Pasagjerët

19
Pasagjerët

Varg

7,000
Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

516
Knots

Tavan

51,000
Feet

Djegia e karburantit

490
GPH

Fakte kyçe

  • 100 për qind ajër i pastër plotësohet në të gjithë kabinën më të qetë në aviacionin e biznesit.
  • La Gulfstream G650ER ka hapësirë ​​për të fjetur deri në 10 pasagjerë.
  • Karriget dhe divanët e punuar me dorë ofrojnë maksimumin e komoditetit të pasagjerëve.
  • Kabina e Gulfstream G650ER është krijuar për të lejuar pasagjerët të ndërveprojnë në mënyrë intuitive me mjedisin e tyre.
  • La Gulfstream-Dizenjuar CabinView lejon pasagjerët të ndjekin përparimin e fluturimit, tregon pikat me interes dhe ofron njoftime për pasagjerët.
  • Enhanced Vision System (EVS) II, një aparat fotografik infra të kuqe i vendosur në hundë lejon pilotët të shohin më shumë sesa syri i njeriut mund të shikojë.

Pasqyrë & Histori

La Gulfstream G650ER është varianti ultra i gjërë i standardit G650. G650 origjinal u lançua në 2005. Në atë kohë G650 ishte avioni më i madh që Gulfstream kishte ndërtuar ndonjëherë. Sidoqoftë, në 2019 Gulfstream G700 mori kurorën për avionin më të madh Gulfstream ka ndertuar ndonjehere.

Nëntë vjet më vonë në 2014, G650ER u certifikua. G650ER është në gjendje të arrijë një diapazon më të madh se G650 falë një rritje të kapacitetit të karburantit prej 4,000 lb (1,814 kg).

G650ER është i aftë të transportojë deri në 19 pasagjerë në fluturime deri në 7,500 milje detare (8,630 milje / 13,890 KM). Kjo e bën G650ER të aftë të fluturojë pa ndalur nga Londra në skajin jugor të Amerikës së Jugut. Për më tepër, G650ER lehtë mund të fluturojë pa ndërprerje nga New York në Delhi.

Në total, G650 dhe G650ER kanë fituar mbi 110 rekorde shpejtësie. Afërsisht gjysma e këtyre rekordeve mbahen vetëm nga G650ER.

Gulfstream Performanca G650ER

G650ER është mundësuar nga dy motorë Rolls-Royce BR725 të montuar në pjesën e pasme. Secili motor vlerësohet për 16,900 lbs të shtytjes secili. Kjo mundëson që G650ER të ngrihet në vetëm 6,299 këmbë. Distanca minimale e uljes për G650ER është 3,000 këmbë.

Kur konfigurohet për një udhëtim me distancë të gjatë, G650ER mund të fluturojë deri në 7,500 milje detare pa pasur nevojë për një ndalesë të karburantit. G650ER mund të arrijë një shpejtësi maksimale të lundrimit prej 516 knots në një lartësi maksimale prej 51,000 metrash.

Një peshë maksimale e ngritjes (MTOW) prej 103,600 lbs është saktësisht 4,000 lbs më e madhe se standardi G650. Kjo shtesë 4,000 l është karburant shtesë që kërkohet për rritjen e rrezes.

Gulfstream G650ER Brendshme

Sigurisht, G650ER ka një brendshme fantastike siç pritet me një Gulfstream. Brendësia është identike me atë të standardit G650.

G650ER krenohet me një brendshme të gjerë - e përshkruar si "një largim i rafinuar mbi re". Kabina mund të ketë deri në katër zona të jetesës, mjaftueshëm për të punuar, darkuar, argëtuar dhe relaksuar.

Me një nga kabinat më të qeta në aviacionin e biznesit, G650ER është vendi i përsosur për t'u çlodhur. G650ER ka një nivel të zhurmës së kabinës prej vetëm 47 decibel. Një lartësi e kabinës prej 4,100 metrash është më e ulta në aviacionin e biznesit. 4,100 metra është lartësia e kabinës kur kryqëzoni në 51,000 këmbë. Sidoqoftë, është e rëndësishme të theksohet se kur lundroni nën 51,000 metra lartësia e kabinës është edhe më e ulët.

Këta dy faktorë kombinojnë garantimin se G650ER është jashtëzakonisht i rehatshëm. Për më tepër, zhurma e ulët e kabinës dhe 100% ajër i pastër sigurojnë që ju do të mbërrini në destinacionin tuaj me një vonesë minimale të avionit.

Me 16 të markës tregtare Gulfstream dritare të mëdha, ovale sigurojnë kabinën me një bollëk të dritës natyrore.

Sigurimi i komoditetit dhe produktivitetit, GulfstreamVendet e bëra me dorë ju lejojnë të vendoseni dhe të shijoni udhëtimin. Çdo vend është i pozicionuar pranë një dritareje.

Kur rrethon globin, siç pritej, G650ER është në gjendje të sigurojë shtretër plotësisht të sheshtë për pasagjerët. Të gjitha vendet e vetme dhe divani shndërrohen në shtretër, duke ju siguruar një gjumë të mirë gjatë netëve.

Fluturimi në G650ER ju jep të drejtën e pajisjeve më të larta të kabinës. Prisni lidhje WiFi, një TV me ekran të rrafshët 42 inç, vëzhgues video, pajisje të gjera galerie.

Kabinë

Të gjithë G650ER vijnë të pajisur Gulfstreamkuvertë fluturimi PlaneView ™ II. Kjo teknologji zvogëlon ngarkesën e punës pilot dhe rrit sigurinë.

Përveç kësaj, Gulfstream po zhvillojnë vazhdimisht kabinat dhe teknologjinë e tyre. Përmirësimet më të fundit të sigurisë dhe performancës përfshijnë çertifikimin e qasjes së pjerrët dhe Sistemin e Vizionit të Rritur të Fluturimit (EFVS). Kjo lejon që pilotët e autorizuar të ulen pa vizion natyror në kushte të dukshme të ulët.

Përmirësimet e ardhshme përfshijnë sistemin e tyre të vlerësuar me çmime të Performancës së Parashikimit të Uljes, i cili është krijuar për të ndihmuar pilotët të shmangin tejkalimet e pistës.

Gulfstream Kostoja e Kartës G650ER

Nëse chartering Gulfstream G650ER pret të paguajë afërsisht $ 11,000 për orë fluturimi. Natyrisht, çmimet do të ndryshojnë në varësi të disponueshmërisë së avionit, pozicionimit, çmimeve të karburantit, tarifave tokësore dhe më shumë. Kjo nuk është më shumë sesa do të paguani me një standard G650.

Çmimi i blerjes

Çmimet për një të re Gulfstream G650ER fillon rreth 70 milion dollarë të ulët. Nëse jeni duke kërkuar për një shembull të zotëruar më parë, atëherë prisni të paguani mes 30 milion dollarë për një model të hershëm të prodhimit. Një avion tre vjeçar ka të ngjarë të jetë me çmim në markën e ulët prej 40 milion dollarësh.

Në thellësi

Performance

rehati

peshat

Varg: 7,500 nm Numri i udhëtarëve: 19 Kapaciteti i bagazhit: 195 Këmbë Kub
Shpejtësia e lundrimit: 516 knots Presioni i kabinës: 10.7 PSI Pesha maksimale e ngritjes: 103,600 paund
tavan: 51,000 këmbë Lartësia e kabinës: 4,100 këmbë Pesha maksimale e uljes: 83,500 paund
Distanca e ngritjes: 6,299 këmbë Fillimi i prodhimit: 2014
Distanca e Uljes: 3,000 këmbë Fundi i prodhimit: Paraqesin

përmasat

Fuqija

Gjatësia e jashtme: Këmbët 99.7 Prodhuesi i motorit: Rolls-Royce
Lartësia e jashtme: Këmbët 25.7 Modeli i motorit: BR725
hapje e krahëve: Këmbët 99.6 Djegia e karburantit: 490 gallon në orë
Gjatësia e brendshme: Këmbët 53.6
Gjerësia e brendshme: Këmbët 8.2
Lartësia e brendshme: Këmbët 6.3
Raporti i brendshëm / i jashtëm: 54%

Harta e Diapazonit