Dassault Falcon 2000LX

2007 - 2012

Pasagjerët

10 Simbol i paqës

Varg

4,000 Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

482 Knots

Tavan

47,000 Feet

Djegia e karburantit

257 GPH

Fakte kyçe

  • La Dassault Falcon 2000LX është një avion i madh i prodhuar nga Dassault midis 2007 dhe 2012.
  • La Dassault Falcon 2000LX mundësohet nga dy motorë Pratt & Whitney Canada PW308C, duke rezultuar në një djegie të karburantit për orë prej 257 Gallons në orë.
  • I aftë për të udhëtuar deri në 482 knots, Dassault Falcon 2000LX mund të fluturojë pa ndërprerje deri në 4000 milje detare.
  • Avioni mund të transportojë deri në 10 pasagjerë.
  • La Dassault Falcon 2000LX ka një çmim të vlerësuar për orë charter prej 5850 $, me një çmim të ri liste prej 33 milion $ në kohën e prodhimit.

Pasqyrë & Histori

Mbi një dekadë pas lëshimit të të suksesshmit Falcon 2000, Dassault leshoi Falcon 2000LX Ende ka të gjithë përbërësit që e bënë atë Falcon Seritë 2000 të shkëlqyera - ekonomia, shpejtësia, një kabinë e madhe - por e përmirësuar në të gjithë këta elementë për të bërë një avion edhe më të mirë. Me rreze të gjatë Falcon 2000LX, në thelb modeli EX me shtimin e krahëve, është avioni më i avancuar dhe i azhurnuar në seri.

2000LX zëvendësoi atë Falcon 2000EX në 2008 dhe dërgesat e 2000LX janë planifikuar të fillojnë në 2010. Në Prill 2009, Falcon 2000LX mori certifikim nga Administrata Federale e Aviacionit (FAA). Në korrik 2009, 2,000 -ta Falcon, një 2000LX, iu dorëzua Koc Holding me qendër në Stamboll në objektin Bordo-Mérignac.

 

Dassault Falcon Performanca 2000LX

La Falcon Seria 2000 bazohet në atë popullore Falcon Seria 900 por është një version më i vogël, më i lehtë, me dy motorë i modelit 900 me tre motorë. Origjinale Falcon 2000 ishte krijuar për të pasur të njëjtën tërheqje me trup të gjerë të 900 edhe pse më e shkurtër në gjatësi me më pak rreze maksimale. Sidoqoftë, kjo nuk ishte domosdoshmërisht një disavantazh, pasi diapazoni më i shkurtër lejon Falcon 2000 për të përdorur një motor më pak në një konfigurim më ekonomik me dy motorë.

2000LX përdor dy motorë Part & Whitney Canada PW308C, të cilët secili sigurojnë mbi 7,000 bs shtytje. Mund të fluturojë vazhdimisht me një shpejtësi mbresëlënëse lundrimi prej 493 knotsMe Me shtimin e krahëve të përzier në kornizën e EX, LX tani mund të fluturojë mbi 4,000 milje detare.

 

Dassault Falcon Brendshme 2000LX

Akomodimi i brendshëm për udhëtarët është i bollshëm dhe i rehatshëm. Dimensionet e kabinës të 2000LX janë 26 ′ 2 ″ gjatësi, 7 ′ 8 ″ gjerësi dhe 6 ′ 2 ″ lartësi. Me 1,024 metra kub hapësirë ​​të brendshme, udhëtarët do të zbulojnë se kanë liri të lëvizjes dhe hapësirë ​​për këmbët.

Megjithëse kabina mund të strehojë deri në 19 pasagjerë në një aranzhim ulësesh me densitet të lartë, aranzhimi më tipik dhe i rehatshëm strehon tetë pasagjerë në një atmosferë luksoze të sallës.

Zona të shumta sallë pritjeje, dy vende të ngjashme me krevatin, një galeri përpara, një tualet të plotë të pasme dhe një shumëllojshmëri të personalizimeve të mundshme të brendshme secila punojnë së bashku për të krijuar një mjedis udhëtimi relaksues.

La Falcon 2000LX është një shembull kryesor i Dassaultvendosmëria për të prodhuar jo vetëm avionë të shkëlqyer, por edhe për të përmirësuar vazhdimisht sukseset e tyre. Versioni i fundit është përsosja e fundit moderne e një avioni tashmë jashtëzakonisht të suksesshëm. E Falcon 2000LX është një mundësi e shkëlqyeshme për udhëtarët që kërkojnë performancë kryesore të avionëve të biznesit me trup të gjerë.

 

Kabinë

Me një suitë avionike të integruar Rockwell Collins Pro Line 4, panel Honeywell EASy Avionics, katër ekrane të sheshtë, një sistem menaxhimi fluturimi GNS-XES dhe një radar Collins TWR-850, piloti mund të ruajë me lehtësi ndërgjegjësimin, efikasitetin dhe komoditetin e ngarkesës së punës ndërsa duke operuar avionin.


Këto instrumente lundrimi më të avancuar sigurojnë sigurinë dhe besueshmërinë e fluturimit, duke marrë komandën e avionit në mënyrë intuitive dhe të përgjegjshme për pilotin.

 

Dassault Falcon Kostoja e Kartës 2000LX

Kostoja e marrjes me qira të këtij avioni fillon me rreth 5,850 dollarë në orë. Tarifat e kartës për orë nuk përfshijnë të gjitha taksat, karburantin dhe tarifat e tjera. Kostot e kartës do të ndryshojnë në bazë të vitit të prodhimit/modelit, orarit, itinerarit, totalit të udhëtarëve dhe bagazheve dhe faktorë të tjerë.

Kostoja e blerjes

Kostoja e blerjes për këtë avion zakonisht varion nga 32 milion dollarë. Çmimi i një avioni varet nga viti i prodhimit; gjithashtu mund të shkojë mbi gamën e dhënë nëse prodhimi është i ri. Do t'i kushtojë blerësit rreth 1.5 milion dollarë në vit, e cila përfshin karburantin, anëtarët e ekuipazhit dhe mirëmbajtjen, etj. Çmimi i një shembulli të zotëruar mund të jetë brenda 15-25 milion dollarëve. Ka shumë shitës në dispozicion në faqe të ndryshme.

Shifrat në thellësi

Performance

Diapazoni: 4,000 nm

Shpejtësia e lundrimit: 482 knots

Tavani: 47,000 këmbë

Largësia nga ngritja: 5,760 këmbë

Distanca e Uljes: 2,670 këmbë


përmasat

Gjatësia e jashtme: 20.21 metra

Lartësia e jashtme: 7.07 metra

Hapësira e krahëve: 21.4 metra

Gjatësia e Brendshme: 9.45 metra

Gjerësia e Brendshme: 2.35 metra

Lartësia e Brendshme: 1.89 metra

Raporti i brendshëm / i jashtëm: 47 %%

rehati

Numri i udhëtarëve: 10

Nivelet e zhurmës së kabinës: N / A dB

Lartësia e kabinës: këmbët

Çmimi i vlerësuar për orë: 5,850 dollarë

Çmimi i blerjes: 33 milion dollarë


Fuqija

Prodhuesi i motorit: Pratt & Whitney Canada

Modeli i motorit: PW308C

Djegia e karburantit: 257 litra në orë

peshat

Kapaciteti i bagazhit: 131 këmbë kubike

Pesha e bagazhit: bs

Pesha maksimale e ngritjes: 42,800 bs

Harta e Diapazonit

dassault falcon Harta e diapazonit 2000lx