Pasagjerët

19
Pasagjerët

Varg

4,500
Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

470
Knots

Tavan

41,000
Feet

Djegia e karburantit

626
GPH

Fakte kyçe

  • La Embraer Lineage 1000 është një avion i madh i prodhuar nga Embraer midis 2009 dhe 2013.
  • La Embraer Lineage 1000 është mundësuar nga dy motorë General Electric CF34-10E7-B, duke rezultuar në një djegie të karburantit për orë prej 626 Gallons në orë.
  • I aftë për të udhëtuar deri në 470 knots, Embraer Lineage 1000 mund të fluturojë pa ndërprerje deri në 4500 milje detare.
  • Avioni mund të transportojë deri në 19 pasagjerë.
  • La Embraer Lineage 1000 ka një çmim të vlerësuar për orë charter prej 11000 $, me një çmim të ri liste prej 53 milion $ në kohën e prodhimit.

Pasqyrë & Histori

La Embraer Lineage mund të strehojë 13 deri në 19 pasagjerë në një kabinë luksoze, të rehatshme dhe të madhe, të pajisur me teknologji Wi-Fi, qasje në internet, një çantë elektronike të fluturimit (EFB), tre tualete dhe një dush në këmbë. Gama 4,200 milje detare e Embraer Lineage 1000 e lejon atë të fluturojë udhëtarët e biznesit dhe të kohës së lirë nga Aspen në Miami, Gjenevë në Sishel, ose Mumbai në Oslo.

La Embraer Lineage 1000 avionë biznesi luksoz me rreze të gjatë u shpallën në 2006 dhe certifikimi FAA u dha në 2007 dhe avioni mori certifikimin e tipit të Agjencisë Kombëtare të Aviacionit Civil të Brazilit dhe Agjencisë Evropiane të Sigurisë së Aviacionit (EASA) në Dhjetor 2008. Ai hyri në shërbim në Maj 2009. Modeli i avionit gjithashtu fitoi çmimin e dizajnit IDEA / Brazil në 2008.

Embraer Lineage Performanca e 1000

La Lineage 1000 ka një gamë shumë fleksibile prej 4,200 milje detare, e cila siç u përmend më parë, është me të vërtetë një shifër e jashtëzakonshme për një avion biznesi me një kabinë kaq të gjerë. Përtej të qenit në gjendje të fluturojë më tej se shumica e avionëve të tjerë të biznesit, avioni është gjithashtu mjaft i shpejtë me një shpejtësi maksimale lundrimi prej 470 knots.

Këto specifikime mbresëlënëse të performancës janë falë kryesisht motorëve që qëndrojnë pas fuqisë së tij, dy motorëve të avionëve të përgjithshëm të General Electric CF34-10E7-B, të cilët secili japin një shtytje të madhe 18,000 paund.

Embraer Lineage 1000 Brendshme

Hyrja në Lineage Kabina masive e brendshme e 1000 -tës me siguri do të jetë një përvojë befasuese për çdo udhëtar, madje edhe për ata që kanë pasur përvojë të bollshme me avionët e biznesit. Me dimensione të brendshme prej 85 length gjatësi kabine, 8 ′ 10 width gjerësi kabine dhe 6 ′ 6 height lartësi kabine, avioni siguron një volum mahnitës prej 4,085 metra kub, duke lejuar edhe udhëtarët më të gjatë të qëndrojnë të qetë brenda avionit.

Ky lloj hapësire në dispozicion është pothuajse i pamundur për t'u gjetur në shumicën dërrmuese të avionëve të biznesit dhe ata që janë mësuar me kufijtë e brendshëm të avionëve më të vegjël do të jenë të sigurt se do të vlerësojnë lirinë praktikisht të pakufishme të lëvizjes dhe komoditetin atmosferik Lineage 1000 siguron pa mundim.

Për ta vënë këtë në perspektivë, avioni ka një kabinë të brendshme që është dyfishi i madhësisë së çdo avioni me rreze të barabartë. Sasia e madhe e hapësirës efektive ofron mundësi të pafundme përsa i përket personalizimit dhe komoditetit.

Pesë zona individuale ofrojnë intimitet të paparë dhe sistemet e përfshira të argëtimit multimedial, galerinë e lagësht me madhësi të plotë dhe mundësitë e pafundme të pajisjeve do të bëjnë përshtypje edhe ato me standardet më të larta.

Kabinë

Avioni është i pajisur me radar të motit me ngjyra Honeywell Primus, pajisje matëse të distancës së dyfishtë (DME), global sistemi i pozicionimit dhe zbuluesi automatik i drejtimit, lokalizuesi i rrezeve radio të gjithanshme VHF (VOR / LOC), sistemi i shmangies nga përplasjet e trafikut (TCAS) dhe sistemi i uljes me mikrovalë (MLS).

Avioni është avioni i parë civil që përfshin Sondën Smart e cila përfshin një sërë katër sensorë të kompjuterizuar që japin matje më të saktë të treguesit, qëndrimit dhe zbukurimit të shpejtësisë së ajrit.

Embraer Lineage 1000 Kosto e Kartës

Kostoja e marrjes me qira të këtij avioni fillon me rreth 13,500 dollarë në orë. Tarifat e kartës për orë nuk përfshijnë të gjitha taksat, karburantin dhe tarifat e tjera. Kostot e kartës do të ndryshojnë në bazë të vitit të prodhimit/modelit, orarit, itinerarit, totalit të udhëtarëve dhe bagazheve dhe faktorë të tjerë.

Çmimi i blerjes

Kostoja e blerjes për këtë avion zakonisht varion nga 53 milion dollarë. Çmimi i një avioni varet nga viti i prodhimit; gjithashtu mund të shkojë mbi gamën e dhënë nëse prodhimi është i ri. Do t'i kushtojë blerësit rreth 2 milion dollarë në vit, e cila përfshin karburantin, anëtarët e ekuipazhit dhe mirëmbajtjen, etj. Çmimi i një shembulli të zotëruar mund të jetë brenda 42-48 milion dollarëve. Ka shumë shitës në dispozicion në faqe të ndryshme.

Në thellësi

Performance

rehati

peshat

Varg: 4,500 nm Numri i udhëtarëve: 19 Kapaciteti i bagazhit: 443 Këmbë Kub
Shpejtësia e lundrimit: 470 knots Presioni i kabinës: 8.8 PSI Pesha maksimale e ngritjes: 120,150 paund
tavan: 41,000 këmbë Lartësia e kabinës: 7,000 këmbë Pesha maksimale e uljes: 100,972 paund
Distanca e ngritjes: 6,076 këmbë Fillimi i prodhimit: 2009
Distanca e Uljes: 2,450 këmbë Fundi i prodhimit: 2013

përmasat

Fuqija

Gjatësia e jashtme: Këmbët 118.9 Prodhuesi i motorit: General Electric
Lartësia e jashtme: Këmbët 33 Modeli i motorit: CF34-10E7-B
hapje e krahëve: Këmbët 94 Djegia e karburantit: 626 gallon në orë
Gjatësia e brendshme: Këmbët 84.3
Gjerësia e brendshme: Këmbët 8.8
Lartësia e brendshme: Këmbët 6.6
Raporti i brendshëm / i jashtëm: 71%

Harta e Diapazonit