Cessna Citation Të lumtë

1997 - 2006

Pasagjerët

7 Simbol i paqës

Varg

1,610 Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

405 Knots

Tavan

45,000 Feet

Djegia e karburantit

148 GPH

Fakte kyçe

  • La Cessna Citation Bravo është një avion i lehtë i prodhuar nga Cessna midis 1997 dhe 2006.
  • La Cessna Citation Bravo mundësohet nga dy motorë Pratt & Whitney Canada PW530A, duke rezultuar në një djegie të karburantit në orë prej 148 Gallons në orë.
  • I aftë për të udhëtuar deri në 405 knots, Cessna Citation Bravo mund të fluturojë pa ndërprerje deri në 1610 milje detare.
  • Avioni mund të transportojë deri në 7 pasagjerë.
  • La Cessna Citation Bravo ka një çmim të vlefshëm për orë charter prej 2500 $, me një çmim të ri liste prej 6.2 milion $ në kohën e prodhimit.

Pasqyrë & Histori

La Citation markë përfshin gjashtë familje të veçanta të avionëve. Bravo erdhi nga Citation Familje II. Si pasardhës i Citation II, Bravo përmban motorë më të fuqishëm dhe më efikasë në karburant PW530A, duke rezultuar në një MGTOW më të lartë, një shpejtësi më të shpejtë lundrimi dhe një distancë më të gjatë.

Që nga shkurti 2014, Citation Tregu Bravo përbëhet nga 100% në pronësi të mëparshme. Përqindja për shitje është 12.3% me 54% sipas një marrëveshjeje ekskluzive të ndërmjetësit dhe ditët mesatare në treg janë 334 ditë.

Fluturimi i parë i Citation Bravo u zhvillua më 25 prill 1995. E fundit Citation Bravo doli nga linja e prodhimit mbi një dekadë më vonë në fund të 2006. Gjatë asaj kohe, gjithsej 336 Citation Avionët Bravo u ndërtuan nga 1997 në 2006 me 333 në funksion sot.

 

Cessna Citation Performancë Bravo

La Citation Bravo mundësohet nga dy motorë Pratt & Whitney PW530A. Çdo motor jep 12.84kN (2,287lb) shtytje. Performanca e pistës lejon fluturime për dhe nga aeroportet me shirita të pistës prej 1,100m. Në kohën e projektimit të tij, asnjë avion tjetër privat me madhësi të lehtë nuk përdorte motorët PW530A.


Ata djegin trembëdhjetë për qind më pak karburant sesa motorët e tjerë në seri. Cessnainxhinierët panë potencialin e tyre dhe i përdorën ato në Citation Bravo. Bravo humbi 150 paund kapacitet mbajtës të karburantit, rriti peshën maksimale të ngritjes me 500 paund, dhe ende arrin të djegë më pak kilogramë karburant në orë. Avioni ngjitet drejtpërdrejt në një lartësi prej 7,620m në peshën maksimale të ngritjes në dhjetë minuta dhe në 13,100m në 32 minuta. Gama me karburant të plotë dhe një peshë maksimale e ngritjes është 3,232 km. Avioni arrin një shpejtësi lundrimi deri në 403 knots (745km/orë). Gama e Citation Bravo është 1,587 nm.

 

Cessna Citation Brendshme Bravo

Kabina është e ndezur dhe e ajrosur me ajër dhe është nën presion në një diferencial presioni prej 8.8psi duke përdorur një sistem presioni të ajrit të rrjedhjes së motorit. Kabina, e cila mund të përshtatet sipas specifikimeve të operatorit, ka një plan standard shtatë vendesh me katër pasagjerë në vendet e klubit përballë njëri-tjetrit plus tre vende shtesë për klubin. Masa e kabinës është 1.43m e lartë, 1.48m e gjerë dhe 4.75m e gjatë pa kabinën e kabinës.

Ndarjet e bagazheve të hundës, kabinës dhe bishtit kanë një kapacitet total prej 1.54m³. Një nga veçoritë që përcakton Citation Bravo përveç konkurrencës është komoditeti i tij. Inxhinierët e projektuan kabinën të ishte shumë e qetë, e pajisur me izolim në thes dhe një guaskë të brendshme të izoluar për të eleminuar zhurmën e ventilatorit të motorit me frekuencë të ulët të zakonshme në avionët e vegjël privatë. Për më tepër, një vulë dytësore në derën e kabinës u shtua për të zvogëluar zhurmën e erës. Bravo ka disa ndarje bagazhesh me një kapacitet të kombinuar prej shtatëdhjetë e tre metra kub, ose rreth shtatë valixhe, katër çanta golfi dhe disa grupe ski. Ekziston një ndarje e përshtatshme pranë tualetit të kabinës për pallto dhe sende dore, dhe të gjitha sediljet kanë sirtarë magazinimi nën to. 6-8 pasagjerë mund të futen lehtësisht në avion.

 

Kabinë

Kuverta e fluturimit ka dy vende plotësisht të rregullueshme. Avioni është i pajisur me sistemin avionik të integruar Honeywell Primus 1000, me një sistem të menaxhimit të fluturimit Honeywell GNSX dhe një sistem elektronik të informacionit të fluturimit, ekranet kryesore të fluturimit me ekran të dyfishtë 7in × 8in dhe një ekran me shumë funksione 7in × 8in.


Kompleti i lundrimit Honeywell përfshin një rojtar të gjithanshëm VHF, pajisje për matjen e distancës dhe zbulues automatik dixhital të drejtimit, xhiroskopë vertikalë Honeywell VG-14A dhe një grup busull C-14. Avioni është i pajisur me një radar moti me ngjyrë Honeywell Primus 660. Sistemi i komunikimit të pilotit bazohet në transmetues të dyfishtë Honeywell KY-196 VHF dhe merr njësi

 

Cessna Citation Kostoja e Kartës Bravo

Ky avion është një nga avionët më ekonomikë në dispozicion për fluturime çarter nga dhe për në Nju Jork, me një gamë të gjerë disponueshmërie në disa tregje kryesore të aviacionit. Kostoja e marrjes me qira të këtij avioni fillon me rreth 2,200 dollarë në orë. Tarifat e kartës për orë nuk përfshijnë të gjitha taksat, karburantin dhe tarifat e tjera. Kostot e kartës do të ndryshojnë në bazë të vitit të prodhimit/modelit, orarit, itinerarit, totalit të udhëtarëve dhe bagazheve dhe faktorë të tjerë.

Kostoja e blerjes

Kostoja e blerjes për Cessna Citation Bravo zakonisht shkon nga 6.2 milion dollarë. Çmimi i një avioni varet nga viti i prodhimit; gjithashtu mund të shkojë mbi gamën e dhënë nëse prodhimi është i ri. Do t'i kushtojë blerësit rreth 1 milion dollarë në vit, e cila përfshin karburantin, anëtarët e ekuipazhit dhe mirëmbajtjen, etj. Çmimi i një avioni të zotëruar mund të jetë brenda 2-3 milion dollarëve. Aktualisht mund të gjeni shumë shitës në faqe të ndryshme interneti.

Shifrat në thellësi

Performance

Diapazoni: 1,610 nm

Shpejtësia e lundrimit: 405 knots

Tavani: 45,000 këmbë

Largësia nga ngritja: 4,200 këmbë

Distanca e Uljes: 2,577 këmbë


përmasat

Gjatësia e jashtme: 14.42 metra

Lartësia e jashtme: 4.57 metra

Hapësira e krahëve: 15.76 metra

Gjatësia e Brendshme: 4.85 metra

Gjerësia e Brendshme: 1.25 metra

Lartësia e Brendshme: 1.46 metra

Raporti i brendshëm / i jashtëm: 34%

rehati

Numri i udhëtarëve: 7

Nivelet e zhurmës së kabinës: N / A dB

Lartësia e kabinës: këmbët

Çmimi i vlerësuar për orë: 2,500 dollarë

Çmimi i blerjes: 6.2 milion dollarë


Fuqija

Prodhuesi i motorit: Pratt & Whitney Canada

Modeli i motorit: PW530A

Djegia e karburantit: 148 litra në orë

peshat

Kapaciteti i bagazhit: 74 këmbë kubike

Pesha e bagazhit: bs

Pesha maksimale e ngritjes: 14,800 bs

Harta e Diapazonit

Cessna Citation Harta e Bravo Range