Dassault Falcon 2000EX

2003 - 2004

Pasagjerët

10 Simbol i paqës

Varg

3,800 Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

482 Knots

Tavan

47,000 Feet

Djegia e karburantit

257 GPH

Fakte kyçe

  • La Dassault Falcon 2000EX është një avion i madh i prodhuar nga Dassault midis 2003 dhe 2004.
  • La Dassault Falcon 2000EX mundësohet nga dy motorë Pratt & Whitney Canada PW308C, duke rezultuar në një djegie të karburantit për orë prej 257 Gallons në orë.
  • I aftë për të udhëtuar deri në 482 knots, Dassault Falcon 2000EX mund të fluturojë pa ndërprerje deri në 3800 milje detare.
  • Avioni mund të transportojë deri në 10 pasagjerë.
  • La Dassault Falcon 2000EX ka një çmim të vlerësuar për orë charter prej 5300 $, me një çmim të ri liste prej 24 milion $ në kohën e prodhimit.

Pasqyrë & Histori

La Falcon 2000EX, versioni me gamë të gjerë të Falcon 2000, mund të ngjitet drejtpërdrejt në 37,000 metra në gjashtëmbëdhjetë minuta dhe mund të fluturojë 3,800 nm në 0.8 Mach, duke transportuar gjashtë pasagjerë. E Falcon 2000EX përmban një larmi konfigurimesh të zgjuara, duke filluar nga lëkura, druri dhe porcelani, deri te aranzhimet e ulëseve dhe aftësitë teknike.

Versioni me gamë të gjerë, Falcon 2000EX, ka motorë më të fuqishëm dhe kapacitet shtesë të karburantit, duke siguruar një gamë prej 3,779 milje detare. 2000EX mori fluturimin e tij të parë në Tetor 2001, mori certifikimin e fluturimeve në SHBA dhe Evropë në Mars 2003 dhe hyri në shërbim në Maj 2003. Mbi 100 avionë 2000EX janë në shërbim. E Falcon 2000EX EASy, me kuvertën e re të fluturimit EASy, u fluturua për herë të parë në janar 2003 dhe mori certifikimin amerikan dhe evropian në qershor 2004. Dërgesat janë duke u zhvilluar.

 

Dassault Falcon Performanca 2000EX

La Dassault Falcon 2000EX vjen i pajisur me dy motorë turbofan me rrjedhje aksiale-centrifugale Pratt dhe Whitney PW308C. Çdo motor vlerësohet në 7,000 paund shtytje dhe përmban kontrolle të dyfishta FADEC. Parametrat e motorit të Falcon 2000EX janë vendosur që të shfaqen në tre ekrane LCD.


Me këta motorë, Falcon 2000EX është i aftë të arrijë një lartësi prej 37,000 këmbësh në vetëm 16 minuta. Ky avion biznesi privat ka nevojë për vetëm 5,585 metra pistë për të ngritur në nivelin e detit dhe kërkon vetëm 2,640 metra pistë për të zbritur. Në një konfigurim lundrimi me rreze të gjatë, Falcon 2000EX është i aftë të fluturojë 437 knots në një lartësi prej 43,000 këmbësh. Për një fluturim më të shpejtë, ky avion privat mund të fluturojë 482 knots në një lartësi prej 39,000 këmbësh në një konfigurim lundrimi me shpejtësi të lartë.

 

Dassault Falcon Brendshme 2000EX

La Falcon 2000EX është i aftë të strehojë deri në nëntëmbëdhjetë pasagjerë, por zakonisht është i konfiguruar për të ulur tetë vende. Me një paraqitje të ngjashme me atë Falcon Seri 900, kabina e Falcon 2000EX është mjaft i gjerë për të ulur tre krah për krah me një rresht dhe normalisht ndahet në zonat e përparme dhe të pasme, me ulëse klubi në secilën zonë.

Kabina e bollshme e Falcon 2000EX mat 26.3 këmbë në gjatësi, 6.2 këmbë në lartësi dhe 7.7 këmbë në gjerësi maksimale me një gjerësi dyshemeje prej 6.3 këmbë. Ky avion biznesi privat përmban 134 metra kub kapacitet magazinimi të aftë për të akomoduar 1,600 paund bagazhe. E Falcon 2000EX është i aftë të mbajë një presion të kabinës në nivelin e detit në një lartësi prej 25,300 këmbë.

 

Kabinë

La Falcon 2000EX vjen standarde me një sistem Rockwell Collins Pro Line 4. Ky sistem përdor katër ekrane CRT të formatit të madh në lidhje me një sistem autopilot APS 4000, kompjuterë të dyfishtë të të dhënave ajrore Collins ADC 850, Honeywell Laseref IV IRS's, një Aleate Signal EGPWS, sisteme të menaxhimit të fluturimit të dyfishtë Collins FMS 6100, një CVR të Sinjalit Aleat, një radio me frekuencë të lartë Collins HF 9000, një radar moti të zbulimit të turbullirave Doppler, një transmetues të vendndodhjes së urgjencës (ELT), një lartësimatës radarësh Collins ALT55B, EIED të Sextant me 3 tuba dhe një sistem komunikimi/navi radio Collins Proline 4 ARINC 429. Kreu i ekranit Flight Dynamics HGS 2850 ofrohet si një shtesë opsionale.

 

 

Dassault Falcon Kostoja e Kartës 2000EX

Kostoja e marrjes me qira të këtij avioni fillon me rreth 5,300 dollarë në orë. Tarifat e kartës për orë nuk përfshijnë të gjitha taksat, karburantin dhe tarifat e tjera. Kostot e kartës do të ndryshojnë në bazë të vitit të prodhimit/modelit, orarit, itinerarit, totalit të udhëtarëve dhe bagazheve dhe faktorë të tjerë.

Kostoja e blerjes

Kostoja e blerjes për këtë avion zakonisht varion nga 30 milion dollarë. Çmimi i një avioni varet nga viti i prodhimit; gjithashtu mund të shkojë mbi gamën e dhënë nëse prodhimi është i ri. Do t'i kushtojë blerësit rreth 1.5 milion dollarë në vit, e cila përfshin karburantin, anëtarët e ekuipazhit dhe mirëmbajtjen, etj. Çmimi i një shembulli të zotëruar mund të jetë brenda 8-11 milion dollarëve. Ka shumë shitës në dispozicion në faqe të ndryshme.

Shifrat në thellësi

Performance

Diapazoni: 3,800 nm

Shpejtësia e lundrimit: 482 knots

Tavani: 47,000 këmbë

Largësia nga ngritja: 5,585 këmbë

Distanca e Uljes: 2,640 këmbë


përmasat

Gjatësia e jashtme: 20.21 metra

Lartësia e jashtme: 7.04 metra

Hapësira e krahëve: 20.24 metra

Gjatësia e Brendshme: 9.45 metra

Gjerësia e Brendshme: 2.35 metra

Lartësia e Brendshme: 1.89 metra

Raporti i brendshëm / i jashtëm: 47 %%

rehati

Numri i udhëtarëve: 10

Nivelet e zhurmës së kabinës: N / A dB

Lartësia e kabinës: këmbët

Çmimi i vlerësuar për orë: 5,300 dollarë

Çmimi i blerjes: 24 milion dollarë


Fuqija

Prodhuesi i motorit: Pratt & Whitney Canada

Modeli i motorit: PW308C

Djegia e karburantit: 257 litra në orë

peshat

Kapaciteti i bagazhit: 131 këmbë kubike

Pesha e bagazhit: bs

Pesha maksimale e ngritjes: 42,200 bs

Harta e Diapazonit

dassault falcon Harta e diapazonit 2000ex