Cessna Citation CJ1

2000 - 2005

Pasagjerët

5 Simbol i paqës

Varg

1,127 Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

377 Knots

Tavan

41,000 Feet

Djegia e karburantit

134 GPH

Fakte kyçe

  • La Cessna Citation CJ1 është një avion i lehtë i prodhuar nga Cessna midis 2000 dhe 2005.
  • La Cessna Citation CJ1 është mundësuar nga dy motorë Williams FJ44-1AP, duke rezultuar në një djegie të karburantit në orë prej 134 Gallons në orë.
  • I aftë për të udhëtuar deri në 377 knots, Cessna Citation CJ1 mund të fluturojë pandërprerë deri në 1127 milje detare.
  • Avioni mund të transportojë deri në 5 pasagjerë.
  • La Cessna Citation CJ1 ka një çmim të vlerësuar për orë charter prej 2000 $, me një çmim të ri liste prej 4.1 milion $ në kohën e prodhimit.

Pasqyrë & Histori

La Cessna Modeli CJ1 klasifikohet në kategorinë Light Jet me gjashtë vende dhe një tualet të mbyllur. E Citation CJ1 u përmirësua në origjinal CitationJet me një komplet avionik EFIS të përditësuar dhe një peshë maksimale të ngritjes në rritje. CJ1 mund të operohet me një pilot.

Që nga qershori 2020, 88% e Citation Avionët CJ1 u blenë në pronësi të mëparshme nga pronarët e tyre aktualë, 12% të tjerë të rinj. 11.3% janë në shitje me më shumë se gjysmën e tyre (64%) sipas një marrëveshjeje ekskluzive të ndërmjetësit. Kur shitet koha mesatare në treg është 367 ditë.

Origjinal CitationJet (modeli 525) kishte fluturimin e tij të parë në 1991 me Certifikimin FAA në 1992 dhe më pas dorëzimin e parë në 1993. Citation CJ1 ishte avioni i dytë në CitationSeria Jet/CJ e cila zëvendësoi modelin origjinal CitationJet (CJ). Filloi prodhimin në vitin 2000 dhe përfundoi prodhimin në 2005. Gjatë asaj kohe, u prodhuan gjithsej 198 avionë me të gjithë, përveç tre aktualisht.

 

Cessna Citation Performanca CJ1

CJ1 është jashtëzakonisht efikas në karburant, djeg mesatarisht 134 gallonë në orë. Ekonomia e djegies së karburantit të saj mund t'i atribuohet kryesisht CessnaZgjedhja e motorëve. Përdor dy turbofanë Williams/Rolls-Royce FJ44-1A, secila prej të cilave jep 1,900 paund shtytje gjatë ngritjes. CJ1 ka një kapacitet të ngarkesës prej 1,400 paund; pesha e saj maksimale e ngritjes (MTOW) prej 10,600 paund është 100 paund më e rëndë se MTOW e paraardhësit të saj Citation Avion Pesha maksimale e karburantit gjithashtu u rrit 300 paund në një total prej 3,220 paund.


Këto ndryshime rezultuan në fleksibilitet më të mirë të gamës/ngarkesës, duke u ofruar pronarëve më shumë mundësi në planifikimin e fluturimit. Rezultati më befasues i rritjes së konsiderueshme të ngarkesës është se CJ1 është në të vërtetë më i shpejtë se ai Citation Avion E Citation CJ1 ka një rreze maksimale (në varësi të erës së përparme, lartësi të madhe, temperatura të nxehta ose kapacitet më të lartë) prej 1290 milje dhe një shpejtësi maksimale prej 434 mph. CJ1 është krijuar posaçërisht për të qenë në gjendje të operojë në pistat e shkurtra. Në nivelin e detit CJ1 mund të ngrihet në 3,080 metra; në pistat në një lartësi prej 5,000 këmbë, distanca e saj e ngritjes rritet në vetëm 5,710 këmbë.

 

Cessna Citation CJ1 Brendshme

Masa e kabinës është 11 metra e gjatë 4.8 metra e gjerë 4.8 metra e gjatë, duke i dhënë asaj një vëllim të përgjithshëm të kabinës prej 186 metra kub. Përmasat e bëjnë atë të rehatshme për 6 pasagjerë, me konfigurimin maksimal të ulëseve 8. Shumica e pronarëve, duke ditur tiparet ekonomike të CJ1, janë të befasuar se sa i rehatshëm është. Rreshti i rënë me gjatësi të plotë i jep kabinës një ndjenjë më të madhe. Dera e dyfishtë e mbyllur përdor një sistem fiksimi të ngjashëm me atë të një kasaforte, i cili zvogëlon zhurmën e kabinës. Tualeti, brendësia prej lëkure, objektet e galerisë, kabina me ajër të kondicionuar dhe nën presion për komoditetin e udhëtarëve dhe kapaciteti jashtëzakonisht bujar i bagazheve janë disa nga pajisjet.

Qëllimet e projektimit të Citation Jet mund të përmblidhet në tre fjalë: thjeshtësia, ekonomia dhe performanca. Kjo doli të ishte një sfidë, veçanërisht në krijimin e një strukture aerodinamike që është e matur financiarisht për të prodhuar dhe trajtuar mirë. E mëparshme Citations kishte përdorur një krah të drejtë, i cili ngadalëson avionin në mënyrë të konsiderueshme, por zvogëlon në mënyrë dramatike kostot e prodhimit dhe projektimit. E Citation Jet u përmirësua në një krah natyror të rrjedhës laminare, e cila mori katër vjet për t'u dizajnuar në një sipërmarrje të përbashkët midis Cessna dhe NASA. Ky krah vonon fillimin e ndarjes së rrjedhës së ajrit më gjatë, duke përmirësuar karakteristikat e ngritjes në tërheqje dhjetë deri në pesëmbëdhjetë përqind në krahasim me modelet e mëparshme të krahut të drejtë.

 

Kabinë

La Citation CJ1 vjen e pajisur me paketën e avancuar avionike Pro Line 21, e kompletuar me tre ekrane LCD me ekran të sheshtë 10 inç me 8 inç të aftë për të vepruar si Ekranet Kryesore të Fluturimit dhe Shfaqjet me shumë funksione.


Sistemet e tjera të paraqitura në këtë komplet avionik përfshijnë FMS-3000 të vetme të shoqëruar me aftësinë VNAV dhe RNP 0.3, radiot Pro-Line 21 CNS, një Single Automatic Direction Finder (ADF), një bazë të dhënash elektronike të tabelës, një mot të transmetimit XM, një informacion të integruar të fluturimit Sistemi (IFIS), njësitë e akordimit të radios RTU-4220, një Sistem i Menaxhimit të Fluturimit (FMS), një Njësi Serveri Skedar (FSU) me mbivendosje të zgjeruara të hartave, një radar moti në gjendje të ngurtë dhe një Sistem diagnostikues mirëmbajtjeje (MDS). Ky avion privat është i pari në klasën e tij që vjen i pajisur me këtë paketë të sofistikuar të teknologjisë avionike. Ky sistem avionik është mjaft i thjeshtë për të lejuar operacionet me një pilot për fleksibilitet më të madh në planifikimin e operimit të fluturimit duke zvogëluar shpenzimet e funksionimit.

 

Cessna Citation Kostoja e Kartës CJ1

Ky avion është një nga avionët më ekonomikë në dispozicion për fluturime çarter nga dhe për në Nju Jork, me një gamë të gjerë disponueshmërie në disa tregje kryesore të aviacionit. Kostoja e marrjes me qira të një CJ1 fillon me rreth 2,500 dollarë në orë. Tarifat e marrjes me qira të orëve nuk përfshijnë të gjitha taksat, karburantin dhe tarifat e tjera. Kostot e kartës do të ndryshojnë në bazë të vitit të prodhimit/modelit, orarit, itinerarit, totalit të udhëtarëve dhe bagazheve dhe faktorë të tjerë.

Kostoja e blerjes

Kostoja e blerjes për CJ1 zakonisht varion nga 2 milion dollarë. Çmimi i një avioni varet nga viti i prodhimit; gjithashtu mund të shkojë mbi gamën e dhënë nëse prodhimi është i ri. Ajo do t'i kushtojë blerësve rreth 1 milion dollarë në vit, e cila përfshin karburantin, anëtarët e ekuipazhit dhe mirëmbajtjen, etj. Çmimi i parapaguar është rreth 1.5 milion dollarë në vit.

Shifrat në thellësi

Performance

Diapazoni: 1,127 nm

Shpejtësia e lundrimit: 377 knots

Tavani: 41,000 këmbë

Largësia nga ngritja: 4,220 këmbë

Distanca e Uljes: 2,644 këmbë


përmasat

Gjatësia e jashtme: 12.98 metra

Lartësia e jashtme: 4.21 metra

Hapësira e krahëve: 14.26 metra

Gjatësia e Brendshme: 3.35 metra

Gjerësia e Brendshme: 1.46 metra

Lartësia e Brendshme: 1.46 metra

Raporti i brendshëm / i jashtëm: 26%

rehati

Numri i udhëtarëve: 5

Nivelet e zhurmës së kabinës: N / A dB

Lartësia e kabinës: 8,000 këmbë

Çmimi i vlerësuar për orë: 2,000 dollarë

Çmimi i blerjes: 4.1 milion dollarë


Fuqija

Prodhuesi i motorit: Williams

Modeli i motorit: FJ44-1AP

Djegia e karburantit: 134 litra në orë

peshat

Kapaciteti i bagazhit: 63 këmbë kubike

Pesha e bagazhit: bs

Pesha maksimale e ngritjes: 10,600 bs

Harta e Diapazonit

Cessna Harta e Diapazonit CJ1