Dassault Falcon 2000

1995 - 2007

Pasagjerët

10 Simbol i paqës

Varg

3,052 Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

479 Knots

Tavan

47,000 Feet

Djegia e karburantit

245 GPH

Fakte kyçe

  • La Dassault Falcon 2000 është një avion i madh i prodhuar nga Dassault midis 1995 dhe 2007.
  • La Dassault Falcon 2000 mundësohet nga dy motorë General Electric CFE738-1-1B, duke rezultuar në një djegie të karburantit për orë prej 245 Gallons në orë.
  • I aftë për të udhëtuar deri në 479 knots, Dassault Falcon 2000 mund të fluturojë pa ndërprerje deri në 3052 milje detare.
  • Avioni mund të transportojë deri në 10 pasagjerë.
  • La Dassault Falcon 2000 ka një çmim të vlerësuar për orë charter prej 5550 $, me një çmim të ri liste prej 25 milion $ në kohën e prodhimit.

Pasqyrë & Histori

La Falcon 2000 është një avion biznesi me dy motorë francezë dhe është në thelb një zhvillim pak më i vogël në Falcon 900 trijet, me një gamë transkontinentale. E Falcon Viti 2000 u krijua fillimisht për tregun bregdetar të Shteteve të Bashkuara.

La Falcon 2000 jet vjen me sisteme të monitorimit të defekteve dhe diagnostikimit dixhital, të cilët ndihmojnë mekanikun në zgjidhjen e problemeve dhe riparimin e punës. Shumica e pjesëve të aeroplanit janë të pozicionuara të jenë të lehta për t'u arritur dhe ruajtur nga mekanikët. E Falcon 2000 ishte projektuar për të kaluar sa më pak kohë joproduktive në dyqan.

Që nga janari 2014, Falcon Tregu i vitit 2000 përbëhet nga 100% në pronësi të mëparshme. Përqindja për shitje është 10% me 100% sipas një marrëveshjeje ekskluzive të ndërmjetësit dhe ditët mesatare në treg janë 450 ditë.

Dassault prezantoi Falcon 2000 si Falcon X në 1989. Zhvillimi i avionit u krye nga Dassault në partneritet me Alenia, dhe fluturimi i parë erdhi në 1993. Dy vjet më vonë, në 1995, Falcon 2000 hynë në shërbim.

La Falcon 2000 ishte avioni i parë privat që Dassault projektuar pa një model fizik. Dizajni i tij ishte krejtësisht dixhital, i krijuar nga programi kompjuterik i ndihmuar nga aplikacioni tre-dimensional interaktiv (CATIA). Ky program ndihmoi në përmirësimin e strukturës aerodinamike dhe thjeshtoi sistemet e aeroplanit.

 

Dassault Falcon Performanca e 2000

La Falcon 2000 vjen i pajisur me dy motorë turbofan me rrjedhje centrifugale boshtore CFE738-1-1B. Çdo motor vlerësohet në 5,918 paund shtytje me një interval inspektimi prej 6,000 orësh. Këta motorë kontrollohen nga FADEC të dyfishtë me parametrat e motorit të shfaqur në tre LCD EIEC.


Edhe me këta motorë të avancuar, shkalla e konsumit të karburantit të Falcon 2000 është vetëm 283 gallon në orë, duke e bërë këtë avion biznesi privat një zgjedhje ekonomike. Për një fluturim në një destinacion të mëtejshëm, ky avion biznesi privat është i aftë të mbajë 417 knots në një lartësi prej 43,000 këmbësh. Në një konfigurim lundrimi me shpejtësi të lartë, Falcon 2000 është i aftë të mbajë 479 knots në një lartësi prej 39,000 këmbësh, ende shumë mbi shumicën e trafikut të aviacionit.

La Dassault Falcon 2000 është i aftë të të çojë në destinacione edhe më të gjera, me një gamë mbresëlënëse transkontinentale prej 3,450 milje detare.

 

Dassault Falcon 2000 Brendshme

La Falcon 2000 zakonisht është i konfiguruar për të akomoduar tetë deri në dymbëdhjetë pasagjerë, por kabina mund të riorganizohet për të ulur deri në nëntëmbëdhjetë. Ngjashëm me Falcon Familja 900, ky avion biznesi privat përmban një dizajn të gjerë kabine, me hapësirë ​​të mjaftueshme për të ulur tre krah për krah me një rresht.

Kabina zakonisht ndahet në një zonë rri kot përpara dhe prapa, duke shfaqur ulëse klubi në secilën zonë. Kabina është e gjerë dhe e bollshme, me një vëllim që tejkalon 1,000 këmbë kub dhe 134 këmbë kub të kapacitetit të caktuar të bagazheve, i cili mund të strehojë bagazhe 1,587 paund dhe mund të arrihet gjatë fluturimit.

Kabina e Falcon 2000 mat 26.3 këmbë në gjatësi, shtrihet 7.7 metra në gjerësi dhe arrin 6.1 metra në lartësi. Me një presion diferencial maksimal të kabinës prej 9.3 psi, Dassault Falcon 2000 është i aftë të mbajë një lartësi të kabinës në nivelin e detit në një lartësi prej 25,3000 këmbësh.

 

Kabinë

La Dassault Aviation Corporation zgjodhi kompletin avionik Collins Pro Line 4 për Falcon 2000. Kjo pako avionike përdor katër ekrane kristali të lëngët 7.25 me 7.25-inç. Të dizajnuara për të qenë sa më funksionale, sistemet grupohen sipas funksionit me ekranet e ekranit afër funksioneve që ata kontrollojnë.


Disa nga sistemet avionike të përfshira në këtë komplet përfshijnë një radar moti Collins TWR-850 Doppler, një Sistem të Menaxhimit të Fluturimit të Sinjalit Aleat GNS-XES (FMS) dhe një Sistem të Përpunimit të Integruar Avionik me dy kanale (IAPS).

 

Dassault Falcon 2000 Kosto e Kartës

Kostoja e marrjes me qira të këtij avioni fillon me rreth 5,550 dollarë në orë. Tarifat e kartës për orë nuk përfshijnë të gjitha taksat, karburantin dhe tarifat e tjera. Kostot e kartës do të ndryshojnë në bazë të vitit të prodhimit/modelit, orarit, itinerarit, totalit të udhëtarëve dhe bagazheve dhe faktorë të tjerë.

Kostoja e blerjes

Kostoja e blerjes për këtë avion zakonisht varion nga 20 milion dollarë. Çmimi i një avioni varet nga viti i prodhimit; gjithashtu mund të shkojë mbi gamën e dhënë nëse prodhimi është i ri. Do t'i kushtojë blerësit rreth 1.5 milion dollarë në vit, e cila përfshin karburantin, anëtarët e ekuipazhit dhe mirëmbajtjen, etj. Çmimi i një shembulli të zotëruar mund të jetë brenda 4-7 milion dollarëve. Ka shumë shitës në dispozicion në faqe të ndryshme.

Shifrat në thellësi

Performance

Diapazoni: 3,052 nm

Shpejtësia e lundrimit: 479 knots

Tavani: 47,000 këmbë

Largësia nga ngritja: 5,436 këmbë

Distanca e Uljes: 2,579 këmbë


përmasat

Gjatësia e jashtme: 20.2 metra

Lartësia e jashtme: 7.1 metra

Hapësira e krahëve: 19.3 metra

Gjatësia e Brendshme: 8.02 metra

Gjerësia e Brendshme: 2.35 metra

Lartësia e Brendshme: 1.89 metra

Raporti i brendshëm / i jashtëm: 40 %%

rehati

Numri i udhëtarëve: 10

Nivelet e zhurmës së kabinës: N / A dB

Lartësia e kabinës: këmbët

Çmimi i vlerësuar për orë: 5,550 dollarë

Çmimi i blerjes: 25 milion dollarë


Fuqija

Prodhuesi i motorit: General Electric

Modeli i motorit: CFE738-1-1B

Djegia e karburantit: 245 litra në orë

peshat

Kapaciteti i bagazhit: 134 këmbë kubike

Pesha e bagazhit: bs

Pesha maksimale e ngritjes: 35,800 bs

Harta e Diapazonit

dassault falcon Harta 2000 e diapazonit