Gulfstream G350

2004 - 2012

Pasagjerët

16 Simbol i paqës

Varg

3,845 Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

500 Knots

Tavan

45,000 Feet

Djegia e karburantit

520 GPH

Fakte kyçe

  • La Gulfstream G350 është një avion i madh i prodhuar nga Gulfstream midis 2004 dhe 2012.
  • La Gulfstream G350 është mundësuar nga dy motorë Rolls-Royce TAY 611-8C, duke rezultuar në një djegie të karburantit në orë prej 520 Gallons në orë.
  • I aftë për të udhëtuar deri në 500 knots, Gulfstream G350 mund të fluturojë pa ndërprerje deri në 3845 milje detare.
  • Avioni mund të transportojë deri në 16 pasagjerë.
  • La Gulfstream G350 ka një çmim charter për orë të vlerësuar prej 6000 $, me një çmim të ri liste prej 36 milion $ në kohën e prodhimit.

Pasqyrë & Histori

La Gulfstream 350 është radha e radhës e avionëve të biznesit pas 300 të suksesshëm. Megjithatë, 350 është më i ngjashëm në tiparet e brendshme, dizajnin aerodinamik dhe kabinën e avancuar të kabinës me homologun e tij superior, Gulfstream 450. Dallimi i vetëm midis avionëve është diapazoni: diapazoni i 350 -ës është 3,797 milje detare ndërsa 450 -ta është 4,349 nm.

Dorëzuar për herë të parë në verën e vitit 2005, the Gulfstream G350 është klasifikuar si një avion biznesi i madh. Edhe pse teknikisht pasardhësi i Gulfstream III, G350 është më shumë i ngjashëm me G450 në pothuajse çdo mënyrë. Nga pikëpamja e jashtme, dy avionët e biznesit janë pothuajse të pamundur të dallohen.

 

Gulfstream Performanca G350

Me një distancë normale lundrimi prej 3,800 milje detare, G350 do të fluturojë nga Uashingtoni, DC, në Alaska, nga Rio në Miami dhe nga Sidnei në Singapor-me tetë pasagjerë, dy pilotë dhe një stjuardesë. Në peshën maksimale të ngritjes prej 70,900 paund, motorët binjakë të G350 Rolls-Royce Tay (13,850 paund secila) e lejojnë atë të përdorë pistat e shkurtra deri në 5,050 këmbë (niveli i detit) dhe të ngjitet në 41,000 metra në më pak se 20 minuta.


Tays të përditësuar janë po aq të pathyeshëm sa vijnë motorët e avionëve, me një kohë të rekomanduar midis rindërtimit prej 12,000 orësh-rreth 30 vjet përdorim mesatar. Motorët gjithashtu janë pajisur me kontrolle dixhitale dhe janë ndryshuar për të prodhuar pak më shumë energji dhe efikasitet të karburantit. Përmbysësit e mëdhenj ndihmojnë që G350 të ndalet shpejt, përgjithësisht në më pak se 3,000 këmbë. Ka një shpejtësi maksimale prej 500ktas.

 

Gulfstream Brendshme G350

Me jo më pak se gjashtë plane individuale të dyshemesë, G350 krenohet me një bollëk opsionesh për personalizim. Këto konfigurime dinamike të planit të dyshemesë janë optimizuar për të ulur midis tetë dhe gjashtëmbëdhjetë pasagjerëve në një shumëllojshmëri të aranzhimeve të sediljeve që janë krijuar për të maksimizuar komoditetin. Shkathtësia është falë tre galerëve të mundshme përpara dhe tre konfigurimeve të mundshme të galerisë së pasme, të cilat lejojnë që hapësira të optimizohet në mënyra të ndryshme për qëllime të ndryshme.

Komoditeti ishte fokusi kryesor për Gulfstream kur ata projektuan këto avionë biznesi. Me lartësi më të ulët të kabinës sesa shumica e avionëve konkurrues, kabina e G350 mbetet në një nivel të rehatshëm, pavarësisht se sa lart fluturon avioni. Duke marrë parasysh që lartësia e kabinës mbetet në 6,000 këmbë edhe në lartësinë maksimale të funksionimit të avionit prej 45,000, kjo është një veçori veçanërisht tërheqëse për udhëtarët që kanë nevojë të zbresin dhe të pushojnë gjatë fluturimeve.

Optimale për udhëtarët që dëshirojnë rehati të nivelit G450 me aftësi fluturimi me rreze të mesme, G350 është një alternativë e shkëlqyer dhe me kosto efektive. Kabina e saj e bollshme ka dimensione 45 ′ 1 ″ gjatësi, 7 ′ 4 ″ gjerësi dhe 6 ′ 2 ″ lartësi. Ajo përmban kontroll të temperaturës të bazuar në zonë, si dhe dritare ovale të nxehta. Karakteristikat opsionale përfshijnë një dhomë gjumi, një dush të ngritur, sisteme argëtimi dhe një bollëk lehtësish të tjera në dispozicion.

 

Kabinë

PlaneView është GulfstreamPërshtatja e avionikës së serisë Primus Epic të Honeywell. Ajo përmban katër ekrane të mëdha LCD 14-inç dhe mund të përdoret me anë të një punishteje elektronike ergonomike jashtë bordit. Gulfstream thërret një "pajisje kontrolli kursori".


E rëndësishmja, ai merr informacion kritik për pilotët shpejt dhe zvogëlon ngarkesën e tyre të punës. Kjo u lejon atyre të vendosin dritare informacioni në një ekran të vetëm ose të imponojnë paraqitje të drejtpërdrejta të radarit të motit mbi hartat lëvizëse. Shtë një sistem intuitiv dhe parashikues me ndërfaqe logjike, por në të njëjtën kohë nuk i mposht pilotët me një sasi të madhe të dhënash.

 

Gulfstream Kostoja e Kartës G350

Kostoja e marrjes me qira të këtij avioni fillon me rreth 6,650 dollarë në orë. Tarifat e kartës për orë nuk përfshijnë të gjitha taksat, karburantin dhe tarifat e tjera. Kostot e kartës do të ndryshojnë në bazë të vitit të prodhimit/modelit, orarit, itinerarit, totalit të udhëtarëve dhe bagazheve dhe faktorë të tjerë.

Kostoja e blerjes

Kostoja e blerjes për këtë avion zakonisht varion nga 35 milion dollarë. Çmimi i një avioni varet nga viti i prodhimit; gjithashtu mund të shkojë mbi gamën e dhënë nëse prodhimi është i ri. Do t'i kushtojë blerësit rreth 2 milion dollarë në vit, e cila përfshin karburantin, anëtarët e ekuipazhit dhe mirëmbajtjen, etj. Çmimi i një avioni të zotëruar mund të jetë brenda 26 milion dollarëve. Ka shumë shitës në dispozicion në faqe të ndryshme.

Shifrat në thellësi

Performance

Diapazoni: 3,845 nm

Shpejtësia e lundrimit: 500 knots

Tavani: 45,000 këmbë

Largësia nga ngritja: 5,060 këmbë

Distanca e Uljes: 2,650 këmbë


përmasat

Gjatësia e jashtme: 27.22 metra

Lartësia e jashtme: 7.68 metra

Hapësira e krahëve: 23.71 metra

Gjatësia e Brendshme: 13.75 metra

Gjerësia e Brendshme: 2.26 metra

Lartësia e Brendshme: 1.89 metra

Raporti i brendshëm / i jashtëm: 51%

rehati

Numri i udhëtarëve: 16

Nivelet e zhurmës së kabinës: N / A dB

Lartësia e kabinës: këmbët

Çmimi i vlerësuar për orë: 6,000 dollarë

Çmimi i blerjes: 36 milion dollarë


Fuqija

Prodhuesi i motorit: Rolls-Royce

Modeli i motorit: TAY 611-8C

Djegia e karburantit: 520 litra në orë

peshat

Kapaciteti i bagazhit: 169 këmbë kubike

Pesha e bagazhit: bs

Pesha maksimale e ngritjes: 70,900 bs

Harta e Diapazonit

Gulfstream Harta e Diapazonit G350