Gulfstream G300

2003 - 2004

Pasagjerët

16 Simbol i paqës

Varg

3,485 Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

500 Knots

Tavan

45,000 Feet

Djegia e karburantit

512 GPH

Fakte kyçe

  • La Gulfstream G300 është një avion i madh i prodhuar nga Gulfstream midis 2003 dhe 2004.
  • La Gulfstream G300 është mundësuar nga dy motorë Rolls-Royce TAY 611-8, duke rezultuar në një djegie të karburantit në orë prej 512 Gallons në orë.
  • I aftë për të udhëtuar deri në 500 knots, Gulfstream G300 mund të fluturojë pa ndërprerje deri në 3485 milje detare.
  • Avioni mund të transportojë deri në 16 pasagjerë.
  • La Gulfstream G300 ka një çmim charter për orë të vlerësuar prej 6500 $, me një çmim të ri liste prej 26 milion $ në kohën e prodhimit.

Pasqyrë & Histori

Bazuar në G-IV, Gulfstream G300 është një nga më të shpejtat, ka një nga kabinat më të mëdha dhe ka më shumë hapësirë ​​bagazhesh se shumica e të tjerëve në klasën e saj. Dizajni i këtij avioni biznesi privat bazohet në atë të GIV, duke shfaqur përmirësime në gamën, pajisjet dhe shërbimin dhe trajnimin. Përveç këtyre përmirësimeve, Gulfstream G300 përmban një tualet të mbyllur, kabinën më të madhe në klasën e tij dhe një të tretën më shumë kapacitet bagazhi sesa konkurrenti më i afërt.

La Gulfstream Korporata njoftoi G300 në Dhjetor të 2002 pasi përfundoi prodhimi për GIV. Ky avion biznesi privat u krijua për të përmbushur një treg në zhvillim, duke kërkuar një kabinë të bollshme me hapësirë ​​bujare në rresht dhe vende të rehatshme pa kërkesën për aftësi të gjata. Kjo çoi në zhvillimin e kabinës së madhe të rangut të mesëm Gulfstream G300 Prodhimi në Gulfstream G300 filloi në 2003 dhe përfundoi në 2004.

 

Gulfstream Performanca G300

G300 ka një djegie mesatare të karburantit për orë prej 512 litra në orë (GPH). Falë motorëve të tij Rolls-Royce TAY 611-8, G300 ka një dalje totale prej 27,700 lbs. Me këta motorë, Gulfstream G300 është i aftë të fluturojë katërmbëdhjetë pasagjerë nga Çikago në Londër me një shpejtësi ajrore prej 458 knots, ose 0.8 Mach.


G300 ka nevojë për 4,700 metra pistë për të ngritur dhe kërkon 4,417 këmbë pistë për t'u ulur. Ky avion biznesi i madh i kabinës së mesme me rreze të mesme vepron me një gamë maksimale prej 3,600 milje detare. E Gulfstream G300 ka një tavan shërbimi të certifikuar maksimal prej 45,000 këmbë dhe është i aftë të mbajë një normë ngjitjeje prej 3,805 këmbë në minutë. Në një konfigurim lundrimi me rreze të gjatë, ky avion biznesi privat udhëton me një shpejtësi ajrore prej 446 knots. Për një fluturim më të shpejtë, Gulfstream G300 është i aftë të udhëtojë me një shpejtësi ajrore prej 498 knots në një konfigurim lundrimi me shpejtësi të lartë.

 

Gulfstream Brendshme G300

Kabina e bollshme e G300 mat 45.08 metra në gjatësi, arrin 6.17 metra në lartësi dhe shtrihet maksimalisht 7.25 metra në gjerësi, duke lejuar një vëllim të kabinës prej 1,525 metra kub. E Gulfstream G300 është i aftë të strehojë një maksimum prej nëntëmbëdhjetë pasagjerësh, megjithëse është konfiguruar zakonisht për të ulur trembëdhjetë deri në katërmbëdhjetë.

Ky avion biznesi privat ofron 169 metra kub kapacitet bagazhi, duke lejuar shumë hapësirë ​​për nevojat tuaja të bagazheve. Me dymbëdhjetë Gulfstream dritaret e firmosura që rrethojnë kabinën dhe një sistem 100% ajër të pastër, G300 siguron një atmosferë të rehatshme për sipërmarrjen tuaj të biznesit.

 

Kabinë

Sistemi avionik i zgjedhur për Gulfstream G300 është kompleti Honeywell SPZ-8400 Integruar Avionics me një sistem instrumentesh elektronik të fluturimit me gjashtë tuba (EFIS).


Instrumentet në dispozicion për këtë paketë avionike përfshijnë pajisje të matjes së distancave të dyfishta Collins 442 (DME), trefishin e Collins VHR-442B me dy kolona VIR-432, një radar moti Honeywell Primus 880, një Sistem Shmangie të Përplasjeve të Trafikut Honeywell (TCAS) II, një Regjistruesi i zërit në kabinën Fairchild FA-2100, një regjistrues i të dhënave të fluturimit Fairchild FA-2100, zbulues automatik të drejtimit të dyfishtë Collins 462 (ADF), dual Honeywell NZ-2000, altimetra radio të dyfishtë Honeywell RT-300, një ngarkues të të dhënave Honeywell DL-950, një Transmetuesi i lokalizimit të urgjencës Artex 406MHz (ELT) me ndërfaqe navigimi, njësi të trefishta Honeywell LaserRef referencë inerciale (IRU), dual Collins HF 9000 me aftësi radio për thirrje selektive (SELCAL), Dual Collins TDR-94D me ID fluturimi dhe aftësi të zgjeruara të mbikëqyrjes, dhe një Ekrani kryesor i Honeywell (HUD).

 

Gulfstream Kostoja e Kartës G300

Kostoja e marrjes me qira të këtij avioni fillon me rreth 6,550 dollarë në orë. Tarifat e kartës për orë nuk përfshijnë të gjitha taksat, karburantin dhe tarifat e tjera. Kostot e kartës do të ndryshojnë në bazë të vitit të prodhimit/modelit, orarit, itinerarit, totalit të udhëtarëve dhe bagazheve dhe faktorë të tjerë.

Kostoja e blerjes

Kostoja e blerjes për këtë avion zakonisht varion nga 20-25 milion dollarë. Çmimi i një avioni varet nga viti i prodhimit; gjithashtu mund të shkojë mbi gamën e dhënë nëse prodhimi është i ri. Do t'i kushtojë blerësit rreth 1.5 milion dollarë në vit, e cila përfshin karburantin, anëtarët e ekuipazhit dhe mirëmbajtjen, etj. Çmimi i një avioni të zotëruar mund të jetë brenda 5-10 milion dollarë. Ka shumë shitës në dispozicion në faqe të ndryshme.

Shifrat në thellësi

Performance

Diapazoni: 3,485 nm

Shpejtësia e lundrimit: 500 knots

Tavani: 45,000 këmbë

Largësia nga ngritja: 4,910 këmbë

Distanca e Uljes: 2,650 këmbë


përmasat

Gjatësia e jashtme: 26.91 metra

Lartësia e jashtme: 7.44 metra

Hapësira e krahëve: 23.71 metra

Gjatësia e Brendshme: 13.75 metra

Gjerësia e Brendshme: 2.23 metra

Lartësia e Brendshme: 1.89 metra

Raporti i brendshëm / i jashtëm: 51%

rehati

Numri i udhëtarëve: 16

Nivelet e zhurmës së kabinës: N / A dB

Lartësia e kabinës: këmbët

Çmimi i vlerësuar për orë: 6,500 dollarë

Çmimi i blerjes: 26 milion dollarë


Fuqija

Prodhuesi i motorit: Rolls-Royce

Modeli i motorit: TAY 611-8

Djegia e karburantit: 512 litra në orë

peshat

Kapaciteti i bagazhit: 169 këmbë kubike

Pesha e bagazhit: bs

Pesha maksimale e ngritjes: 72,000 bs

Harta e Diapazonit

Gulfstream Harta e Diapazonit G300