Bombardier Learjet 36A

1976 - 1984

Pasagjerët

4 Simbol i paqës

Varg

2,290 Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

451 Knots

Tavan

45,000 Feet

Djegia e karburantit

173 GPH

Fakte kyçe

  • La Bombardier Learjet 36A është një avion i dritës i prodhuar nga Bombardier midis 1976 dhe 1984.
  • La Bombardier Learjet 36A është mundësuar nga dy motorë Honeywell TFE731-2-2B, duke rezultuar në një djegie të karburantit në orë prej 173 Gallons në orë.
  • I aftë për të udhëtuar deri në 451 knots, Bombardier Learjet 36A mund të fluturojë pa ndërprerje deri në 2290 milje detare.
  • Avioni mund të transportojë deri në 4 pasagjerë.
  • La Bombardier Learjet 36A ka një çmim të rregullt për orë të charter prej 2700 $, me një çmim të ri liste prej 5.1 milion $ në kohën e prodhimit.

Pasqyrë & Histori

La Learjet 36A përfaqëson një zhvillim të rëndësishëm në linjën e gjatë të avionëve të zbritur nga Lear 23 origjinal i Bill Lear, i cili fluturoi për herë të parë në tetor 1963. Ndërsa të gjitha seritë 20 Learjets u mundësuan nga motorët turbojet, gjenerata aktuale e turbofan-powered Learjets filloi në gusht 1973 me fluturimin e parë të Model 35. E pajisur me një palë turbofanë Garrett AiResearch TFE 731, Learjet 35 filloi një epokë të re të funksionimit të qetë dhe me efikasitet të karburantit në krahasim me avionët turbojet të dekadës së kaluar.

35 dhe 36 u certifikuan me të njëjtën peshë maksimale të ngritjes, por të dy janë konfiguruar për misione të ndryshme. Nga të dy, 36 është varianti me rreze të gjatë, me kapacitet më të madh të karburantit se 35, por me ulëse të kufizuara në gjashtë pasagjerë, ndërsa 35 është i optimizuar për tetë pasagjerë. Të 35 dhe 36 iu dhanë certifikimin FAA në korrik 1974. 35A dhe 36A u prezantuan në 1976 dhe shfaqin një rritje të MTOW në 18,300 bs.

 

Bombardier Learjet 36A Performanca

Ky avion mundësohet nga dy motorë turbofan Garrett TFE731-2-2B me 3,500 paund shtytje. Ka një djegie të karburantit për orë prej 173 litra në orë. I aftë të lundrojë deri në 451 knots, Bombardier Learjet 36A mund të fluturojë pa ndalesë deri në 2290 milje detare. Ka një peshë maksimale të ngritjes prej 18,300 lbs.

 

 

Bombardier Learjet 36A Brendshme

La Learjet 36A është optimizuar për misione me rreze të gjatë, dhe kështu është rregulluar për gjashtë pasagjerë sesa për paraqitjen e tetë pasagjerëve që gjenden normalisht në Learjet 35A Një qendër freskuese normalisht pozicionohet përgjatë murit anësor të portit, ndërsa tualeti mjaft i vogël ndodhet në kabinën e përparme në anën e djathtë, përballë derës së ajrit.

La Learjet 36A përdor të njëjtin seksion kryq të avionit si Lears e mëparshëm, me një lartësi kabine prej 4.3 ft. Dhe gjerësi kabinës prej 4.9 ft.

 

Kabinë

Learjet Panelet 36A kanë evoluar me kalimin e viteve nga ekranet analoge të viteve të hershme të modelit në kabinat dixhitale të viteve të mëvonshme. Vitet e fundit 36A paraqitën radiot Collins nav/comm/ident në dy kopje si pajisje standarde dhe ofruan si pajisje opsionale një paketë Collins EFIS me ekranet kryesore të fluturimit nga e djathta dhe të majta dhe një ekran të madh me shumë funksione, radar të motit me ngjyra, dhe FMS

 

 

Bombardier Learjet 36A Kostoja e Kartës

Kostoja e marrjes me qira të këtij avioni fillon me rreth 2,800 dollarë në orë. Tarifat e kartës për orë nuk përfshijnë të gjitha taksat, karburantin dhe tarifat e tjera. Kostot e kartës do të ndryshojnë në bazë të vitit të prodhimit/modelit, orarit, itinerarit, totalit të udhëtarëve dhe bagazheve dhe faktorë të tjerë.

Kostoja e blerjes

Kostoja e blerjes për këtë avion zakonisht varion nga 5 milion dollarë. Çmimi i një avioni varet nga viti i prodhimit; gjithashtu mund të shkojë mbi gamën e dhënë nëse prodhimi është i ri. Do t'i kushtojë blerësit rreth 1 milion dollarë në vit, e cila përfshin karburantin, anëtarët e ekuipazhit dhe mirëmbajtjen, etj. Çmimi i një shembulli të zotëruar mund të jetë brenda $ 700k. Ka shumë shitës në dispozicion në faqe të ndryshme.

Shifrat në thellësi

Performance

Diapazoni: 2,290 nm

Shpejtësia e lundrimit: 451 knots

Tavani: 45,000 këmbë

Largësia nga ngritja: 4,972 këmbë

Distanca e Uljes: 2,075 këmbë


përmasat

Gjatësia e jashtme: 14.83 metra

Lartësia e jashtme: 3.66 metra

Hapësira e krahëve: 11.89 metra

Gjatësia e Brendshme: 3.2 metra

Gjerësia e Brendshme: 1.22 metra

Lartësia e Brendshme: 1.22 metra

Raporti i brendshëm / i jashtëm: 22 %%

rehati

Numri i udhëtarëve: 4

Nivelet e zhurmës së kabinës: N / A dB

Lartësia e kabinës: këmbët

Çmimi i vlerësuar për orë: 2,700 dollarë

Çmimi i blerjes: 5.1 milion dollarë


Fuqija

Prodhuesi i motorit: Honeywell

Modeli i motorit: TFE731-2-2B

Djegia e karburantit: 173 litra në orë

peshat

Kapaciteti i bagazhit: 27 këmbë kubike

Pesha e bagazhit: bs

Pesha maksimale e ngritjes: 18,300 bs

Harta e Diapazonit

bombardier learjet Harta e diapazonit 36a