Gulfstream GIV

1986 - 1992

Pasagjerët

16 Simbol i paqës

Varg

3,800 Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

500 Knots

Tavan

45,000 Feet

Djegia e karburantit

447 GPH

Fakte kyçe

  • La Gulfstream GIV është një avion i madh i prodhuar nga Gulfstream midis 1986 dhe 1992.
  • La Gulfstream GIV është mundësuar nga dy motorë Rolls-Royce TAY 611-8, duke rezultuar në një djegie të karburantit në orë prej 447 Gallons në orë.
  • I aftë për të udhëtuar deri në 500 knots, Gulfstream GIV mund të fluturojë pa ndalur deri në 3800 milje detare.
  • Avioni mund të transportojë deri në 16 pasagjerë.
  • La Gulfstream GIV ka një çmim të vlefshëm për orë charter prej 6500 $, me një çmim të ri liste prej 26 milion $ në kohën e prodhimit.

Pasqyrë & Histori

La Gulfstream IV, një përmirësim i Gulfstream III, përmban emetime drastike më të ulëta të zhurmës dhe djegie të karburantit sesa ato të II dhe III. Për më tepër, G-IV përmban një gamë më të gjatë se G-II ose III, ndërsa ka një nga gjatësitë më të gjata të kabinës në klasë, duke ulur me luks deri në 14 pasagjerë.

Gulfstream prezantoi Gulfstream GIV si kësti i katërt në Gulfstream linja familjare. Faza e projektimit për GIV filloi në 1983, dhe modeli bëri fluturimin e tij të parë më 19 shtator 1985. Administrata Federale e Aviacionit (FAA) dha certifikimin për GIV më 22 Prill 1987. Ky model përmban disa azhurnime të dukshme, më të shquar duke u përmirësuar motorët Rolls Royce. Prodhimi në Gulfstream GIV filloi në 1986 dhe përfundoi në 1993. 200 avionë janë ndërtuar deri më tani.

 

Gulfstream Performanca GIV

La Gulfstream GIV vjen i pajisur me dy motorë Rolls Royce Mk 611-8. Këta motorë të fuqishëm vlerësohen në 13,850 paund shtytje dhe i japin këtij avioni performancë të përmirësuar dhe karakteristika të rehatisë me 15% të konsumit të përmirësuar të karburantit dhe ulje të niveleve të zhurmës. E Gulfstream GIV përmban një normë ngjitjeje prej 4,000 këmbë në minutë dhe është e aftë të ngjitet në një lartësi prej 37,000 këmbësh në vetëm shtatëmbëdhjetë minuta.


La Gulfstream GIV kërkon 5,280 këmbë pistë për të nisur në një ditë standarde. Në një aeroport me një lartësi prej 5,000 këmbë, kjo kërkesë për ngritje rritet në 7,300 metra pistë. Me katër pasagjerë në bord, këtij avioni biznesi privat i duhen vetëm 3,361 metra pistë për t'u ulur.

Diapazoni maksimal i Gulfstream GIV arrin 4,220 milje detare dhe përmban një tavan maksimal të shërbimit të certifikuar prej 45,000 këmbësh. Në një konfigurim lundrimi me rreze të gjatë, GIV është i aftë të mbajë një shpejtësi ajrore prej 459 knots në një lartësi prej 45,000 këmbësh. Në një konfigurim lundrimi me shpejtësi të lartë, GIV është i aftë të mbajë një shpejtësi ajrore prej 480 knots në një lartësi prej 41,000 këmbësh.

 

Gulfstream GIV Brendshme

Kabina e Gulfstream GIV mat 45.1 këmbë në gjatësi, arrin 6.1 metra në lartësi dhe shtrihet një maksimum prej 7.3 metrash në gjerësi me një gjerësi dyshemeje prej 5.5 këmbësh. GIV është krijuar për të kërkuar dy anëtarë të ekuipazhit në kuvertën e fluturimit dhe për të akomoduar katërmbëdhjetë deri në nëntëmbëdhjetë pasagjerë. Ekzistojnë disa konfigurime të ndryshme të kabinës në dispozicion për këtë avion biznesi privat, nga paraqitjet ekzekutive në konfigurimet që lejojnë aranzhimet e gjumit.

dymbëdhjetë Gulfstream dritaret rrethojnë kabinën, duke siguruar ndriçim të bollshëm natyror të përsosur për të punuar në një projekt ose për të shijuar fluturimin tuaj. Me një diferencial maksimal të kabinës prej 9.5 psi, Gulfstream GIV është i aftë të mbajë një lartësi të kabinës në nivelin e detit në një lartësi prej 22,000 këmbësh. Pajisjet e përfshira në këtë avion biznesi privat janë një galerë e madhe dhe një tualet i plotë me një dush të integruar.

 

Kabinë

La Gulfstream GIV vjen standarde me kompletin avionik të sistemit të integruar dixhital të drejtimit të fluturimit Honeywell SPZ-8000. Ky sistem përdor një Sistem Elektronik të Informacionit të Fluturimit (EFIS), i cili përmban gjashtë ekrane për informacionin përkatës të fluturimit.


Sistemet avionike të përfshira në këtë komplet përfshijnë një Sistem të Menaxhimit të Fluturimit, radio të komunikimit dhe navigimit të dyfishtë Collins, dhe sisteme të referencës inerciale me lazer Honeywell të dyfishtë (IRS). Opsionet shtesë të instrumenteve përfshijnë telefonin nga ajri në tokë, sistemi i trefishtë i navigimit inzerial me lazer (INS) dhe FMS i dyfishtë.

 

Gulfstream Kostoja e Kartës GIV

Kostoja e marrjes me qira të këtij avioni fillon me rreth 6,550 dollarë në orë. Tarifat e kartës për orë nuk përfshijnë të gjitha taksat, karburantin dhe tarifat e tjera. Kostot e kartës do të ndryshojnë në bazë të vitit të prodhimit/modelit, orarit, itinerarit, totalit të udhëtarëve dhe bagazheve dhe faktorë të tjerë.

Kostoja e blerjes

Kostoja e blerjes për këtë avion zakonisht varion nga 8-9 milion dollarë. Çmimi i një avioni varet nga viti i prodhimit; gjithashtu mund të shkojë mbi gamën e dhënë nëse prodhimi është i ri. Do t'i kushtojë blerësit rreth 1.7 milion dollarë në vit, e cila përfshin karburantin, anëtarët e ekuipazhit dhe mirëmbajtjen, etj. Çmimi i një avioni të zotëruar mund të jetë brenda 2-4 milion dollarë. Ka shumë shitës në dispozicion në faqe të ndryshme.

Shifrat në thellësi

Performance

Diapazoni: 3,800 nm

Shpejtësia e lundrimit: 500 knots

Tavani: 45,000 këmbë

Largësia nga ngritja: 5,650 këmbë

Distanca e Uljes: 2,990 këmbë


përmasat

Gjatësia e jashtme: 26.91 metra

Lartësia e jashtme: 7.44 metra

Hapësira e krahëve: 23.71 metra

Gjatësia e Brendshme: 13.75 metra

Gjerësia e Brendshme: 2.23 metra

Lartësia e Brendshme: 1.89 metra

Raporti i brendshëm / i jashtëm: 51%

rehati

Numri i udhëtarëve: 16

Nivelet e zhurmës së kabinës: N / A dB

Lartësia e kabinës: këmbët

Çmimi i vlerësuar për orë: 6,500 dollarë

Çmimi i blerjes: 26 milion dollarë


Fuqija

Prodhuesi i motorit: Rolls-Royce

Modeli i motorit: TAY 611-8

Djegia e karburantit: 447 litra në orë

peshat

Kapaciteti i bagazhit: 169 këmbë kubike

Pesha e bagazhit: bs

Pesha maksimale e ngritjes: 73,200 bs

Harta e Diapazonit

Gulfstream Harta IV e Diapazonit