Gulfstream GV

1995 - 2002

Pasagjerët

16 Simbol i paqës

Varg

6,751 Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

500 Knots

Tavan

51,000 Feet

Djegia e karburantit

372 GPH

Fakte kyçe

  • La Gulfstream GV është një avion i madh i prodhuar nga Gulfstream midis 1995 dhe 2002.
  • La Gulfstream GV është mundësuar nga dy motorë Rolls-Royce BR 700-710A1-10, duke rezultuar në një djegie të karburantit në orë prej 372 Gallons në orë.
  • I aftë për të udhëtuar deri në 500 knots, Gulfstream GV mund të fluturojë pa ndalur deri në 6751 milje detare.
  • Avioni mund të transportojë deri në 16 pasagjerë.
  • La Gulfstream GV ka një çmim të vlerësuar për orë charter prej 9500 $, me një çmim të ri liste prej 43 milion $ në kohën e prodhimit.

Pasqyrë & Histori

GV ishte avioni i parë i biznesit me rreze shumë të gjatë të prodhuar nga Gulfstream. Më e rëndësishmja për GV është diapazoni i tij prej 6,500 nm i bërë pjesërisht i mundur nga motorët e rinj BMW Rolls-Royce BR710A1-10, të cilët ofrojnë shtytje të shtuar. GV është në gjendje të fluturojë pa ndalesë nga Nju Jorku në Tokio.

Deri në tetor 2016, 74% e Gulfstream Avionët GV u blenë në pronësi të mëparshme nga pronarët e tyre aktualë, 26% të tjerë të rinj. Aktualisht, 4.2% janë në shitje me të gjitha ato (100%) nën një marrëveshje ekskluzive të ndërmjetësit. Kur shitet, numri mesatar i ditëve në treg është 197.

La Gulfstream V ishte kampioni origjinal i kategorisë së avionëve privatë me rreze shumë të gjatë. Modeli bëri fluturimin e tij të parë në 1995 dhe më pas u certifikua në 1997. The Gulfstream GV filloi prodhimin në 1996 dhe pushoi prodhimin në 2002. Gjithsej 193 Gulfstream Avionët GV janë prodhuar me të gjithë përveç dy aktualisht në veprim.

 

Gulfstream Performanca e GV -së

La Gulfstream Modeli V është i pajisur me dy motorë BMW/Rolls-Royce BR710-48, secili prej të cilëve siguron deri në 14,750 bs shtytje. Këto sigurojnë sasinë e madhe të energjisë së nevojshme për GV për të udhëtuar distanca ndërkontinentale me shpejtësi të mëdha. Mund të ngjitet në 37,000 metra në vetëm tetëmbëdhjetë minuta dhe është certifikuar të fluturojë deri në 51,000 këmbë.

Si pasojë, ai ka potencialin për të shmangur shumicën e trafikut ajror dhe mund të udhëtojë me një shpejtësi lundrimi deri në 488 knots. Edhe sot, forca e tij më e dukshme është diapazoni i tij praktikisht i pakufishëm, i aftë të fluturojë kudo në botë me një kapacitet të lartë pasagjerësh.

Përveç gamës së tij të jashtëzakonshme ndërkontinentale, është gjithashtu një nga avionët e biznesit më të besuar në botë, duke ofruar aftësi mbresëlënëse të performancës dhe një histori fluturimi me vite të panumërta të kohës së fluturimit.

Edhe pse ka një distancë maksimale mahnitëse prej 6,425 milje detare, mund të jetë edhe më mbresëlënëse që ai ende mund të fluturojë 5,416 milje detare me ngarkesën e tij maksimale prej 6,600 lbs. Dhe përtej aftësive të tij të shkëlqyera të performancës, Gulfstream V është gjithashtu një nga avionët më të besueshëm në planet.

 

Gulfstream GV Brendshme

Kabina e brendshme e GV ka dimensione shumë bujare me një mjedis luksoz dukshëm të gjerë. Gjatësia e kabinës 50'1 and dhe lartësia e kabinës 6'1 provides siguron liri të madhe të lëvizjes dhe një atmosferë të brendshme përfundimisht të hapur. Gjatësia jashtëzakonisht e gjatë e avionit zakonisht përdoret duke u ndarë në tre zona individuale, megjithëse konfigurimet alternative janë të mundshme. Zona e pasagjerëve nuk është e vetmja pjesë e avionit që përmban një hapësirë ​​të bollshme; hapësira e jashtme e bagazheve mund të ruajë deri në 226 metra kub duke siguruar hapësirë ​​të mjaftueshme për bagazhe shtesë.

La Gulfstream V përmban komoditete të ndryshme duke përfshirë por pa u kufizuar në tualete të veçanta për pasagjerët dhe ekuipazhin, një galerë me madhësi të nxehtë dhe të ftohtë, priza elektrike, tavolina pune të palosshme dhe sisteme argëtimi multimediale. Përkundër fuqisë së motorëve të GV, kabina është dukshëm e qetë në të gjithë brendësinë e saj duke lejuar relaksim ose produktivitet maksimal. Kabina rregullohet nga një sistem presioni i kompjuterizuar, i cili i lejon asaj të ruajë komoditetin e kabinës edhe në lartësi shumë të mëdha. Modeli vlerësohet në 10.2 psi, duke ruajtur presionin e kabinës në nivelin e detit deri në 29,200 këmbë.

Avioni gjithashtu ka një sërë karakteristikash sigurie dhe një histori të shkëlqyer besueshmërie. Instrumentet e sigurisë të tilla si sistemet mekanike rezervë dhe frenat kundër rrëshqitjes së rrotave lejojnë paqen e mendjes gjatë fluturimeve të gjata. Me pak fjalë, GV është një avion biznesi shumë i fuqishëm me rreze shumë të gjatë që është i aftë të çojë udhëtarët e tij në çdo destinacion në planet duke siguruar rehati maksimale, luks dhe hapësirë. Konfigurimi tipik përmban 13 pasagjerë dhe 2 vende të ekuipazhit.

 

Kabinë

Sistemi avionik i kabinës është ndërtuar rreth kompletit Honeywell SPX-8500. Një nga karakteristikat e tij opsionale është mjaft e dukshme: një HUD dhe Kollman/OpgalEnhanced Vision System (ECS) që i jep Gulfstream V aftësia për të zbritur në kushte të vështira me shikueshmëri të kufizuar ose aspak.


Një sensor Infra-Red (FLIR) që shikon përpara regjistron dritën e fshehur nga shiu ose mjegulla dhe krijon një ekran në kabinën e kabinës së pistës. Ekrani është mjaft i detajuar për të treguar vijën qendrore të pistës.

 

Gulfstream Kostoja e Kartës GV

Kostoja e marrjes me qira të këtij avioni fillon me rreth 8,800 dollarë në orë. Tarifat e kartës për orë nuk përfshijnë të gjitha taksat, karburantin dhe tarifat e tjera. Kostot e kartës do të ndryshojnë në bazë të vitit të prodhimit/modelit, orarit, itinerarit, totalit të udhëtarëve dhe bagazheve dhe faktorë të tjerë.

Kostoja e blerjes

Kostoja e blerjes për këtë avion zakonisht varion nga 43 milion dollarë. Çmimi i një avioni varet nga viti i prodhimit; gjithashtu mund të shkojë mbi gamën e dhënë nëse prodhimi është i ri. Do t'i kushtojë blerësit rreth 3 milion dollarë në vit, e cila përfshin karburantin, anëtarët e ekuipazhit dhe mirëmbajtjen, etj. Çmimi i një avioni të zotëruar mund të jetë brenda 23 milion dollarëve. Ka shumë shitës në dispozicion në faqe të ndryshme.

Shifrat në thellësi

Performance

Diapazoni: 6,751 nm

Shpejtësia e lundrimit: 500 knots

Tavani: 51,000 këmbë

Largësia nga ngritja: 5,910 këmbë

Distanca e Uljes: 2,770 këmbë


përmasat

Gjatësia e jashtme: 29.38 metra

Lartësia e jashtme: 7.65 metra

Hapësira e krahëve: 28.5 metra

Gjatësia e Brendshme: 15.27 metra

Gjerësia e Brendshme: 2.23 metra

Lartësia e Brendshme: 1.89 metra

Raporti i brendshëm / i jashtëm: 52%

rehati

Numri i udhëtarëve: 16

Nivelet e zhurmës së kabinës: N / A dB

Lartësia e kabinës: këmbët

Çmimi i vlerësuar për orë: 9,500 dollarë

Çmimi i blerjes: 43 milion dollarë


Fuqija

Prodhuesi i motorit: Rolls-Royce

Modeli i motorit: BR 700-710A1-10

Djegia e karburantit: 372 litra në orë

peshat

Kapaciteti i bagazhit: 226 këmbë kubike

Pesha e bagazhit: bs

Pesha maksimale e ngritjes: 90,500 bs

Harta e Diapazonit

Gulfstream Harta e Diapazonit V