Gulfstream G400

2003 - 2004

Pasagjerët

16 Simbol i paqës

Varg

3,880 Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

500 Knots

Tavan

45,000 Feet

Djegia e karburantit

512 GPH

Fakte kyçe

  • La Gulfstream G400 është një avion i madh i prodhuar nga Gulfstream midis 2003 dhe 2004.
  • La Gulfstream G400 është mundësuar nga dy motorë Rolls-Royce TAY 611-8, duke rezultuar në një djegie të karburantit në orë prej 512 Gallons në orë.
  • I aftë për të udhëtuar deri në 500 knots, Gulfstream G400 mund të fluturojë pa ndërprerje deri në 3880 milje detare.
  • Avioni mund të transportojë deri në 16 pasagjerë.
  • La Gulfstream G400 ka një çmim charter për orë të vlerësuar prej 5500 $, me një çmim të ri liste prej 33 milion $ në kohën e prodhimit.

Pasqyrë & Histori

La Gulfstream G400, modeli i dytë në Gulfstream Seria G, ka një nga kabinat më të mëdha në klasën e saj, është një nga më të shpejtat në klasën e saj, dhe është e dukshme, gjithashtu, për kapacitetin e saj të bagazheve. Mund të fluturojë lehtë dhe pa ndalesë nga Nju Jorku në Londër, Orlando në Anchorage ose Dubai në Tokio, ndër destinacionet e tjera.

Gulfstream Për herë të parë përdori motorët turbofan në 1967 me avionët që mbetën në prodhim deri në 1980, kur Gulfstream III ishte avioni kryesor i biznesit. Sidoqoftë, të etur për përmirësimin e nivelit të zhurmës dhe karakteristikat e karburantit, inxhinierët Gulfstream zgjodhi turbofanin Rolls-Royce për GIV. Që nga prezantimi i GIV, janë zhvilluar disa variante të modelit, më i fundit prej të cilëve është ai Gulfstream G400 Prodhimi në Gulfstream G400 filloi në 2003 dhe përfundoi në 2004. Deri më tani janë ndërtuar 23 avionë.

 

Gulfstream Performanca G400

G400 vjen i pajisur me dy Rolls-Royce Tay Mk 611-8 bypass motorë turbofan me rrjedhje aksiale. Çdo motor vlerësohet me 13,850 paund shtytje gjatë ngritjes. E Gulfstream G400 kërkon vetëm 5,450 metra pistë për të ngritur në nivelin e detit në një ditë standarde.


Në një aeroport me një lartësi prej 5,000 këmbë, kjo kërkesë rritet në 8,320 metra pistë. Me katër pasagjerë, G400 ka nevojë për vetëm 2,670 metra pistë për t'u ulur. G400 përmban një tavan maksimal të shërbimit të certifikuar prej 45,000 këmbësh dhe është i aftë të ngjitet në një lartësi prej 37,000 këmbësh në vetëm shtatëmbëdhjetë minuta. Gama e G400 arrin 4,350 milje detare, duke lejuar shumë mundësi destinacioni për sipërmarrjen tuaj të biznesit.

Për një fluturim në një destinacion më të largët, G400 është i aftë të mbajë një shpejtësi ajrore prej 459 knots në një lartësi prej 45,000 këmbësh në një konfigurim lundrimi me rreze të gjatë. Nëse një udhëtim i shpejtë është fokusi i fluturimit tuaj, G400 është i aftë të mbajë një shpejtësi ajrore prej 476 knots në një lartësi prej 41,000 këmbësh në një konfigurim lundrimi me shpejtësi të lartë.

 

Gulfstream Brendshme G400

Kabina e Gulfstream përmban aranzhime të shumta konfigurimi. Në një paraqitje ekzekutive, G400 zakonisht konfigurohet për të ulur dhjetë deri në dymbëdhjetë pasagjerë. Në një aranzhim me densitet më të lartë, ky avion biznesi privat është i aftë të strehojë katërmbëdhjetë deri në nëntëmbëdhjetë pasagjerë.

Kabina e Gulfstream G400 mat 45.2 këmbë në gjatësi, arrin 6.1 metra në lartësi dhe shtrihet një maksimum prej 7.3 metra në gjerësi me një gjerësi dyshemeje prej 5.5 këmbësh. Ky avion biznesi privat përmban 169 metra kub kapacitet për ruajtjen e bagazheve të aftë për të akomoduar 2,000 paund bagazhe. Tetë dritare rrethojnë kabinën, duke lejuar një atmosferë të ndritshme që është e përkryer për relaksim ose biznes.

Me një diferencial maksimal të presionit të kabinës prej 9.5 psi, G400 është i aftë të mbajë një lartësi të kabinës në nivelin e detit në një lartësi prej 25,800 këmbë. Pajisjet e paraqitura në G400 përfshijnë një kabinë të plotë, një galerë të madhe dhe një tualet me madhësi të plotë të pajisur me një dush.

 

Kabinë

Kompleti avionik i zgjedhur për G400 është sistemi dixhital i drejtimit të fluturimit të integruar Honeywell SPZ-8000. I përfshirë në këtë sistem është një Sistem Elektronik i Informacionit të Fluturimit (EFIS), që përdor gjashtë ekrane tetë inç me tetë inç.


Sistemet e përfshira gjithashtu në këtë paketë avionike janë radiot e dyfishta Collins, një FMS dhe sistemet e referencës inerciale me lazer Honeywell të dyfishtë (IRS). Opsionet shtesë të instrumenteve përfshijnë një sistem navigimi inercial lazer të trefishtë (INS), një telefon ajër-tokë dhe FMS të dyfishtë.

 

Gulfstream Kostoja e Kartës G400

Kostoja e marrjes me qira të këtij avioni fillon me rreth 6,650 dollarë në orë. Tarifat e kartës për orë nuk përfshijnë të gjitha taksat, karburantin dhe tarifat e tjera. Kostot e kartës do të ndryshojnë në bazë të vitit të prodhimit/modelit, orarit, itinerarit, totalit të udhëtarëve dhe bagazheve dhe faktorë të tjerë.

Kostoja e blerjes

Kostoja e blerjes për këtë avion zakonisht varion nga 33 milion dollarë. Çmimi i një avioni varet nga viti i prodhimit; gjithashtu mund të shkojë mbi gamën e dhënë nëse prodhimi është i ri. Do t'i kushtojë blerësit rreth 1.8 milion dollarë në vit, e cila përfshin karburantin, anëtarët e ekuipazhit dhe mirëmbajtjen, etj. Çmimi i një avioni të zotëruar mund të jetë brenda 15 milion dollarëve. Ka shumë shitës në dispozicion në faqe të ndryshme.

Shifrat në thellësi

Performance

Diapazoni: 3,880 nm

Shpejtësia e lundrimit: 500 knots

Tavani: 45,000 këmbë

Largësia nga ngritja: 5,276 këmbë

Distanca e Uljes: 2,650 këmbë


përmasat

Gjatësia e jashtme: 26.91 metra

Lartësia e jashtme: 7.44 metra

Hapësira e krahëve: 23.71 metra

Gjatësia e Brendshme: 13.75 metra

Gjerësia e Brendshme: 2.26 metra

Lartësia e Brendshme: 1.89 metra

Raporti i brendshëm / i jashtëm: 51%

rehati

Numri i udhëtarëve: 16

Nivelet e zhurmës së kabinës: N / A dB

Lartësia e kabinës: këmbët

Çmimi i vlerësuar për orë: 5,500 dollarë

Çmimi i blerjes: 33 milion dollarë


Fuqija

Prodhuesi i motorit: Rolls-Royce

Modeli i motorit: TAY 611-8

Djegia e karburantit: 512 litra në orë

peshat

Kapaciteti i bagazhit: 169 këmbë kubike

Pesha e bagazhit: bs

Pesha maksimale e ngritjes: 74,600 bs

Harta e Diapazonit

Gulfstream Harta e Diapazonit G400