Bombardier Learjet 45

1998 - 2008

Pasagjerët

8 Simbol i paqës

Varg

1,420 Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

460 Knots

Tavan

51,000 Feet

Djegia e karburantit

198 GPH

Fakte kyçe

  • La Bombardier Learjet 45 është një avion i lehtë i prodhuar nga Bombardier midis 1998 dhe 2008.
  • La Bombardier Learjet 45 është mundësuar nga dy motorë Honeywell TFE731-20AR, duke rezultuar në një djegie të karburantit në orë prej 198 Gallons në orë.
  • I aftë për të udhëtuar deri në 460 knots, Bombardier Learjet 45 mund të fluturojë pa ndërprerje deri në 1420 milje detare.
  • Avioni mund të transportojë deri në 8 pasagjerë.
  • La Bombardier Learjet 45 ka një çmim të vlerësuar për orë charter prej 3500 $, me një çmim të ri liste prej 10 milion $ në kohën e prodhimit.

Pasqyrë & Histori

La Learjet 45 ishte LearjetDizajni i parë i fletës së pastër që nga avioni i parë i kompanisë-të gjitha modelet e tjera deri në atë pikë kishin evoluar nga origjinali i vitit 1963 Learjet dizajni i Modelit 23. Ky model i ri ndryshoi Learjet linjë duke kombinuar efikasitetin dhe çmimin e një avioni të lehtë me hapësirën e brendshme dhe gamën e një avioni të mesëm. Ajo përmban kosto më të ulëta të mirëmbajtjes për shkak të intervaleve më të gjata të inspektimit. Që nga Marsi i vitit 2019, 96% e Learjet 45 avionë u blenë në pronësi të mëparshme nga pronarët e tyre aktualë, 4% të tjerë të rinj. 10.7% janë në shitje me më shumë se gjysmën e atyre (69%) sipas një marrëveshjeje ekskluzive të ndërmjetësit. Kur shitet koha mesatare në treg është 289 ditë.

Bombardier njoftoi se po zhvillonte Learjet 45 në konventën vjetore të Shoqatës Kombëtare Amerikane të Aeroplanit të Biznesit në Dallas në Shtator 1992. Learjet 45 morën Certifikimin FAA në 1997 dhe përfunduan prodhimin në 2007. Ishte Learjet Produkti kryesor i Divizionit nga vitet 1990 deri në prezantimin e variantit Model 75 në 2012. Gjithsej 248 Learjet Janë ndërtuar 45 avionë biznesi, 6 janë në pension.

 

Bombardier Learjet Performanca e 45

Dy motorë TFE 731-20AR fuqizojnë Learjet 45 secila duke ofruar 3,500 paund shtytje dhe duke përdorur një kombinim prej 198 gallonësh në orë (GPH). Gama e Learjet 45 është 1,824 nm që funksionon nën NBAA IFR 4 pasagjerë me karburant në dispozicion. Ndërsa Learjet 45 ishte ende në fazën e projektimit, FAA ngurtësoi standardet për sistemet kundër akullit. Nuk është për t'u habitur që avioni privat që rezultoi kishte sistemin më të avancuar anti-akull të çdo avioni të vogël ose të mesëm.


Sistemi anti-akull i motorit u ridizajnua plotësisht për heqjen më të mirë të akullit. Softueri i balancimit të ngarkesës së ajrit të rrjedhjes së gjakut rrit shtytjen totale të motorëve dhe përmirëson shkallën e ngjitjes ndërsa sistemi i heqjes së akullit është në përdorim. Softueri shpërndan sistemin e rrjedhjes së ajrit midis dy motorëve në mënyrë që ata të funksionojnë në mënyrë të njëtrajtshme. Avioni ka aftësinë të ngjitet në lartësinë fillestare të lundrimit në 23 minuta e gjashtë sekonda. Shpejtësia e lundrimit me rreze të gjatë është 420knots dhe lartësia maksimale e funksionimit është 51,000 ft.

 

Bombardier Learjet 45 Brendshme

Aeroplani ishte projektuar rreth një kabine të sheshtë, me një seksion kryq jo rrethor për hapësirë ​​shtesë të kokës. Konfigurimi tipik i brendshëm është tetë vende për pasagjerë, në një aranzhim të ulëseve me dy klube, dhe një tualet i mbyllur plotësisht (i përdorshëm si sedilja e 9-të), dhe një zonë fqinje e bagazheve 15 metra kub. Ofrohet gjithashtu një zonë e jashtme e bagazhit prej 50 metrash kub. E Learjet Kabina e 45 -të ka shumë hapësirë ​​për tu rrotulluar, mbështetur dhe gjurmuar. Gjatësia dhe gjerësia e kabinës janë përkatësisht 19.8 këmbë dhe 5.1 këmbë.

Mos u mashtroni nga këto matje; brendësia e Learjet 45 u krijua për të ofruar hapësirën më të përdorshme të udhëtarëve të mundshëm në mënyrë që pasagjerët të mos ndihen klaustrofobikë. Pika të tjera të shkëlqyera të dizajnit të kabinës e bëjnë atë funksionale dhe të rehatshme, nga tavolinat e punës që palosen nga muret në një port shtesë për lehtësimin e presionit në derë për siguri të shtuar të udhëtarëve. Niveli i zhurmës në kabinën nuk i kalon kurrë 72 dB, dhe një sistem kontrolli i temperaturës me dy zona siguron që si kabina ashtu edhe kabina të jenë të rehatshme. Një ndarje e jashtme siguron 50 metra kub hapësirë ​​bagazhi me një shtesë 15 këmbë kub hapësirë ​​në brendësi.

 

Kabinë

Avioni është i pajisur me një sistem fluturimi dhe informacioni elektronik të tubave Honeywell Primus 1000 Four, 8in × 7in me një autopilot dixhital dhe drejtor fluturimi Primus 1000, një Sistem Këshillimor të Instrumentit të Motorit dhe Ekuipazhit (EICAS) dhe një radar moti Honeywell Primus 660. Sistemi i navigimit dhe komunikimit është Primus II. Avioni mund të pajiset me një sistem alarmi të trafikut TCAS II Honeywell dhe shmangien e përplasjeve.


Kabina e projektuar ergonomikisht strehon dy ekuipazhin. Xhami i përparmë është i pajisur me një sistem defogging elektrik dhe anti-akull. Sistemet e dyfishta të pavarura kundër akullimit dhe shkrirjes përfshijnë antikullimin e ajrit të rrjedhjes së motorit në hyrjet e motorit, krahët dhe skajet kryesore të rrafshit të bishtit. Një sistem elektrik i shkrirjes është përfshirë në sondat e pitotit.

 

Bombardier Learjet 45 Kosto e Kartës

Ky avion është një nga avionët më ekonomikë në dispozicion për fluturime çarter nga dhe për në Nju Jork, me një gamë të gjerë disponueshmërie në disa tregje kryesore të aviacionit. Kostoja e marrjes me qira a Learjet 45 fillon me rreth 3,150 dollarë në orë. Tarifat e kartës për orë nuk përfshijnë të gjitha taksat, karburantin dhe tarifat e tjera. Kostot e kartës do të ndryshojnë në bazë të vitit të prodhimit/modelit, orarit, itinerarit, totalit të udhëtarëve dhe bagazheve dhe faktorë të tjerë.

Kostoja e blerjes

Kostoja e blerjes për Learjet 45 zakonisht varion nga 13 milion dollarë. Çmimi i një avioni varet nga viti i prodhimit; gjithashtu mund të shkojë mbi gamën e dhënë nëse prodhimi është i ri. Ajo do t'i kushtojë blerësve rreth 1 milion dollarë në vit, e cila përfshin karburantin, anëtarët e ekuipazhit dhe mirëmbajtjen, etj. Çmimi i një avioni të zotëruar mund të jetë brenda 8 milion dollarëve. Aktualisht mund të gjeni shumë shitës në faqe të ndryshme interneti.

Shifrat në thellësi

Performance

Diapazoni: 1,420 nm

Shpejtësia e lundrimit: 460 knots

Tavani: 51,000 këmbë

Largësia nga ngritja: 4,400 këmbë

Distanca e Uljes: 2,440 këmbë


përmasat

Gjatësia e jashtme: 17.56 metra

Lartësia e jashtme: 4.3 metra

Hapësira e krahëve: 14.57 metra

Gjatësia e Brendshme: 6.04 metra

Gjerësia e Brendshme: 1.55 metra

Lartësia e Brendshme: 1.49 metra

Raporti i brendshëm / i jashtëm: 34%

rehati

Numri i udhëtarëve: 8

Nivelet e zhurmës së kabinës: N / A dB

Lartësia e kabinës: këmbët

Çmimi i vlerësuar për orë: 3,500 dollarë

Çmimi i blerjes: 10 milion dollarë


Fuqija

Prodhuesi i motorit: Honeywell

Modeli i motorit: TFE731-20AR

Djegia e karburantit: 198 litra në orë

peshat

Kapaciteti i bagazhit: 65 këmbë kubike

Pesha e bagazhit: bs

Pesha maksimale e ngritjes: 20,500 bs

Harta e Diapazonit

Bombardier learjet Harta e Gjerësisë 45