Pasagjerët

10
Pasagjerët

Varg

3,250
Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

482
Knots

Tavan

47,000
Feet

Djegia e karburantit

244
GPH

Fakte kyçe

  • La Dassault Falcon 2000DX është një avion i madh i prodhuar nga Dassault midis 2008 dhe 2010.
  • La Dassault Falcon 2000DX është mundësuar nga dy motorë Pratt & Whitney Canada PW308C, duke rezultuar në një djegie të karburantit për orë prej 244 Gallons në orë.
  • I aftë për të udhëtuar deri në 482 knots, Dassault Falcon 2000DX mund të fluturojë pa ndalur deri në 3250 milje detare.
  • Avioni mund të transportojë deri në 10 pasagjerë.
  • La Dassault Falcon 2000DX ka një çmim të vlefshëm për orë charter prej 5500 $, me një çmim të ri liste prej 29 milion $ në kohën e prodhimit.

Pasqyrë & Histori

La Falcon 2000DX, i zhvilluar posaçërisht për klientët me kërkesa më pak të gjera për çifte të qytetit, përmban një kombinim unik të komoditetit të kabinës së madhe, ekonomisë së karburantit të aeroplanëve të vegjël dhe performancës së patejkalueshme të aeroportit që janë bërë shenjat dalluese të Falcon flota. Me një rreze prej 3,250 milje detare, Falcon 2000DX është i aftë të fluturojë me lehtësi 19 pasagjerë, duke u ulur me tanke karburanti pothuajse të plotë.

Me suksesin e jashtëzakonshëm të linjës së avionëve ndërkontinental me motor të trefishtë të serisë DA900, përsëritja tjetër në Falcon linja u zbulua se ishte Falcon Seri 2000. Frymëzimi për shumë nga tiparet e dizajnit të Falcon Seritë 2000 rrjedhin nga Falcon Seria 900, përveç serisë 2000 përmban avionë më të vegjël me dy motorë. Fluturimi i parë i Falcon 2000 ishte në mars të 1993, dhe modeli mori certifikimin FAA në shkurt të 1995.

Prodhimi në Falcon 2000DX filloi në 2007 dhe përfundoi në 2011.

Dassault Falcon Performanca 2000DX

La Falcon 2000DX vjen i pajisur me dy motorë turbofan Pratt dhe Whitney PW308C me bosht centrifugale, me secilin motor të vlerësuar për 7,000 paund shtytje. Këta motorë janë të kontrolluar me FADEC të dyfishtë, dhe parametrat e motorit shfaqen në tre LCD EIED. Me këta motorë të fuqishëm, Falcon 2000DX është i aftë të ngjitet në një lartësi prej 37,000 këmbësh në vetëm 15 minuta.

Në një konfigurim lundrimi me rreze të gjatë, Falcon 2000DX mund të fluturojë me një shpejtësi prej 437 knots në një lartësi prej 43,000 këmbësh. Në një konfigurim lundrimi me shpejtësi të lartë, ky avion biznesi privat është i aftë të fluturojë me një shpejtësi prej 482 knots në një lartësi prej 39,000 këmbësh.

La Falcon 2000DX është i aftë të fluturojë për 3,250 milje detare me tetë pasagjerë, duke ofruar një gamë mbresëlënëse dhe shumë mundësi destinacioni.

Dassault Falcon Brendshme 2000DX

Megjithëse brendësia standarde e Falcon 2000DX është konfiguruar për të ulur tetë pasagjerë, deri në nëntëmbëdhjetë mund të akomodohen. Kabina zakonisht ndahet në zonat e përparme dhe të pasme me ulëse klubi në secilin seksion, dhe kabina është mjaft e gjerë për të vendosur tre vende me radhë me një rresht.

Ky avion biznesi privat përmban një tualet të plotë dhe 134 metra kub kapacitet magazinimi të aftë për të akomoduar 1,600 paund bagazhe. Me një diferencial maksimal të presionit të kabinës prej 9.3, Falcon 2000DX është i aftë të mbajë një lartësi të kabinës në nivelin e detit në një lartësi prej 25,300 këmbë.

Kabinë

La Dassault Falcon 2000DX vjen standarde me një sistem Rockwell Collins Pro Line 4. Ky sistem përdor katër ekrane LCD me format të madh 18 inç me 10 inç të rregulluar në një konfigurim T në lidhje me një sistem autopiloti APS 4000, kompjuterë dixhital të të dhënave të dyfishta Collins ADC 850, një transmetues të vendndodhjes së urgjencës (ELT), një sinjal aleate EGPWS, Doppler radar i motit të zbulimit të trazirave, sisteme të dyfishta të menaxhimit të fluturimit Collins FMS 6100, një sinjal CVR të Aleatëve, një radio me frekuencë të lartë Collins HF 9000, radio sistem komunikimi/navi Collins Proline 4 ARINC 429, Honeywell Laseref IV IRS's, një lartësimatës radarësh Collins ALT55B, dhe EIED me 3 tuba Sextant.

Përveç nënkuptimit të kësaj suite avionike të avancuar, Falcon 2000DX gjithashtu përdor Honeywell Enhanced Avionics System (EASy), duke lejuar ndërgjegjësimin më të mirë të pilotëve për trajektoren e avionëve për rritjen e sigurisë dhe saktësisë.

Dassault Falcon Kostoja e Kartës 2000DX

Kostoja e marrjes me qira të këtij avioni fillon me rreth 5,250 dollarë në orë. Tarifat e kartës për orë nuk përfshijnë të gjitha taksat, karburantin dhe tarifat e tjera. Kostot e kartës do të ndryshojnë në bazë të vitit të prodhimit/modelit, orarit, itinerarit, totalit të udhëtarëve dhe bagazheve dhe faktorë të tjerë.

Çmimi i blerjes

Kostoja e blerjes për këtë avion zakonisht varion nga 25 milion dollarë. Çmimi i një avioni varet nga viti i prodhimit; gjithashtu mund të shkojë mbi gamën e dhënë nëse prodhimi është i ri. Do t'i kushtojë blerësit rreth 1.5 milion dollarë në vit, e cila përfshin karburantin, anëtarët e ekuipazhit dhe mirëmbajtjen, etj. Çmimi i një shembulli të zotëruar mund të jetë brenda 4-7 milion dollarëve. Ka shumë shitës në dispozicion në faqe të ndryshme.

Në thellësi

Performance

rehati

peshat

Varg: 3,250 nm Numri i udhëtarëve: 10 Kapaciteti i bagazhit: 131 Këmbë Kub
Shpejtësia e lundrimit: 482 knots Presioni i kabinës: 9.3 PSI Pesha maksimale e ngritjes: 41,000 paund
tavan: 47,000 këmbë Lartësia e kabinës: 7,200 këmbë Pesha maksimale e uljes: 39,300 paund
Distanca e ngritjes: 5,300 këmbë Fillimi i prodhimit: 2008
Distanca e Uljes: 2,640 këmbë Fundi i prodhimit: 2010

përmasat

Fuqija

Gjatësia e jashtme: Këmbët 68.4 Prodhuesi i motorit: Pratt & Whitney Kanada
Lartësia e jashtme: Këmbët 20.7 Modeli i motorit: PW308C
hapje e krahëve: Këmbët 64.3 Djegia e karburantit: 244 gallon në orë
Gjatësia e brendshme: Këmbët 26.3
Gjerësia e brendshme: Këmbët 7.7
Lartësia e brendshme: Këmbët 6.2
Raporti i brendshëm / i jashtëm: 38%

Harta e Diapazonit