Bombardier Global Express XRS

2005 - 2012

Pasagjerët

16 Simbol i paqës

Varg

6,305 Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

488 Knots

Tavan

51,000 Feet

Djegia e karburantit

478 GPH

Fakte kyçe

  • La Bombardier Global Express XRS është një avion i madh i prodhuar nga Bombardier midis 2005 dhe 2012.
  • La Bombardier Global Express XRS mundësohet nga dy motorë Rolls Royce BR 710-A2-20, duke rezultuar në një djegie të karburantit në orë prej 478 Gallons në orë.
  • I aftë për të udhëtuar deri në 488 knots, Bombardier Global Express XRS mund të fluturojë pa ndërprerje deri në 6305 milje detare.
  • Avioni mund të transportojë deri në 16 pasagjerë.
  • La Bombardier Global Express XRS ka një çmim të vlerësuar për orë charter prej 9000 $, me një çmim të ri liste prej 59 milion $ në kohën e prodhimit.

Pasqyrë & Histori

La Global XRS ishte i treti nga 4 modelet e avionëve të biznesit të ndërtuar nga Bombardier për të konkurruar në tregun e ri me rreze ultra të gjatë me kabina të mëdha. E Global XRS mbushi pjesën e sipërme të Bombardier linjë produktesh. Tregu me rreze ultra të gjatë përkufizohet si një grup i ri avionësh biznesi me kabina të mëdha që mund të fluturojnë 5,000 nm ose më shumë. Nga 4 avionët e biznesit që Bombardier ka ndërtuar, Global XRS ka diapazonin më të gjatë në 6,305 nm.

Që nga 2013 korriku, Global Tregu XRS përbëhet nga 100% në pronësi të paraprirë. Përqindja për shitje është 11.3% me 89% sipas një marrëveshjeje ekskluzive të ndërmjetësit dhe ditët mesatare në treg është 327 ditë.

U prezantua në 2004 dhe prodhimi zgjati për 8 vjet. E Global Express XRS (BD 700-1A10) është një version i përmirësuar i origjinalit Global Aeroplanët ekspres, duke ofruar shpejtësi më të madhe të lundrimit, shtrirje më të madhe dhe përmirësim të paraqitjes dhe ndriçimit të kabinës. Raportohet se shkronjat nuk kanë asnjë rëndësi, por janë zgjedhur thjesht për të përmirësuar imazhin e markës. Rritja e gamës arrihet me shtimin e një rezervuari karburanti 1,486 lb. (674 kg.) Në rrënjën e krahut

 

Bombardier Global Performanca Express XRS

Avioni ka dy motorë turbofan Rolls-Royce Deutschland BR710A2-20 secili duke dhënë 14,470lb shtytje (65.6kN) në ngritje. Motorët janë montuar në pjesën e pasme me shtyllat e motorëve de Havilland dhe Bombardier (dikur pantallona të shkurtra) nacelles. International Nacelle Systems zhvilloi dy përmbysëset hidraulikë të futjes së petaleve. Motorët kanë autoritet të plotë të kontrollit dixhital të motorit (FADEC). Avioni ka karburant graviteti dhe presion.


Ai mbart një ngarkesë maksimale të karburantit prej 19,663kg (20,400kg për XRS) në tanke integruese të krahëve, një rezervuar të seksionit qendror dhe një rezervuar ndihmës në pjesën e pasme të trupave të avionit. Një sistem automatik i menaxhimit të karburantit Parker Bertea Aerospace balancon shpërndarjen e karburantit duke përdorur transmetuesit e rrjedhës së karburantit Ametek Aerospace. Gama e Global Express është 6,009 milje detare dhe Global Express XRS është 6,200 milje detare. Shpejtësia e lartë e lundrimit, shpejtësia normale e lundrimit dhe shpejtësia e lundrimit me rreze të gjatë të avionit janë 504knots, 488knots, dhe 458knots respektivisht Aeroplani ka një lartësi maksimale operative prej 8 nm. Distanca e uljes është 814m me një gjatësi të balancuar të fushës dhe rreze minimale të kthesës në tokë që është përkatësisht 1,774m dhe 20.75m.

 

Bombardier Global Express XRS Brendshme

Ashtu si tjetra Bombardier Produktet e hapësirës ajrore, ajo ka një brendshme luksoze. E Global Express ishte avioni i biznesit me kabinën më të madhe, derisa u tejkalua nga më vonë Gulfstream G650. Mund të strehojë 12 deri në 16 pasagjerë në tre seksione kabine: kryesisht një seksion klubi me katër karrige përpara, një grup qendror konferencash me katër vende dhe një divan me tre vende të pasme përballë dy karrigeve. Shumica kanë një galerë përpara, karrige pushimi të ekuipazhit dhe tualet të ekuipazhit. Presioni i kabinës prej 10.3 psi mban një lartësi prej 4,500 ft. lartësia e kabinës deri në 450 FL dhe 5,680 ft. në tavanin FL 510.

Kabina ka një gjatësi të papenguar prej 14.6 m (48 ft) ndërsa dyshemeja bie me 51 mm (2.0 in) nga Challenger për të rritur gjerësinë në nivelin e shpatullave, ndërsa dritaret janë ripozicionuar dhe zmadhuar me 25%. Kabina 14.73m e gjatë është e ngrohur dhe me ajër të kondicionuar. Një sistem aktiv i zhurmës Ultra Electronics dhe anulimit të dridhjeve siguron kushte të qeta gjatë fluturimit. Paraqitjet e brendshme të personalizuara mund të përfshijnë zyra, dhomë dhome ose zona të stilit të konferencës. Pjesa e bagazheve në pjesën e pasme të kabinës është e arritshme gjatë fluturimit. Dera anësore e portit në pjesën e përparme të kabinës ka shkallë ajri.

Ri Global Express XRS ka përmirësuar presionin e kabinës dhe dy dritare shtesë të kabinës, njëra e vendosur para dhe tjetra pas. Një sistem i ri ndriçimi duke përdorur teknologjinë LED siguron më shumë ndriçim ambienti të kabinës.

 

Kabinë

Kuvertë fluturimi e Global Express është e pajisur me një sistem elektronik të informacionit të fluturimit të dyfishtë (EFIS) me gjashtë ekrane multifunksionale CRT me rezolucion të lartë 8 inç në 7 inç, një altimetër dixhital radio të dyfishtë Rockwell Collins dhe altimetra të shpejtësisë së ajrit në gatishmëri, horizont artificial dhe tregues drejtimi. Sistemi avionik i aeroplanit bazohet në Honeywell Primus 2000 XP II me kompjuterë të trefishtë dixhitalë të të dhënave të ajrit, një sistem automatik të kontrollit të fluturimit Thales Avionics (më parë Sextante Avionique), një sistem të dyfishtë të menaxhimit të fluturimit, një sistem të shmangies së përplasjes në terren TCAS II me një tokë elektronike sistemi i paralajmërimit të afërsisë (EGPWS).


Sistemi i shfaqjes së fluturimit drejtues të Thales Avionics (HFDS) është certifikuar për Global Ekspres. HFDS përmban një fushëpamje të madhe (40 ° × 26 °) dhe një kombinues optik holografik. Sistemet e komunikimit përfshijnë sisteme Rockwell Collins HF dhe VHF, me transponderë të dyfishtë dhe sisteme të menaxhimit të komunikimit. Ekziston një sistem thirrjeje selektiv me pesë kanale nga Coltech dhe një regjistrues i të dhënave të fluturimit Honeywell dhe një regjistrues zëri në kabinë.

 

Bombardier Global Kostoja e Kartës Express XRS

Ky avion është një nga avionët më luksozë të disponueshëm për fluturime çarter nga dhe për në Nju Jork, me një gamë të gjerë disponueshmërie në disa tregje kryesore të aviacionit. Kostoja e marrjes me qira a Global Express fillon me rreth 8,000 dollarë në orë. Tarifat e kartës për orë nuk përfshijnë të gjitha taksat, karburantin dhe tarifat e tjera. Kostot e kartës do të ndryshojnë në bazë të vitit të prodhimit/modelit, orarit, itinerarit, totalit të udhëtarëve dhe bagazheve dhe faktorë të tjerë.

Kostoja e blerjes

Kostoja e blerjes për Global Express zakonisht varion nga 59 milion dollarë. Çmimi i një avioni varet nga viti i prodhimit; gjithashtu mund të shkojë mbi gamën e dhënë nëse prodhimi është i ri. Do t'i kushtojë blerësit rreth 2-3 milion dollarë në vit, e cila përfshin karburantin, anëtarët e ekuipazhit dhe mirëmbajtjen, etj. Çmimi i një avioni të zotëruar mund të jetë brenda 15-20 milion dollarëve. Aktualisht mund të gjeni shumë shitës në faqe të ndryshme interneti.

Shifrat në thellësi

Performance

Diapazoni: 6,305 nm

Shpejtësia e lundrimit: 488 knots

Tavani: 51,000 këmbë

Largësia nga ngritja: 6,190 këmbë

Distanca e Uljes: 3,667 këmbë


përmasat

Gjatësia e jashtme: 30.28 metra

Lartësia e jashtme: 7.75 metra

Hapësira e krahëve: 28.65 metra

Gjatësia e Brendshme: 14.75 metra

Gjerësia e Brendshme: 2.5 metra

Lartësia e Brendshme: 1.92 metra

Raporti i brendshëm / i jashtëm: 49%

rehati

Numri i udhëtarëve: 16

Nivelet e zhurmës së kabinës: N / A dB

Lartësia e kabinës: këmbët

Çmimi i vlerësuar për orë: 9,000 dollarë

Çmimi i blerjes: 59 milion dollarë


Fuqija

Prodhuesi i motorit: Rolls Royce

Modeli i motorit: BR 710-A2-20

Djegia e karburantit: 478 litra në orë

peshat

Kapaciteti i bagazhit: 195 këmbë kubike

Pesha e bagazhit: bs

Pesha maksimale e ngritjes: 98,000 bs

Harta e Diapazonit

Bombardier Global Express Harta e Diapazonit XRS