Bombardier Learjet 31

1988 - 1991

Pasagjerët

8 Simbol i paqës

Varg

1,631 Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

451 Knots

Tavan

51,000 Feet

Djegia e karburantit

177 GPH

Fakte kyçe

  • La Bombardier Learjet 31 është një avion i dritës i prodhuar nga Bombardier midis 1988 dhe 1991.
  • La Bombardier Learjet 31 është mundësuar nga dy motorë Honeywell TFE731-2, duke rezultuar në një djegie të karburantit në orë prej 177 Gallons në orë.
  • I aftë për të udhëtuar deri në 451 knots, Bombardier Learjet 31 mund të fluturojë pa ndërprerje deri në 1631 milje detare.
  • Avioni mund të transportojë deri në 8 pasagjerë.
  • La Bombardier Learjet 31 ka një çmim të vlerësuar për orë charter prej 2950 $, me një çmim të ri liste prej 4.5 milion $ në kohën e prodhimit.

Pasqyrë & Histori

La Learjet 31 është një avion biznesi me motorë të dyfishtë, me shpejtësi të lartë të ndërtuar në Amerikë. Prodhuar nga Learjet, një degë e Bombardier Hapësira ajrore, si pasardhëse e Learjet 29, ka një kapacitet prej tetë pasagjerësh dhe dy ekuipazhesh.

Fluturimi i parë i LJ31 u zhvillua më 11 maj 1987. The Learjet Varianti 31A u prezantua në Tetor 1990. Ky version paraqiste një shpejtësi të shtuar lundrimi, një sistem dixhital avionik me EFIS të furnizuar nga AlliedSignal (sot Honeywell), dhe një ndryshim në paraqitjen e panelit të instrumenteve. Rrota e ingranazhit të hundës drejtohet nga një sistem Steer by Wire. Xhami i përparmë mund të nxehet në mënyrë elektrike.

 

Bombardier Learjet Performanca e 31

La Learjet 31 është mundësuar nga dy turbofanë Honeywell TFE731-2 me 3,500 paund shtytje. Lear 31 ka një distancë maksimale (në varësi të erës së përparme, lartësi të madhe, temperatura të nxehta ose kapacitet më të lartë) prej 1500 milje detare dhe një shpejtësi maksimale prej 463knots.

 

 

Bombardier Learjet 31 Brendshme

Masa e kabinës është 12.9 metra e gjatë 4.9 metra e gjerë 4.3 metra e gjatë, duke i dhënë asaj një vëllim të përgjithshëm të kabinës prej 268 metra kub. Përmasat e bëjnë atë të rehatshme për 8 pasagjerë, me konfigurimin maksimal të ulëseve 8. Pjesa e bagazheve mund të mbajë deri në 6 çanta, duke supozuar se bagazhi juaj mesatar është më pak se 5 metra kub. Ajo ka pajisje si pajisje për pije të nxehtë dhe të ftohtë, hapësirë ​​mbresëlënëse të kabinës dhe tualet. Kabina është e pajisur me një divan tre-vendësh të stilit të klubit dhe katër ulëse të rregullueshme Erda dhe tavolina të palosshme. Ka shumë vend për t'u ulur, për t'u çlodhur dhe për të shijuar fluturimin.

 

Bombardier Learjet 31 Kosto e Kartës

Kostoja e marrjes me qira të këtij avioni fillon me rreth 2,900 dollarë në orë. Tarifat e kartës për orë nuk përfshijnë të gjitha taksat, karburantin dhe tarifat e tjera. Kostot e kartës do të ndryshojnë në bazë të vitit të prodhimit/modelit, orarit, itinerarit, totalit të udhëtarëve dhe bagazheve dhe faktorë të tjerë.

Kostoja e blerjes

Kostoja e blerjes për këtë avion zakonisht varion nga 3-4 milion dollarë. Çmimi i një avioni varet nga viti i prodhimit; gjithashtu mund të shkojë mbi gamën e dhënë nëse prodhimi është i ri. Do t'i kushtojë blerësit rreth 900 mijë dollarë në vit, e cila përfshin karburantin, anëtarët e ekuipazhit dhe mirëmbajtjen, etj. Çmimi i një shembulli të zotëruar mund të jetë brenda $ 500k-1000k. Ka shitës në dispozicion në faqe të ndryshme.

Shifrat në thellësi

Performance

Diapazoni: 1,631 nm

Shpejtësia e lundrimit: 451 knots

Tavani: 51,000 këmbë

Largësia nga ngritja: 3,490 këmbë

Distanca e Uljes: 2,507 këmbë


përmasat

Gjatësia e jashtme: 14.83 metra

Lartësia e jashtme: 3.66 metra

Hapësira e krahëve: 13.11 metra

Gjatësia e Brendshme: 3.94 metra

Gjerësia e Brendshme: 1.22 metra

Lartësia e Brendshme: 1.22 metra

Raporti i brendshëm / i jashtëm: 27 %%

rehati

Numri i udhëtarëve: 8

Nivelet e zhurmës së kabinës: N / A dB

Lartësia e kabinës: këmbët

Çmimi i vlerësuar për orë: 2,950 dollarë

Çmimi i blerjes: 4.5 milion dollarë


Fuqija

Prodhuesi i motorit: Honeywell

Modeli i motorit: TFE731-2

Djegia e karburantit: 177 litra në orë

peshat

Kapaciteti i bagazhit: 30 këmbë kubike

Pesha e bagazhit: bs

Pesha maksimale e ngritjes: 15,500 bs

Harta e Diapazonit

bombardier learjet Harta 31 e diapazonit