Pasagjerët

12
Pasagjerët

Varg

3,751
Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

490
Knots

Tavan

41,000
Feet

Djegia e karburantit

289
GPH

Fakte kyçe

  • La Bombardier Challenger 604 është një avion i madh i prodhuar nga Bombardier midis 1996 dhe 2007.
  • La Bombardier Challenger 604 mundësohet nga dy motorë General Electric CF34-3B, duke rezultuar në një djegie të karburantit në orë prej 289 Gallons në orë.
  • I aftë për të udhëtuar deri në 490 knots, Bombardier Challenger 604 mund të fluturojë pa ndërprerje deri në 3751 milje detare.
  • Avioni mund të transportojë deri në 12 pasagjerë.
  • La Bombardier Challenger 604 ka një çmim të vlerësuar për orë charter prej 7000 $, me një çmim të ri liste prej 27 milion $ në kohën e prodhimit.

Pasqyrë & Histori

La Bombardier prezantoi të sajin Challenger 604 në 1995 si një azhurnim i madh në Challenger Dizajni 601, duke përfshirë motorë më të fuqishëm, furnizim më të madh me karburant, karrocë plotësisht të re, përmirësime strukturore në krahë dhe bisht dhe një sistem të ri elektronik të instrumenteve të fluturimit. E Challenger 604 është një derivat me rreze më të gjatë i 601-3R me një kapacitet më të madh të karburantit dhe motorë të azhurnuar CF34-3B. E Challenger 604 ishte gjithashtu një nga avionët e parë të biznesit të krijuar me një krah super-kritik.

Që nga janari 2014, Challenger Tregu 604 është i përbërë nga 100% i pronësuar paraprakisht. Përqindja për shitje është 8.8% me 78% sipas një marrëveshjeje ekskluzive të ndërmjetësit dhe ditët mesatare në treg janë 392 ditë.

La Challenger 604 avion biznesi ndërkontinental, një azhurnim i madh i modelit 601, u prezantua në 1996. Mbi 800 Challenger avionët u janë dorëzuar operatorëve në më shumë se 50 vende. Avioni ka përfunduar mbi 4,000,000 orë fluturimi me një besueshmëri dërgimi mbi 99% që nga shtatori 2009. Një tjetër dizajn i mrekullueshëm i Bill Lear, ChallengerEmri origjinal ishte Learstar. Bombardier e quajti atë Challenger para dorëzimit të parë të avionëve të serisë 600. E Challenger 604 filloi dërgesat në 1995 kur zëvendësoi atë Challenger 601 dhe është një avion Super i madhësisë së mesme me një rreze 4,000 nm. Disa variante të Challenger 604 janë prodhuar për të përmbushur misionet kërkuese të njësive të ndryshme ushtarake në të gjithë botën.

Bombardier Challenger Performanca e 604

Avioni ka dy motorë turbofan të General Electric CF34-3B secili që siguron 38.84kN (8,729lbs) shtytje në ngritje. Motori nacelles nga Bombardier Hapësira ajrore, Belfast, janë montuar në shtylla në pjesën e pasme të gypit. Motorët janë të pajisur me përmbysës kaskade të shtytjes së ajrit. Rezervuarët e karburantit mund të shtohen nga rezervuarët ndihmës duke sjellë ngarkesën maksimale të karburantit në 9,072kg. Avioni ka pika karburanti presioni dhe graviteti.

Avioni ka dy gjeneratorë 30kVA që furnizojnë energjinë primare trefazore 115/200V Ac. Furnizimi DC vjen nga katër ndreqës transformatorësh dhe një bateri parësore dhe dytësore. Një njësi ndihmëse e turbinës me gaz Honeywell GTCP-100E siguron fuqinë për fillimin e motorit dhe ajrin e kondicionuar. E Challenger 604 përdor 289 litra në orë (GPH). Gama e Challenger 604 është 4,024 nm që funksionon nën NBAA IFR 4 pasagjerë me karburant në dispozicion. Ka një shpejtësi maksimale lundrimi prej 432knots. Distanca e ngritjes dhe uljes është 5,900ft dhe 2,358ft respektivisht.

Bombardier Challenger 604 Brendshme

Ashtu si tjetra Bombardier Produktet e hapësirës ajrore, ajo ka një brendshme luksoze. Masa e kabinës është 28.4 metra e gjatë 8.2 metra e gjerë dhe 6.1 metra e gjatë, duke i dhënë asaj një vëllim të përgjithshëm të kabinës prej 1035 metra kub. Përmasat e bëjnë atë të rehatshme për 10 pasagjerë, me konfigurimin maksimal të sediljeve 16. Depoja e bagazheve mund të mbajë deri në 16 bagazhe, duke supozuar se bagazhi juaj mesatar është më pak se 5 metra kub. Kuverta e fluturimit, kabina dhe bagazhi janë nën presion dhe ajër të kondicionuar.

Mund të instalohet një sistem aktiv i kontrollit të dridhjeve të zhurmës i zhvilluar nga Ultra Electronics. Vende me densitet më të lartë mund të instalohen për deri në 19 pasagjerë. Pjesa e brendshme e kabinës është instaluar për të përmbushur kërkesat e klientit. Bombardier po ofron një konfigurim të zgjeruar të brendshëm opsional të zgjeruar të kabinës që shton dy dritare në zonën e uljes dhe zgjat gjatësinë e saj me 0.5m. Xhami i përparmë dhe dritaret anësore të kuvertës së fluturimit janë të pajisura me anti-krem elektrik. Një sistem ajri i rrjedhjes Hamilton Sundstrand siguron anti-akullim në skajet kryesore të krahut, zhurmat e marrjes së ajrit të motorit dhe fletët udhëzuese. Detektorët e zjarrit dhe një sistem shuarje zjarri me veprim të dyfishtë janë instaluar në boshtet e motorit. Detektorët dhe fikësit e zjarrit janë instaluar gjithashtu në njësinë ndihmëse të energjisë.

Kabinë

Kuverta e fluturimit është e pajisur me kontrolle të dyfishta për pilotin dhe bashkëpilotin. Kompleti avionik bazohet në një sistem të integruar Rockwell Collins Pro Line 4 me një EFIS me gjashtë tuba (184mm × 184mm), një autopilot dhe drejtor fluturimi me dy kanale, një sistem të dyfishtë të menaxhimit të fluturimit dhe një sistem dixhital automatik të kontrollit të fluturimit. Kompleti i komunikimit i pilotëve përfshin radio të dyfishta VHF dhe HF, transponderë të dyfishtë të kontrollit të trafikut ajror dhe një regjistrues zëri në kabinë. Avioni është i certifikuar për operacionet Cat II.

Radari dixhital i motit TWR-854 siguron mbrojtje nga turbullirat. Sistemet e navigimit të aeroplanit përfshijnë një sistem referimi inertial lazer të dyfishtë Northrop Grumman (Litton) LTN-101, navigim të dyfishtë VHF, një sistem matës me distancë të dyfishtë dhe një zbulues të dyfishtë automatik të drejtimit. Bombardier po ofron një azhurnim avionik, Rockwell Collins PrecisionPlus, për 604. PrecisionPlus rrit Pro Line 4 dhe përmban automatizimin e llogaritjes së Vspeed dhe vendosjen e shtytjes si informacion parësor dhe një shfaqje tre-dimensionale të planit të fluturimit të avionit. Kjo shoqërohet me një sistem të ri të përmirësuar të auto-mbytjes. Ky sistem tani është i instaluar në të gjithë avionët e prodhimit dhe mund të pajiset përsëri.

Bombardier Challenger 604 Kosto e Kartës

La Challenger 604 është një nga avionët më luksozë të disponueshëm për fluturime çarter nga dhe për në Nju Jork, me një gamë të gjerë disponueshmërie në disa tregje kryesore të aviacionit. Kostoja e marrjes me qira a Challenger 604 fillon me rreth 7,000 dollarë në orë. Tarifat e kartës për orë nuk përfshijnë të gjitha taksat, karburantin dhe tarifat e tjera. Kostot e kartës do të ndryshojnë në bazë të vitit të prodhimit/modelit, orarit, itinerarit, totalit të udhëtarëve dhe bagazheve dhe faktorë të tjerë.

Çmimi i blerjes

Kostoja e blerjes për Challenger 604 zakonisht varion nga 22 milion dollarë. Çmimi i një avioni varet nga viti i prodhimit; gjithashtu mund të shkojë mbi gamën e dhënë nëse prodhimi është i ri. Ajo do t'i kushtojë blerësve rreth 1.5 milion dollarë në vit, e cila përfshin karburantin, anëtarët e ekuipazhit dhe mirëmbajtjen, etj. Çmimi i një avioni të zotëruar mund të jetë brenda 5 milion dollarë. Aktualisht mund të gjeni shumë shitës në faqe të ndryshme interneti.

Në thellësi

Performance

rehati

peshat

Varg: 3,751 nm Numri i udhëtarëve: 12 Kapaciteti i bagazhit: 115 Këmbë Kub
Shpejtësia e lundrimit: 490 knots Presioni i kabinës: 9.2 PSI Pesha maksimale e ngritjes: 48,200 paund
tavan: 41,000 këmbë Lartësia e kabinës: 6,500 këmbë Pesha maksimale e uljes: 38,000 paund
Distanca e ngritjes: 5,950 këmbë Fillimi i prodhimit: 1996
Distanca e Uljes: 2,430 këmbë Fundi i prodhimit: 2007

përmasat

Fuqija

Gjatësia e jashtme: Këmbët 68.5 Prodhuesi i motorit: General Electric
Lartësia e jashtme: Këmbët 20.6 Modeli i motorit: CF34-3B
hapje e krahëve: Këmbët 64.3 Djegia e karburantit: 289 gallon në orë
Gjatësia e brendshme: Këmbët 28.5
Gjerësia e brendshme: Këmbët 8.2
Lartësia e brendshme: Këmbët 6.1
Raporti i brendshëm / i jashtëm: 42%

Harta e Diapazonit