Pasagjerët

16
Pasagjerët

Varg

5,500
Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

516
Knots

Tavan

51,000
Feet

Djegia e karburantit

419
GPH

Fakte kyçe

  • Ka aftësinë për të fluturuar 5,500 milje detare pa pasur nevojë për karburant - mjaftueshëm për të fluturuar pa ndërprerje nga Londra për në Sao Paulo.
  • Përfitimet nga një kabinë në këmbë dhe mbi 2 metra gjerësi për një komoditet maksimal.
  • Lartësia e ulët e kabinës, kabina e qetë dhe sistemi i filtrimit të ajrit të freskët sigurojnë që të arrini në destinacionin tuaj duke u freskuar.
  • Përmban 30 dritare të mëdha për dritën maksimale natyrore, së bashku me dritaren e parë të çdo dritare në një avion biznesi.
  • karakteristika Dassaultkompleti i fundit i avionikës EASy III, së bashku me FalconSy, FalconSfera II dhe Sistemi Dixhital i Kontrollit të Fluturimit.

Pasqyrë & Histori

La Dassault Falcon 6X është avioni më i ri i biznesit që është krijuar nga prodhuesi francez. Si rezultat, Falcon 6X përmban të gjithë teknologjinë e fundit për rehati dhe komoditet maksimal. Për më tepër, Dassault thuaj se Falcon 6X përshtatet në kategorinë e vet - avioni i biznesit ultra i gjerë. Megjithatë, për qëllime të kategorizimit të industrisë, Falcon 6X është në kategoria e avionëve të mëdhenj.

6X daton në vitin 2017. Në këtë kohë Dassault njoftoi 6X, duke e planifikuar atë për lëshim në 2022. Dizajni i 6X u zbulua në 2018, me avionin që do të lëshohej në Dhjetor 2020. Për më tepër, dërgesat pritet të fillojnë në 2022.

La Falcon 6X përshtatet në Dassaultrreshtimi i avionëve të biznesit pak më i madh 7X   8X. Pavarësisht se është pjesë e familjes "X", 6X nuk përmban tre motorë avionë si 7X dhe 8X. Sidoqoftë kjo nuk ndikon negativisht në diapazonin e saj ose në efikasitetin e karburantit. 6X mund të lundrojë me lehtësi nga Londra në Sao Paulo ose Nju Jork në Tel Aviv.

Dassault Falcon Performanca 6X

La Dassault Falcon 6X është mundësuar nga dy motorë Pratt & Whitney Canada PW812D të montuar në pjesën e pasme. Secili motor prodhon 13,460 lbf shtytje. Kjo e bën 6X të aftë të ngrihet në vetëm 5,480 këmbë. Për më tepër, 6X është i aftë të ulet në një distancë minimale prej 2,480 këmbësh.

Kur optimizohet për lundrimin (0.80 makineri, 8 pasagjerë, 3 ekuipazhe), 6X mund të fluturojë 5,500 milje detare (6,329 milje / 10,186 km) pa pasur nevojë të karburantit. Kur optimizohet për shpejtësi, 6X mund të lundrojë me 516 knots ose 0.90 mak. 6X është i aftë të lundrojë deri në 51,000 këmbë dhe ka një peshë maksimale të ngritjes (MTOW) prej 77,460 lbs.

Për më tepër, në sajë të Dassaultavionët luftarakë të ndërtimit të trashëgimisë, 6X është shumë i qëndrueshëm në shpejtësitë dhe këndet e kërkuara në shiritat e vegjël. Si rezultat, ngritjet dhe zbritjet janë më të sigurta dhe më të shpejta krahasuar me ato që nuk janëDassault avionët. Krahu i 6X është gjithashtu i optimizuar për performancë me shpejtësi të lartë dhe të ulët. Falë avantazheve të tij kryesorë dhe përplasjeve të skajshme, avioni demonstron shpejtësi të ulta ngritjeje dhe afrimi. Për shembull, shpejtësia e afërt e 6X është 109 knots - rreth 10 knots më i ngadaltë se avionët më të krahasueshëm me shifra të ngjashme të performancës. Përfitimi i kësaj - marzhe më të mëdha sigurie gjatë ngritjeve dhe uljeve.

Në mënyrë kritike, këto karakteristika të lartpërmendura rrisin aftësinë operacionale të avionit. Prandaj, 6X është në gjendje të ulet në aeroporte të tilla si London City dhe Lugano.

Dassault Falcon Brendësia 6X

La Falcon 6X ka një kabinë vërtet mahnitëse. Teknologjia dhe komoditeti i fundit janë integruar për të maksimizuar komoditetin e pasagjerëve.

Së pari, 6X ka një kabinë të gjatë dhe të gjerë. Sipas Dassault, 6X ka kabinën më të gjatë dhe më të gjerë në çdo avion biznesi të ndërtuar me qëllim. Kjo ju jep më shumë hapësirë ​​për t'u ulur ose qëndruar në këmbë. Gjithashtu siguron më shumë hapësirë ​​për privatësi dhe relaksim. Për më tepër, hapësira e përbashkët është caktuar për të lejuar ekipet të takohen dhe të bisedojnë. Dassault kanë ndërtuar kabinën që të jetë fleksibël midis hapësirës së jetesës dhe punës. Kjo ju lejon të qëndroni rehat ndërsa keni arritur më shumë.

Lartësia e kabinës në 6X vjen në 6 këmbë 6 inç. Kjo siguron që pothuajse çdo person që shkel bordin të mund të qëndrojë i qetë. Kabina me gjerësi 102 inç gjithashtu u siguron pasagjerëve më shumë hapësirë ​​për bërryla, hapësirë ​​në korridor dhe divane më të rehatshëm. Moreshtë caktuar më shumë hapësirë ​​për ulëse individuale dhe është integruar privatësi më e madhe. Këto detaje janë më të dukshme në kabinën e pasme gjatë fluturimeve brenda natës.

Dassault Falcon Paraqitja e brendshme 6X

Dassault Falcon 6X Brendësia Vazhdon

Kur udhëtoni me 41,000 këmbë 6X ka një lartësi kabine prej vetëm 3,900 këmbësh. Kjo siguron që ju do të ndiheni të freskët në fund të një fluturimi të gjatë. Sistemi i filtrimit të ajrit në Falcon 6X ju mban më lehtë në frymëmarrje dhe merr ajër të pastër në mushkëritë tuaja. I gjithë vëllimi i ajrit të kabinës mund të rifreskohet në nën tre minuta. Për më tepër, Dassault kanë qenë në gjendje të bëjnë që brendësia e kabinës të ketë disa nga nivelet më të ulëta të zërit në treg. Sipas Dassault, nivelet e tingujve janë "nën nivelin e bisedës normale".

6X ka 30 dritare të mëdha në të gjithë kabinën. Dritaret janë të ndara ngushtë për të rritur fushën e shikimit kur shikoni nga dritarja. Vëllimi i dritës natyrore që hyn në kabinën sigurisht që do të ngrejë humorin tuaj dhe do të zgjerojë perspektivën tuaj. Në mënyrë të pabesueshme, Dassault kanë arritur të integrojnë një dritë dritare në kabinën. I pari në një avion biznesi. Kjo zhyt zonat e hyrjes dhe galerisë në dritën natyrore.

Një aspekt kritik i avionëve të biznesit në lidhjen e tyre me botën e jashtme. Kabina mund të kontrollohet nga pajisja juaj personale, duke ju lejuar të kontrolloni ndriçimin, nivelin e vëllimit dhe opsionet e argëtimit. Lidhja në bord do t'ju bëjë të ndiheni si në shtëpinë ose zyrën tuaj.

Kabinë

La Falcon 6X ka versionin më të fundit të Dassaultsuitë fituese e çmimeve të avionikës - EASy III. Me çdo përsëritje të kuvertës së fluturimit EASy Dassault të bëjë përmirësime të konsiderueshme. Falë zhvillimeve të fundit në teknologji dhe përmes dëgjimit Falcon operatorët, kuverta e fluturimit EASy do të dashurohet nga pasagjerët dhe pilotët. Për shembull, Dassault tani e kanë bërë EASy III më të shpejtë në ndezjen dhe ndezjen e të gjitha sistemeve me prekjen e një butoni.

Siç do të prisnit, 6X përmban çmimin fitues FalconSistemi i Vizionit të Kombinuar të Syve. Ky sistem ofron ndërgjegjësim të paparë të situatës për ekuipazhet e fluturimit. Për më tepër, avioni është i pajisur me FalconSfera II. Kjo është një zgjidhje e integruar elektronike e Qeses së Fluturimit që zvogëlon kohën dhe përpjekjen e përgatitjes për misione.

Pilotët do të kenë shikueshmëri të jashtëzakonshme falë katër dritareve të mëdha në kabinë. Mburojat e ndritshme formohen në një mënyrë të tillë për t'i dhënë pilotëve një fushë të zgjeruar shikimi. Rritni hapësirën për këmbët dhe sediljet e mëdha dhe më të rehatshme kontribuojnë në rritjen e komoditetit të ekuipazhit.

Së fundmi, Sistemi i Kontrollit të Fluturimit Dixhital (DFCS) është bërë pjesë e 6X dhe komandon të gjitha sipërfaqet e kontrollit të fluturimit, duke përfshirë shiritat dhe flapat. Mbrojtja e zarfit të fluturimit shmang tejkalimin e kufijve të strukturës së shpejtësisë ose stallave. Kjo u mundëson pilotëve të arrijnë performancën maksimale shpejt dhe me vendosmëri pa tejkaluar kufirin.

Dassault Falcon Kostoja e Kartës 6X

Kostoja e parashikuar për charter a Dassault Falcon 6X është lart prej $ 10,000 për orë fluturimi. Natyrisht, çmimet do të ndryshojnë në varësi të disponueshmërisë, çmimeve të karburantit, tarifave të tokës dhe më shumë.

Çmimi i blerjes

Lista aktuale çmim për një markë të re Falcon 6X është 47 milion dollarë. Sigurisht, avionët në pronësi të thjeshtë nuk ekzistojnë ende. Prandaj, nëse doni më të fundit dhe më të mirët në botën e aviacionit të biznesit do t'ju duhet të blini nga të reja.

Në thellësi

Performance

rehati

peshat

Varg: 5,500 nm Numri i udhëtarëve: 16 Kapaciteti i bagazhit: 155 Këmbë Kub
Shpejtësia e lundrimit: 516 knots Presioni i kabinës: 10.2 PSI Pesha maksimale e ngritjes: 77,460 paund
tavan: 51,000 këmbë Lartësia e kabinës: 6,000 këmbë Pesha maksimale e uljes: 66,190 paund
Distanca e ngritjes: 5,480 këmbë Fillimi i prodhimit: 2022
Distanca e Uljes: 2,480 këmbë Fundi i prodhimit: Future

përmasat

Fuqija

Gjatësia e jashtme: Këmbët 84.3 Prodhuesi i motorit: Pratt & Whitney Kanada
Lartësia e jashtme: Këmbët 24.5 Modeli i motorit: PW812D
hapje e krahëve: Këmbët 85.1 Djegia e karburantit: 419 gallon në orë
Gjatësia e brendshme: Këmbët 40.4
Gjerësia e brendshme: Këmbët 8.5
Lartësia e brendshme: Këmbët 6.5
Raporti i brendshëm / i jashtëm: 48%

Harta e Diapazonit