Gulfstream GIII

1979 - 1987

Pasagjerët

19 Simbol i paqës

Varg

3,750 Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

478 Knots

Tavan

45,000 Feet

Djegia e karburantit

568 GPH

Fakte kyçe

  • La Gulfstream GIII është një avion i madh i prodhuar nga Gulfstream midis 1979 dhe 1987.
  • La Gulfstream GIII është mundësuar nga dy motorë Rolls-Royce SPEY 511-8, duke rezultuar në një djegie të karburantit në orë prej 568 Gallons në orë.
  • I aftë për të udhëtuar deri në 478 knots, Gulfstream GIII mund të fluturojë pandërprerë deri në 3750 milje detare.
  • Avioni mund të transportojë deri në 19 pasagjerë.
  • La Gulfstream GIII ka një çmim të vlerësuar për orë charter prej 5500 $, me një çmim të ri liste prej 16 milion $ në kohën e prodhimit.

Pasqyrë & Histori

Një version i përmirësuar i Gulfstream GII, the Gulfstream GIII siguron një hapësirë ​​më të madhe të krahëve sesa GII, krahë të rinj zvogëlues të zvarritjes, gamë të shtuar, një hundë të ridizajnuar dhe një kabinë më të gjatë. Duke shërbyer 13 pasagjerë, kabina e G-III shtrihet mbi 40 metra e gjatë dhe ofron një tualet të plotë.

Në vitin 1967, Grumman Gulfstream GII u prezantua si avioni i parë i biznesit me rreze transkontinentale me një kabinë të vërtetë ngritjeje. Një ridizajnim u njoftua në vitin 1976, por projekti u anulua në maj të 1977. Megjithatë, në 1978, GIII u shpall, duke shfaqur përmirësime të tilla si një shtrirje e avionit, një dizajn të ri të krahut dhe një xham të përparmë.

 

Gulfstream GIII Performanca

GIII vjen i pajisur me dy motorë turbofan Rolls-Royce Spey Mk 511-8. Çdo motor vlerësohet për 11,400 paund shtytje dhe përmban një interval inspektimi prej 8,000 orësh. GIII kërkon 5,100 metra pistë për të ngritur në nivelin e detit në një ditë standarde.

Kjo distancë ngritjeje rritet në 7,175 metra pistë në një lartësi aeroporti prej 5,000 këmbësh dhe një temperaturë prej 25 gradë Celsius.


Me katër pasagjerë, GIII ka nevojë për vetëm 2,600 metra pistë për t'u ulur. GGIII përmban një lartësi maksimale të certifikuar prej 45,000 këmbësh dhe një gamë prej 4,000 milje detare në .84 Mach me tetë pasagjerë në bord.

Në një konfigurim lundrimi me shpejtësi të lartë, GIII është i aftë të mbajë një shpejtësi ajrore prej 488 knots në një lartësi prej 39,000 këmbësh me një rrjedhje karburanti prej 4,016 gallon në orë. Për një fluturim në një destinacion tjetër, GIII është i aftë të mbajë një shpejtësi ajrore prej 442 knots në një lartësi prej 45,000 këmbësh me një rrjedhë karburanti prej 2,712 gallon në orë në një konfigurim lundrimi me rreze të gjatë.

 

Gulfstream GIII Brendshme

Kabina e GIII mat 41.3 metra në gjatësi, arrin 6.1 metra në lartësi dhe shtrihet 7.3 metra në gjerësi, duke lejuar një vëllim total të kabinës prej 1,502 këmbë kub. Kabina e GIII zakonisht vendoset në një plan korporativ, të aftë për të akomoduar tetë deri në dymbëdhjetë pasagjerë në aranzhimet e kombinimit të klubeve; megjithatë, deri në nëntëmbëdhjetë pasagjerë mund të akomodohen.

Pajisjet e inkorporuara në GIII përfshijnë një qendër luksoze freskuese me një kafe dhe frigorifer dhe një tualet me madhësi të plotë. Me modelin e ri, të përmirësuar të krahëve, GIII përmban një reduktim të ndjeshëm të djegies së karburantit, e cila, kur kombinohet me rritjen e kapacitetit të karburantit, lejon një rritje të madhe të gamës pa shtuar rezervuarë të majës së krahut.

Me një diferencial maksimal të presionit prej 9.5, GIII është i aftë të mbajë një kabinë të nivelit të detit në një lartësi prej 22,000 këmbësh.

 

Kabinë

Një instalim tipik avionik për GIII është Rockwell Collins Pro Line 4 dhe mund të përfshijë sisteme të tilla si lazer i dyfishtë Honeywell INS, një sistem instrumenti elektronik i fluturimit me katër tuba (EFIS), transponderë të dyfishtë TDR 94, sistemi i drejtorit të fluturimit Sperry SPZ 800, trefishtë Collins VHF 20 komunikime, dyfish Collins VIR 31, një radar moti me ngjyra Sperry Primus 800, ADF i dyfishtë, Global GNS 1000 FMS, dhe një komision me frekuencë të lartë Collins HF 628.


Një azhurnim në Pro-Line 4, Pro-Line 21, përfshin një numër të sistemeve dhe produkteve shtesë që ofrojnë mundësi për të përmirësuar efikasitetin operacional të avionit.

 

Gulfstream Kostoja e Kartës GIII

Kostoja e marrjes me qira të këtij avioni fillon me rreth 5,650 dollarë në orë. Tarifat e kartës për orë nuk përfshijnë të gjitha taksat, karburantin dhe tarifat e tjera. Kostot e kartës do të ndryshojnë në bazë të vitit të prodhimit/modelit, orarit, itinerarit, totalit të udhëtarëve dhe bagazheve dhe faktorë të tjerë.

Kostoja e blerjes

Kostoja e blerjes për këtë avion zakonisht varion nga 15 milion dollarë. Çmimi i një avioni varet nga viti i prodhimit; gjithashtu mund të shkojë mbi gamën e dhënë nëse prodhimi është i ri. Do t'i kushtojë blerësit rreth 3 milion dollarë në vit, e cila përfshin karburantin, anëtarët e ekuipazhit dhe mirëmbajtjen, etj. Çmimi i një shembulli të zotëruar mund të jetë brenda 1-3 milion dollarë. Ka shumë shitës në dispozicion në faqe të ndryshme.

Shifrat në thellësi

Performance

Diapazoni: 3,750 nm

Shpejtësia e lundrimit: 478 knots

Tavani: 45,000 këmbë

Largësia nga ngritja: 5,100 këmbë

Distanca e Uljes: 2,600 këmbë


përmasat

Gjatësia e jashtme: 25.32 metra

Lartësia e jashtme: 7.32 metra

Hapësira e krahëve: 23.47 metra

Gjatësia e Brendshme: 12.57 metra

Gjerësia e Brendshme: 2.13 metra

Lartësia e Brendshme: 1.83 metra

Raporti i brendshëm / i jashtëm: 50 %%

rehati

Numri i udhëtarëve: 19

Nivelet e zhurmës së kabinës: N / A dB

Lartësia e kabinës: këmbët

Çmimi i vlerësuar për orë: 5,500 dollarë

Çmimi i blerjes: 16 milion dollarë


Fuqija

Prodhuesi i motorit: Rolls-Royce

Modeli i motorit: SPEY 511-8

Djegia e karburantit: 568 litra në orë

peshat

Kapaciteti i bagazhit: 157 këmbë kubike

Pesha e bagazhit: bs

Pesha maksimale e ngritjes: 68,200 bs

Harta e Diapazonit

gulfstream harta giii