Bombardier Learjet 75 Liria

2019 - 2021

Pasagjerët

9 Simbol i paqës

Varg

2,080 Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

465 Knots

Tavan

51,000 Feet

Djegia e karburantit

199 GPH

Fakte kyçe

  • Falë dizajnit të përparuar të krahut të Bombardier Learjet 75, ju mund të shijoni udhëtimin më të butë në kategorinë e avionëve të lehtë.
  • Një derë xhepi dhe një suitë ekzekutive e gjerë, me dy vende, rezultojnë në hapësirën e shtuar të këmbëve.
  • Një derë xhepi midis galerisë dhe kabinës ndihmon në minimizimin e zhurmës.
  • Të dy vendet e klubit ekzekutiv të përparmë janë të pajisura me një aftësi mbështetjeje me shumë pozicione.
  • La Bombardier Kuverta e fluturimit Vision përmban një Sistem Vizioni Sintetik, ergonomi të zgjeruar dhe kontrolle të përparuara për të zvogëluar ngarkesën e punës së pilotit.

Pasqyrë & Histori

La Bombardier Learjet 75 Liria është e fundit në Bombardier'S Learjet rreshtoj. Learjet 75 Liria është avioni më i vogël që Bombardier aktualisht prodhojnë.

Avioni është një variant i ri dhe i azhurnuar i avionit të dritës së njohur. Duke u bazuar në platformën popullore të Learjet 70 / 75. Bombardier kanë bërë përmirësime të lehta me një rritje të vogël në diapazon, rehati dhe efikasitet.

La Learjet formacioni nuk ka qenë gjithmonë pjesë e Bombardier. Krijuar nga Bill Lear në 1962, i pari Learjet 23 u ngrit në 1963. The Learjet formacioni ka qenë popullor në mesin e personave të famshëm dhe ripërcaktoi atë që pritet nga një avion modern.

Learjetkanë qenë avionë të vegjël, të shpejtë, portreti. Në vitin 1990 Bombardier fituar Learjet. Sidoqoftë, që nga shkurti 2021, Bombardier kanë njoftuar një pension të Learjet rreshtoj. Prandaj, Learjet 75 Liria do të jetë finale në Learjet rreshtoj.

Shkaku i fundit të Learjet është për shkak të "avionëve më pak të pajisur me pika më të vogla çmimesh" që kanë shtyrë kërkesën në rënie. Fatkeqësisht për Bombardier ka pasur një ndarje në klientin tipik të avionit privat. Klientët më të pasur po kërkojnë avionë me kabina më të mëdha me klientë të rinj që kërkojnë një mundësi më efektive me kosto.

2020 pa vetëm 11 dërgesa të Learjet 75 Liria krahasuar me 112 Learjet dërgesat në 2001.

Tanishme Learjet 75 Liria është në të njëjtin segment të tregut si shumë e njohur Embraer Phenom 300 (E), Tjetra 400XTi Cessna Citation CJ3 +. Veçanërisht, të gjithë këta rivalë janë më të lirë për të blerë dhe charter.

 

Bombardier Learjet 75 Performanca e Lirisë

Një zonë që Learjet formacioni gjithmonë ka qenë i dashur është performanca. Përshkruar nga pilotët si më të afërt për të fluturuar me një avion luftarak.

La Learjet 75 Liberty mundësohet nga dy motorë Honeywell TFE731-40BR të montuar në pjesën e pasme. Secili prej tyre nxit 3,850 lbf shtytje. Kjo lejon që avioni të ngrihet në vetëm 4,440 metra. Distanca minimale e uljes është 2,296 metra.


I aftë të lundrojë me 51,000 këmbë me një shpejtësi prej 465 knots, avioni mund të fluturojë deri në 2,070 milje detare (2,393 milje / 3,854 km).

 

Bombardier Learjet 75 Brendshme e Lirisë

Brenda, ka hapësirë ​​të mjaftueshme për ju dhe tetë të tjerët (gjithsej 9 persona). Në pjesën e përparme të kabinës udhëtarët do të gjejnë kompletin ekzekutiv. Suita është një hapësirë ​​private, e qetë dhe e gjerë. Lëvdatë për hapësirën më të madhe të këmbëve në klasën e saj, ka shumë hapësirë ​​për të punuar ose pushuar.

Në mënyrë që të minimizohet zhurma, është instaluar një derë e vërtetë xhepi midis galerisë dhe kabinës. Të dy vendet e klubit ekzekutiv të përparmë kanë një aftësi rrotulluese ergonomike dhe mbështetje me shumë pozicione.

Tabelat anësore ekzekutive të fshehura tepër të mëdha, lidhësit elektrikë USB, prizat e energjisë dhe dritat e leximit vijnë si standard.

"Një konfigurim i gjerë klubi me katër vende në kabinën e pasme është mjedisi perfekt për reflektim të qetë, bisedë dhe produktivitet biznesi."

Lidhja e internetit me shpejtësi të lartë 4G ATG është në dispozicion për t'ju lejuar të transmetoni filma, video konferencë dhe të komunikoni me shtëpinë, për shembull. Bombardier gjithashtu kanë projektuar avionët për të lejuar pasagjerët të kenë qasje në magazinimin gjatë fluturimit gjatë gjithë fluturimit.

Siç pritej brenda segmentit të avionit të lehtë, lartësia e kabinës nuk i kalon 8,000 metra. Një lartësi e shkëlqyer e kabinës për një kërcim të shkurtër.

 

Kabinë

Përpara, Bombardier përshkruan Learjet 75 Liria si "kabina e dritës së pajisur më së miri". E pajisur me teknologji të përparuar për të përmbushur kërkesat aktuale dhe të ardhshme operacionale.


Bombardier kanë instaluar Bombardier Kuvertë fluturimi vizioni. Këtu do të gjeni teknologjitë më të fundit të navigimit dhe komunikimit. Vizioni Sintetik, ergonomia e përmirësuar dhe kontrollet e përparuara të gjitha zvogëlojnë ngarkesën e punës pilot. Të integruar në kabinën e kabinës do të gjeni kompletin e avionikës Garmin G5000, Sistemin e Vizionit Sintetik (SVS) dhe FMS të integruar trefishtë me planifikim grafik të fluturimit.

La Learjet 75 Liria është Pjesa 25 e çertifikuar - dmth e çertifikuar sipas standardeve komerciale të sigurisë së avionëve. Tepricat e shumëfishta të sistemit do t'ju ofrojnë qetësi shpirtërore.

 

Bombardier Learjet 75 Kostoja e Kartës së Lirisë

Siç u përmend, Learjetgjithmonë kanë pasur një tendencë të kushtojnë më shumë sesa konkurrenca. Dhe, siç u përmend, ka çuar në shitje të ngadalta. Prandaj çmimet për charter janë më të larta se konkurrenca dhe ka shumë pak Learjet Në dispozicion 75 avionë të Lirisë.

Sidoqoftë, kur gjeni një për charter, çmimi i parashikuar i charter për një Bombardier Learjet 75 Liberty është 3,400 dollarë për orë fluturimi. Kjo është pak më shumë se Phenom 300E dhe në mënyrë të konsiderueshme më shumë se a CJ3 +.

Natyrisht çmimet do të ndryshojnë në varësi të disponueshmërisë, tarifave të tokës, çmimeve të karburantit dhe më shumë.

 

Kostoja e blerjes

Nëse po kërkoni të blini një markë të re Liberty atëherë do të duhet të veproni shpejt. Siç u përmend Learjet Formacioni po mbyllet në fund të vitit 2021. The Learjet 75 Liberty kushton 9.9 milion dollarë të reja.

Shifrat në thellësi

Performance

Diapazoni: 2,080 nm

Shpejtësia e lundrimit: 465 knots

Tavani: 51,000 këmbë

Largësia nga ngritja: 4,440 këmbë

Distanca e Uljes: 2,296 këmbë


përmasat

Gjatësia e jashtme: 17.7 metra

Lartësia e jashtme: 4.3 metra

Hapësira e krahëve: 15.5 metra

Gjatësia e Brendshme: 6.04 metra

Gjerësia e Brendshme: 1.56 metra

Lartësia e Brendshme: 1.5 metra

Raporti i brendshëm / i jashtëm: 34%

rehati

Numri i udhëtarëve: 9

Nivelet e zhurmës së kabinës: N / A dB

Lartësia e kabinës: 8,000 këmbë

Çmimi i vlerësuar për orë: 3,400 dollarë

Çmimi i blerjes: 9.9 milion dollarë


Fuqija

Prodhuesi i motorit: Honeywell

Modeli i motorit: TFE731-40BR

Djegia e karburantit: 199 litra në orë

peshat

Kapaciteti i bagazhit: 65 këmbë kubike

Pesha e bagazhit: 500 lbs

Pesha maksimale e ngritjes: 21,500 bs

Harta e Diapazonit

Bombardier learjet Harta e vargut 75 me Londrën si qytetin e origjinës - diapazoni i 2040 miljeve detare