Bombardier Learjet 40

2004 - 2007

Pasagjerët

6 Simbol i paqës

Varg

1,704 Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

457 Knots

Tavan

51,000 Feet

Djegia e karburantit

199 GPH

Fakte kyçe

  • La Bombardier Learjet 40 është një avion i dritës i prodhuar nga Bombardier midis 2004 dhe 2007.
  • La Bombardier Learjet 40 është mundësuar nga dy motorë Honeywell TFE731-20AR, duke rezultuar në një djegie të karburantit në orë prej 199 Gallons në orë.
  • I aftë për të udhëtuar deri në 457 knots, Bombardier Learjet 40 mund të fluturojë pa ndërprerje deri në 1704 milje detare.
  • Avioni mund të transportojë deri në 6 pasagjerë.
  • La Bombardier Learjet 40 ka një çmim të vlerësuar për orë charter prej 3000 $, me një çmim të ri liste prej 8 milion $ në kohën e prodhimit.

Pasqyrë & Histori

Duke udhëhequr klasën e tij si në shpejtësinë ashtu edhe në aftësinë për rreze, Bombardier Learjet 40, është më tepër i dukshëm për kabinën e saj të bollshme, pothuajse 20% më të madhe se shumica e kolegëve të saj, si dhe avionikën e saj të përparuar dhe aftësinë e saj për të vepruar në lartësi deri në 51,000 ft. Me një shpejtësi lundrimi prej 420 knots, Learjet 40 është një nga avionët më elegant në klasën e avionëve të lehtë. Distanca e tij e gjatë lejon fluturime pa ndalesa nga Çikago në San Francisko ose nga Singapori në Hong Kong-udhëtime që disa avionë të tjerë privatë të lehtë mund të përfundonin.

La Bombardier Korporata projektoi Learjet 40 për të adresuar kërkesat në zhvillim të tregut që tejkaluan aftësitë e paraardhësit të tij, Learjet 31A Learjet 40 morën certifikim nga Administrata Federale e Aviacionit (FAA) në korrik 2003, me dërgesat e para të klientëve në janar të 2004.

 

Bombardier Learjet Performanca e 40

La Learjet 40 vjen i pajisur me dy motorë Honeywell TFE731-20AR-1B. Këta motorë vlerësohen me 3,500 paund shtytje secili dhe performojnë me një normë konsumi prej 199 gallonësh në orë, duke e bërë Learjet 40 një opsion efikas, ekonomik.

La Learjet 40 kërkon 4,330 metra pistë për të ngritur në nivelin e detit në një ditë standarde, një specifikim i performancës që mund të mbajë në peshën e tij maksimale të ngritjes. Në një aeroport me një lartësi prej 5,000 këmbë, kjo kërkesë për ngritje rritet në 7,130 metra pistë.

Ky avion biznesi ka nevojë për vetëm 2,324 metra pistë për t'u ulur. E Learjet 40 përmban një gamë prej 1,616 milje detare me katër pasagjerë dhe një gamë maksimale prej 1,824 milje detare. E Learjet 40 përmban një shpejtësi lundrimi me rreze të gjatë prej 428 knots dhe një shpejtësi lundrimi me shpejtësi të lartë prej 457 knots.

Frenat e karbonit dhe prishësit e krahëve sigurojnë ulje më të butë ndërsa pendët delta në stabilizuesin vertikal ofrojnë karakteristika më të mira stabilizimi.

 

Bombardier Learjet 40 Brendshme

Kabina e Learjet 40 është vendosur të strehojë gjashtë pasagjerë, megjithëse një pasagjer i shtatë mund të ulet në tualet, i cili është i pajisur me një rrip për këtë qëllim. Kabina e Learjet 40 mat 17.7 metra në gjatësi, arrin 4.9 metra në lartësi dhe shtrihet 5.1 metra në gjerësi, duke lejuar një vëllim të kabinës prej 368 metra kub. Ky avion biznesi privat përmban 50 metra kub depo bagazhesh të afta për të akomoduar 500 paund bagazhe.

Me një diferencial maksimal të presionit të kabinës prej 9.4 psi, Learjet 40 është i aftë të mbajë një lartësi të kabinës në nivelin e detit në një lartësi prej 25,700 këmbë dhe është i aftë të sigurojë një lartësi maksimale të kabinës prej 8,000 këmbësh në tavanin e saj maksimal të shërbimit të certifikuar prej 51,000 këmbësh.

 

Kabinë

Sistemi avionik i zgjedhur për Learjet 40 është suita avionike e integruar Honeywell Primus 1000. Në këtë sistem janë përfshirë katër ekrane të sistemit të instrumenteve elektronikë të fluturimit tetë inç me shtatë inç (EFIS) të cilët janë gjithashtu të aftë të shfaqin mesazhe të instrumentit të motorit dhe sistemit të paralajmërimit të ekuipazhit (EICAS).


Kuverta e fluturimit u krijua për të zvogëluar ngarkesën e punës së pilotit, me secilin sistem të vendosur në mënyrë logjike, të lehtë për t'u përdorur dhe të lehtë për t'u përdorur. Instrumentet e integruara në këtë komplet përfshijnë një radar moti Honeywell Primus 660, EGPWS me aftësi të alarmit të prerjes së erës, Universal Avionics UNS1E FMS, TCAS 2000, dhe sisteme të navigimit dhe komunikimit të dyfishtë Primus II.

 

Bombardier Learjet 40 Kosto e Kartës

Kostoja e marrjes me qira të këtij avioni fillon me rreth 2,950 dollarë në orë. Tarifat e kartës për orë nuk përfshijnë të gjitha taksat, karburantin dhe tarifat e tjera. Kostot e kartës do të ndryshojnë në bazë të vitit të prodhimit/modelit, orarit, itinerarit, totalit të udhëtarëve dhe bagazheve dhe faktorë të tjerë.

Kostoja e blerjes

Kostoja e blerjes për këtë avion zakonisht varion nga 7 milion dollarë. Çmimi i një avioni varet nga viti i prodhimit; gjithashtu mund të shkojë mbi gamën e dhënë nëse prodhimi është i ri. Ajo do t'i kushtojë blerësve rreth 900 mijë dollarë në vit, e cila përfshin karburantin, anëtarët e ekuipazhit dhe mirëmbajtjen, etj. Çmimi i një shembulli të zotëruar mund të jetë brenda 2 milion dollarëve. Ka shumë shitës në dispozicion në faqe të ndryshme.

Shifrat në thellësi

Performance

Diapazoni: 1,704 nm

Shpejtësia e lundrimit: 457 knots

Tavani: 51,000 këmbë

Largësia nga ngritja: 4,330 këmbë

Distanca e Uljes: 2,324 këmbë


përmasat

Gjatësia e jashtme: 16.89 metra

Lartësia e jashtme: 4.27 metra

Hapësira e krahëve: 14.33 metra

Gjatësia e Brendshme: 5.38 metra

Gjerësia e Brendshme: 1.52 metra

Lartësia e Brendshme: 1.22 metra

Raporti i brendshëm / i jashtëm: 32 %%

rehati

Numri i udhëtarëve: 6

Nivelet e zhurmës së kabinës: N / A dB

Lartësia e kabinës: këmbët

Çmimi i vlerësuar për orë: 3,000 dollarë

Çmimi i blerjes: 8 milion dollarë


Fuqija

Prodhuesi i motorit: Honeywell

Modeli i motorit: TFE731-20AR

Djegia e karburantit: 199 litra në orë

peshat

Kapaciteti i bagazhit: 65 këmbë kubike

Pesha e bagazhit: bs

Pesha maksimale e ngritjes: 20,350 bs

Harta e Diapazonit

bombardier learjet Harta 40 e diapazonit