Bombardier Learjet 40XR

2005 - 2012

Pasagjerët

6 Simbol i paqës

Varg

1,780 Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

460 Knots

Tavan

51,000 Feet

Djegia e karburantit

212 GPH

Fakte kyçe

  • La Bombardier Learjet 40XR është një avion i lehtë i prodhuar nga Bombardier midis 2005 dhe 2012.
  • La Bombardier Learjet 40XR mundësohet nga dy motorë Honeywell TFE731-20BR, duke rezultuar në një djegie të karburantit për orë prej 212 Gallons në orë.
  • I aftë për të udhëtuar deri në 460 knots, Bombardier Learjet 40XR mund të fluturojë pandërprerë deri në 1780 milje detare.
  • Avioni mund të transportojë deri në 6 pasagjerë.
  • La Bombardier Learjet 40XR ka një çmim të vlerësuar për orë charter prej 3250 $, me një çmim të ri liste prej 11 milion $ në kohën e prodhimit.

Pasqyrë & Histori

La Learjet 40XR është një version i azhurnuar i Learjet 40 me përmirësime në performancën e nxehtë dhe të lartë, normat e ngjitjes dhe shpejtësi më të shpejtë të lundrimit me rreze të gjatë duke rezultuar në një gamë prej më shumë se 240 nm. Rritjet janë për shkak të motorëve të azhurnuar Honeywell "BR" nga "AR" të përdorur në Learjet 40.

Deri në shkurt 2018, 70% e Learjet Avionët 40XR u blenë në pronësi të mëparshme nga pronarët e tyre aktualë, 30% të tjerë të rinj. 10.8% janë në shitje me shumicën e atyre (90%) sipas një marrëveshjeje ekskluzive të ndërmjetësit. Kur shitet, koha mesatare në treg është 275 ditë.

Rrjedh nga Lear 45, the Learjet 40 dhe 40XR janë 24.5 inç më të shkurtër dhe kanë një peshë maksimale të ngritjes që është 150 lbs. më e lehtë Këto dy karakteristika rrisin performancën dhe ulin kostot operacionale. Avionët Lear 40 morën certifikimin FAA në korrik 2003, si një ndryshim në Certifikimin e Tipit të Lear 45, dhe përfundoi prodhimin në 2009. Learjet 40XR hyri në punë në 2005 dhe përfundoi prodhimin në 2012. Gjithsej 93 Learjet Avionët 40XR janë prodhuar me të gjithë ata aktualisht në punë

 

Bombardier Learjet Performanca 40XR

Dy motorë Honeywell TFE731-20BR fuqizojnë Learjet 40XR secila duke ofruar 3,500 paund shtytje dhe duke përdorur 212 gallonë në orë (GPH). E Learjet 40 gjithashtu tejkalon konkurrencën ndërsa jeni në ajër. Shpejtësia e saj e udhëtimit me rreze të gjatë është 428 ktas (.79 Mach), por mund të lundrojë aq shpejt sa 457 ktas (.81 Mach). Mund të fluturojë deri në 2,248 milje (1,954 milje detare) pa ndalesë dhe të ngrihet në 4,330 këmbë në lartësi të mëdha. Aftësitë e saj të pistës në nivelin e detit janë më pak se 3,400 paund. Edhe kur ngarkohet në peshën maksimale të ngritjes prej 20,350 paund, ai mund të ngrihet në vetëm 4,250 metra nga një pistë e nivelit të detit.


Pavarësisht shpejtësive të mëdha të Learjet 40, konsumi i tij i karburantit mbetet relativisht ekonomik për shkak të një modeli aerodinamik (zvogëlimi i tërheqjes) dhe dy motorëve Honeywell TFE731-20AR-1B me efikasitet në karburant.

 

Bombardier Learjet Brendshme 40XR

Ashtu si tjetra Bombardier produkte, ka një brendshme luksoze. E Learjet Kabina e viteve 40 është, për kënaqësinë e departamentit të saj të marketingut, më e madhja në klasën e saj. Shtrihet në një gjatësi prej 17.7 këmbë, një gjerësi prej 5.1 këmbë dhe një lartësi prej 4.9 këmbë, duke arritur një vëllim të kabinës prej 363 metra kub. Ka vende në dispozicion për shtatë pasagjerë dhe ndarje bagazhesh që mund të ruajnë bagazhin 65 metra kub.

Ka hapësirë ​​për deri në shtatë pasagjerë duke përfshirë ndenjësen e tualetit me rripa, ndenjëset e klubeve përpara me dy ulëse të kthyera përpara me tavolina të palosshme ekzekutive. Galeri përpara dhe tualeti standard i vendosur në pjesën e pasme të kabinës kryesore. Kabina është rreth 20% më e madhe se ajo e konkurrentëve, dhe dyshemeja e sheshtë i lejon udhëtarët të lëvizin të qetë në të gjithë aeroplanin. Tualeti i mbyllur është i pajisur me një pasqyrë, lavaman dhe rubinet plus hapësirë ​​për ruajtje në kabinë.

 

Kabinë

Kompleti dixhital i avionikës Honeywell Primus 1000 sigurisht që është në nivel me avionin me performancë të lartë; katër ekranet e tij të tubave me rreze katodike janë të vendosura në pozicione logjike në panelin e kontrollit. Dizajnerët e Learjet 40 i kushtoi shumë vëmendje rregullimit të avionikës në një plan urbanistik të lehtë për t’u përdorur dhe logjik, duke e bërë më në fund punën e pilotit-dhe secilin fluturim më të sigurt.


Detajet e tjera, të tilla si frenat e karbonit dhe prishësit e krahëve, sigurojnë ulje të buta dhe "finat delta" në stabilizuesin vertikal rrisin qëndrueshmërinë, duke lejuar kontroll më të mirë në stalla. E Learjet 40 plotëson kërkesat e sigurisë të pjesës rigoroze të FAA të pjesës 25, si dhe nivelet e zhurmës FAR-36 (74.4 EPNdB në ngritje).

 

Bombardier Learjet Kostoja e Kartës 40XR

Ky avion është një nga avionët më ekonomikë në dispozicion për fluturime çarter nga dhe për në Nju Jork, me një gamë të gjerë disponueshmërie në disa tregje kryesore të aviacionit. Kostoja e marrjes me qira a Learjet 40 fillon me rreth 3,400 dollarë në orë. Tarifat e kartës për orë nuk përfshijnë të gjitha taksat, karburantin dhe tarifat e tjera. Kostot e kartës do të ndryshojnë në bazë të vitit të prodhimit/modelit, orarit, itinerarit, totalit të udhëtarëve dhe bagazheve dhe faktorë të tjerë.

Kostoja e blerjes

Kostoja e blerjes për Learjet 40 zakonisht varion nga 11 milion dollarë. Çmimi i një avioni varet nga viti i prodhimit; gjithashtu mund të shkojë mbi gamën e dhënë nëse prodhimi është i ri. Ajo do t'i kushtojë blerësve rreth 1 milion dollarë në vit, e cila përfshin karburantin, anëtarët e ekuipazhit dhe mirëmbajtjen, etj. Çmimi i një avioni të zotëruar mund të jetë brenda 7 milion dollarëve. Aktualisht mund të gjeni shumë shitës në faqe të ndryshme interneti.

Shifrat në thellësi

Performance

Diapazoni: 1,780 nm

Shpejtësia e lundrimit: 460 knots

Tavani: 51,000 këmbë

Largësia nga ngritja: 4,250 këmbë

Distanca e Uljes: 2,430 këmbë


përmasat

Gjatësia e jashtme: 16.92 metra

Lartësia e jashtme: 4.3 metra

Hapësira e krahëve: 14.57 metra

Gjatësia e Brendshme: 5.39 metra

Gjerësia e Brendshme: 1.55 metra

Lartësia e Brendshme: 1.49 metra

Raporti i brendshëm / i jashtëm: 32%

rehati

Numri i udhëtarëve: 6

Nivelet e zhurmës së kabinës: N / A dB

Lartësia e kabinës: këmbët

Çmimi i vlerësuar për orë: 3,250 dollarë

Çmimi i blerjes: 11 milion dollarë


Fuqija

Prodhuesi i motorit: Honeywell

Modeli i motorit: TFE731-20BR

Djegia e karburantit: 212 litra në orë

peshat

Kapaciteti i bagazhit: 50 këmbë kubike

Pesha e bagazhit: bs

Pesha maksimale e ngritjes: 21,000 bs

Harta e Diapazonit

Bombardier Learjet Harta e Diapazonit 40XR