Gulfstream G500

2018 - I pranishëm

Pasagjerët

19 Simbol i paqës

Varg

5,300 Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

516 Knots

Tavan

51,000 Feet

Djegia e karburantit

353 GPH

Fakte kyçe

  • La Gulfstream G500 mund të flejë deri në tetë pasagjerë.
  • 14 i madh Gulfstream dritaret panoramike ofrojnë pamje magjepsëse dhe lajnë kabinën me dritë natyrore.
  • Vetëm 100 për qind ajër i pastër, i rimbushur çdo dy minuta, mbush kabinën.
  • Gulfstream akustikët krijuan ambientet e brendshme për të qenë mjaft të qetë që udhëtarët të mund të bisedonin në tonet normale edhe gjatë fluturimit.
  • Kombinimi i ajrit të pastër, të rimbushur dhe një lartësi të ulët të brendshme ndihmon në zvogëlimin e efekteve të vonesës së avionit.
  • Një Sistem i Vizionit të Përmirësuar i gjeneratës së ardhshme rrit ndërgjegjësimin e pilotit në dukshmëri të ulët.

Pasqyrë & Histori

La Gulfstream G500 është një dizajn me fletë të pastër me dërgesa që fillojnë në fund të vitit 2018. G500 është përshkruar si "avioni i biznesit më i përparuar teknikisht i disponueshëm në kategorinë me distancë të gjatë".

G500 u zbulua nga Gulfstream në 2014 së bashku me G600. Të dy avionët u sigurojnë klientëve që kërkojnë hapësirë ​​të bollshme pa një gamë të konsiderueshme të atyre më të mëdha G650, G650ER or G700. Në fund të vitit 2020 Gulfstream u ka dorëzuar klientëve 92 aeroplanë G500 dhe G600.

G500 përmban një distancë prej 5,300 Miles Nautical ndërsa është në gjendje të transportojë deri në 19 pasagjerë. Karakteristikat G500 Gulfstreamteknologjia e fundit e kabinës dhe dizajni i brendshëm.

 

Gulfstream Performanca G500

G500 është mundësuar nga dy motorë Pratt & Whitney PW814GA të montuar në pjesën e pasme. Secili motor është i aftë të prodhojë 15,144 of shtytje. Kjo e bën G500 të aftë të lundrojë në 516 knots në një lartësi maksimale prej 51,000 metrash.

G500 ka një distancë minimale ngritjeje prej 5,300 metrash. Për më tepër mund të ulet me një minimum prej 3,100 metrash.


Gulfstream ka qenë në gjendje të zhvillojë G500 që të ketë një distancë maksimale prej 5,300 milje detare (6,099 milje / 9,815 km). Kjo u siguron klientëve aftësinë për të udhëtuar midis dy pikave të globit me, më së shumti, një ndalesë të karburantit.

 

Gulfstream Brendshme G500

Si me çdo Gulfstream, G500 është emëruar mrekullisht. Janë dhënë të gjitha tiparet që do të prisnit në një avion biznesi me rreze të gjatë veprimi.

Si fillim, G500 ka një kabinë të gjatë dhe të gjerë e cila u ofron klientëve fleksibilitet më të madh në dizajn. Për shembull, klientëve u paraqitet opsioni për një galeri përpara, galeri të pasme dhe një dhomë të pasme.

Kabina e gjatë dhe e gjerë siguron shumë hapësirë ​​për të shëtitur në korridorin e gjerë. Sediljet krejt të reja janë krijuar për një komoditet maksimal.

100% ajër i pastër, një lartësi maksimale e kabinës prej 4,850 këmbësh dhe një nivel i zhurmës së kabinës prej 50 decibelësh sigurojnë një mjedis të qetë. Ky mjedis ndriçohet nga katërmbëdhjetë nënshkrime Gulfstream dritare ovale. Të kombinuara, këto dritare sigurojnë një bollëk të dritës natyrore dhe pamjeve gjithëpërfshirëse të botës më poshtë. Shtimi i këtyre faktorëve së bashku siguron që ju të arrini në destinacionin tuaj të rifreskuar dhe me një vonesë minimale të avionit.

GulfstreamSistemi i Menaxhimit të Kabinës i lejon pasagjerët të kontrollojnë ndriçimin, temperaturën dhe mediat nga vendet e tyre. Vendet janë në gjendje të shndërrohen në shtretër të rrafshët. Prandaj, G500 është një hapësirë ​​e shkëlqyeshme për të punuar, darkuar dhe relaksuar.

Kabinë

G500 është e pajisur me GulfstreamKuvertën e Fluturimit të Simetrisë. Kjo kuvertë fluturimi ishte pioniere nga G500. Karakteristikat përfshijnë anët e kontrollit aktiv, dhjetë shfaqje me ekran me prekje dhe inteligjencën e Fazës së Fluturimit. Këto karakteristika rrisin reagimet e pilotëve, rrisin sigurinë dhe rrisin efikasitetin e operacioneve.


Hyrja intuitive në informacionin thelbësor plotësohet nga teprica e sistemit për t'u siguruar që ju dhe pasagjerët tuaj jeni të sigurt.

GulfstreamEnhanced Flight Vision System (EFVS) është gjithashtu një tipar i kabinës G500. Kjo u mundëson pilotëve të autorizuar të ulen pa shikim natyror në kushte të dukshme të ulët. Pasja e këtij sistemi rrit aksesin në aeroporte dhe zvogëlon rrotullimet.

 

Gulfstream Kostoja e Kartës G500

Kostoja e parashikuar e statutit të a Gulfstream G500 është 9,000 dollarë për orë fluturimi. Natyrisht, çmimet do të ndryshojnë në varësi të disponueshmërisë, çmimeve të karburantit, tarifave të tokës dhe më shumë.

 

Kostoja e blerjes

La Gulfstream G500 kushton nga 45 milion dollarë të reja. Blerja e një shembulli në pronësi paraprake do të marrë kohë për shkak të numrit të kufizuar në treg. Nëse jeni të interesuar të blini nga new atëherë merrni në kontakt.

Shifrat në thellësi

Performance

Diapazoni: 5,300 nm

Shpejtësia e lundrimit: 516 knots

Tavani: 51,000 këmbë

Largësia nga ngritja: 5,300 këmbë

Distanca e Uljes: 3,100 këmbë


përmasat

Gjatësia e jashtme: 27.79 metra

Lartësia e jashtme: 7.77 metra

Hapësira e krahëve: 26.31 metra

Gjatësia e Brendshme: 14.5 metra

Gjerësia e Brendshme: 2.31 metra

Lartësia e Brendshme: 1.88 metra

Raporti i brendshëm / i jashtëm: 52%

rehati

Numri i udhëtarëve: 19

Nivelet e zhurmës së kabinës: 50 dB

Lartësia e kabinës: 4,850 këmbë

Çmimi i vlerësuar për orë: 7,350 dollarë

Çmimi i blerjes: 45 milion dollarë


Fuqija

Prodhuesi i motorit: Pratt & Whitney Canada

Modeli i motorit: PW814GA

Djegia e karburantit: 353 litra në orë

peshat

Kapaciteti i bagazhit: 175 këmbë kubike

Pesha e bagazhit: 2,250 lbs

Pesha maksimale e ngritjes: 79,600 bs

Harta e Diapazonit

Gulfstream Harta e diapazonit G500 me Londrën si qytetin origjinë - diapazoni i 5200 miljeve detare