Dassault Falcon 10X

2025 - E ardhmja

Pasagjerët

19 Simbol i paqës

Varg

7,500 Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

516 Knots

Tavan

51,000 Feet

Djegia e karburantit

N / A GPH

Fakte kyçe

  • Avioni i fundit nga Dassault - Falcon 10X është lëshuar për të konkurruar drejtpërdrejt me Gulfstream G700 dhe Bombardier Global 7500.
  • Diapazoni pritet të jetë 7,500 milje detare me një shpejtësi maksimale prej 0.925 Mach.
  • Kur lundroni në 41,000 këmbë lartësia e kabinës thuhet të jetë vetëm 3,000 këmbë.
  • Kabina lejon katër zona të dallueshme kabine, secila me një model modular. Mund të priten karakteristika të tilla si një dush stand-up ose një zonë e dedikuar argëtimi.
  • Çmimi për Falcon 10X pritet të jetë rreth 75 milion dollarë me dërgesat që do të priten në 2025, duke e vendosur atë në të njëjtën kampionat si Gulfstream G700 dhe Bombardier Global 7500.

Pasqyrë & Histori

La Dassault Falcon 10X është avioni më i fundit që është njoftuar nga prodhuesi francez.

Sipas Dassault, 10X do të "ofrojë një nivel komoditeti, shkathtësie dhe teknologjie të pakrahasueshme me ndonjë avion biznesi të ndërtuar për qëllime".

Avioni do të jetë në gjendje të përfundojë itinerare të tilla si New York në Shanghai, Los Angeles në Sydney, Hong Kong në New York ose Paris në Santiago, të gjitha pa ndërprerje. Prandaj, Dassault pretendojnë se Falcon 10X do të ketë një distancë maksimale prej 7,500 milje detare (8,630 milje / 13,890 km).

Për më tepër, 10X thuhet se ka një shpejtësi maksimale prej 0.925 Mach. Nëse gjithçka shkon sipas planit, avioni i fundit duhet të hyjë në shërbim deri në fund të vitit 2025.

Sigurisht, njoftimi i këtij aeroplani nuk vjen si surprizë. Siç mund të shihet kur krahasimi i avionëve të mëparshëm anije - Falcon 8X - me avionë të tjerë anije - Gulfstream G700 Bombardier Global 7500 - 8X qartë mbeti prapa. Për më tepër, shifrat e performancës së 10X e vendosin atë në një nivel të ngjashëm me G700 dhe Global 7500.

Për referencë, G650ER G700 të dy kanë një distancë prej 7,500 milje detare. Për më tepër, Bombardier Global 7500 ka një distancë maksimale prej 7,700 milje detare. Prandaj, Falcon 10X do të jetë gjithmonë në konkurrencë të drejtpërdrejtë me këto aeroplanë. Për më tepër, 10X gjithmonë do të krahasohet me G700 dhe Global 7500.

 

Performanca e Falcon 10X

Sigurisht, në këtë fazë shifrat e performancës janë disi të panjohura. Prandaj, në këtë fazë, informacione të tilla si djegia mesatare e karburantit në orë dhe shifrat e sakta të shtytjes nuk janë ende në dispozicion.

Megjithatë, disa të dhëna për performancën janë në dispozicion.

Për shembull, është njoftuar se Falcon 10X do të mundësohet nga dy motorë Rolls-Royce Pearl. Prodhimi i shtytjes për motorët e saktë që do të përdoren është i panjohur.

Sidoqoftë, ajo që është interesante është se Dassault kanë vendosur të pajisin 10X me vetëm dy motorë. Më parë, i madh Falcon avionët gjithmonë kanë pasur modelin klasik me tre motorë. Për shembull, 7X, 8X dhe 900LX të gjithë kanë tre motorë. Sidoqoftë, dy më të fundit Dassault Falcon avionët - 6X dhe 10X - kanë vetëm dy motorë. A është kjo ndoshta vdekja e avionëve me tre motorë?

Kalimi tek faktet e tjera të ditur në lidhje me Falcon 10X Dihet që shpejtësia maksimale e avionit do të jetë Mach 0.925. Përsëri, vendosja është në rregull me G700 dhe Global 7500.

Dihet gjithashtu që avioni do të ketë një lartësi maksimale të lundrimit prej 51,000 këmbësh.

Në këtë fazë, performanca në tokë është disi e paqartë. Distanca minimale e ngritjes thuhet të jetë nën 6,000 metra, me distancën minimale të uljes që është nën 2,500 metra. Përsëri, kjo nuk është asgjë e jashtëzakonshme për një avion në klasën e tij.

 

Falcon 10 X Brendshme

Diku Dassault gjithmonë kanë shkëlqyer është brendësia e avionëve të tyre. Dhe, fatmirësisht, Falcon 10X nuk është ndryshe. Ndërsa të dhënat e performancës nuk të lënë pa frymë, pjesa e brendshme është. Dhe, sinqerisht, këtu është vendi Dassault duket se kanë kaluar shumicën e kohës duke inovuar. Mbi të gjitha, është vendi që udhëtarët dhe klientët kalojnë kohën e tyre.

Sipas Dassault, "10X do të ketë kabinën më të madhe dhe më të rehatshme në treg dhe do të ofrojë modularitet më të madh se çdo avion tjetër në klasën e tij".

10X do të jetë në gjendje të akomodojë deri në katër zona të dallueshme kabine, të gjitha me një gjatësi të barabartë. Sigurisht, klientët do të kenë mundësinë të konfigurojnë kabinën sido që ta shohin të arsyeshme.

Për shembull, klientët mund të konfigurojnë një zonë të zgjeruar për darkë / konferencë, një zonë të dedikuar argëtimi me një monitor me ekran të madh, një dhomë private me një shtrat të madhësisë mbretëreshë ose një suitë master të zgjeruar me një dush privat të ngritjes.

Për më tepër, ndërsa lartësia e kabinës kur kryqëzimi në tavanin e saj është e panjohur, dihet që në 41,000 këmbë lartësia e kabinës do të jetë vetëm 3,000 këmbë. Si pasojë, sipas Dassault, presioni "do të jetë më i miri në treg".

Për më tepër, sistemi i filtrimit të kabinës do të sigurojë 100% ajër të pastër, së bashku me një kabinë që është të paktën po aq e qetë sa Falcon 8X.

Për më tepër, "10X do të ketë një trup tërësisht të ri me dritare shumë të mëdha - gati 50 për qind më të mëdha se ato në Falcon 8X Tridhjetë e tetë dritare do të rreshtohen në trupin e avionit duke bërë kabinën më të ndritshme në aviacionin e biznesit. ”

 

Falcon Kabina 10X

Kabina e 10X përfaqëson gjithashtu një hap përpara në teknologji.

Sipas Dassault " Falcon Kuverta e fluturimit e 10X do të vendosë një standard të ri në dizajnin intuitiv, me ekranet me prekje përgjatë kabinës. Një sistem i kontrollit dixhital të fluturimit i gjeneratës së ardhshme, i marrë direkt nga Dassaultteknologjia e fundit ushtarake, do të sigurojë një nivel të pashembullt të saktësisë dhe mbrojtjes së fluturimit, duke përfshirë një mënyrë të re revolucionare, të re me një buton të rikuperimit. "

 

Kostoja e Kartës

Natyrisht, duke pasur parasysh që avioni ende nuk ka dalë në treg, një çmim charter aktualisht nuk dihet.

Megjithatë, bazuar në avionë të ngjashëm dhe të mëparshëm Dassault avionët, çmimi i charter vlerësohet të jetë në rajonin 13,000 $ për orë fluturimi.

 

Kostoja e blerjes

Për më tepër, duke pasur parasysh risinë e avionit, saktë Çmimi i blerjes është disi e panjohur.

Sidoqoftë, një supozim i arsimuar do ta vendoste këtë avion të kushtonte në rajonin 75 milion dollarë.

Shifrat në thellësi

Performance

Diapazoni: 7,500 nm

Shpejtësia e lundrimit: 516 knots

Tavani: 51,000 këmbë

Largësia nga ngritja: 6,000 këmbë

Distanca e Uljes: 2,500 këmbë


përmasat

Gjatësia e jashtme: 33.4 metra

Lartësia e jashtme: 8.4 metra

Hapësira e krahëve: 33.6 metra

Gjatësia e Brendshme: 16.4 metra

Gjerësia e Brendshme: 2.77 metra

Lartësia e Brendshme: 2.03 metra

Raporti i brendshëm / i jashtëm: 49%

rehati

Numri i udhëtarëve: 19

Nivelet e zhurmës së kabinës: N / A dB

Lartësia e kabinës: 4,200 këmbë

Çmimi i vlerësuar për orë: 15,000 dollarë

Çmimi i blerjes: 75 milion dollarë


Fuqija

Prodhuesi i motorit: Rolls-Royce

Modeli i motorit: Perla

Djegia e karburantit: N / A galonë për orë

peshat

Kapaciteti i bagazhit: 198 këmbë kubike

Pesha e bagazhit: bs

Pesha maksimale e ngritjes: 115,000 bs

Harta e Diapazonit

Dassault Falcon 10X Range Map me Londrën si qytetin origjinë - diapazoni prej 7500 milje detare