Gulfstream GIV-PS

1992 - 2002

Pasagjerët

16 Simbol i paqës

Varg

3,882 Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

500 Knots

Tavan

45,000 Feet

Djegia e karburantit

415 GPH

Fakte kyçe

  • La Gulfstream GIVSP është një avion i madh i prodhuar nga Gulfstream midis 1992 dhe 2002.
  • La Gulfstream GIVSP mundësohet nga dy motorë Rolls-Royce TAY 611-8, duke rezultuar në një djegie të karburantit në orë prej 415 Gallons në orë.
  • I aftë për të udhëtuar deri në 500 knots, Gulfstream GIVSP mund të fluturojë pa ndërprerje deri në 3882 milje detare.
  • Avioni mund të transportojë deri në 16 pasagjerë.
  • La Gulfstream GIVSP ka një çmim të vlerësuar për orë charter prej 8500 $, me një çmim të ri liste prej 33 milion $ në kohën e prodhimit.

Pasqyrë & Histori

La Gulfstream GIV dhe GIV-SP është një zhvillim i përmirësuar dukshëm, më i madh, me rreze më të gjatë dhe i avancuar i GII dhe GIII të mëparshëm. Përmirësimi më domethënës me GIV dhe GIV-PS në krahasim me më herët Gulfstream modelet janë motorët Rolls-Royce Tay, të cilët sjellin djegie djegëse të karburantit dhe përmirësime të emetimit të zhurmës, pavarësisht prodhimit të tyre më të lartë të shtytjes sesa motorët GII dhe GIII Spey. Që nga janari 2014, Gulfstream Tregu GIV-SP përbëhet nga 100% në pronësi të paraprirë. Përqindja për shitje është 10.8% me 88% sipas një marrëveshje ekskluzive të ndërmjetësit dhe ditët mesatare në treg janë 376 ditë.

Përmirësuar Gulfstream GIV-SP (PS që përfaqëson Performancën Speciale), me ngarkesë më të madhe dhe pesha ulje dhe performancë të përmirësuar të gamës së ngarkesës, zëvendësoi GIV nga shtatori 1992, (megjithatë, ekziston një ASC190 që lejon një pronar/operator të përmirësojë një GIV në një GIV -SP). Prodhimi në Gulfstream GIV-SP filloi në 1992 dhe përfundoi në 2002.

 

Gulfstream Performanca GIV-PS

GIV-SP përdor motorë të fuqishëm Rolls-Royce Tay Mk 611-8, të cilët janë provuar të jenë aq të besueshëm dhe efektiv sa Gulfstream më vonë i përdori ato në avionë të tjerë biznesi siç janë modelet G300 dhe G400.


Këta motorë të rinj sigurojnë një impresion mbresëlënës prej 13,850 secila, duke i dhënë GIV-SP fuqinë e nevojshme për gamën e tij mbresëlënëse ndërkontinentale prej 4,109 milje detare. Motorët janë gjithashtu më të qetë dhe më efikasë në karburant në krahasim me modelet e mëparshme. Plotësimi i karakteristikave të tij të admirueshme të performancës. Ka një shpejtësi maksimale prej 479knots.

 

Gulfstream GIV-PS Brendshme

Përtej aftësive të performancës, një nga arsyet kryesore që udhëtarët shpesh zgjedhin Gulfstream produktet i kushtojnë vëmendje detajeve të paraqitura në brendësinë e tyre elegant dhe luksoze. Komoditeti nuk është i huaj për të Gulfstream avionët e biznesit dhe GIV-PS nuk bën përjashtim.

Me dimensione jashtëzakonisht bujare të kabinës prej 45'1 "gjatësi, 7'4" gjerësi dhe 6'1 "lartësi, GIV siguron liri të shkëlqyeshme të lëvizjes, si dhe shumë hapësirë ​​për kokën dhe shpatullat. Kabina e saj e brendshme ndihet e bollshme dhe akomoduese, duke shfaqur tavolina pune të anuluara, ulëse prej lëkure të rregullueshme me mbështetëse për krahë dhe një mori komoditetesh të tjera.

Ndër pajisjet standarde janë një tualet privat me madhësi të plotë, galeri e madhe dhe madje edhe një dush. Vendet luksoze të klubit strehojnë me lehtësi deri në nëntëmbëdhjetë pasagjerë. Për më tepër, një bollëk dritaresh siguron ndriçim të rehatshëm natyror gjatë fluturimeve të ditës, ndërsa gjithashtu nuk ka mungesë të ndriçimit të kabinës për fluturimin gjatë natës.

Me pak fjalë, GIV-SP është një nga avionët më luksozë të biznesit të mesëm në dispozicion dhe është krijuar për të jetuar deri në standardet më të larta.

 

Kabinë

GIV gjithashtu ka avionikë të përparuar. Kompleti i tij avionik Honeywell SPZ-8000 siguron sisteme të shumta fluturimi për të ndihmuar pilotin. Të gjitha sistemet përkatëse të fluturimit janë konsoliduar në një ndërfaqe intuitive të ekranit, e cila i lejon operatorit të kontrollojë aeroplanin duke zvogëluar gjithashtu ngarkesën e panevojshme të punës.


Me këto zbatime të teknologjisë së fundit që vijnë standarde në GIV-SP, modeli është një zgjidhje optimale e mesme për udhëtarët që duan të fluturojnë nga kontinenti në kontinent me një avion modern luksoz, të besueshëm dhe të fuqishëm nga një prej më prodhues të besuar në botë.

 

Gulfstream Kostoja e Kartës GIV-PS

Kostoja e marrjes me qira të këtij avioni fillon me rreth 7,000 dollarë në orë. Tarifat e kartës për orë nuk përfshijnë të gjitha taksat, karburantin dhe tarifat e tjera. Kostot e kartës do të ndryshojnë në bazë të vitit të prodhimit/modelit, orarit, itinerarit, totalit të udhëtarëve dhe bagazheve dhe faktorë të tjerë.

Kostoja e blerjes

Kostoja e blerjes për këtë avion zakonisht varion nga 33 milion dollarë. Çmimi i një avioni varet nga viti i prodhimit; gjithashtu mund të shkojë mbi gamën e dhënë nëse prodhimi është i ri. Do t'i kushtojë blerësit rreth 1.8 milion dollarë në vit, e cila përfshin karburantin, anëtarët e ekuipazhit dhe mirëmbajtjen, etj. Çmimi i një avioni të zotëruar mund të jetë brenda 12 milion dollarëve. Ka shumë shitës në dispozicion në faqe të ndryshme.

Shifrat në thellësi

Performance

Diapazoni: 3,882 nm

Shpejtësia e lundrimit: 500 knots

Tavani: 45,000 këmbë

Largësia nga ngritja: 5,250 këmbë

Distanca e Uljes: 2,680 këmbë


përmasat

Gjatësia e jashtme: 26.91 metra

Lartësia e jashtme: 7.44 metra

Hapësira e krahëve: 23.71 metra

Gjatësia e Brendshme: 13.75 metra

Gjerësia e Brendshme: 2.26 metra

Lartësia e Brendshme: 1.89 metra

Raporti i brendshëm / i jashtëm: 51%

rehati

Numri i udhëtarëve: 16

Nivelet e zhurmës së kabinës: N / A dB

Lartësia e kabinës: këmbët

Çmimi i vlerësuar për orë: 8,500 dollarë

Çmimi i blerjes: 33 milion dollarë


Fuqija

Prodhuesi i motorit: Rolls-Royce

Modeli i motorit: TAY 611-8

Djegia e karburantit: 415 litra në orë

peshat

Kapaciteti i bagazhit: 169 këmbë kubike

Pesha e bagazhit: bs

Pesha maksimale e ngritjes: 74,600 bs

Harta e Diapazonit

Gulfstream Harta e Diapazonit IVSP