Pasagjerët

16
Pasagjerët

Varg

4,001
Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

500
Knots

Tavan

51,000
Feet

Djegia e karburantit

267
GPH

Fakte kyçe

  • La Dassault Falcon 900C është një avion i madh i prodhuar nga Dassault midis 1998 dhe 2005.
  • La Dassault Falcon 900C mundësohet nga tre motorë Honeywell TFE 731-5BR-1C, duke rezultuar në një djegie të karburantit për orë prej 267 Gallons në orë.
  • I aftë për të udhëtuar deri në 500 knots, Dassault Falcon 900C mund të fluturojë pa ndërprerje deri në 4001 milje detare.
  • Avioni mund të transportojë deri në 16 pasagjerë.
  • La Dassault Falcon 900C ka një çmim të vlerësuar për orë charter prej 7500 $, me një çmim të ri liste prej 32 milion $ në kohën e prodhimit.

Pasqyrë & Histori

La Falcon 900C është një avion biznesi me rreze të gjatë nga Dassault. Dassault Aviacioni ka një filial të dedikuar për Falcon familja e quajtur Dassault Falcon Jet Corporation. Mbi 1,500 Falcon avionët janë dorëzuar që në fillim Falcon 20 në 1963. The Dassault Familja krijon avionë me standarde të larta të inxhinierisë, cilësisë strukturore dhe përparimit teknologjik. Dassault është duke ridizajnuar dhe përmirësuar vazhdimisht avionët e saj për të respektuar këto standarde. Në kategorinë e avionëve të biznesit ndërkontinental, tri-jet Falcon 900s Excel.

Prezantuar në 2000, Falcon 900C është versioni i skalitur, i evoluar i paraardhësit të tij, origjinalit Falcon 900, duke kombinuar përmirësimet e 900B me avionikën inovative të 900EX.

Dassault Falcon Performanca 900C

900C mundësohet nga tre motorë turbofan AlliedSignal TFE731-5BR-1C, secili me 4,750 bs shtytje. Intervali i tyre i inspektimit është 4,200 orë. Avioni mund të udhëtojë 3,995 milje detare në lartësinë më të lartë.84. Lundrimi i tij me shpejtësi të lartë është 474 knots dhe 51,000 metra është tavani i tij i fluturimit, një arritje e rrallë.

Gjithashtu, 900B është projektuar me krahë ajrosës - njësoj si ai Falcon Seri 50 por me një rritje 1.5ft. Përmirësimet e bëra në 900B që mban varianti më i ri janë një rritje prej 5.5% në shtytjen e ngritjes, një rritje 6.5% të shtytjes në lartësi dhe një rritje 2% në TSFC (Konsumi i karburantit specifik i shtytjes), duke rezultuar në një rritje në rangun në 4,583 milje detare. Avioni gjithashtu gëzon pastrim më të mirë të qasjes së shikueshmërisë (Kategoria II) dhe funksionim në shirita të papërgatitur që paraardhësi i tij origjinal nuk mund t'i bëjë. Avioni ka 5,787l tanke krahësh dhe 2,976l tanke trupash. Sistemi i shpërndarjes së karburantit dhe matësit furnizohen nga Intertechnique.

Dassault Falcon Brendshme 900C

Ashtu si paraardhësit e tij, 900C krenohet me një kabinë të madhe, të përshtatshme për akomodime me rreze ndërkontinentale. Ajo ka vend për tetëmbëdhjetë pasagjerë në një konfigurim të ngushtë, por zakonisht ul 8-12 vende në një aranzhim ekzekutiv me tre sallë pritjeje. Kabina e bollshme mat 6.2 këmbë në lartësi (ngritje e plotë), 7.7 këmbë në gjerësi dhe 39 këmbë në gjatësi.

Pajisjet përfshijnë një tualet dhe galerë private me madhësi të plotë dhe 127 metra kub hapësirë ​​bagazhesh të arritshme për udhëtarët. Zona përpara ka katër karrige dhe tavolina gjumi. Zona qendrore e ngrënies mund të strehojë gjashtë persona dhe ka një tryezë ngrënie me dy vende dyshe dhe një dollap me një stol të palosshëm. Zona e pasagjerëve të pasmë është e pajisur me një krevat të konvertueshëm / kolltuk me tre vende dhe dy kolltuqe.

Kabinë

Kuverta e fluturimit me dy pilot është e pajisur me një sistem elektronik fluturimi dhe informacioni të tubave Honeywell EDZ 820 me pesë ekrane. Sistemi i menaxhimit të fluturimit Rockwell Collins Pro Line është i lidhur me dy kompjuterë të të dhënave ajrore AZ810 dhe një autopilot të dyfishtë SPZ8000 dhe drejtor fluturimi.

Kompleti i navigimit përfshin: dy sisteme referimi inerciale me lazer unazor Honeywell Laseref II; një marrës Rockwell Collins VIR32 i dyfishtë VHF i gjithanshëm dhe sistemi i uljes së instrumenteve (VOR/ILS) dhe marrës fener shënues; një gjetës automatik i dyfishtë i drejtimit ADF 60B; pajisje matëse të distancës së dyfishtë DME42; dhe një radio altimetër radio Honeywell të tipit RT300.

Avioni ka një radar moti me ngjyrë Honeywell Primus 870. Kompleti avionik operon përmes një baze të dhënash dixhitale Honeywell ASCB të dyfishtë.

Dassault Falcon Kostoja e Kartës 900C

Ky avion është një nga avionët luksozë të disponueshëm për fluturime çarter nga dhe për në Nju Jork, me një gamë të gjerë disponueshmërie në disa tregje kryesore të aviacionit. Kostoja e marrjes me qira të këtij avioni fillon me rreth 7,300 dollarë në orë. Tarifat e kartës për orë nuk përfshijnë të gjitha taksat, karburantin dhe tarifat e tjera. Kostot e kartës do të ndryshojnë në bazë të vitit të prodhimit/modelit, orarit, itinerarit, totalit të udhëtarëve dhe bagazheve dhe faktorë të tjerë.

Çmimi i blerjes

Kostoja e blerjes për këtë avion zakonisht varion nga 32 milion dollarë. Çmimi i një avioni varet nga viti i prodhimit; gjithashtu mund të shkojë mbi gamën e dhënë nëse prodhimi është i ri. Ajo do t'i kushtojë blerësve rreth 2 milion dollarë në vit, e cila përfshin karburantin, anëtarët e ekuipazhit dhe mirëmbajtjen, etj. Çmimi i një avioni të zotëruar mund të jetë brenda 8-15 milion dollarëve. Ka shumë shitës në dispozicion në faqe të ndryshme.

Në thellësi

Performance

rehati

peshat

Varg: 4,001 nm Numri i udhëtarëve: 19 Kapaciteti i bagazhit: 127 Këmbë Kub
Shpejtësia e lundrimit: 500 knots Presioni i kabinës: 9.3 PSI Pesha maksimale e ngritjes: 45,500 paund
tavan: 51,000 këmbë Lartësia e kabinës: 8,000 këmbë Pesha maksimale e uljes: 42,000 paund
Distanca e ngritjes: 5,200 këmbë Fillimi i prodhimit: 1998
Distanca e Uljes: 2,200 këmbë Fundi i prodhimit: 2005

përmasat

Fuqija

Gjatësia e jashtme: Këmbët 66.4 Prodhuesi i motorit: Honeywell
Lartësia e jashtme: Këmbët 24.7 Modeli i motorit: TFE731-5BR-1C
hapje e krahëve: Këmbët 63.4 Djegia e karburantit: 267 gallon në orë
Gjatësia e brendshme: Këmbët 39
Gjerësia e brendshme: Këmbët 7.7
Lartësia e brendshme: Këmbët 6.2
Raporti i brendshëm / i jashtëm: 59%

Harta e Diapazonit