Pasagjerët

9
Pasagjerët

Varg

2,040
Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

465
Knots

Tavan

51,000
Feet

Djegia e karburantit

199
GPH

Fakte kyçe

  • La Bombardier Learjet 75 është një avion i dritës i prodhuar nga Bombardier midis 2013 dhe 2019.
  • La Bombardier Learjet 75 është mundësuar nga dy motorë Honeywell TFE731-40BR, duke rezultuar në një djegie të karburantit në orë prej 199 Gallons në orë.
  • I aftë për të udhëtuar deri në 465 knots, Bombardier Learjet 75 mund të fluturojë pa ndërprerje deri në 2040 milje detare.
  • Avioni mund të transportojë deri në 9 pasagjerë.
  • La Bombardier Learjet 75 ka një çmim të vlerësuar për orë charter prej 3500 $, me një çmim të ri liste prej 13.8 milion $ në kohën e prodhimit.

Pasqyrë & Histori

La Bombardier Learjet 75 është derivati ​​më i ri i popullarizuar Learjet 45XR Krahasuar me Learjet 45XR, Learjet 75 ka përmirësuar avionikën, ka ridizajnuar krahët që japin efikasitet më të mirë të karburantit dhe ka përmirësuar motorët.

Deri në Dhjetor 2020, 23% e Learjet 75 avionë u blenë në pronësi të mëparshme nga pronarët e tyre aktualë, 77% të tjerë të rinj. 3.5% janë në shitje me të gjithë ata nën një marrëveshje ekskluzive të ndërmjetësit. Kur shitet koha mesatare në treg është 263 ditë.

Bombardier mori certifikimin FAA për Learjet 75 më 14 nëntor 2013 dhe dërgesat filluan menjëherë pas kësaj. E 100 -ta Learjet 75 u dorëzua në qershor 2017. The Learjet 75 Liberty është një version me kosto më të ulët të Learjet 75 model dhe u dorëzua për herë të parë në Tetor 2020. Gjithsej 142 Learjet Janë ndërtuar 75 avionë me 141 në punë dhe 1 në prodhues.

Bombardier Learjet Performanca e 75

La Learjet 75 vjen i pajisur me dy motorë Honeywell TFE731-40BR. Çdo motor vlerësohet me 3,850 paund shtytje në ngritje. E Learjet 75 kërkon 4,440 metra pistë për të ngritur në peshën maksimale të ngritjes.

Për të zbarkuar, Learjet 75 ka nevojë për vetëm 2,660 metra pistë, edhe në peshën maksimale të uljes. Përveç frenave të tij të karbonit, të cilat lejojnë që ky avion biznesi privat të ketë qasje në pistat më të shkurtra, Learjet 75 përmban një tavan maksimal të shërbimit të certifikuar prej 51,000 këmbësh dhe një gamë prej 2,040 milje detare.

La Learjet 75 përmban një tavan shërbimi të certifikuar maksimal prej 51,000 këmbë me një lartësi lundrimi fillestare, të cilën ky avion biznesi privat është i aftë të arrijë në peshën e tij maksimale të ngritjes, prej 45,000 këmbësh. Në një konfigurim lundrimi me rreze të gjatë, Learjet 75 është i aftë të mbajë një shpejtësi ajrore prej 430 knots.

Në një konfigurim lundrimi me shpejtësi të lartë, ky avion biznesi privat është i aftë të mbajë një shpejtësi ajrore prej 464 knots.

Bombardier Learjet 75 Brendshme

Kabina e Learjet 75 është konfiguruar në mënyrë tipike për të akomoduar gjashtë deri në nëntë pasagjerë. Kabina e Learjet 75 mat 19.8 metra në gjatësi, arrin 4.9 metra në lartësi dhe shtrihet në një gjerësi maksimale prej 5.1 këmbësh. Ky avion biznesi privat përmban 65 metra kub ruajtje të bagazheve.

Ndërsa vetëm 15 metra kub depo është e arritshme gjatë fluturimit, pjesa e mbetur prej 50 këmbësh kub e hapësirës së jashtme të magazinimit nxehet. Gjashtëmbëdhjetë dritare rrethojnë kabinën, duke siguruar dritë të mjaftueshme për një fluturim relaksues. Me diferencën e presionit të kabinës, Learjet 75 është i aftë të mbajë një lartësi kabine prej 8,000 këmbësh në tavanin e saj maksimal të shërbimit të certifikuar prej 51,000 këmbësh.

Ky avion biznesi privat është gjithashtu i aftë të sigurojë një lartësi të rehatshme të kabinës prej 6,300 këmbë në një lartësi prej 43,000 këmbësh. Shërbimet e përfshira në këtë avion biznesi privat janë; një tualet me rrip i aftë për të akomoduar një pasagjer, një galeri të plotë dhe një sistem argëtimi gjatë fluturimit.

Kabinë

Sistemi avionik i zgjedhur për Learjet 75 është suita avionike e integruar prej qelqi Garmin G5000. Të përfshira në këtë sistem shumë të avancuar janë tre ekrane me prekje me rezolucion të lartë 14.1 inç, të cilat punojnë së bashku me kontrolluesit 5.7 inç për kontroll intuitiv.

Çdo ekran i ekranit është i aftë të funksionojë në mënyrë të pavarur si një ekran fillestar i fluturimit (PFD) ose një ekran me shumë funksione (MFD) dhe përmban një mënyrë me shumë panele për të shfaqur informacionin PFD dhe MFD krah për krah.

Një tipar i kësaj suite është Bombardier Teknologjia e vizionit sintetik të vizionit, e cila mund të sinkronizohet me një ekran paraprak për pilotët për të parë informacion shtesë në lidhje me mjedisin e tyre. Sisteme të tjera të përfshira në këtë komplet përfshijnë sistemet automatike të drejtimit dhe kontrollit të fluturimit, një sistem dixhital audio, sisteme të menaxhimit të fluturimit të dyfishtë (FMS), një radar moti në gjendje të ngurtë dhe një planifikues grafik të fluturimit.

Bombardier Learjet 75 Kosto e Kartës

Kostoja e marrjes me qira të këtij avioni fillon me rreth 3,250 dollarë në orë. Tarifat e kartës për orë nuk përfshijnë të gjitha taksat, karburantin dhe tarifat e tjera. Kostot e kartës do të ndryshojnë në bazë të vitit të prodhimit/modelit, orarit, itinerarit, totalit të udhëtarëve dhe bagazheve dhe faktorë të tjerë.

Çmimi i blerjes

Kostoja e blerjes për këtë avion zakonisht varion nga 13 milion dollarë. Çmimi i një avioni varet nga viti i prodhimit; gjithashtu mund të shkojë mbi gamën e dhënë nëse prodhimi është i ri. Do t'i kushtojë blerësit rreth 1 milion dollarë në vit, e cila përfshin karburantin, anëtarët e ekuipazhit dhe mirëmbajtjen, etj. Çmimi i një shembulli të zotëruar mund të jetë brenda 6-9 milion dollarë. Ka shumë shitës në dispozicion në faqe të ndryshme.

Në thellësi

Performance

rehati

peshat

Varg: 2,040 nm Numri i udhëtarëve: 9 Kapaciteti i bagazhit: 65 Këmbë Kub
Shpejtësia e lundrimit: 465 knots Presioni i kabinës: 9.3 PSI Pesha maksimale e ngritjes: 21,500 paund
tavan: 51,000 këmbë Lartësia e kabinës: 8,000 këmbë Pesha maksimale e uljes: 19,200 paund
Distanca e ngritjes: 4,440 këmbë Fillimi i prodhimit: 2013
Distanca e Uljes: 2,660 këmbë Fundi i prodhimit: 2019

përmasat

Fuqija

Gjatësia e jashtme: Këmbët 58 Prodhuesi i motorit: Honeywell
Lartësia e jashtme: Këmbët 14 Modeli i motorit: TFE731-40BR
hapje e krahëve: Këmbët 50 Djegia e karburantit: 199 gallon në orë
Gjatësia e brendshme: Këmbët 19.8
Gjerësia e brendshme: Këmbët 5
Lartësia e brendshme: Këmbët 4
Raporti i brendshëm / i jashtëm: 34%

Harta e Diapazonit