Pasagjerët

11
Pasagjerët

Varg

4,524
Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

470
Knots

Tavan

45,000
Feet

Djegia e karburantit

366
GPH

Fakte kyçe

 • Avioni është një version i riprodhuar i Bombardier Challenger 604.
 • 3 fusha kryesore për përmirësime: përmirësimi i kuvertës së fluturimit, kabina e përmirësuar e pasagjerëve dhe aftësitë e përmirësuara të performancës.
 • Nextant 604XT mund të fluturojë pa ndalesë deri në 4,524 milje detare deri në 45,000 këmbë.
 • Avioni përmban tavolina të punuar me dorë, kabinete, lëkurë të përmirësuar dhe mund të strehojë deri në 11 pasagjerë.
 • Nextant 604XT vlerësohet të kushtojë rreth 3,000 dollarë në orë për t'u marrë me qira dhe kushton nga 8 milion dollarë i ri.

Pasqyrë & Histori

Nextant 604XT është një i riprodhuar Bombardier Challenger 604. Pasardhësi nuk projekton dhe prodhon avion nga të reja. Përkundrazi, ata riprodhojnë avionët ekzistues. Aktualisht, linja e tyre e avionëve përfshin 604XT, 400XTi, dhe G90XT.

Përfitimi i riprodhimit të avionëve ekzistues është se ju merrni në mënyrë efektive një avion të tërë "të ri", me teknologjinë e gjeneratës së fundit dhe veçoritë e rehatisë, pa shpenzimet e dizajnit dhe certifikimit të fletëve të pastra. Avionët bazohen në avionë ekzistues dhe të provuar.

Tre fushat kryesore të përmirësimit nga Nextant janë kuverta e përmirësuar e fluturimit, kabina e përmirësuar e pasagjerëve dhe aftësitë e përmirësuara të performancës.

Nextant Performanca 604XT

Nextant 604XT mundësohet nga dy motorë të aviacionit të përgjithshëm Elektrik CF34-3B me anashkalim të lartë.

Si rezultat, 604XT është në gjendje të lundrojë në 470 knots, me një rreze maksimale prej 4,524 milje detare. Natyrisht, ky varg supozon kushte optimale, vetëm 4 pasagjerë në bord dhe shpejtësinë më efikase të lundrimit – në krahasim me shpejtësinë maksimale të deklaruar të lundrimit.

Për më tepër, avioni është i aftë të lundrojë deri në 45,000 këmbë. Sa më i lartë të mund të lundrojë një avion, aq më efikas dhe më i qetë do të jetë fluturimi. Për më tepër, një lartësi më e madhe lundrimi do të lejojë shmangien më të mirë të motit të keq.

Në mënyrë mbresëlënëse, Nextant 604XT është në gjendje të ngrihet në vetëm 5,639 këmbë dhe ka një distancë minimale uljeje prej 3,831 këmbësh.

Brendshme 604XT Brendshme

Në konfigurimin e tij më intensiv për pasagjerë, 604XT mund të strehojë deri në 11 pasagjerë. Në shumicën e konfigurimeve tipike, ka ndenjëse për deri në 9 pasagjerë.

Nextant e ka pajisur avionin me një sistem argëtimi krejt të ri, ndriçim LED, së bashku me një guaskë të brendshme të projektuar rishtazi. Kjo guaskë e brendshme e ka bërë më të lehtë hyrjen e dritës natyrale në kabinë. Prandaj, kjo rezulton që kabina të ndihet më e gjerë dhe më e rehatshme.

Për më tepër, një nga përfitimet kryesore të 604XT është dyshemeja plotësisht e sheshtë, një përfitim që ai ndan me Nextant 400XT dhe 400XTi.

Për më tepër, Nextant ka ngritur stilin dhe komoditetin brenda brendësisë së 604XT. Kjo është arritur përmes lëkurave luksoze, fasetave dhe aksesorëve. Qëllimi kryesor i projektit të riprodhimit brenda avionit është ta bëjë kabinën më të rehatshme dhe të zëvendësojë pajisjet e vjetruara.

Avioni përmban kabinete dhe tavolina të punuar me dorë, mallra të buta, lidhje të avancuar dhe teknologji. Përveç kësaj, veçoritë ergonomike të fundit rezultojnë në një përvojë fluturimi optimale dhe komode. Nextant ka riimagjinuar ambientin e kabinës me konfigurime të reja të projektuara për vendet e ulëseve, argëtimit dhe zonave VIP.

Kabinë

604XT është i pajisur me teknologjinë e gjeneratës së ardhshme të kabinës - Collins Aerospace Pro Lone Fusion. Përmirësimi i kabinës rezulton në – sipas Nextant – siguri, efikasitet dhe parashikueshmëri të paprecedentë në çdo mision.

Kabina e përmirësuar përmban një Sistem Vizioni Sintetik (SVS), Harta e Lëvizjes së Aeroportit dhe një Radar Moti opsional MultiScan. Kjo rezulton në analiza parashikuese të motit më të fundit dhe aftësi të avancuara të zbulimit të kërcënimeve.

 

Konfigurimet standarde të përfshira:

 • Collins Aerospace Pro Line Fusion®
 • 14.1 Ekrani me prekje me ekran të gjerë me rezolucion të lartë
 • Vizion sintetik dhe i përmirësuar

 

Pajisje shtesë opsionale:

 • Tifozët 1/A+ dhe ATN-B1 (CPDLC)
 • Radari i motit Multi-ScanTM
 • Moti grafik XM
 • Sistemi i shmangies së përplasjeve në trafik 7.1
 • Menaxher i informacionit të avionit
 • Fluturimi i sigurt AutoPower®

Nextant 604XT Kartën e Kostos

Kur bëhet fjalë për marrjen me qira të Nextant 604XT, ka vetëm një numër të kufizuar operatorësh që e mbajnë avionin gati për çarter.

Kostoja e vlerësuar në orë për të marrë me qira Nextant 604XT është pak më pak se 3,000 dollarë. Sigurisht, ka një sërë faktorësh që do të ndikojnë në koston për të marrë me qira një avion. Prandaj, çmimi i deklaruar i kartës për orë është vetëm një vlerësim. Çmimet do të ndryshojnë në varësi të kërkesave të misionit, disponueshmërisë dhe rajonit.

Çmimi i blerjes

Çmimi i ri i listës për Nextant 604XT është 8 milionë dollarë. Sigurisht, çmimet do të ndryshojnë në varësi të pajisjes opsionale të zgjedhur. Megjithatë, ky çmim nxjerr në pah një nga përfitimet kryesore të procesit të riprodhimit – vlerën e jashtëzakonshme. Shumë avionë dhe performancë ofrohen për çmimin, me kosto operacionale relativisht të ulëta.

Për sa i përket vlerës së mëparshme, është relativisht e rrallë të gjesh një 604XT në treg. Megjithatë, vlerësohet se vlerat janë relativisht të qëndrueshme duke pasur parasysh numrin e kufizuar të avionëve në flotën botërore.

Në thellësi

Performance

rehati

peshat

Varg: 4,524 nm Numri i udhëtarëve: 11 Kapaciteti i bagazhit: 113 Këmbë Kub
Shpejtësia e lundrimit: 488 knots Presioni i kabinës: 9.2 PSI Pesha maksimale e ngritjes: 48,200 paund
tavan: 45,000 këmbë Lartësia e kabinës: 7,000 këmbë Pesha maksimale e uljes: 38,000 paund
Distanca e ngritjes: 5,639 këmbë Fillimi i prodhimit: 2017
Distanca e Uljes: 3,831 këmbë Fundi i prodhimit: Paraqesin

përmasat

Fuqija

Gjatësia e jashtme: Këmbët 68.2 Prodhuesi i motorit: General Electric
Lartësia e jashtme: Këmbët 20.6 Modeli i motorit: CF34-3B
hapje e krahëve: Këmbët 64.2 Djegia e karburantit: 366 gallon në orë
Gjatësia e brendshme: Këmbët 28.2
Gjerësia e brendshme: Këmbët 8.2
Lartësia e brendshme: Këmbët 5.9
Raporti i brendshëm / i jashtëm: 41%

Harta e Diapazonit