Bombardier Learjet 35A

1976 - 1992

Pasagjerët

8 Simbol i paqës

Varg

2,859 Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

451 Knots

Tavan

45,000 Feet

Djegia e karburantit

197 GPH

Fakte kyçe

  • La Bombardier Learjet 35A është një avion i dritës i prodhuar nga Bombardier midis 1976 dhe 1992.
  • La Bombardier Learjet 35A është mundësuar nga dy motorë Honeywell TFE731-2-2B, duke rezultuar në një djegie të karburantit në orë prej 197 Gallons në orë.
  • I aftë për të udhëtuar deri në 451 knots, Bombardier Learjet 35A mund të fluturojë pa ndërprerje deri në 2859 milje detare.
  • Avioni mund të transportojë deri në 8 pasagjerë.
  • La Bombardier Learjet 35A ka një çmim të rregullt për orë të charter prej 2600 $, me një çmim të ri liste prej 4.8 milion $ në kohën e prodhimit.

Pasqyrë & Histori

Një derivat i origjinalit Lear 23, the Learjet 35A u mirëprit në një brez të ri në Learjet linjë. Më parë, këto avionë biznesi privat ishin mundësuar nga motorë turbojet.

Megjithatë, me futjen e Learjet Modeli 35A, motorët turbofan bënë debutimin e tyre në linjë, duke shtuar efikasitetin e karburantit dhe një kabinë më të qetë për rritjen e komoditetit të udhëtarëve. Të dyja Learjet 35A dhe Learjet 36 modeleve iu dha certifikimi i Administratës Federale të Aviacionit (FAA) në korrik të vitit 1974. The Learjet 35A ruan shumë ngjashmëri me paraardhësin e saj, Learjet 25, por përmban një trup të shtrirë për të llogaritur motorët e azhurnuar.

Prodhimi në Learjet 35A filloi në 1976 dhe përfundoi në 1993. 610 aeroplanë janë ndërtuar deri më tani.

 

Bombardier Learjet 35A Performanca

La Learjet 35A vjen e pajisur me dy motorë turbofan Garrett AiResearch TFE731. Çdo motor vlerësohet në 3,500 paund shtytje gjatë ngritjes. E Learjet 35A kërkon vetëm 4,972 metra pistë për të ngritur në nivelin e detit në një ditë standarde. Në një aeroport me një lartësi prej 5,000 këmbë, kjo kërkesë për ngritje rritet në 10,100 këmbë. Me katër pasagjerë në bord, Learjet 35A ka nevojë për vetëm 2,550 metra pistë për t'u ulur.

Ky avion biznesi privat përmban një tavan shërbimi maksimal të certifikuar prej 45,000 këmbësh dhe një gamë maksimale prej 1,924 milje detare. Për një fluturim në një destinacion tjetër, Learjet 35A është e aftë të mbajë një shpejtësi ajrore prej 424 knots në një lartësi prej 43,000 këmbësh në një konfigurim lundrimi me rreze të gjatë. Për një fluturim më të shpejtë, ky avion biznesi privat është i aftë të mbajë një shpejtësi ajrore prej 451 knots në një lartësi prej 41,000 këmbësh në një konfigurim lundrimi me shpejtësi të lartë.

 

Bombardier Learjet 35A Brendshme

Kabina e Learjet 35A është konfiguruar në mënyrë tipike për të akomoduar midis shtatë dhe dhjetë pasagjerë, me optimizim në tetë pasagjerë dhe kërkon dy anëtarë të ekuipazhit. Kabina e Learjet 35A përdor të njëjtin seksion kryq të gypit si ai i Learjet 25.

Si e tillë, kabina e Learjet 35A mat 12.9 metra në gjatësi, arrin 4.3 metra në lartësi dhe shtrihet maksimalisht 4.9 metra në gjerësi me një gjerësi dyshemeje prej 3.0 këmbë. Ky avion biznesi privat përmban afërsisht 40 metra kub depo bagazhesh të vendosura pas sediljes së pasme të palosshme të divanit, e cila është e arritshme gjatë fluturimit.

Me një diferencial maksimal të presionit të kabinës prej 9.4 psi, Learjet 35A është në gjendje të mbajë një lartësi të kabinës në nivelin e detit në një lartësi prej 25,700 këmbë.

 

Kabinë

Origjinal Learjet Sistemi i instrumenteve 35A paraqiste ekrane dhe instrumente analoge. Sidoqoftë, me përparimin e teknologjisë, opsionet dixhitale të kuvertës së fluturimit janë bërë të disponueshme si një azhurnim.


Në mënyrë tipike, Learjet 35A është e pajisur me një sistem avionik Collins, i cili përfshin navigacionin Collins, komunikimin dhe radiot identike së bashku me pajisjet opsionale siç është një paketë e sistemit elektronik të informacionit të fluturimit Collins (EFIS) me ekranet kryesore të fluturimit në anën e djathtë dhe të majtë (PFD) në lidhje me një ekran i madh shumëfunksional i qendrës (MFD) së bashku me një radar moti me ngjyra dhe një sistem të menaxhimit të fluturimit (FMS).

 

Bombardier Learjet 35A Kostoja e Kartës

Kostoja e marrjes me qira të këtij avioni fillon me rreth 2,600 dollarë në orë. Tarifat e kartës për orë nuk përfshijnë të gjitha taksat, karburantin dhe tarifat e tjera. Kostot e kartës do të ndryshojnë në bazë të vitit të prodhimit/modelit, orarit, itinerarit, totalit të udhëtarëve dhe bagazheve dhe faktorë të tjerë.

Kostoja e blerjes

Kostoja e blerjes për këtë avion zakonisht varion nga 4.5 milion dollarë. Çmimi i një avioni varet nga viti i prodhimit; gjithashtu mund të shkojë mbi gamën e dhënë nëse prodhimi është i ri. Do t'i kushtojë blerësit rreth 1 milion dollarë në vit, e cila përfshin karburantin, anëtarët e ekuipazhit dhe mirëmbajtjen, etj. Çmimi i një shembulli të zotëruar mund të jetë brenda $ 500k. Ka shumë shitës në dispozicion në faqe të ndryshme.

Shifrat në thellësi

Performance

Diapazoni: 2,859 nm

Shpejtësia e lundrimit: 451 knots

Tavani: 45,000 këmbë

Largësia nga ngritja: 4,972 këmbë

Distanca e Uljes: 3,075 këmbë


përmasat

Gjatësia e jashtme: 14.81 metra

Lartësia e jashtme: 3.66 metra

Hapësira e krahëve: 11.89 metra

Gjatësia e Brendshme: 3.94 metra

Gjerësia e Brendshme: 1.22 metra

Lartësia e Brendshme: 1.22 metra

Raporti i brendshëm / i jashtëm: 27 %%

rehati

Numri i udhëtarëve: 8

Nivelet e zhurmës së kabinës: N / A dB

Lartësia e kabinës: këmbët

Çmimi i vlerësuar për orë: 2,600 dollarë

Çmimi i blerjes: 4.8 milion dollarë


Fuqija

Prodhuesi i motorit: Honeywell

Modeli i motorit: TFE731-2-2B

Djegia e karburantit: 197 litra në orë

peshat

Kapaciteti i bagazhit: 40 këmbë kubike

Pesha e bagazhit: bs

Pesha maksimale e ngritjes: 18,300 bs

Harta e Diapazonit

bombardier learjet Harta e diapazonit 35a