Dassault Falcon 900B

1985 - 2000

Pasagjerët

16 Simbol i paqës

Varg

4,000 Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

500 Knots

Tavan

51,000 Feet

Djegia e karburantit

347 GPH

Fakte kyçe

  • La Dassault Falcon 900B është një avion i madh i prodhuar nga Dassault midis 1985 dhe 2000.
  • La Dassault Falcon 900B është mundësuar nga tre motorë Honeywell TFE 731-5BR-1C, duke rezultuar në një djegie të karburantit për orë prej 347 Gallons në orë.
  • I aftë për të udhëtuar deri në 500 knots, Dassault Falcon 900B mund të fluturojë pa ndërprerje deri në 4000 milje detare.
  • Avioni mund të transportojë deri në 16 pasagjerë.
  • La Dassault Falcon 900B ka një çmim të vlerësuar për orë charter prej 6500 $, me një çmim të ri liste prej 26 milion $ në kohën e prodhimit.

Pasqyrë & Histori

La Falcon 900 u krijua si një version më i madh, më i shpejtë, më i gjatë, i modelit 50. 5.5.shtë 544 metra më e gjatë me një bisht më të gjatë dhe krah më të gjatë dhe mban 700 litra karburant shtesë duke e lejuar atë të shkojë XNUMX milje detare më tej.

Në 1991 modeli standard i prodhimit kaloi nga 900 në 900B i cili përfshinte motorë më të fuqishëm për gamë më të madhe, pastrim të qasjes së dukshmërisë së Kategorisë II dhe aftësinë për të vepruar në shirita ajrorë të papërgatitur që paraardhësi i tij nuk mundi. Prodhimi i mëparshëm 900 mund të rindërtohet në standardin 900B.

Deri në tetor 2016, 94% e Falcon Avionët 900/900B u blenë në pronësi të mëparshme nga pronarët e tyre aktualë, 6% të tjerë të rinj. 10% janë aktualisht në shitje me shumicën e atyre (61%) nën një marrëveshje ekskluzive të ndërmjetësit. Kur shitet, numri mesatar i ditëve në treg është 483.

La Falcon 900 filluan prodhimin në 1987 dhe pushuan prodhimin në 1999. Gjithsej 177 Falcon Janë prodhuar 900 avionë me të gjithë përveç një në punë.

 

Dassault Falcon Performanca 900B

900B ka tre motorë turbofan AlliedSignal TFE731-5BR, secili me 4,750 bs shtytje. Intervali i tyre i inspektimit është 4,200 orë. Aeroplani mund të udhëtojë 3,995 milje detare aq të larta sa 84 Mach. Lundrimi i tij me shpejtësi të lartë është 474 knots dhe 51,000 metra është tavani i tij i fluturimit, një arritje e rrallë.


Gjithashtu, 900B është projektuar me krahë ajrosës - njësoj si ai Falcon Seri 50 por me një rritje 1.5ft. Përmirësimet në muskujt nga 900 përfshijnë një rritje prej 5.5% në shtytjen e ngritjes, një rritje 6.5% të shtytjes në lartësi dhe një rritje 2% në TSFC (Konsumi i karburantit specifik i shtytjes). Rezultati është një rritje në rreze: 4,583 milje detare. 900B gjithashtu mund të gëzojë pastrim më të mirë të qasjes së shikueshmërisë (Kategoria II) dhe funksionim në shirita të papërgatitur që paraardhësi i tij nuk mund ta bëjë.

 

Dassault Falcon Brendshme 900B

900B krenohet me një kabinë të madhe, të përshtatshme për akomodime me rreze ndërkontinentale. Ajo zakonisht ulet 8-12 në një aranzhim ekzekutiv. Kabina e bollshme mat 6.2 këmbë në lartësi (ngritje e plotë), 7.7 këmbë në gjerësi dhe 39 këmbë në gjatësi. Pajisjet përfshijnë një tualet privat dhe madhësi të plotë.

Një paraqitje tradicionale e kabinës përmban një galerë përballë hyrjes kryesore, një dollap të vogël përpara, një klub përpara-katër grupimi i sediljeve më të mëdha ekzekutive të ndara me tavolina anësore të palosshme, pastaj katër vende më të ngushta të vendosura rreth një tryeze konferencash hi-lo përgjatë rreshtit nga një kredenza/qendra argëtuese. Pas kësaj përmes një dere xhepi opsionale është një divan me tre vende, me fytyrë anësore me një shtrat të lidhur që shndërrohet në një shtrat përtej rreshtit nga një stacion pune ekzekutiv.

Pas tij është tualeti me një dollap tjetër të vogël të gardërobës dhe përmes tualetit, pasagjerët mund të hyjnë në dhomën e bagazheve të nxehtë prej 127 kub këmbë gjatë fluturimit. Dera e jashtme e bagazheve përfshin një hap për ngarkim të lehtë.

 

Kabinë

Dassault zgjodhi një drejtor fluturimi/autopilot Honeywell SPZ 8000 dhe EFIS (Sistemi i Instrumenteve Elektronikë të Fluturimit), sistem të dyfishtë të menaxhimit të fluturimit Honeywell FMZ 605, platforma inerciale me lazer, kompjuterë të të dhënave të ajrit AZ 810 dhe marrës kom/nav të serisë Collins Pro Line ARINC 429.

 

 

Dassault Falcon Kostoja e Kartës 900B

Ky avion është një nga avionët e rehatshëm të disponueshëm për fluturime çarter nga dhe për në Nju Jork, me një gamë të gjerë disponueshmërie në disa tregje kryesore të aviacionit. Kostoja e marrjes me qira të këtij avioni fillon me rreth 5,600 dollarë në orë. Tarifat e kartës për orë nuk përfshijnë të gjitha taksat, karburantin dhe tarifat e tjera. Kostot e kartës do të ndryshojnë në bazë të vitit të prodhimit/modelit, orarit, itinerarit, totalit të udhëtarëve dhe bagazheve dhe faktorë të tjerë.

Kostoja e blerjes

Kostoja e blerjes për këtë avion zakonisht varion nga 5-9 milion dollarë. Çmimi i një avioni varet nga viti i prodhimit; gjithashtu mund të shkojë mbi gamën e dhënë nëse prodhimi është i ri. Do t'i kushtojë blerësit rreth 1.5 milion dollarë në vit, e cila përfshin karburantin, anëtarët e ekuipazhit dhe mirëmbajtjen, etj. Çmimi i një avioni të zotëruar mund të jetë brenda 2-4 milion dollarë. Ka shumë shitës në dispozicion në faqe të ndryshme.

Shifrat në thellësi

Performance

Diapazoni: 4,000 nm

Shpejtësia e lundrimit: 500 knots

Tavani: 51,000 këmbë

Largësia nga ngritja: 5,200 këmbë

Distanca e Uljes: 2,200 këmbë


përmasat

Gjatësia e jashtme: 20.24 metra

Lartësia e jashtme: 7.53 metra

Hapësira e krahëve: 19.32 metra

Gjatësia e Brendshme: 11.89 metra

Gjerësia e Brendshme: 2.35 metra

Lartësia e Brendshme: 1.89 metra

Raporti i brendshëm / i jashtëm: 59%

rehati

Numri i udhëtarëve: 16

Nivelet e zhurmës së kabinës: N / A dB

Lartësia e kabinës: këmbët

Çmimi i vlerësuar për orë: 6,500 dollarë

Çmimi i blerjes: 26 milion dollarë


Fuqija

Prodhuesi i motorit: Honeywell

Modeli i motorit: TFE 731-5BR-1C

Djegia e karburantit: 347 litra në orë

peshat

Kapaciteti i bagazhit: 127 këmbë kubike

Pesha e bagazhit: bs

Pesha maksimale e ngritjes: 45,500 bs

Harta e Diapazonit

Dassault Falcon Harta e Diapazonit 900B