Dassault Falcon 900DX

2005 - 2010

Pasagjerët

19 Simbol i paqës

Varg

4,100 Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

474 Knots

Tavan

51,000 Feet

Djegia e karburantit

265 GPH

Fakte kyçe

  • La Dassault Falcon 900DX është një avion i madh i prodhuar nga Dassault midis 2005 dhe 2010.
  • La Dassault Falcon 900DX mundësohet nga tre motorë Honeywell TFE731-5BR-1C, duke rezultuar në një djegie të karburantit për orë prej 265 Gallons në orë.
  • I aftë për të udhëtuar deri në 474 knots, Dassault Falcon 900DX mund të fluturojë pa ndalur deri në 4100 milje detare.
  • Avioni mund të transportojë deri në 19 pasagjerë.
  • La Dassault Falcon 900DX ka një çmim të vlefshëm për orë charter prej 6500 $, me një çmim të ri liste prej 38 milion $ në kohën e prodhimit.

Pasqyrë & Histori

Me 44 vjet në industri, Dassault-Aviacionit Falcon familja përbëhet nga avionë biznesi me reputacion të lartë, me dy ose tre motorë. Evoluar nga rreze e gjatë origjinale Falcon 900, Falcon 900DX është vetëm një hap poshtë nga EX me performancën më të lartë. Duke ofruar të gjitha, përveç disa prej aftësive konkurruese të performancës EX, Falcon 900DX është një vlerë nën 35 milion dollarë. E Falcon 900DX u prezantua në 2005 dhe vazhdon të prodhohet edhe sot.

Në 2005, Dassault filloi shpërndarjen e 31.95 milion dollarëve Falcon 900DX, e cila ka një distancë prej 4,100 milje detare (tetë pasagjerë me rezerva IFR). Airframer projektoi DX për të zëvendësuar atë Falcon 900C në formacionin e tij dhe për të mbushur vendndodhjen e tregut midis twinjetit të tij Falcon 2000EX dhe distanca e tij prej 34.95 milion dollarë, 4,500 milje detare Falcon 900EX trijet.

 

Dassault Falcon Performanca 900DX

Karakteristika e vetme më dalluese e Falcon Seria 900 është muskuli i saj me tre motorë përgjegjës për aftësitë e jashtëzakonshme të performancës. E Falcon 900DX mundësohet nga tre motorë Honeywell TFE731-5BR-1C të vlerësuar në 4,750 paund secila.


Intervali i inspektimit është 7,200 orë. Këta motorë kërkojnë më pak karburant dhe peshë për të mbuluar të njëjtën distancë si modelet me dy motorë. Dassault modifikoi modelin e të parës Falcon Vitet 900 për të krijuar një avion më të besueshëm dhe me performancë më të mirë.

Korniza është pothuajse tërësisht e ndërtuar nga fibra karboni dhe Kevlar (e paraqitur posaçërisht në boshtin e bishtit, radome dhe dyert e kabinës). E Falcon 900DX ka një shpejtësi më të ulët të ngritjes, duke vendosur më shumë akumulim të shtytjes pranë vijës qendrore.

Mund të ngjitet në lartësinë fillestare të lundrimit (FL370) në vetëm 17 minuta, një minutë më shpejt se EX superior, dhe të udhëtojë 4,000 milje detare. Lundrimi me shpejtësi të lartë i DX është 474 knots dhe tavani i tij i fluturimit është 51,000 këmbë. Fiton në kërkesat e pistës si një shkëmbim për një peshë maksimale më të ulët të ngritjes.

 

Dassault Falcon Brendshme 900DX

E vërtetë për të Dassault formë, kabinat e Falcon 900DX dhe EX mund të përmblidhen në një fjalë: të bollshme. E Falcon 900DX ka një nga kabinat më të mëdha në klasën e saj, me madhësi 6.2 metra, 39 këmbë të gjatë dhe një bujare 7.7 metra të gjerë. Dhe tërheqja e tij nuk ndalet këtu. Ajo përmban lehtësitë kryesore të udhëtimit drejtues duke përfshirë telefonat, faksin, SATCOM, lidhjen e të dhënave, kompjuterin e fotokopjuesit, ekranet e videove, televizorin, tavolinën ekzekutive të personalizuar dhe tryezat e konferencave.

Konfiguruar në mënyrë tipike për tetë pasagjerë, kabina është e ndarë në tre seksione të veçanta për të maksimizuar efektivitetin dhe komoditetin. Aspekte shtesë janë shumë dritë natyrale nga dy duzina dritare panoramike dhe një galerë me shërbim të plotë që lejon dy përgatitje për vakt të nxehtë.

 

Kabinë

La Falcon 900DX gjithashtu ndan sistemin e tij të avancuar të kabinës EASy me EX. E integruar në grupin Primus Epic të Honeywell, EASy përmban katër ekrane Primus Epic 14 inç në një aranzhim T. Rritja e saktësisë dhe koordinimi i ekuipazhit janë përfitime të drejtpërdrejta.

 

 

Dassault Falcon Kostoja e Kartës 900DX

Kostoja e marrjes me qira të këtij avioni fillon me rreth 6,300 dollarë në orë. Tarifat e kartës për orë nuk përfshijnë të gjitha taksat, karburantin dhe tarifat e tjera. Kostot e kartës do të ndryshojnë në bazë të vitit të prodhimit/modelit, orarit, itinerarit, totalit të udhëtarëve dhe bagazheve dhe faktorë të tjerë.

Kostoja e blerjes

Kostoja e blerjes për këtë avion zakonisht varion nga 30-35 milion dollarë. Çmimi i një avioni varet nga viti i prodhimit; gjithashtu mund të shkojë mbi gamën e dhënë nëse prodhimi është i ri. Do t'i kushtojë blerësit rreth 1.6 milion dollarë në vit, e cila përfshin karburantin, anëtarët e ekuipazhit dhe mirëmbajtjen, etj. Çmimi i një shembulli të zotëruar mund të jetë brenda 9-12 milion dollarëve. Ka shumë shitës në dispozicion në faqe të ndryshme.

Shifrat në thellësi

Performance

Diapazoni: 4,100 nm

Shpejtësia e lundrimit: 474 knots

Tavani: 51,000 këmbë

Largësia nga ngritja: 4,890 këmbë

Distanca e Uljes: 2,397 këmbë


përmasat

Gjatësia e jashtme: 20.22 metra

Lartësia e jashtme: 7.32 metra

Hapësira e krahëve: 19.2 metra

Gjatësia e Brendshme: 10.03 metra

Gjerësia e Brendshme: 2.35 metra

Lartësia e Brendshme: 1.89 metra

Raporti i brendshëm / i jashtëm: 50 %%

rehati

Numri i udhëtarëve: 19

Nivelet e zhurmës së kabinës: N / A dB

Lartësia e kabinës: këmbët

Çmimi i vlerësuar për orë: 6,500 dollarë

Çmimi i blerjes: 38 milion dollarë


Fuqija

Prodhuesi i motorit: Honeywell

Modeli i motorit: TFE731-5BR-1C

Djegia e karburantit: 265 litra në orë

peshat

Kapaciteti i bagazhit: 127 këmbë kubike

Pesha e bagazhit: bs

Pesha maksimale e ngritjes: 46,700 bs

Harta e Diapazonit

dassault falcon Harta e diapazonit 900dx