Gulfstream G450

2004 - 2017

Pasagjerët

16 Simbol i paqës

Varg

4,350 Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

500 Knots

Tavan

45,000 Feet

Djegia e karburantit

465 GPH

Fakte kyçe

  • La Gulfstream G450 është një avion i madh i prodhuar nga Gulfstream midis 2004 dhe 2017.
  • La Gulfstream G450 është mundësuar nga dy motorë Rolls-Royce TAY 611-8C, duke rezultuar në një djegie të karburantit në orë prej 465 Gallons në orë.
  • I aftë për të udhëtuar deri në 500 knots, Gulfstream G450 mund të fluturojë pa ndërprerje deri në 4350 milje detare.
  • Avioni mund të transportojë deri në 16 pasagjerë.
  • La Gulfstream G450 ka një çmim charter për orë të vlerësuar prej 7500 $, me një çmim të ri liste prej 43 milion $ në kohën e prodhimit.

Pasqyrë & Histori

La Gulfstream G450 është një pasardhës i drejtpërdrejtë i Gulfstream Seria G400/GIV-SP. Ai vjen me motorë të përmirësuar (Rolls-Royce Tay 611-8C) me FADEC, dhe kthimin e shtytjes së ridizajnuar, kështjellën dhe shtyllën që, së bashku me përmirësimet aerodinamike, rrisin diapazonin dhe ngarkesën.

Që nga nëntori 2016, 33% e Gulfstream Avionët G450 u blenë në pronësi të pronarëve të tyre aktual, 67% e tjerë të rinj. Aktualisht, 8.5% janë në shitje me shumicën e tyre (76%) nën një marrëveshje ekskluzive ndërmjetësi. Kur shitet, koha mesatare në treg është 244 ditë.

Testimi i fluturimit të Gulfstream G450 filloi në prill 2003 dhe certifikimi FAA u përfundua në gusht 2004. Një total prej 342 Gulfstream Avionët G450 janë prodhuar, të gjithë janë ende në funksion sot. Prodhimi i G450 do të përfundojë në fillim të 2018 si Gulfstream kalon prodhimin në G500 të ri.

 

Gulfstream Performanca G450

La Gulfstream Motorët Rolls-Royce Tay Mk 450-611C të viteve 8 janë ndërtuar rreth bërthamës së motorit me presion të lartë të SpeyRB.183-555, i cili ka dokumentuar me sukses mijëra orë kohë fluturimi në avionë të tjerë komercialë dhe privatë. Motori Rolls-RoyceTay, megjithatë, merr 2,600 paund më shumë shtytje në ngritje sesa Spey. Motorët Tay prodhojnë 13,850 paund shtytje secili, duke lejuar një ngritje në nivelin e detit në 5,450 këmbë. Në një lartësi prej 5,000 këmbësh, kërkesa e pistës është 8,030 këmbë.


Motorët plotësojnë lehtësisht kërkesat e zhurmës së fazës III të pjesës FAR 36, duke prodhuar 79.1 EPNdBon ngritje dhe kufijtë e emetimeve të pjesës 27 SFAR. Konsumi i naftës dhe nivelet e dridhjeve thuhet se janë gjithashtu të ulëta. Të Gulfstream 450 mund të ngjitet në 41,000 këmbë në njëzet e tre minuta.

Pas më shumë se 800 orësh testimi të tunelit të erës dhe përmirësimeve aerodinamike, Gulfstream 450 është në gjendje të lundrojë me .85 Mach (476 knots) ndërsa në një lartësi lundrimi prej 41,000 këmbësh. Të Gulfstream Zarfi i fluturimit 450 shtrihet deri në 45,000 këmbë. Kabina është vlerësuar në 9.5 psi, duke i lejuar G450 të mbajë një kabinë në nivelin e detit në 22,000 këmbë. Gama maksimale (gjatë udhëtimit me 80 Mach me tetë pasagjerë dhe tre anëtarë të ekuipazhit) është 5,000 milje (4,350 milje detare).

 

Gulfstream Brendshme G450

Midis katërmbëdhjetë dhe tetëmbëdhjetë pasagjerë duhet të hipin rehat në Gulfstream Kabina e viteve 450 1,525 këmbë kub. Pasagjerët mund të qëndrojnë lehtësisht në kabinën e lartë 6.2 këmbë dhe do të shijojnë gjerësinë 7.3 këmbë dhe gjatësinë 45.1 këmbë (një rritje prej 18 inç nga G-III). Hapësira e bagazhit prej 169 metra kub është e arritshme gjatë fluturimit. Dy dollapë me gjatësi të plotë për ruajtjen e palltove ndodhen brenda dy tualeteve të mbyllura plotësisht.

Ka shumë karakteristika të kabinës që duhet t'i bëjnë fluturimet transkontinentale dhe transoqeanike të këndshme. Si fillim, galeria me përmasa të plota vjen plotësisht e pajisur me gjithçka që nevojitet për përgatitjen e ushqimit të nxehtë dhe të ftohtë: një furrë me temperaturë të lartë, mikrovalë dhe lavaman me madhësi të plotë me ujë të nxehtë dhe të ftohtë, magazinim të ftohur, dy aparate kafeje dhe një makinë ekspres opsionale. Ka edhe hapësirë ​​të pajisur për ruajtjen e shërbimit të darkës (duke përfshirë kristalin dhe takëmet) e bërë me porosi për Gulfstreamavionët privatë të.

Ofertat elektronike standarde dhe opsionale përfshijnë një luajtës CD, VHS dhe DVD, dy ekrane LCD, kufje individuale në çdo vend (për sistemin audio të kabinës), një aparat faksi dhe telefona satelitorë. Përfshihen gjithashtu veçori shtesë si prizat e rrymës, tavolinat e punës dhe një lidhje LAN. Elektronika, ndriçimi dhe sistemi i kontrollit të temperaturës me dy zona mund të kontrollohen nga disa vende të ndryshme në kabinë.

 

Kabinë

Kabina e PlaneView ka katër ekrane të mëdha fluturimi me kristal të lëngshëm, a Gulfstream sistem i përmirësuar i shikimit (EVS) me një ekran ballor Honeywell HUD 2020 dhe një pajisje kontrolli të kursorit. EVS, i zhvilluar nga Gulfstream dhe Kollsman, është sistemi i parë i vizionit i llojit të tij që është certifikuar nga Administrata Federale e Aviacionit. Sistemi i vizionit i jep pilotit një nivel më të lartë të vetëdijes për situatën dhe lejon siguri më të madhe.


Në janar 2008, FAA certifikoi Gulfstream sistemi sintetik i ekranit primar të vizionit (SV-PFD) dhe Gulfstream / Kollsman i gjeneratës së dytë EVS II për G450. SV-PFD shfaq imazhe tredimensionale të terrenit me ngjyra nga sistemi i paralajmërimit të afërsisë së tokës (EGPWS) i përmirësuar i Honeywell. EVS II është 10 kg më i lehtë me katër herë më shumë fuqi llogaritëse dhe memorie se EVS-ja e mëparshme. Avioni është i pajisur me një paketë avionike Honeywell Primus Epic. Sistemet avionike janë instaluar përpara derës së kabinës.

 

Gulfstream Kostoja e Kartës G450

Kostoja e marrjes me qira të këtij avioni fillon me rreth 9,900 dollarë në orë. Tarifat e kartës për orë nuk përfshijnë të gjitha taksat, karburantin dhe tarifat e tjera. Kostot e kartës do të ndryshojnë në bazë të vitit të prodhimit/modelit, orarit, itinerarit, totalit të udhëtarëve dhe bagazheve dhe faktorë të tjerë.

Kostoja e blerjes

Kostoja e blerjes për këtë avion zakonisht varion nga 40 milion dollarë. Çmimi i një avioni varet nga viti i prodhimit; gjithashtu mund të shkojë mbi gamën e dhënë nëse prodhimi është i ri. Do t'i kushtojë blerësit rreth 2 milion dollarë në vit, e cila përfshin karburantin, anëtarët e ekuipazhit dhe mirëmbajtjen, etj. Çmimi i një avioni të zotëruar mund të jetë brenda 30 milion dollarëve. Ka shumë shitës në dispozicion në faqe të ndryshme.

Shifrat në thellësi

Performance

Diapazoni: 4,350 nm

Shpejtësia e lundrimit: 500 knots

Tavani: 45,000 këmbë

Largësia nga ngritja: 5,600 këmbë

Distanca e Uljes: 3,260 këmbë


përmasat

Gjatësia e jashtme: 27.22 metra

Lartësia e jashtme: 7.68 metra

Hapësira e krahëve: 23.71 metra

Gjatësia e Brendshme: 13.75 metra

Gjerësia e Brendshme: 2.26 metra

Lartësia e Brendshme: 1.89 metra

Raporti i brendshëm / i jashtëm: 51%

rehati

Numri i udhëtarëve: 16

Nivelet e zhurmës së kabinës: N / A dB

Lartësia e kabinës: këmbët

Çmimi i vlerësuar për orë: 7,500 dollarë

Çmimi i blerjes: 43 milion dollarë


Fuqija

Prodhuesi i motorit: Rolls-Royce

Modeli i motorit: TAY 611-8C

Djegia e karburantit: 465 litra në orë

peshat

Kapaciteti i bagazhit: 169 këmbë kubike

Pesha e bagazhit: bs

Pesha maksimale e ngritjes: 74,600 bs

Harta e Diapazonit

Gulfstream Harta e Diapazonit G450