Dassault Falcon 50

1980 - 1996

Pasagjerët

10 Simbol i paqës

Varg

3,130 Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

480 Knots

Tavan

49,000 Feet

Djegia e karburantit

229 GPH

Fakte kyçe

  • La Dassault Falcon 50 është një avion i madh i prodhuar nga Dassault midis 1980 dhe 1996.
  • La Dassault Falcon 50 është mundësuar nga tre motorë Honeywell TFE 731-3-1C, duke rezultuar në një djegie të karburantit për orë prej 229 Gallons në orë.
  • I aftë për të udhëtuar deri në 480 knots, Dassault Falcon 50 mund të fluturojë pa ndërprerje deri në 3130 milje detare.
  • Avioni mund të transportojë deri në 10 pasagjerë.
  • La Dassault Falcon 50 ka një çmim të vlerësuar për orë charter prej 5000 $, me një çmim të ri liste prej 15 milion $ në kohën e prodhimit.

Pasqyrë & Histori

La Dassault Falcon 50 është një aeroplan biznesi me rreze të mesme, me rreze të gjatë franceze, që përmban një plan urbanistik trijet me një kanal S të ajrit për motorin qendror. Ajo ka të njëjtin seksion kryq në trup dhe kapacitet të ngjashëm me atë të mëparshëm me dy motorë Falcon 20 por ishte një dizajn i ri që është një zonë e sunduar dhe përfshin një dizajn më të avancuar të krahëve. Dassault Aviacioni krijoi Falcon 50 për të qenë në gjendje të përfundojë fluturimet ndërkontinentale dhe të mbajë ende një distancë të shkurtër ngritjeje dhe një kabinë të bollshme. Në kohën e përfundimit të tij, ishte avioni i parë privat në treg me një gamë ndërkontinentale. Gama e tij/kapaciteti i ngarkesës është mjaft mbresëlënëse, edhe vite pas lëshimit të tij.

Me suksesin e mëparshëm Dassault Falcon avionë, nuk është çudi që Dassault Aviacioni vendosi të vazhdojë në tregun e avionëve të biznesit. Dizajne për Falcon 20 u ndërtuan dhe u përmirësuan, dhe Dassault Falcon 50 u prezantua. Prototipi i parë i Falcon 50 u fluturua më 7 nëntor 1976 dhe avioni privat i biznesit mori certifikimin e aftësisë fluturuese franceze më 27 shkurt 1979, i ndjekur nga certifikimi FAA i SHBA në mars të atij viti. Në kohën kur filluan dërgesat në korrik të vitit 1979, modeli i krahut ishte modifikuar për të përfshirë një dizajn të krahut superkritik.

 

Dassault Falcon Performanca e 50

La Dassault Falcon 50 përdor tre motorë turbofan Honeywell TFE731-3-1C. Këta motorë të fuqishëm vlerësohen në 3,700 paund shtytje për motor. Çdo motor përdor një sistem të veçantë karburanti me pak më shumë se 5,000 paund karburant, i cili shton një total mbresëlënës prej 15,520 paund karburant, duke lejuar Falcon 50 për të fluturuar pa ndalesë për shtatë orë, ndërsa ende përmbushni kërkesat minimale të FAA për rezervën e karburantit.


Këta motorë kanë një normë të kombinuar të konsumit të karburantit prej 2,100 deri në 2,200 paund karburant në orë, duke e bërë atë Falcon 50 një mundësi tërheqëse ekonomike gjithashtu. Ky avion biznesi privat përmban një tavan maksimal të shërbimit të certifikuar prej 49,000 këmbë dhe një gamë mbresëlënëse ndërkontinentale prej 3,100 milje detare. E Falcon 50 kërkon 4,700 metra pistë për t'u ngritur dhe i duhen vetëm 2,150 këmbë pistë për t'u ulur në një ditë standarde.

Ky avion biznesi privat është i aftë të ngjitet në një lartësi prej 39,000 këmbësh në vetëm tridhjetë minuta. E Falcon 50 mund të fluturojnë në një 468 mbresëlënëse knots në një lartësi prej 37,000 këmbësh në një konfigurim lundrimi me shpejtësi të lartë për një fluturim të shpejtë. Në një konfigurim lundrimi me rreze të gjatë, Dassault Falcon 50 është i aftë të mbajë 410 knots në një lartësi prej 43,000 këmbësh.

 

Dassault Falcon 50 Brendshme

La Falcon 50 në përgjithësi është konfiguruar për të akomoduar tetë deri në dhjetë klientë, por mund të organizohet për të akomoduar një maksimum prej nëntëmbëdhjetë pasagjerësh. Kabina e bollshme e Falcon 50 mat 23.5 metra në gjatësi, shtrihet 6.1 metra në gjerësi dhe arrin 5.9 metra në lartësi për një vëllim të rehatshëm total të kabinës prej 700 metra kub. Katërmbëdhjetë dritare rrethojnë kabinën, duke kontribuar në një mjedis të lehtë.

Me një presion diferencial maksimal prej 8.7 psi, Dassault Falcon 50 është i aftë të mbajë një lartësi të kabinës në nivelin e detit deri në një lartësi prej 26,100 këmbë. Ekziston një sistem rregullimi i temperaturës me dy zona, i cili përdor ajrin e rrjedhshëm nga motori qendror për të siguruar një mjedis të rehatshëm të kabinës. Me një kabinë që mat më shumë se njëzet e tre metra të gjatë dhe një gamë transkontinentale, Falcon 50 ende arrin të lundrojë me shpejtësi 468 knots.

 

Kabinë

Sistemi avionik i Falcon 50 përfshin një kompjuter të dhënash ajri ADC 80, një kompjuter autopilot Collins FCS-80F, radio të dyfishta VHF comm dhe nav, një radar moti me ngjyrë Primus, pajisje matëse DME dhe një altimetër radio.


Sistemet shtesë mund të shtohen sipas dëshirës.

 

Dassault Falcon 50 Kosto e Kartës

Ky avion është një nga avionët më të shpejtë në dispozicion për fluturime çarter nga dhe për në Nju Jork, me një gamë të gjerë disponueshmërie në disa tregje kryesore të aviacionit. Kostoja e marrjes me qira të këtij avioni fillon me rreth 5,300 dollarë në orë. Tarifat e marrjes me qira të orëve nuk përfshijnë të gjitha taksat, karburantin dhe tarifat e tjera. Kostot e kartës do të ndryshojnë në bazë të vitit të prodhimit/modelit, orarit, itinerarit, totalit të udhëtarëve dhe bagazheve dhe faktorë të tjerë.

Kostoja e blerjes

Kostoja e blerjes për këtë avion zakonisht varion nga 4-6 milion dollarë. Çmimi i një avioni varet nga viti i prodhimit; gjithashtu mund të shkojë mbi gamën e dhënë nëse prodhimi është i ri. Do t'i kushtojë blerësit rreth 1-1.5 milion dollarë në vit, e cila përfshin karburantin, anëtarët e ekuipazhit dhe mirëmbajtjen, etj. Çmimi i një avioni të zotëruar mund të jetë brenda 1-2 milion dollarë. Ka shumë shitës në dispozicion në faqe të ndryshme.

Shifrat në thellësi

Performance

Diapazoni: 3,130 nm

Shpejtësia e lundrimit: 480 knots

Tavani: 49,000 këmbë

Largësia nga ngritja: 4,950 këmbë

Distanca e Uljes: 2,100 këmbë


përmasat

Gjatësia e jashtme: 18.5 metra

Lartësia e jashtme: 6.98 metra

Hapësira e krahëve: 18.84 metra

Gjatësia e Brendshme: 7.16 metra

Gjerësia e Brendshme: 1.86 metra

Lartësia e Brendshme: 1.77 metra

Raporti i brendshëm / i jashtëm: 39%

rehati

Numri i udhëtarëve: 10

Nivelet e zhurmës së kabinës: N / A dB

Lartësia e kabinës: këmbët

Çmimi i vlerësuar për orë: 5,000 dollarë

Çmimi i blerjes: 15 milion dollarë


Fuqija

Prodhuesi i motorit: Honeywell

Modeli i motorit: TFE 731-3-1C

Djegia e karburantit: 229 litra në orë

peshat

Kapaciteti i bagazhit: 115 këmbë kubike

Pesha e bagazhit: bs

Pesha maksimale e ngritjes: 38,320 bs

Harta e Diapazonit

Dassault