Pasagjerët

16
Pasagjerët

Varg

4,500
Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

440
Knots

Tavan

51,000
Feet

Djegia e karburantit

267
GPH

Fakte kyçe

  • La Dassault Falcon 900EX është një avion i madh i prodhuar nga Dassault midis 1995 dhe 2003.
  • La Dassault Falcon 900EX është mundësuar nga tre motorë Honeywell TFE 731-60, duke rezultuar në një djegie të karburantit në orë prej 267 Gallons në orë.
  • I aftë për të udhëtuar deri në 440 knots, Dassault Falcon 900EX mund të fluturojë pa ndërprerje deri në 4500 milje detare.
  • Avioni mund të transportojë deri në 16 pasagjerë.
  • La Dassault Falcon 900EX ka një çmim të vlerësuar për orë charter prej 8500 $, me një çmim të ri liste prej 39 milion $ në kohën e prodhimit.

Pasqyrë & Histori

Dhjetë vjet pas prezantimit të Falcon 900, Dassault Aviation Corporation lëshon një përsëritje të re dhe të përmirësuar në Falcon Linja 900: the Falcon 900EX Në krahasim me paraardhësin e tij, përmirësimi më i dukshëm është përfshirja e një motori të tretë. Shërbimet e krijuara për këtë të azhurnuara Falcon modeli përfshin një galerë me madhësi të plotë, e cila mund të konfigurohet me pajisje për përgatitjen e ushqimit të nxehtë.

Prodhimi në Falcon 900EX filloi në 1996 dhe përfundoi në 2011. 240 avionë janë ndërtuar deri më tani.

Dassault'S Falcon Tri-jet biznesi me rreze të gjatë 900EX përfundoi fluturimin e tij të parë në qershor 1995, dhe në shtator 1995 ai demonstroi aftësinë e tij me rreze të gjatë me një fluturim 8,705 km pa ndalesë nga Luton në Mbretërinë e Bashkuar për në Las Vegas. Miratimi i FAA u dha në korrik 1995 dhe avioni hyri në shërbim në nëntor 1996 me Anheuser-Busch Companies Inc. Dassault njoftoi zhvillimin e 900EX në tetor 1994. Dassault hyri në programin e zhvillimit me partnerë për ndarjen e rrezikut, Alenia, Hellenic Aircraft Industries, Honeywell, Latecoere dhe SABCA, e cila siguroi 20% të financimit.

Dassault Falcon Performanca 900EX

La Falcon 900EX vjen i pajisur me tre motorë Honeywell TFE731-60. Këta motorë të fuqishëm vlerësohen me 5,000 paund shtytje secili. E Falcon 900EX kërkon 5,215 metra pistë për të ngritur në nivelin e detit në një ditë standarde. Në një aeroport me një lartësi prej 5,000 këmbësh dhe një temperaturë prej 25 gradë Celsius, distanca e ngritjes rritet në 7,215 metra pistë.

Me katër pasagjerë, Falcon 900EX ka nevojë për vetëm 2,410 metra pistë për t'u ulur. E Falcon 900EX është i aftë të ngjitet në një lartësi prej 37,000 këmbësh në vetëm tetëmbëdhjetë minuta. Ky avion biznesi privat përmban një tavan maksimal të certifikuar prej 51,000 këmbësh dhe një gamë maksimale prej 5,180 milje detare. Në një konfigurim lundrimi me shpejtësi të lartë, Falcon 900EX është i aftë të mbajë një shpejtësi ajrore prej 474 knots në një lartësi prej 39,000 këmbësh.

Për një fluturim në një destinacion tjetër, ky avion biznesi privat është i aftë të mbajë një shpejtësi ajrore prej 436 knots në një lartësi prej 43,000 këmbësh në një konfigurim lundrimi me rreze të gjatë.

Dassault Falcon Brendshme 900EX

Kabina e Falcon 900EX mat 39 këmbë në gjatësi, arrin 6.1 metra në lartësi dhe shtrihet një maksimum prej 7.7 metrash në gjerësi me një gjerësi dyshemeje prej 6.3 këmbësh. Kabina zakonisht është e rregulluar në një konfigurim klubi të dyfishtë me një divan tre personash, duke siguruar vende për tetë deri në dymbëdhjetë pasagjerë. Sidoqoftë, deri në nëntëmbëdhjetë pasagjerë mund të vendosen në një konfigurim me densitet të lartë. Në këtë konfigurim, dy vende mund të mbështeten dhe të kombinohen për të formuar një shtrat të plotë.

Të gjitha sediljet e tjera janë të rregullueshme, të afta të mbështeten, të rrotullohen dhe të lëvizin përgjatë një piste për komoditetin optimal të pasagjerëve. Tavolinat e tastierës vijnë standarde dhe, edhe me vendet dhe tavolinat, ka shumë vend për të ecur nëpër kabinën. Ky avion biznesi privat gjithashtu përmban 127 metra kub kapacitet bagazhi me presion, me ajër të kondicionuar, i aftë për të akomoduar 2,866 paund bagazhe dhe është i arritshëm gjatë fluturimit.

Nivelet e zërit brenda kabinës janë të ulëta dhe shpërndarja e temperaturës është e barabartë në të gjithë kabinën. Me një diferencial maksimal të presionit të kabinës prej 9.3 psi, Falcon 900EX është i aftë të mbajë një lartësi të kabinës në nivelin e detit në një lartësi prej 25,300 këmbë.

Kabinë

Për kompletin e avionikës, Dassault Aviacioni zgjodhi sistemin Honeywell Primus 2000. Kjo komplet përdor një sistem avionik të integruar Primus 2000 (IAS), duke kombinuar tre nënsisteme në dy kompjutera avionikë të integruar IC-800 (IAC).

Pakot Avionics në këtë komplet përfshijnë sistemin e të dhënave të ajrit ADZ-840, sistemin e altimetrit të radios AA-300, sistemin e integruar të radios Primus II dhe sistemin e radarit të motit Primus 870.

Dassault Falcon Kostoja e Kartës 900EX

Ky avion është një nga avionët luksozë të disponueshëm për fluturime çarter nga dhe për në Nju Jork, me një gamë të gjerë disponueshmërie në disa tregje kryesore të aviacionit. Kostoja e marrjes me qira të këtij avioni fillon me rreth 7,000 dollarë në orë. Tarifat e kartës për orë nuk përfshijnë të gjitha taksat, karburantin dhe tarifat e tjera. Kostot e kartës do të ndryshojnë në bazë të vitit të prodhimit/modelit, orarit, itinerarit, totalit të udhëtarëve dhe bagazheve dhe faktorë të tjerë.

Çmimi i blerjes

Kostoja e blerjes për këtë avion zakonisht varion nga 8-10 milion dollarë. Çmimi i një avioni varet nga viti i prodhimit; gjithashtu mund të shkojë mbi gamën e dhënë nëse prodhimi është i ri. Do t'i kushtojë blerësit rreth 1.5 milion dollarë në vit, e cila përfshin karburantin, anëtarët e ekuipazhit dhe mirëmbajtjen, etj. Çmimi i një avioni të zotëruar mund të jetë brenda 6-8 milion dollarë. Ka shumë shitës në dispozicion në faqe të ndryshme.

Në thellësi

Performance

rehati

peshat

Varg: 4,500 nm Numri i udhëtarëve: 16 Kapaciteti i bagazhit: 127 Këmbë Kub
Shpejtësia e lundrimit: 440 knots Presioni i kabinës: 9.3 PSI Pesha maksimale e ngritjes: 48,300 paund
tavan: 51,000 këmbë Lartësia e kabinës: 8,000 këmbë Pesha maksimale e uljes: 44,500 paund
Distanca e ngritjes: 5,050 këmbë Fillimi i prodhimit: 1995
Distanca e Uljes: 2,300 këmbë Fundi i prodhimit: 2003

përmasat

Fuqija

Gjatësia e jashtme: Këmbët 66.4 Prodhuesi i motorit: Honeywell
Lartësia e jashtme: Këmbët 24.7 Modeli i motorit: TFE731-60
hapje e krahëve: Këmbët 63.4 Djegia e karburantit: 267 gallon në orë
Gjatësia e brendshme: Këmbët 39
Gjerësia e brendshme: Këmbët 7.7
Lartësia e brendshme: Këmbët 6.2
Raporti i brendshëm / i jashtëm: 59%

Harta e Diapazonit