Pasagjerët

10
Pasagjerët

Varg

4,045
Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

482
Knots

Tavan

47,000
Feet

Djegia e karburantit

250
GPH

Fakte kyçe

  • La Dassault Falcon 2000EX EASy është një avion i Madh i prodhuar nga Dassault midis 2004 dhe 2009.
  • La Dassault Falcon 2000EX EASy mundësohet nga dy motorë Pratt & Whitney Canada PW308C, duke rezultuar në një djegie të karburantit në orë prej 250 Gallons në orë.
  • I aftë për të udhëtuar deri në 482 knots, Dassault Falcon 2000EX EASy mund të fluturojë pa ndalur deri në 4045 milje detare.
  • Avioni mund të transportojë deri në 10 pasagjerë.
  • La Dassault Falcon 2000EX EASy ka një çmim të vlerësuar për orë charter prej 5400 $, me një çmim të ri liste prej 30 milion $ në kohën e prodhimit.

Pasqyrë & Histori

La Falcon 2000EX EASy, me kuvertën e re të fluturimit EASy, u fluturua për herë të parë në janar 2003 dhe mori certifikimin amerikan dhe evropian në qershor 2004. Dërgesat janë duke u zhvilluar.

Me shpejtësi të përmirësuar, ekonomi dhe hapësirë ​​të bollshme të kabinës, Falcon 2000EX EASy bën një zgjedhje popullore të charter jet.

Dassault Falcon Performanca E lehtë 2000EX

La Dassault Falcon 2000EX EASy përmban dy motorë Pratt & Whitney që lejojnë avionët të fluturojnë në 482 knots në një lartësi prej 39,000 këmbësh. Ka një rreze prej 3,779 milje detare. Motorët kanë një fuqi totale të prodhimit prej 14000 lbs.

Dassault Falcon Brendshme EASy 2000EX

Dizajni cilësor, hapësira e bollshme e brendshme dhe performanca e klasit të lartë të gjitha kontribuojnë në popullaritetin e kartës së Falcon 2000EX E lehtë Kjo brendshme e mrekullueshme ekzekutive e pasagjerëve përbëhet nga një klub i përparuar me 4 vende me tavolina shkrimi, një tryezë konferencash dhe ajër të pakrecirkuluar për të mbërritur në destinacionin tuaj të rifreskuar. Një aranzhim klub-katër mund të gjendet në pjesën e pasme të kabinës, përballë një aranzhimi tjetër klub-dy. 10 pasagjerë mund të udhëtojnë në të.

Kabinë

Modeli EASy ishte i pajisur me një sistem avionik të zgjeruar dhe pësoi ndryshime në sistemet e tij të presionit dhe oksigjenit. Ky model është i pajisur me kompletin avionik Honeywell EASy, në krahasim me ProLine IV të gjetur në 2000 dhe 2000EX, duke përmirësuar vetëdijen për situatën e pilotit dhe duke zvogëluar ngarkesën e tij ose të saj.

Dassault Falcon 2000EX EASy Kostoja e Kartës

Kostoja e marrjes me qira të këtij avioni fillon me rreth 5,400 dollarë në orë. Tarifat e kartës për orë nuk përfshijnë të gjitha taksat, karburantin dhe tarifat e tjera. Kostot e kartës do të ndryshojnë në bazë të vitit të prodhimit/modelit, orarit, itinerarit, totalit të udhëtarëve dhe bagazheve dhe faktorë të tjerë.

Çmimi i blerjes

Kostoja e blerjes për këtë avion zakonisht varion nga 30 milion dollarë. Çmimi i një avioni varet nga viti i prodhimit; gjithashtu mund të shkojë mbi gamën e dhënë nëse prodhimi është i ri. Do t'i kushtojë blerësit rreth 1.4 milion dollarë në vit, e cila përfshin karburantin, anëtarët e ekuipazhit dhe mirëmbajtjen, etj. Çmimi i një shembulli të zotëruar mund të jetë brenda 10-15 milion dollarëve. Ka shumë shitës në dispozicion në faqe të ndryshme.

Në thellësi

Performance

rehati

peshat

Varg: 4,045 nm Numri i udhëtarëve: 10 Kapaciteti i bagazhit: 131 Këmbë Kub
Shpejtësia e lundrimit: 482 knots Presioni i kabinës: 9.3 PSI Pesha maksimale e ngritjes: 42,200 paund
tavan: 47,000 këmbë Lartësia e kabinës: 7,200 këmbë Pesha maksimale e uljes: 39,300 paund
Distanca e ngritjes: 5,585 këmbë Fillimi i prodhimit: 2004
Distanca e Uljes: 2,640 këmbë Fundi i prodhimit: 2009

përmasat

Fuqija

Gjatësia e jashtme: Këmbët 66.3 Prodhuesi i motorit: Pratt & Whitney Kanada
Lartësia e jashtme: Këmbët 23.1 Modeli i motorit: PW308C
hapje e krahëve: Këmbët 66.4 Djegia e karburantit: 250 gallon në orë
Gjatësia e brendshme: Këmbët 31.2
Gjerësia e brendshme: Këmbët 7.7
Lartësia e brendshme: Këmbët 6.2
Raporti i brendshëm / i jashtëm: 47%

Harta e Diapazonit