Dassault Falcon 50EX

1997 - 2007

Pasagjerët

10 Simbol i paqës

Varg

3,230 Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

480 Knots

Tavan

49,000 Feet

Djegia e karburantit

287 GPH

Fakte kyçe

  • La Dassault Falcon 50EX është një avion i madh i prodhuar nga Dassault midis 1997 dhe 2007.
  • La Dassault Falcon 50EX është mundësuar nga tre motorë Honeywell TFE 731-40, duke rezultuar në një djegie të karburantit në orë prej 287 Gallons në orë.
  • I aftë për të udhëtuar deri në 480 knots, Dassault Falcon 50EX mund të fluturojë pa ndërprerje deri në 3230 milje detare.
  • Avioni mund të transportojë deri në 10 pasagjerë.
  • La Dassault Falcon 50EX ka një çmim të vlerësuar për orë charter prej 5500 $, me një çmim të ri liste prej 21 milion $ në kohën e prodhimit.

Pasqyrë & Histori

Një model i përditësuar i origjinalit Falcon 50, Dassault Falcon 50EX ka motorë me fuqi më të lartë së bashku me një gamë më të madhe. Duke shërbyer deri në nëntë pasagjerë, Falcon 50EX është e pajisur me shtatë dritare të nivelit të fytyrës në secilën anë të kabinës, duke lejuar dritë natyrale dhe një pamje relaksuese, panoramike. Rezultati është një avion privat që duket dhe ndihet si paraardhësi i tij, por lehtësisht e zëvendëson atë. E Falcon 50EX lundron më shpejt në lartësi të mëdha; fluturon më tej; djeg më pak karburant; dhe në përgjithësi e tejkalon atë Falcon 50 në çdo aspekt.

Shtatëmbëdhjetë vjet pas Falcon 50 u lirua, the Dassault Korporata e Aviacionit vendosi të ridizajnojë dhe përmirësojë modelin, duke ruajtur tiparet më të mira që e bënë avionin një sukses të tillë, duke përfshirë përparimet në teknologji. Me fluturimin e tij të parë në 1996, Falcon 50EX është lehtësisht i aftë të fluturojë më lart, më shpejt dhe më tej se paraardhësi i tij, ndërsa është më efikas në karburant. E Falcon 50EX përmban si pajisjet ashtu edhe hapësirën për përgatitjen e ushqimit të nxehtë dhe të ftohtë. Prodhimi në Falcon 50EX filloi në 1996 dhe përfundoi në 2007. 100 avionë janë ndërtuar deri më tani.

 

Dassault Falcon Performanca 50EX

La Falcon 50EX vjen standard me tre motorë turbofan Honeywell TFE731-40. Çdo motor vlerësohet në 3,700 paund shtytje në nivelin e detit. Një version i azhurnuar i motorëve TFE731-3-1C të përdorur në Falcon 50, këta motorë janë të aftë të kryejnë pothuajse të njëjtën gjë në lartësi të mëdha si në nivelin e detit. Këta motorë kanë sisteme të Autoritetit të Plotë N1-referencë të Kontrollit Dixhital Elektronik të Motorit (FADEC).


Ky sistem është i aftë të fillojë dhe rinisë automatikisht motorët ndërsa jeni në tokë, duke zvogëluar ngarkesën e punës së pilotit duke optimizuar performancën dhe djegien e karburantit. E Falcon 50EX i duhen vetëm 4,935 metra për të ngritur në nivelin e detit. Kjo kërkesë për ngritje rritet në 7,247 metra pistë në një lartësi prej 5,000 këmbë dhe një temperaturë prej 77 ° F.

Performanca e ngjitjes së Falcon 50EX është mbresëlënëse, me avionin e biznesit privat të aftë të arrijë 37,000 këmbë në vetëm shtatëmbëdhjetë minuta. Në një konfigurim lundrimi me rreze të gjatë, Falcon 50EX është i aftë të fluturojë me një shpejtësi prej 417 knots në një lartësi prej 43,000 këmbësh. Për një fluturim më të shpejtë, ky avion biznesi privat është i aftë të mbajë 481 knots në një lartësi prej 39,000 këmbësh. Ka një gamë prej 3,230 nm.

 

Dassault Falcon Brendshme 50EX

Ndërsa ky avion privat mund të organizohet për të ulur nëntëmbëdhjetë, the Falcon 50EX zakonisht është i konfiguruar për të akomoduar nëntë pasagjerë dhe në përgjithësi është vendosur në një aranzhim klubi me katër vende me një seksion të veçantë të dy sediljeve përballë dhe një divan me tre vende. Tavolinat e përshtatshme të punës palosen në mes të ndenjëseve përballë për të kontribuar në një mjedis pune gjatë fluturimit. Kabina e Falcon 50EX është mjaft e ngjashme me atë të Falcon 50, me përmasa 23.5 metra në gjatësi, 6.1 metra në gjerësi dhe 5.9 metra në lartësi.

Me 115 këmbë kub hapësirë ​​të brendshme me aftësinë për të akomoduar 2,200 paund bagazhe, Falcon 50EX është më se i aftë për të përmbushur kërkesat tuaja për bagazhet e dorës. Prizat e rrymës janë në dispozicion për karikimin e pajisjeve dhe laptopëve, dhe kontrolli i temperaturës ndahet midis kabinës dhe kuvertës së fluturimit për të lejuar një mjedis të rehatshëm për të gjitha palët.

Hapësira dhe pajisjet për përgatitjen e ushqimit të nxehtë dhe të ftohtë vijnë standarde, duke përfshirë një furrë, një kuti akulli dhe një kafe.

 

Kabinë

La Dassault Aviation Corporation zgjodhi kompletin Collins Pro Line 4 si bazën e sistemit avionik për Falcon 50EX. Katër ekrane me kristal të lëngshëm 7.25 inç me 7.25 inç japin informacione për fluturimin, duke funksionuar si ekranet kryesore të fluturimit dhe një ekran me shumë funksione.


Me parimet e faktorëve njerëzorë të përfshirë në modelin e kuvertës së fluturimit, kontrollet e fluturimit janë të vendosura pranë instrumenteve përkatëse. Disa nga përbërësit avionikë të përfshirë në komplet përfshijnë një sistem të dyfishtë Pro-Line II comm dhe nav radio, një dual dual AlliedSignal Global Sistemi i Menaxhimit të Fluturimit GNS-XMS, kompjuterë dixhital ajror të dyfishtë, një radar zbulimi të turbullirave TWR-850 Doppler, dhe sisteme të tjera ndihmëse të kontrollit të fluturimit dhe sistemeve të ndërgjegjësimit të mjedisit.

 

Dassault Falcon Kostoja e Kartës 50EX

Ky avion është një nga avionët e rehatshëm të disponueshëm për fluturime çarter nga dhe për në Nju Jork, me një gamë të gjerë disponueshmërie në disa tregje kryesore të aviacionit. Kostoja e marrjes me qira të këtij avioni fillon me rreth 5,300 dollarë në orë. Tarifat e kartës për orë nuk përfshijnë të gjitha taksat, karburantin dhe tarifat e tjera. Kostot e kartës do të ndryshojnë në bazë të vitit të prodhimit/modelit, orarit, itinerarit, totalit të udhëtarëve dhe bagazheve dhe faktorë të tjerë.

Kostoja e blerjes

Kostoja e blerjes për këtë avion zakonisht varion nga 5-6 milion dollarë. Çmimi i një avioni varet nga viti i prodhimit; gjithashtu mund të shkojë mbi gamën e dhënë nëse prodhimi është i ri. Do t'i kushtojë blerësit rreth 1.5 milion dollarë në vit, e cila përfshin karburantin, anëtarët e ekuipazhit dhe mirëmbajtjen, etj. Çmimi i një avioni të zotëruar mund të jetë brenda 3-4 milion dollarë. Ka shumë shitës në dispozicion në faqe të ndryshme.

Shifrat në thellësi

Performance

Diapazoni: 3,230 nm

Shpejtësia e lundrimit: 480 knots

Tavani: 49,000 këmbë

Largësia nga ngritja: 4,950 këmbë

Distanca e Uljes: 2,100 këmbë


përmasat

Gjatësia e jashtme: 18.5 metra

Lartësia e jashtme: 6.98 metra

Hapësira e krahëve: 18.84 metra

Gjatësia e Brendshme: 7.16 metra

Gjerësia e Brendshme: 1.86 metra

Lartësia e Brendshme: 1.77 metra

Raporti i brendshëm / i jashtëm: 39%

rehati

Numri i udhëtarëve: 10

Nivelet e zhurmës së kabinës: N / A dB

Lartësia e kabinës: këmbët

Çmimi i vlerësuar për orë: 5,500 dollarë

Çmimi i blerjes: 21 milion dollarë


Fuqija

Prodhuesi i motorit: Honeywell

Modeli i motorit: TFE 731-40

Djegia e karburantit: 287 litra në orë

peshat

Kapaciteti i bagazhit: 115 këmbë kubike

Pesha e bagazhit: bs

Pesha maksimale e ngritjes: 39,900 bs

Harta e Diapazonit

Dassault Falcon Harta e Diapazonit 50EX