Beechcraft Kryeministri I

2001 - 2005

Pasagjerët

6 Simbol i paqës

Varg

1,072 Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

461 Knots

Tavan

41,000 Feet

Djegia e karburantit

138 GPH

Fakte kyçe

  • Beechcraft Premier I është një avion i lehtë i prodhuar nga Beechcraft midis 2001 dhe 2005.
  • Beechcraft Premier I mundësohet nga dy motorë Williams International FJ44-2A, duke rezultuar në një djegie të karburantit në orë prej 138 Gallons në orë.
  • I aftë për të udhëtuar deri në 461 knots, Beechcraft Premier Unë mund të fluturoj pa ndërprerje deri në 1072 milje detare.
  • Avioni mund të transportojë deri në 6 pasagjerë.
  • Beechcraft Premier I ka një çmim të vlerësuar çdo orë të charter prej $ 3000, me një çmim të ri liste prej 7.1 milion $ në kohën e prodhimit.

Pasqyrë & Histori

Avioni i biznesit të lehtë Premier 1 është avioni i parë krejtësisht i ri i biznesit i ndërtuar nga Raytheon Aircraft nga një dizajn origjinal dhe është i pari në një familje avionësh biznesi, i cili përmban trup të avionit të përbërë dhe dizajn të krahëve të aluminit të fshirë. Për nga madhësia e tij, Premier 1 është shumë i lehtë falë gomarit të tij të përbërë për forcë superiore dhe peshë të ulët. Krahët metalikë të fshirë gjithashtu rezultojnë në shpejtësi më të madhe. Trupi i avionit i përbërë gjithashtu siguron një madhësi më të madhe të kabinës, që strehon tetë persona përfshirë pilotin.

Kompania Raytheon Aircraft me qendër në Wichita, Kansas, filloi projektimin e avionit të biznesit të lehtë Premier 1 në 1994 dhe njoftoi nisjen e avionit të ri në 1995. Avioni përfundoi fluturimin e tij të parë në 1998.
Raytheon fitoi mbi 200 porosi për Premier 1 nga klientët në 26 vende deri në 1999, para se avioni të paraqitej për miratim nga FAA. Kryeministri 1 mori certifikimin FAA, përfshirë miratimin me një pilot, në 2001. Ai mori certifikimin FAA RVSM (Minimumi i Reduktuar Vertikal i Ndarjes) në maj 2003. Kompletet e azhurnimit për aftësinë RVSM janë në dispozicion për avionët e dorëzuar tashmë. Në Dhjetor 2006, Raytheon njoftoi shitjen e Raytheon Aircraft tek GS Capital Partners. Kompania e re quhet Hawker Beechcraft Inc dhe shitja përfundoi në Mars 2007.

 

Beechcraft Premier I Performanca

Avioni ka dy motorë turbofan Williams FJ44-2A secili duke dhënë 10.23kN. Motorët janë të montuar në pjesën e pasme. Avioni ka karburant graviteti dhe presion. Avioni mbart një ngarkesë karburanti të përdorshëm prej 2,059 litra në tanke integruese të krahëve që mbushin të gjithë vëllimin e brendshëm të krahëve.


Sistemi elektrik përbëhet nga dy gjeneratorë starter, një bateri me acid plumbi dhe një bateri në gatishmëri. Ekziston edhe një njësi e jashtme e energjisë. Ka një rreze prej 1360 nm dhe një shpejtësi lundrimi prej 451 knotsMe Distancat e ngritjes dhe uljes janë përkatësisht 3795ft dhe 3170ft.

 

Beechcraft Premier I Brendshme

Kabina 4.11 m e gjatë, e ngrohur dhe me ajër të kondicionuar mund të strehojë gjashtë pasagjerë, me katër vende të stilit të klubit dhe dy vende fikse në pjesën e pasme të kabinës. Dera në anën e portit të avionit, menjëherë pas kuvertës së fluturimit, është e pajisur me shkallë ajri.

Hapësira kryesore e bagazheve prej 1.4 m³ është e arritshme nga jashtë dhe është mjaft e madhe për të akomoduar ski dhe sende të tjera të mëdha. Një ndarje bagazhi përpara, me kapacitet 0.28m³, është instaluar në hundën e avionit. Një përmirësim i zvogëlimit të zhurmës së kabinës, i instaluar nga 2003, ka zvogëluar zhurmën e kabinës me 3dBA në 5dBA.

Përmirësimi i Premier 1A përfshin një kapelë të re të kabinës të konturuar që rrit hapësirën e kokës për pasagjerët, ndriçim të rregullueshëm LED për larjen e shpëlarjes dhe dritat e leximit të pasagjerëve të ripozicionuar. Karriget e kabinës gjithashtu janë rivendosur plotësisht për rehati të shtuar dhe më shumë hapësirë ​​për këmbët. Sistemi argëtues i kabinës Rockwell Collins Airshow mund të jetë i pajisur.

 

Kabinë

Kabina është e pajisur me kontrolle të dyfishta. Avioni mund të fluturohet nga një pilot dhe bashkëpilot ose nga një pilot i vetëm. Kuverta e fluturimit është e pajisur me një sistem informacioni elektronik të fluturimit Rockwell Collins Pro Line 21 (EFIS) dhe Rockwell Collins AHC-3000 System Reference Reference System (AHRS).

Njësia Rockwell Collins AFD-3010 ka dy ekrane kristale të lëngshme me rezolucion të lartë 10inx8 inç për ekranet kryesore të fluturimit dhe shumëfunksionale.


Avionika përfshin kompjuterët e të dhënave të ajrit ADC-3000, një sistem i integruar përpunimi avionik IAPS-3000, sistemi i menaxhimit të fluturimit FMS-3000, sistemi i drejtimit të fluturimit FGS-3000, zbuluesi automatik i drejtimit ADF-462, pajisjet e matjes së distancës DME-442, a global sistemi i pozicionimit GPS-4000, marrësit e navigimit VIR-432 dhe një altimetër radio ALT-4000.

Radari i motit me ngjyra është RTA-800 i furnizuar nga Rockwell Collins. Një kompjuter mirëmbajtjeje dhe diagnostikimi MDC-3000 është instaluar në aeroplan.

 

Beechcraft Premier I Çmimi i Kartës

Kostoja e marrjes me qira të këtij avioni fillon me rreth 3,050 dollarë në orë. Tarifat e kartës për orë nuk përfshijnë të gjitha taksat, karburantin dhe tarifat e tjera. Kostot e kartës do të ndryshojnë në bazë të vitit të prodhimit/modelit, orarit, itinerarit, totalit të udhëtarëve dhe bagazheve dhe faktorë të tjerë.

Kostoja e blerjes

Kostoja e blerjes për këtë avion zakonisht varion nga 5-6 milion dollarë. Çmimi i një avioni varet nga viti i prodhimit; gjithashtu mund të shkojë mbi gamën e dhënë nëse prodhimi është i ri. Do t'i kushtojë blerësve rreth 700 mijë dollarë në vit, përfshirë karburantin, anëtarët e ekuipazhit dhe mirëmbajtjen, etj. Çmimi i një avioni të pronësuar mund të jetë brenda 2 milion dollarëve. Ka shumë shitës në dispozicion në faqe të ndryshme.

Shifrat në thellësi

Performance

Diapazoni: 1,072 nm

Shpejtësia e lundrimit: 461 knots

Tavani: 41,000 këmbë

Largësia nga ngritja: 3,792 këmbë

Distanca e Uljes: 2,977 këmbë


përmasat

Gjatësia e jashtme: 14.02 metra

Lartësia e jashtme: 4.79 metra

Hapësira e krahëve: 13.56 metra

Gjatësia e Brendshme: 4.15 metra

Gjerësia e Brendshme: 1.68 metra

Lartësia e Brendshme: 1.65 metra

Raporti i brendshëm / i jashtëm: 30 %%

rehati

Numri i udhëtarëve: 6

Nivelet e zhurmës së kabinës: N / A dB

Lartësia e kabinës: këmbët

Çmimi i vlerësuar për orë: 3,000 dollarë

Çmimi i blerjes: 7.1 milion dollarë


Fuqija

Prodhuesi i motorit: Williams International

Modeli i motorit: FJ44-2A

Djegia e karburantit: 138 litra në orë

peshat

Kapaciteti i bagazhit: 78 këmbë kubike

Pesha e bagazhit: bs

Pesha maksimale e ngritjes: 12,500 bs

Harta e Diapazonit

beechcraft premier i varg hartë