Bombardier Challenger 605

2007 - 2015

Pasagjerët

12 Simbol i paqës

Varg

3,749 Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

490 Knots

Tavan

41,000 Feet

Djegia e karburantit

329 GPH

Fakte kyçe

  • La Bombardier Challenger 605 është një avion i madh i prodhuar nga Bombardier midis 2007 dhe 2015.
  • La Bombardier Challenger 605 mundësohet nga dy motorë General Electric CF34-3B, duke rezultuar në një djegie të karburantit në orë prej 329 Gallons në orë.
  • I aftë për të udhëtuar deri në 490 knots, Bombardier Challenger 605 mund të fluturojë pa ndërprerje deri në 3749 milje detare.
  • Avioni mund të transportojë deri në 12 pasagjerë.
  • La Bombardier Challenger 605 ka një çmim të vlerësuar për orë charter prej 6500 $, me një çmim të ri liste prej 21 milion $ në kohën e prodhimit.

Pasqyrë & Histori

La Challenger 605 u prezantua si një përmirësim i Challenger 604. Me suksesin e Challenger linjë, Bombardier vazhdon të përdor dizajnin e përgjithshëm duke ofruar teknologji dhe përmirësime të përditësuara. 605 ofron dritare më të mëdha dhe më të pozicionuara, një galerë të azhurnuar, një kabinë dhe kabinë të azhurnuar dhe avionikë të azhurnuar, së bashku me një ngarkesë të shtuar.

Deri në shtator 2017, 42% e Challenger 605 avionë janë blerë në pronësi të mëparshme nga pronarët e tyre aktualë, 58% të tjerë të rinj. 6.3% janë në shitje me shumicën e atyre (89%) sipas një marrëveshjeje ekskluzive të ndërmjetësit. Kur shitet, koha mesatare në treg është 251 ditë

Bombardier prezantoi të sajin Challenger 604 në 1995 si një azhurnim i madh në Challenger Dizajni 601 që përfshinte motorë më të fuqishëm, furnizim më të madh me karburant, një karrocë krejtësisht të re, përmirësime strukturore në krahët dhe bishtin e tij dhe një sistem të ri avionik. Dhjetë vjet më vonë, Challenger 605 u prezantua me azhurnime në modelin 604. Prodhimi përfundoi në vitin 2016 me një total prej 290 Challenger 605 avionë të prodhuar.

 

Bombardier challenger Performanca e 605

La Challenger 605 gjithashtu performon mirë për shkak të pjesës së madhe të dy motorëve të tij General Electric CF34-3B, duke prodhuar 8,729 bs secila. I pajisur me të njëjtat krahë dhe motorë, avioni i biznesit me rreze të gjatë funksionon në mënyrë të ngjashme me 604. Mund të udhëtojë mbi 4,000 milje detare me një maksimum .80 Mach. Pesha e saj maksimale e ngritjes (MTOW) është 48,200 lbs. Megjithatë, Challenger 605 gjithashtu krenohet me numra më të mirë në disa fusha kryesore. Ngarkesa e saj prej 5,015 lbs u rrit me 200 bs nga paraardhësi i saj.


Falë modifikimeve të projektimit, rezervuarët e karburantit të sapo vendosur, një rezervuar i fshikëzës së pasme dhe një rezervuar me kon të zgjeruar të bishtit, sigurojnë shpërndarje më të mirë të peshës dhe ekonomi të karburantit. Gjithashtu, Bombardier projektoi avionin për heqje të shpejtë brenda dhe jashtë për mirëmbajtje. Gama e Challenger 605 është 4,047 nm. Fluturimi, distanca e uljes është përkatësisht 5694ft dhe 2928ft. Konsumon 258 litra karburant në orë.

 

Bombardier challenger 605 Brendshme

Ashtu si tjetra Bombardier Produktet e hapësirës ajrore, ajo ka një brendshme luksoze. Për arsye të mirë, Bombardier zgjodhi të ruajë hapësirën e gjerë "Challenger”Kabinë që ka akomoduar udhëtarët e biznesit për vite me rradhë. Në një kombinim të klubit, divanit dhe ulëseve individuale, Challenger 605 zakonisht transporton 10-12 pasagjerë. Matjet e kabinës janë 6.1 metra të larta, mbi 7 metra të gjera dhe 28.3 metra të gjata, pothuajse të nevojshme për fluturime me kohëzgjatje të gjatë.

Sidoqoftë, është rivendosur plotësisht për të pasqyruar çdo dëshirë të klientëve. Dritaret më të mëdha dhe me pozicion më të lartë krijojnë kënaqësi ideale të shikimit. Ajo ka një sistem të përmirësuar të menaxhimit të bazuar në Ethernet, monitorë video më të mëdhenj, një zonë të përmirësuar të galerisë, tavolina pune më të forta dhe më shumë ndriçim LED. Në përgjithësi, Challenger Kabina e 605 ofron më shumë në çdo aspekt. Kabina e përparme përmban katër vende ekzekutive në një aranzhim klubi me tavolina të palosshme. Kabina e pasme përmban një grup konferencash me katër vende me një tryezë dhe një divan me katër vende me shtrirje të plotë në anën RH. Divan ulëset tre me mbështetëse për krahë të instaluar. Galeri përpara dhe tualeti standard standard. Galeria përmban një krijues kafeje, mikrovalë dhe furrë me temperaturë të lartë.

 

Kabinë

Një fushë tjetër e përmirësimit të konsiderueshëm është në Challenger Avionika e viteve 605. Sistemi avionik i paraardhësit të tij ishte aq i suksesshëm saqë përmirësime të tilla të rëndësishme ishin të paimagjinueshme. Për të rritur performancën dhe efikasitetin, Bombardier zgjodhi të hiqte dorë nga sistemi Pro Line 604 i 4, dhe në vend të kësaj të pajiste avionin me grupin më të avancuar të Rockwell Collins Pro Line 21. Disa ndryshime të dukshme janë sistemi i ekranit me katër ekran, duke ofruar 55 përqind më shumë zonë dhe një ndërfaqe pilot të përmirësuar.


Sistemi i ri avionik përmban radio CNS, HoneywellLaseref V IRSes, DADC më të mirë, më pak panele kontrolli dhe më pak peshë në përgjithësi. Risitë e Collins Aerospace Pro Line 21 për avionin e biznesit përfshijnë katër ekrane fluturimi adaptiv 12 x 10 inç. Ekranet standarde të pilotit dhe kopilotit të fluturimit parësor (PFD) janë bashkuar me ekrane të shumëfishta me shumë funksione (MFD) dhe njësi të kontrollit të dyfishtë Collins FMS-6000 (CDU) për të thjeshtuar dhe automatizuar funksionet e hyrjes. Të gjitha të dhënat kryesore të fluturimit, navigimit, motorit dhe sensorit janë paraqitur grafikisht për skanim dhe integrim të lehtë. Ekranet e mëdhenj lejojnë Challenger 605 pilotë përfitimet operacionale të më shumë hapësirës së ekranit pa kërkesat për peshën dhe fuqinë e sistemeve të shfaqjes së avionëve të gjeneratës së mëparshme.

 

Bombardier challenger 605 Kosto e Kartës

La Challenger 605 është një nga më luksozët në dispozicion për fluturime çarter nga dhe për në Nju Jork, me një gamë të gjerë disponueshmërie në disa tregje kryesore të aviacionit. Kostoja e marrjes me qira a Challenger 605 fillon me rreth 7650 dollarë në orë. Tarifat e kartës për orë nuk përfshijnë të gjitha taksat, karburantin dhe tarifat e tjera. Kostot e kartës do të ndryshojnë në bazë të vitit të prodhimit/modelit, orarit, itinerarit, totalit të udhëtarëve dhe bagazheve dhe faktorë të tjerë.

Kostoja e blerjes

Kostoja e blerjes për Challenger 605 zakonisht varion nga 27 milion dollarë. Çmimi i një avioni varet nga viti i prodhimit; gjithashtu mund të shkojë mbi gamën e dhënë nëse prodhimi është i ri. Kjo do t'i kushtojë blerësve rreth 1.5-2 milion dollarë në vit, e cila përfshin karburantin, anëtarët e ekuipazhit dhe mirëmbajtjen, etj. Çmimi i një avioni të zotëruar mund të jetë brenda 10 milion dollarë. Ka shumë shitës në dispozicion në faqe të ndryshme.

Shifrat në thellësi

Performance

Diapazoni: 3,749 nm

Shpejtësia e lundrimit: 490 knots

Tavani: 41,000 këmbë

Largësia nga ngritja: 5,950 këmbë

Distanca e Uljes: 2,300 këmbë


përmasat

Gjatësia e jashtme: 20.88 metra

Lartësia e jashtme: 6.28 metra

Hapësira e krahëve: 19.6 metra

Gjatësia e Brendshme: 8.69 metra

Gjerësia e Brendshme: 2.5 metra

Lartësia e Brendshme: 1.86 metra

Raporti i brendshëm / i jashtëm: 42%

rehati

Numri i udhëtarëve: 12

Nivelet e zhurmës së kabinës: N / A dB

Lartësia e kabinës: këmbët

Çmimi i vlerësuar për orë: 6,500 dollarë

Çmimi i blerjes: 21 milion dollarë


Fuqija

Prodhuesi i motorit: General Electric

Modeli i motorit: CF34-3B

Djegia e karburantit: 329 litra në orë

peshat

Kapaciteti i bagazhit: 115 këmbë kubike

Pesha e bagazhit: bs

Pesha maksimale e ngritjes: 48,200 bs

Harta e Diapazonit

Bombardier Challenger Harta e Gjerësisë 605