Bombardier Challenger 850

2006 - 2015

Pasagjerët

15 Simbol i paqës

Varg

2,546 Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

460 Knots

Tavan

41,000 Feet

Djegia e karburantit

311 GPH

Fakte kyçe

  • La Bombardier Challenger 850 është një avion i madh i prodhuar nga Bombardier midis 2006 dhe 2015.
  • La Bombardier Challenger 850 është mundësuar nga dy motorë General Electric CF34-3B1, duke rezultuar në një djegie të karburantit në orë prej 311 Gallons në orë.
  • I aftë për të udhëtuar deri në 460 knots, Bombardier Challenger 850 mund të fluturojë pa ndërprerje deri në 2546 milje detare.
  • Avioni mund të transportojë deri në 15 pasagjerë.
  • La Bombardier Challenger 850 ka një çmim të vlerësuar për orë charter prej 6000 $, me një çmim të ri liste prej 32 milion $ në kohën e prodhimit.

Pasqyrë & Histori

La Challenger 850 është një avion biznesi me dy motorë, super të mesëm, i projektuar dhe prodhuar nga Bombardier Hapësirë ​​ajrore për rrugët ajrore vendase dhe transkontinentale. Avioni është një pasardhës i Bombardier Avioni CRJ200. Shtë certifikuar të funksionojë në 62 vende të botës. E Challenger 850 ELR rrjedh nga seria Regional Jet e Canadair. Avioni rajonal paraqiste hapësirë ​​më të madhe të kabinës dhe hapësirë ​​të krahëve, si dhe një kornizë më të fortë. Ribranduar në vitin 2003, avioni u bë Bombardier Challenger 850. Si rezultat, 850 bashkon aftësitë e një avioni më të madh me komoditetin dhe fleksibilitetin e një avioni ekzekutiv.

Në 2003, Bombardier njoftoi një riemërim dhe modifikim të avionit rajonal të Canadair CRJ200 si një avion biznesi i quajtur Challenger 850. Në 2006, Bombardier në fakt filloi të jepte 850, më i madhi i tij Challenger model akoma. Qëllimi i riemërimit të avionit rajonal si një avion biznesi ishte të kombinonte aftësitë e një avioni rajonal me komoditetin dhe luksin e një avioni biznesi. 850 ishte jetëshkurtër, megjithatë, si Bombardier ndërpreu prodhimin e avionit të tij të madh në 2012.

 

Bombardier Challenger Performanca e 850

Si një "anije" e biznesit me kapacitet të lartë, 850 ELR kërkon një central elektrik të madh. Një palë motorë turbofan të General Electric CF34-3B1 sigurojnë 8,729 bs shtytje secila. Intervali i inspektimit është "me kusht". 850 ELR ka pësuar shumë modifikime të projektimit nga avioni i mëparshëm, duke e bërë avionin më të besueshëm dhe të drejtuar nga performanca. Këto përfshijnë frenat prej çeliku në vend të karbonit, një sistem fluturimi me tela të kontrolluar nga kompjuteri, dhe karburant me një pikë dhe mbi-karburant. Duke ridizajnuar kornizën e tij ajrore, 850 ELR mund të mbajë një karburant shtesë 4,000 than sesa paraardhësi i tij, duke rritur ngarkesën, gamën dhe peshën e ngritjes. Djeg 311 litra në orë (GPH). Gama e Challenger 850 është 2,986 nm që funksionon nën NBAA IFR 4 pasagjerë me karburant në dispozicion.


Për një avion më të madh, Challenger 850 ELR ende krahasohet me avionët e vegjël të biznesit më të shpejtë në lidhje me performancën. 850 mund të udhëtojë me .85 Mach dhe të arrijë një tavan fluturimi të certifikuar prej 41,000 këmbësh. Gjatë ngjitjes, duhen 32 minuta relativisht të shpejta për të arritur në 37,000 këmbë. Pesha e saj maksimale e ngritjes është 53,000 lbs. Distanca e uljes është 2,500 metra.

 

Bombardier Challenger 850 Brendshme

Ashtu si tjetra Bombardier Produktet e hapësirës ajrore, ajo ka një brendshme luksoze. E Challenger 850 përmban një kabinë të gjerë 14.76m të gjatë, 1.85m të lartë dhe 2.49m të gjerë me shumë hapësirë ​​për këmbët. Kabina mund të strehojë deri në 14 pasagjerë. Vëllimi i kabinës është 56.36m³. Kabina ka një sistem hartografimi gjatë fluturimit, sisteme argëtimi dixhital të kabinës, sisteme të kontrollit të kabinës me ekran me prekje, ekrane LCD, një galeri të ridizajnuar, tualete përpara dhe prapa, një telefon SATCOM, ndriçim LED dhe hyrje audio/video të pasagjerëve.

Shtë gjithashtu i pajisur me teknologji dhe pajisje zyre në ajër për të siguruar aftësitë e transmetimit të telefonit, faksit dhe të dhënave. Kabina është projektuar për t'u ndërtuar në katër konfigurime të ndryshme, përkatësisht Baseline, Executive 1, Executive 2 dhe Executive 3. Konfigurimi Executive 1 përmban një tryezë konferencash me katër vende dhe një vend pune me një vend të vetëm në ndarjen përpara. Ai përfshin një divan me tre vende dhe një tryezë konferencash me dy vende në pjesën e pasme. Konfigurimi Ekzekutiv 2 përmban një tryezë konferencash me katër vende, një vend pune me një vend në pjesën e përparme, ndërsa ndarja e pasme përfshin dy divanë me tre vende përballë njëri-tjetrit. Në konfigurimin Ekzekutiv 3, kabina përmban një tryezë konferencash me katër vende dhe zonë ngrënieje në ndarjen përpara, ndërsa pjesa e pasme ka një divan me tre vende dhe një tryezë konferencash me dy vende.

 

Kabinë

Kabina e xhamit 850 ELR është e pajisur me paketën dixhitale avionike Collins Pro Line 4, radio të dyfishta digjitale comm/nav, dual Litton INS dhe FMS, TCAS, GPWS dhe radar të motit me ngjyra WXR-840. Sistemi përfshin një EFIS tërësisht dixhital shumë të integruar, FMS të dyfishtë dhe një EICAS me dy ekrane (me Synoptics të sistemeve të plota). E Challenger 850 përmban një komplet avionik Rockwell Collins Pro Line 4 për të zvogëluar ngarkesën e punës të ekuipazhit të fluturimit. Kompleti avionik përfshin një dyshe global sistemi i pozicionimit, pajisjet e matjes së distancës së dyfishtë, zbuluesi i dyfishtë i drejtimit, sistemi i zgjeruar i paralajmërimit të afërsisë së tokës (EGPWS), radiot e navigimit ose komunikimit të dyfishtë, dhe një sistem shmangie nga përplasjet e trafikut (TCAS II).


Transmetuesi i dyfishtë VHF, regjistruesi i dyfishtë i zërit, lokalizuesi i transmetuesit të urgjencës ELT3, altimetri me radio të dyfishtë, regjistruesi i zërit në kabinë, regjistruesi i të dhënave të fluturimit, radari me bandë X, njësi akordimi me radio të dyfishtë, Transponder i përmirësuar i Modalitetit S, sistem referimi i drejtimit të dyfishtë, dhe një çantë elektronike fluturimi janë instaluar gjithashtu.

 

Bombardier Challenger 850 Kosto e Kartës

La Challenger 850 është një nga më luksozët në dispozicion për fluturime çarter nga dhe për në Nju Jork, me një gamë të gjerë disponueshmërie në disa tregje kryesore të aviacionit. Kostoja e marrjes me qira a Challenger 850 fillon me rreth 10,000 dollarë në orë. Tarifat e kartës për orë nuk përfshijnë të gjitha taksat, karburantin dhe tarifat e tjera. Kostot e kartës do të ndryshojnë në bazë të vitit të prodhimit/modelit, orarit, itinerarit, totalit të udhëtarëve dhe bagazheve dhe faktorë të tjerë.

Kostoja e blerjes

Kostoja e blerjes për Challenger 850 zakonisht varion nga 32 milion dollarë. Çmimi i një avioni varet nga viti i prodhimit; gjithashtu mund të shkojë mbi gamën e dhënë nëse prodhimi është i ri. Do të kushtojë për blerësit rreth 2-3 milionë dollarë në vit, përfshirë karburantin, anëtarët e ekuipazhit dhe mirëmbajtjen, etj. Çmimi i një avioni të zotëruar mund të jetë brenda 24 milionë dollarëve. Ka shumë shitës në dispozicion në faqe të ndryshme.

Shifrat në thellësi

Performance

Diapazoni: 2,546 nm

Shpejtësia e lundrimit: 460 knots

Tavani: 41,000 këmbë

Largësia nga ngritja: 6,800 këmbë

Distanca e Uljes: 2,470 këmbë


përmasat

Gjatësia e jashtme: 26.76 metra

Lartësia e jashtme: 6.22 metra

Hapësira e krahëve: 21.18 metra

Gjatësia e Brendshme: 14.72 metra

Gjerësia e Brendshme: 2.5 metra

Lartësia e Brendshme: 1.86 metra

Raporti i brendshëm / i jashtëm: 55%

rehati

Numri i udhëtarëve: 15

Nivelet e zhurmës së kabinës: N / A dB

Lartësia e kabinës: këmbët

Çmimi i vlerësuar për orë: 6,000 dollarë

Çmimi i blerjes: 32 milion dollarë


Fuqija

Prodhuesi i motorit: General Electric

Modeli i motorit: CF34-3B1

Djegia e karburantit: 311 litra në orë

peshat

Kapaciteti i bagazhit: 202 këmbë kubike

Pesha e bagazhit: bs

Pesha maksimale e ngritjes: 53,000 bs

Harta e Diapazonit

Bombardier Challenger Harta e Gjerësisë 650