udhëtarëve dhe kapaciteti bujar i bagazheve janë vetëm disa nga objektet.

Pjesa e brendshme e CJ1+ me katër vende ka marrë përmirësime thelbësore. CessnaKarakteristikat standarde të CJ1+ përfshijnë tani një tualet me rrip të dorës së majtë, qendër luksoze freskuese, ndriçim indirekt dhe jelekë mbi ujë. E Citation CJ1+ gjithashtu përfiton nga përparimet e dizajnit të brendshëm të Cessnaështë më i madh Citations Për shembull, CJ1+ do të ketë Cessnarreshtim i ri njëpjesësh, i ngjashëm me automobilin, i kabinës. Kjo rreshtim sipërm u prezantua për herë të parë në Citation Sovereign.

Qëllimet e projektimit të Citation Jet mund të përmblidhet në tre fjalë: thjeshtësia, ekonomia dhe performanca. Kjo doli të ishte një sfidë, veçanërisht në krijimin e një strukture aerodinamike që është e matur financiarisht për të prodhuar dhe trajtuar mirë. E mëparshme Citations kishte përdorur një krah të drejtë, i cili ngadalëson avionin në mënyrë të konsiderueshme, por zvogëlon në mënyrë dramatike kostot e prodhimit dhe projektimit. E Citation Jet u përmirësua në një krah natyror të rrjedhës laminare, e cila mori katër vjet për t'u dizajnuar në një sipërmarrje të përbashkët midis Cessna dhe NASA. Ky krah vonon fillimin e ndarjes së rrjedhës së ajrit më gjatë, duke përmirësuar karakteristikat e ngritjes në tërheqje dhjetë deri në pesëmbëdhjetë përqind në krahasim me modelet e mëparshme të krahut të drejtë.

 

Kabinë

Standarti Citation Paketa avionike CJ1+ Collins Pro Line 21 është pothuajse identike me sistemin e ofruar në të re Citation CJ2 + dhe Citation CJ3 Ajo përmban një konfigurim standard të tre ekraneve me kristal të lëngshëm me ngjyra 8-inç me 10-inç me matricë aktive, dy kompjuterë të të dhënave të ajrit, një sistem serveri skedarësh me panelin e kontrollit të kursorit dhe mbivendosje të zgjeruara të hartave, radiot Pro-Line 21 CNS, transmetimin e motit, dhe Collins FMS-3000 me bazën e të dhënave të performancës.


Pajisjet opsionale CJ1+ avionike përfshijnë tabela elektronike që tregojnë pozicionin e avionëve gjeo-referuar në diagramet e aeroportit, motin grafik interaktiv dhe Honeywell Mark VIII EGPWS.

 

Cessna Citation CJ1 + Kostoja e Kartës

Ky avion është një nga avionët më ekonomikë në dispozicion për fluturime çarter nga dhe për në Nju Jork, me një gamë të gjerë disponueshmërie në disa tregje kryesore të aviacionit. Kostoja e marrjes me qira të një CJ1+ fillon nga rreth 2,650 dollarë në orë. Tarifat e marrjes me qira të orëve nuk përfshijnë të gjitha taksat, karburantin dhe tarifat e tjera. Kostot e kartës do të ndryshojnë në bazë të vitit të prodhimit/modelit, orarit, itinerarit, totalit të udhëtarëve dhe bagazheve dhe faktorë të tjerë.

Kostoja e blerjes

Kostoja e blerjes për CJ1+ zakonisht varion nga 2.2 milion dollarë. Çmimi i një avioni varet nga viti i prodhimit; gjithashtu mund të shkojë mbi gamën e dhënë nëse prodhimi është i ri. Do t'i kushtojë blerësit rreth 1 milion dollarë në vit, e cila përfshin karburantin, anëtarët e ekuipazhit dhe mirëmbajtjen, etj.

Shifrat në thellësi

Performance

Diapazoni: 1,285 nm

Shpejtësia e lundrimit: 360 knots

Tavani: 41,000 këmbë

Largësia nga ngritja: 3,990 këmbë

Distanca e Uljes: 2,481 këmbë


përmasat

Gjatësia e jashtme: 12.98 metra

Lartësia e jashtme: 4.21 metra

Hapësira e krahëve: 14.26 metra

Gjatësia e Brendshme: 3.35 metra

Gjerësia e Brendshme: 1.46 metra

Lartësia e Brendshme: 1.46 metra

Raporti i brendshëm / i jashtëm: 26%

rehati

Numri i udhëtarëve: 5

Nivelet e zhurmës së kabinës: N / A dB

Lartësia e kabinës: 8,000 këmbë

Çmimi i vlerësuar për orë: 2,250 dollarë

Çmimi i blerjes: 5.2 milion dollarë


Fuqija

Prodhuesi i motorit: Williams

Modeli i motorit: FJ44-1AP

Djegia e karburantit: 132 litra në orë

peshat

Kapaciteti i bagazhit: 52 këmbë kubike

Pesha e bagazhit: bs

Pesha maksimale e ngritjes: 10,700 bs

Harta e Diapazonit

Cessna Citation Harta e Diapazonit CJ1 Plus