Gulfstream GII

1967 - 1979

Pasagjerët

14 Simbol i paqës

Varg

3,583 Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

475 Knots

Tavan

45,000 Feet

Djegia e karburantit

579 GPH

Fakte kyçe

  • La Gulfstream GII është një avion i madh i prodhuar nga Gulfstream midis 1967 dhe 1979.
  • La Gulfstream GII është mundësuar nga dy motorë Rolls-Royce SPEY 511-8, duke rezultuar në një djegie të karburantit në orë prej 579 Gallons në orë.
  • I aftë për të udhëtuar deri në 475 knots, Gulfstream GII mund të fluturojë pa ndërprerje deri në 3583 milje detare.
  • Avioni mund të transportojë deri në 14 pasagjerë.
  • La Gulfstream GII ka një çmim të vlefshëm për orë charter prej 4500 $, me një çmim të ri liste prej 7.8 milion $ në kohën e prodhimit.

Pasqyrë & Histori

Sot, Gulfstream avionët përdoren si model për krahasimin e avionëve të mëdhenj ekzekutivë. E Gulfstream GII është shembulli thelbësor i një avioni me rreze transkontinentale që ka qëndruar i vetëm në klasën e tij. Pas prodhimit të origjinalit Gulfstream Unë turboprop jet ekzekutiv, Gulfstream e grisi plotësisht dhe filloi nga themeli. G-GII u prezantua në vitin 1965, plotësisht i ndryshuar dhe i zgjeruar.

La Gulfstream GII ka shumë pak ngjashmëri me paraardhësin e tij, Gulfstream I. Në fakt, e vetmja mbetje e origjinalit është seksion kryq i trupave të mëdhenj. G-GII ka përmirësuar motorët, krahë të rinj të fshirë dhe një kabinë të ngritur.

Kompania ndërtoi një fabrikë të re prodhimi në Savannah, Gjeorgji për të ndërtuar fabrikën Gulfstream GII i cili u hap në vitin 1967. Avioni i parë i ndërtuar nga Savannah fluturoi në Dhjetor 1967 dhe prodhimi vazhdoi në Bethpage derisa ata kishin përfunduar 40 avionë.

Për të rritur gamën e avionëve, tanket e tipit u certifikuan në mars 1976 dhe u shtuan si standard në linjën e prodhimit nga avionët, megjithëse klienti mund të zgjidhte të mos i përshtatte ato. Prodhimi i Gulfstream GII përfundoi në Savannah në Dhjetor 1979. Midis 1981 dhe 1987 43 avionë u konvertuan në Gulfstream Standardi GIIB me krahë të rinj dhe avionikë të avancuar bazuar në më të rejat Gulfstream GIII.

 

Gulfstream Performanca GII

G-GII mundësohet nga dy motorë Rolls-Royce Spey Mk 511-8, secili i vlerësuar në 11,400 bs shtytje. Nevojitet një central elektrik i madh për të kompletuar aftësitë e G-GII në intervalin kontinental. Intervali i inspektimit është 8,000 orë.

GGII me 12 vende do të ngjitet 4,350 këmbë në minutë dhe ka një tavan shërbimi prej 42,500 këmbësh. Zakonisht lundron në 450 në 475 knots dhe ka një gamë të vendeve të plota prej 2,625 milje detare. Një variant me rreze më të gjatë, GGIIB (një GGII i pajisur me krahun GGIII), do të fluturojë më shumë se 3,500 milje detare.


Gjashtëmbëdhjetë shembuj të një varianti tjetër, GGIITT, u prodhuan. Ato janë të pajisura me tanke me krahë dhe majë GGII (struktura që duken si silura të lidhura në skajet e krahëve që mbajnë karburant shtesë). Nën ngarkesat tipike, një GGII mund të përdorë me lehtësi pistat 5,000 metra. Nga 256 GGII të prodhuara midis 1966 dhe 1979, 240 mbeten në shërbim.

 

Gulfstream GII Brendshme

Kabina e G-GII mbetet një nga më të mëdhatë në dispozicion në klasën e avionëve me rreze të gjatë veprimi, madje edhe në krahasim me modelet më të reja. Ai krenohet me një kabinë të ngritur, me madhësi 6.1 këmbë, një gjerësi prej 7.3 këmbë dhe një gjatësi bujare prej 33.9 këmbë.

Kjo hapësirë ​​vjen në një sërë konfigurimesh, përkatësisht aranzhimi standard ekzekutiv. Klubi/divani/kombinimi individual ul 10-14 pasagjerë të qetë. Pajisjet përfshijnë një galerë të madhe, qendër argëtimi dhe një tualet me madhësi të plotë.

 

Kabinë

Shumica e apartamenteve avionike G-GII janë përmirësuar që në vitet e para të tyre në vitet '60 dhe '70. Radiot anal/comm/nav/ident dhe ekranet e instrumenteve elektromekanikë zëvendësohen me sistemin Honeywell SPZ-800 me autopilotin Sperry SP-50G. Kabina e re e bën Gulfstream ndryshimi i plotë duke përfshirë një ndërfaqe më intuitive dhe veçori miqësore me pilotin.

 

 

Gulfstream Kostoja e Kartës GII

Kostoja e marrjes me qira të këtij avioni fillon me rreth 5,050 dollarë në orë. Tarifat e kartës për orë nuk përfshijnë të gjitha taksat, karburantin dhe tarifat e tjera. Kostot e kartës do të ndryshojnë në bazë të vitit të prodhimit/modelit, orarit, itinerarit, totalit të udhëtarëve dhe bagazheve dhe faktorë të tjerë.

Kostoja e blerjes

Kostoja e blerjes për këtë avion zakonisht varion nga 10-20 milion dollarë. Çmimi i një avioni varet nga viti i prodhimit; gjithashtu mund të shkojë mbi gamën e dhënë nëse prodhimi është i ri. Do t'i kushtojë blerësit rreth 1.5 milion dollarë në vit, e cila përfshin karburantin, anëtarët e ekuipazhit dhe mirëmbajtjen, etj. Çmimi i një shembulli të zotëruar mund të jetë brenda 1-4 milion dollarë. Ka shumë shitës në dispozicion në faqe të ndryshme.

Shifrat në thellësi

Performance

Diapazoni: 3,583 nm

Shpejtësia e lundrimit: 475 knots

Tavani: 45,000 këmbë

Largësia nga ngritja: 5,702 këmbë

Distanca e Uljes: 4,416 këmbë


përmasat

Gjatësia e jashtme: 24.36 metra

Lartësia e jashtme: 7.32 metra

Hapësira e krahëve: 20.73 metra

Gjatësia e Brendshme: 10.29 metra

Gjerësia e Brendshme: 2.13 metra

Lartësia e Brendshme: 1.83 metra

Raporti i brendshëm / i jashtëm: 42 %%

rehati

Numri i udhëtarëve: 14

Nivelet e zhurmës së kabinës: N / A dB

Lartësia e kabinës: këmbët

Çmimi i vlerësuar për orë: 4,500 dollarë

Çmimi i blerjes: 7.8 milion dollarë


Fuqija

Prodhuesi i motorit: Rolls-Royce

Modeli i motorit: SPEY 511-8

Djegia e karburantit: 579 litra në orë

peshat

Kapaciteti i bagazhit: 157 këmbë kubike

Pesha e bagazhit: bs

Pesha maksimale e ngritjes: 62,000 bs

Harta e Diapazonit

gulfstream harta gii