Bombardier Learjet 70

2013 - 2017

Pasagjerët

7 Simbol i paqës

Varg

2,000 Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

465 Knots

Tavan

51,000 Feet

Djegia e karburantit

198 GPH

Fakte kyçe

  • La Bombardier Learjet 70 është një avion i dritës i prodhuar nga Bombardier midis 2013 dhe 2017.
  • La Bombardier Learjet 70 është mundësuar nga dy motorë Honeywell TFE731-40BR, duke rezultuar në një djegie të karburantit në orë prej 198 Gallons në orë.
  • I aftë për të udhëtuar deri në 465 knots, Bombardier Learjet 70 mund të fluturojë pa ndërprerje deri në 2000 milje detare.
  • Avioni mund të transportojë deri në 7 pasagjerë.
  • La Bombardier Learjet 70 ka një çmim të vlerësuar për orë charter prej 3200 $, me një çmim të ri liste prej 11 milion $ në kohën e prodhimit.

Pasqyrë & Histori

La Learjet 70 është i bazuar në Learjet 40 dhe do të ketë një gamë të përmirësuar për shkak të motorëve të rinj Honeywell dhe krahëve të azhurnuar, duke i siguruar asaj një rreze 2000+nm mbi 40 vitet e kaluara 1700nm. Dizajni për Learjet 70 vjen nga disa burime; koncepti për dizajnin e kornizës së ajrit rrjedh nga Learjet 40 dhe 45 modele ndërsa dizajni i krahut me krahë vjen nga Bombardier Global 7000 dhe 8000 modele.

Avioni u zbulua në Konventën dhe Ekspozitën Evropiane të Aviacionit të Biznesit (EBACE) në Gjenevë në maj 2012. Ai po ndërtohet së bashku me Learjet 75 në një strukturë në Wichita, Kansas, SHBA. Bombardier mori porosinë e parë të fortë nga Flexjet për tre Learjet 70 avionë në korrik 2012. The Learjet 70 morën certifikimin e Administratës Federale të Aviacionit (FAA) në Nëntor 2013.

 

Bombardier Learjet Performanca e 70

La Learjet 70 vjen i pajisur me dy motorë Honeywell TFE731-40BR. Çdo motor vlerësohet me 3,850 paund shtytje gjatë ngritjes. Në një aeroport me një lartësi të nivelit të detit, Learjet 70 kërkon vetëm 4,440 metra pistë për të ngritur në një ditë standarde me peshën maksimale të ngritjes.


Me katër pasagjerë në peshën maksimale të uljes, Learjet 70 i duhen vetëm 2,660 metra pistë për të zbritur në nivelin e detit në një ditë standarde. E Learjet 70 përmban një lartësi lundrimi fillestare prej 45,000 këmbësh, të cilën mund ta arrijë në peshën maksimale të ngritjes. Lartësia maksimale e certifikuar është 51,000 këmbë. Ky avion biznesi privat është i aftë të mbajë një shpejtësi të lartë lundrimi me 465 knots.

 

Bombardier Learjet 70 Brendshme

Kabina e Learjet 70 është konfiguruar në mënyrë tipike për të ulur gjashtë pasagjerë, por një pasagjer i shtatë mund të strehohet me vende të siguruara nga një tualet me rrip. Ulëset janë rregulluar në mënyrë tipike në një formacion të klubit përpara, i përbërë nga gjashtë vende me hapësirë ​​të brendshme të disponueshme në kabinë.

Kabina e Learjet 70 mat 17.67 metra në gjatësi, arrin 4.92 këmbë në lartësi dhe shtrihet maksimalisht 5.08 metra në gjerësi.

Ky avion biznesi privat përmban 65 metra kub ruajtje të bagazheve. Për lehtësinë e udhëtarëve, 15 metra kub hapësirë ​​ruajtëse është e arritshme gjatë fluturimit. Sistemi i presionit të gjetur në Learjet 70 është i aftë të sigurojë një lartësi të kabinës në nivelin e detit në një lartësi prej 25,700 këmbë dhe është në gjendje të sigurojë një lartësi maksimale prej 8,000 këmbësh të kabinës në tavanin e saj maksimal të shërbimit të certifikuar prej 51,000 këmbësh.

Shërbimet e përfshira në hartimin e Learjet 70 përfshijnë një galerë më të madhe, një tavolinë ekzekutive, vëzhgues pop-up dhe një tualet të plotë privat.

 

Kabinë

Sistemi avionik i zgjedhur për Learjet 70 është kompleti i integruar i avionikës Garmin G5000. Tre ekrane me prekje katërmbëdhjetë inç me rezolucion të lartë përdoren në këtë sistem për të shfaqur informacionin përkatës të fluturimit. Kuvertë fluturimi e Learjet 70 përmban aftësi pa letra si lista të rëndësishme kontrolli, tabela dhe dokumente të tjera të kërkuara dhe të rëndësishme mund të shkarkohen dhe shfaqen në ekranet e ekranit.


Instrumentet e përfshira në këtë komplet avionik përfshijnë sisteme të dyfishta të menaxhimit të fluturimit (FMS), përplasje të trafikut dhe sistem të shmangies II (TCAS II), një sistem audio dixhital, një radar moti në gjendje të ngurtë dhe GPS të dyfishtë WAAS me aftësinë e qasjes LPV dhe RNP.

Gjithashtu i përfshirë në hartimin e kuvertës së fluturimit të Learjet 70 është Bombardier Sistemi i vizionit sintetik të vizionit (SVS). Ky sistem lejon shikueshmërinë standarde VFR në situatat IFR, duke lejuar rritjen e ndërgjegjësimit të situatës së pilotit dhe rritjen e sigurisë si në ajër ashtu edhe në tokë.

 

Bombardier Learjet 70 Kosto e Kartës

Kostoja e marrjes me qira të këtij avioni fillon me rreth 3,250 dollarë në orë. Tarifat e kartës për orë nuk përfshijnë të gjitha taksat, karburantin dhe tarifat e tjera. Kostot e kartës do të ndryshojnë në bazë të vitit të prodhimit/modelit, orarit, itinerarit, totalit të udhëtarëve dhe bagazheve dhe faktorë të tjerë.

Kostoja e blerjes

Kostoja e blerjes për këtë avion zakonisht varion nga 11 milion dollarë. Çmimi i një avioni varet nga viti i prodhimit; gjithashtu mund të shkojë mbi gamën e dhënë nëse prodhimi është i ri. Do t'i kushtojë blerësit rreth 1 milion dollarë në vit, e cila përfshin karburantin, anëtarët e ekuipazhit dhe mirëmbajtjen, etj. Çmimi i një shembulli të zotëruar mund të jetë brenda 8 milion dollarëve. Ka shitës në dispozicion në faqe të ndryshme.

Shifrat në thellësi

Performance

Diapazoni: 2,000 nm

Shpejtësia e lundrimit: 465 knots

Tavani: 51,000 këmbë

Largësia nga ngritja: 4,230 këmbë

Distanca e Uljes: 2,660 këmbë


përmasat

Gjatësia e jashtme: 17.07 metra

Lartësia e jashtme: 4.27 metra

Hapësira e krahëve: 15.24 metra

Gjatësia e Brendshme: 5.38 metra

Gjerësia e Brendshme: 1.52 metra

Lartësia e Brendshme: 1.22 metra

Raporti i brendshëm / i jashtëm: 32 %%

rehati

Numri i udhëtarëve: 7

Nivelet e zhurmës së kabinës: N / A dB

Lartësia e kabinës: këmbët

Çmimi i vlerësuar për orë: 3,200 dollarë

Çmimi i blerjes: 11 milion dollarë


Fuqija

Prodhuesi i motorit: Honeywell

Modeli i motorit: TFE731-40BR

Djegia e karburantit: 198 litra në orë

peshat

Kapaciteti i bagazhit: 65 këmbë kubike

Pesha e bagazhit: bs

Pesha maksimale e ngritjes: 21,500 bs

Harta e Diapazonit

bombardier learjet Harta 70 e diapazonit