Dassault Falcon 7X

2007 - I pranishëm

Pasagjerët

16 Simbol i paqës

Varg

5,950 Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

488 Knots

Tavan

51,000 Feet

Djegia e karburantit

318 GPH

Fakte kyçe

  • La Dassault Falcon Brendësia 7X përmban tre zona të gjera salloni, 28 dritare të mëdha dhe teknologji akustike që kufizon zhurmën për një përvojë të qetë, më produktive të udhëtimit.
  • Mund të pajiset me mundësi të tilla si një tualet i dytë ose një dush në bord për t'ju siguruar që të arrini të freskët dhe në rastin tuaj më të mirë.
  • Kontrollet e klimës mbajnë temperaturën konstante, brenda një shkalle.
  • Në një lartësi prej 41,000 ft, udhëtarët shijojnë një presion të rehatshëm kabine prej 3,950 ft.
  • La Falcon 7X mund të ulet me gati 90 përqind të peshës maksimale të ngritjes. Kështu që mund të kryejë fluturime të shumta të shkurtra dhe të gjata pa pasur nevojë të karburantit.
  • Dassault FalconKuverta e fluturimit EASy është një ndërfaqe revolucionare njeri-makinë, e cila përmirëson ndjeshëm ndërgjegjësimin e situatës, zvogëlon ngarkesën e punës së pilotit dhe rrit koordinimin e ekuipazhit.

Pasqyrë & Histori

La Dassault Falcon 7X është avioni i dytë më i madh në DassaultPërbërja - më e madhja 8X. 7X hyri në shërbim në 2007, gjashtë vjet pas njoftimit të tij në Paris Air Show 2001.

7X është një nga tre avionët e vetëm të biznesit tri-jet në prodhim. Dy avionët e tjerë tri-jet janë prodhuar gjithashtu nga Dassault - 8X 900LX.

Mbi 270 Falcon Aeroplanët 7X janë aktualisht në shërbim. Përdoruesit e njohur përfshijnë Shell Oil & Volkswagen Group. Këto avionë të kombinuar kanë fluturuar mbi 550,000 orë fluturimi.

7X u ofron klientëve një përzierje të shkathtësisë së avionëve të vegjël dhe efikasitetit me rreze të gjatë. Kjo i lejon avionëve të fluturojnë në distanca të gjata midis aeroporteve më të vegjël. Aeroportet më të vogla nënkuptojnë nisjen dhe mbërritjen më afër destinacionit tuaj përfundimtar.

Për shembull, Dassault e demonstroi këtë në 2014 duke vendosur një rekord të ri të shpejtësisë midis Nju Jorkut dhe Londrës. Koha e fluturimit ishte vetëm 5 orë 54 minuta.

 

Dassault Falcon Performanca 7X

7X mundësohet nga motorët Pratt & Whitney Canada PW307A. Çdo motor prodhon 6,400 paund të shtytjes. Shtatë milion orë kanë demonstruar besueshmërinë e tyre. Kjo bën që motorët të kenë një dritare të rregulluar prej 7,200 orësh - zakonisht 14 vjet funksionim.


Motorët Pratt & Whitney i japin 7X një diapazoni prej 5,950 milje detare (6,847 milje / 11,019 km). Falcon 7X ka një shpejtësi lundrimi prej 488 knots dhe mund të fluturojë deri në 51,000 këmbë.

Fuqia e tre motorëve Pratt & Whitney i jep 7X një distancë minimale ngritjeje prej 5,710 këmbësh. Si pasojë, distanca minimale e uljes vjen në pak më shumë se 2,000 metra.

Falë shpejtësisë së ulët të afrimit prej vetëm 104 knots 7X është aprovuar për funksionim në Aeroportin e Londrës.

Mbi të gjitha, tri-jet përdor 15 - 30% më pak karburant sesa avionët e tjerë në klasën e tij, duke ulur ndjeshëm kostot e funksionimit.

 

Dassault Falcon Brendësia 7X

Një zonë që Dassault gjithmonë ka shkëlqyer është brenda. Dassault kanë ndërtuar 7X me një kabinë të lartë dhe të gjerë, duke lejuar tre zona të gjera salloni. Dassault kanë aplikuar standardet e tyre të larta të komoditetit, cilësisë dhe stilit në avion.

Kur fluturoni në 45,000 metra lartësia e kabinës është vetëm 4,800 metra, duke u rritur në 6,000 metra kur kryqëzoni në 51,000 këmbë. Lundrimi në 41,000 metra rezulton në një lartësi të kabinës prej 3,950 metrash! Niveli i zhurmës së kabinës vjen me një 52 XNUMX decibel të ulët. Prandaj, klientët trajtohen në një ambient të qetë dhe relaksues. Këto elemente sigurojnë që ju të arrini në destinacionin tuaj me një vonesë minimale jet.

Kontrolli i klimës në bordin e 7X është i aftë të mbajë temperaturën brenda një shkalle në të gjithë kabinën. Ajri lagështohet dhe freskohet.

Karakteristikat 7X Dassaultështë sistemi i përparuar i menaxhimit të kabinës. Ky sistem ju siguron mjete argëtimi dhe lidhjeje në një mënyrë miqësore për përdoruesit. FalconKabina HD + ju lejon të kontrolloni kabinën nga pajisja juaj mobile.

Përshtatja e 7X mund të jetë e gjerë. Për shembull, mund të pajisni në mënyrë opsionale një tualet të dytë ose një dush në bord për t'ju mbajtur të freskët. Në varësi të kërkesave tuaja, 7X mund të transportojë 12 deri në 16 pasagjerë.

 

Kabinë

Dassaultstandardet e larta vazhdojnë nga kabina deri tek kabina. Përpara është e pajisur me Dassaultkuvertë fluturimi më moderne EASy II. Dassault pretendojnë se kjo është "kuverta më e përparuar e fluturimit të aviacionit të biznesit".


Përfitimet përfshijnë përmirësimin e ndërgjegjësimit të situatës pilot, zvogëlimin e ngarkesës së punës pilot dhe rritjen e koordinimit të ekuipazhit. Funksionet dhe tiparet e reja të EASy II rezultojnë në rritjen e sigurisë nga përfitimi i teknologjive të gjeneratës tjetër.

Përveç kësaj, Dassault kanë qenë në gjendje të zhvillojnë teknologjinë direkt nga avionët e tyre luftarakë dhe ta zbatojnë atë në avionët e biznesit. Sistemi dixhital i kontrollit të fluturimit transferohet direkt nga Dassault luftëtarët reaktivë. Si rezultat, pilotët përjetojnë trajtim të saktë dhe ngarkesë të zvogëluar të punës. Si pasojë, udhëtarët do të përjetojnë fluturime më të sigurta, më të qetë dhe më të qetë.

 

Dassault Falcon Kostoja e Kartës 7X

Kostot e kartës nga Dassault Falcon 7X vlerësohen rreth 7,000 dollarë për orë fluturimi. Natyrisht, çmimi për orë varet nga një sërë faktorësh, të tilla si disponueshmëria, karikuesit e karburantit, tarifat e tokës dhe më shumë.

Sidoqoftë, mbani në mend se 7X nuk ka gjasa të jetë aq i disponueshëm sa avionët e tjerë në klasën e tij. Kjo pasi 7X është një avion relativisht i ri dhe është kryesisht në duart e pronarëve privatë. Shumë pak operatorë charter kanë duart e tyre Falcon dhe pak ndërmjetës kanë qasje në njërën.

 

Kostoja e blerjes

Çmimi i listës për një të ri Dassault Falcon 7X është 54 milion dollarë. Nëse shikoni në avionët në pronësi të para 2008 - 2010 çmimet e avionëve lëvizin rreth 20 milion dollarë. Prisni të paguani shumën e ulët prej 30 milion dollarësh për një avion tre-katër vjeçar.

Sa e vërtetë me të gjitha avionët, por veçanërisht me ato 7X, çmimet do të ndryshojnë në varësi të nivelit të përdorimit, mirëmbajtjes, mbajtjes së të dhënave dhe mirëmbajtjes.

Shifrat në thellësi

Performance

Diapazoni: 5,950 nm

Shpejtësia e lundrimit: 488 knots

Tavani: 51,000 këmbë

Largësia nga ngritja: 5,710 këmbë

Distanca e Uljes: 2,070 këmbë


përmasat

Gjatësia e jashtme: 23.38 metra

Lartësia e jashtme: 7.83 metra

Hapësira e krahëve: 26.21 metra

Gjatësia e Brendshme: 11.91 metra

Gjerësia e Brendshme: 2.34 metra

Lartësia e Brendshme: 1.88 metra

Raporti i brendshëm / i jashtëm: 51%

rehati

Numri i udhëtarëve: 16

Nivelet e zhurmës së kabinës: 52 dB

Lartësia e kabinës: 6,000 këmbë

Çmimi i vlerësuar për orë: 6,850 dollarë

Çmimi i blerjes: 54 milion dollarë


Fuqija

Prodhuesi i motorit: Pratt & Whitney Canada

Modeli i motorit: PW307A

Djegia e karburantit: 318 litra në orë

peshat

Kapaciteti i bagazhit: 140 këmbë kubike

Pesha e bagazhit: 2,004 lbs

Pesha maksimale e ngritjes: 70,000 bs

Harta e Diapazonit

Dassault Falcon Harta e Diapazonit 7X me Londrën si qytetin e origjinës - diapazoni i 5950 miljeve detare