Pasagjerët

6
Pasagjerët

Varg

1,480
Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

454
Knots

Tavan

41,000
Feet

Djegia e karburantit

138
GPH

Fakte kyçe

  • Beechcraft Premier IA është një avion i lehtë i prodhuar nga Beechcraft midis 2006 dhe 2012.
  • Beechcraft Premier IA mundësohet nga dy motorë Williams International FJ44-2A, duke rezultuar në një djegie të karburantit në orë prej 138 Gallons në orë.
  • I aftë për të udhëtuar deri në 454 knots, Beechcraft Premier IA mund të fluturojë pa ndërprerje deri në 1480 milje detare.
  • Avioni mund të transportojë deri në 6 pasagjerë.
  • Beechcraft Premier IA ka një çmim të vlerësuar çdo orë të charter prej $ 3000, me një çmim të ri liste prej 7.1 milion $ në kohën e prodhimit.

Pasqyrë & Histori

Katër vjet pas Premier 1, Premier 1A u certifikua si avioni më i madh i biznesit me një pilot në botë nga Raytheon dhe Hawker. Duke mbajtur dy trashëgimi me reputacion në emrin e tij, nuk është çudi që Premier 1A është novatore. Në thelb i njëjti avion si paraardhësi i tij, 1A krenohet me avionikë dhe frena të përmirësuar dhe një kabinë të ridizajnuar.

Në maj 2005, Raytheon njoftoi një azhurnim, Premier IA, i cili mori certifikimin në tetor 2005.

Performanca e Beechcraft Premier IA

Premier 1A mundësohet nga dy motorë Williams/Rolls-Royce FJ44-2A, të cilët ofrojnë 2,300 paund shtytje gjatë ngritjes, secila. Intervali kryesor i inspektimit është 3,500 orë. Ato kontrollohen nga një njësi elektronike e kontrollit që është e lidhur me një sistem hidro-mekanik të kontrollit të karburantit të montuar në motor. Premier 1A mund të ngrihet në 3,792 këmbë dhe të ngjitet në 37,000 këmbë në shtatëmbëdhjetë minuta kur ngarkohet në kapacitetin e tij maksimal të ngritjes prej 12,500 paund.

Shpejtësitë e saj të lundrimit mund të arrijnë 451 knots (.80 Mach) dhe mund të fluturojë 1,380 milje detare. Dizajni unik minimizon tërheqjen dhe rrit shpejtësinë e lundrimit dhe aftësitë në lartësi të mëdha. Megjithëse krahu u zgjerua për të shtuar një shtesë prej 250 paund karburant sesa ishte planifikuar fillimisht, Premier 1A ende menaxhon një distancë mjaft të shkurtër të ngritjes për të qenë në gjendje të përdorë aeroportet e vegjël.

Beechcraft Premier IA Brendshme

Kabina e Premier 1A është një nga më të mëdhatë për një avion privat të madhësisë së tij, duke ulur gjashtë ose shtatë pasagjerë në një kabinë 315 metra kub. Matjet janë 13.5 metra të gjata, 5.4 metra të larta dhe 5.5 metra të gjera. Kabina është projektuar me hapësirë ​​për kokën e konturuar për komoditetin maksimal të udhëtarëve. Tavolinat e palosura në të dy anët e avionit, ndriçimi LED dhe sediljet plotësisht të përthyera, shumë të gjera, me kontur dëshmojnë më tej komoditetin e avionit. Gjithashtu në dispozicion janë një sërë sistemesh argëtimi të kabinës dhe azhurnime të brendshme të dekorimit/përfundimit.

Ka 77 metra kub hapësirë ​​bagazhi në dispozicion në ndarjet e brendshme dhe të jashtme të bagazheve. Ajo ka një tavan të certifikuar prej 41,000 këmbësh. Presioni i kabinës rregullohet automatikisht nga një sistem dixhital që përdor ajrin që rrjedh nga motori. Sistemi mjedisor i kabinës me dy zona përdor gjithashtu ajër të rrjedhshëm për ngrohje dhe një nga dy gjeneratorët e veçantë për ftohje. Presioni i kabinës mund të kontrollohet automatikisht ose me dorë dhe vlerësohet në një maksimum prej 8.4 psi.

Kabinë

Kompleti i avionikës Premier 1A përfshin sistemin e informacionit të integruar të fluturimit Rockwell Collins IFIS-5000 (IFIS) dhe kompletin Pro Line 21 Communication, Navigation and Surveillance (CNS) të pajisur si standard.

IFIS përfshin ekrane grafike të shumëfishta me shumë funksione, tabela elektronike dhe mbivendosje të zgjeruara të hartave dhe hartë opsionale të sistemit të menaxhimit të fluturimit 3D, kabinë pa letër dhe mot grafik të kabinës grafike në kohë reale. IA e azhurnuar ka tre ekrane LCD, në vend se dy.

Beechcraft Premier IA Kostoja e Kartës

Kostoja e marrjes me qira të këtij avioni fillon me rreth 3,200 dollarë në orë. Tarifat e kartës për orë nuk përfshijnë të gjitha taksat, karburantin dhe tarifat e tjera. Kostot e kartës do të ndryshojnë në bazë të vitit të prodhimit/modelit, orarit, itinerarit, totalit të udhëtarëve dhe bagazheve dhe faktorë të tjerë.

Çmimi i blerjes

Kostoja e blerjes për këtë avion zakonisht varion nga 7 milion dollarë. Çmimi i një avioni varet nga viti i prodhimit; gjithashtu mund të shkojë mbi gamën e dhënë nëse prodhimi është i ri. Do t'i kushtojë blerësit rreth 800 mijë dollarë në vit, e cila përfshin karburantin, anëtarët e ekuipazhit dhe mirëmbajtjen, etj. Çmimi i një shembulli të zotëruar mund të jetë brenda 1.5-3 milion dollarëve. Ka shumë shitës në dispozicion në faqe të ndryshme.

Në thellësi

Performance

rehati

peshat

Varg: 1,480 nm Numri i udhëtarëve: 6 Kapaciteti i bagazhit: 78 Këmbë Kub
Shpejtësia e lundrimit: 451 knots Presioni i kabinës: 8.4 PSI Pesha maksimale e ngritjes: 12,500 paund
tavan: 41,000 këmbë Lartësia e kabinës: 8,000 këmbë Pesha maksimale e uljes: 11,600 paund
Distanca e ngritjes: 3,792 këmbë Fillimi i prodhimit: 2006
Distanca e Uljes: 2,977 këmbë Fundi i prodhimit: 2012

përmasat

Fuqija

Gjatësia e jashtme: Këmbët 46 Prodhuesi i motorit: Williams International
Lartësia e jashtme: Këmbët 15.7 Modeli i motorit: FJ44-2A
hapje e krahëve: Këmbët 44.5 Djegia e karburantit: 138 gallon në orë
Gjatësia e brendshme: Këmbët 13.6
Gjerësia e brendshme: Këmbët 5.5
Lartësia e brendshme: Këmbët 5.4
Raporti i brendshëm / i jashtëm: 30%

Harta e Diapazonit