Pasagjerët

12
Pasagjerët

Varg

3,380
Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

460
Knots

Tavan

41,000
Feet

Djegia e karburantit

310
GPH

Fakte kyçe

  • La Bombardier Challenger 601-3R është një avion i madh i prodhuar nga Bombardier midis 1993 dhe 1996.
  • La Bombardier Challenger 601-3R mundësohet nga dy motorë General Electric CF34-3A1, duke rezultuar në një djegie të karburantit për orë prej 310 Gallons në orë.
  • I aftë për të udhëtuar deri në 460 knots, Bombardier Challenger 601-3R mund të fluturojë pa ndalur deri në 3380 milje detare.
  • Avioni mund të transportojë deri në 12 pasagjerë.
  • La Bombardier Challenger 601-3R ka një çmim të vlerësuar për orë charter prej 6250 $, me një çmim të ri liste prej 19 milion $ në kohën e prodhimit.

Pasqyrë & Histori

La Challenger 601-3R është një avion biznesi me dy kabina të mëdha turbofan me trup të gjerë. Kabina është pa karakteristikë e madhe me një brendshme të qetë për komoditetin e udhëtarëve dhe ofron një performancë çuditërisht të lartë duke marrë parasysh madhësinë dhe peshën e saj. Isshtë e ngjashme me paraardhësin e saj, Challenger Modeli 601-3A, por ka motorë të azhurnuar, një rezervuar karburanti të konit të bishtit të gomarit dhe një rritje të peshës bruto 2,000 lb.

Që nga qershori 2017, 91% e Challenger 601-3R u blenë në pronësi të mëparshme nga pronarët e tyre aktualë, 9% të tjerë të rinj. 12.1% janë në shitje me shumicën e atyre (86%) nën një marrëveshje ekskluzive të ndërmjetësit. Kur shitet, koha mesatare në treg është 314 ditë.

La Challenger Seria 601 është një përmirësim mbi atë Challenger 600 avionë dhe përbëhet nga 3 versione - 1A, 3A dhe 3R. E Challenger 601-3R, i cili përdor motorin -3A1 General Electric CF34, zëvendësoi Challenger 601-3A në 1993 si variacioni më i fundit në serinë 601. Gjithsej 60 Challenger Aeroplanët 601-3R janë prodhuar me 58 në funksion sot.

Bombardier Challenger 601-3R Performanca

Dy motorë të General Electric CF34-3A1 fuqizojnë Challenger 601-3R, secila banesë e vlerësuar në 70 ° F, që do të thotë se motorët sigurojnë shtytjen e tyre të plotë prej 8,729 paund (79 më shumë se 601) në temperatura deri në 70 ° F.

Performanca bie pak mbi shenjën 70 ° F, por ato ende performojnë mirë në temperatura mbi 90 ° F. E Challenger 601-3R mund të ngrihet në 6,050 këmbë (në nivelin e detit), dhe ka një shpejtësi lundrimi prej 460 knotsMe Mund të marrë pesë pasagjerë deri në 3,585 milje detare pa ndalesë.

Bombardier Challenger 601-3R Brendshme

Kabina e brendshme e Challenger 601-3R është me të vërtetë një pamje për tu parë. Me dimensione jashtëzakonisht bujare të kabinës prej 28 ′ 4 ″ gjatësi, 8 ′ 2 ″ gjerësi dhe 6 ′ 1 ″ lartësi, udhëtarët do të gëzojnë një sasi të bollshme të dhomës në këmbë dhe liri të paçmuar të lëvizjes.

Megjithëse 601-3R është plotësisht i aftë të transportojë deri në nëntëmbëdhjetë njerëz në një sistem ulësesh me densitet të lartë, avioni i biznesit mban në mënyrë më të qetë deri në dymbëdhjetë pasagjerë.

Dhe me pesë pasagjerë ose më pak, 601-3R mund të fluturojë deri në 3,585 milje detare pa u ndalur. Për më tepër, vlerësimi i presionit të kabinës 601-3R është 8.8 psi, i cili e mban kabinën në nivele të rehatshme presioni gjatë gjithë fluturimit.

Dritaret e mëdha sigurojnë ndriçim shtesë dhe krijojnë një atmosferë ngrohëse gjatë fluturimeve të ditës. Në tërësi, ky avion i madh biznesi është një aeroplan që është i përqendruar vërtet më shumë në rehati, atmosferë dhe hapësirë ​​të brendshme sesa shumica dërrmuese e avionëve të tjerë të biznesit në treg. Nëse jeni duke kërkuar për një avion ekzekutiv që është aq akomodues sa është efikas, është e vështirë të gjesh një opsion më të përshtatshëm sesa Challenger 601-3R

Kabinë

3R përmban një kabinë xhami me një komplet avionik Honeywell SPZ-8000 plotësisht të integruar, i cili vjen standarde me ekranet e dyfishta të fluturimit parësor, një sistem monitorimi të mosfunksionimit, një radar moti me ngjyra dhe shumë instrumente të tjerë lundrimi.

Këto karakteristika të avancuara ofrojnë ndërgjegjësim maksimal të situatës për operatorët edhe në kushtet kur shikueshmëria është e kufizuar. Përvoja e pilotimit të 601-3R është intuitive dhe e drejtpërdrejtë, gjë që i lejon operatorit të punojë në mënyrë të sigurt dhe efikase.

La Challenger 601-3R është një përmirësim i jashtëzakonshëm mbi atë tashmë të suksesshëm Challenger 601 dhe është ideale për zgjidhje luksoze transkontinentale.

Bombardier Challenger Kostoja e Kartës 601-3R

Kostoja e marrjes me qira të këtij avioni fillon me rreth 6,100 dollarë në orë. Tarifat e kartës për orë nuk përfshijnë të gjitha taksat, karburantin dhe tarifat e tjera. Kostot e kartës do të ndryshojnë në bazë të vitit të prodhimit/modelit, orarit, itinerarit, totalit të udhëtarëve dhe bagazheve dhe faktorë të tjerë.

Çmimi i blerjes

Kostoja e blerjes për këtë avion zakonisht varion nga 19 milion dollarë. Çmimi i një avioni varet nga viti i prodhimit; gjithashtu mund të shkojë mbi gamën e dhënë nëse prodhimi është i ri. Do t'i kushtojë blerësit rreth 2 milion dollarë në vit, e cila përfshin karburantin, anëtarët e ekuipazhit dhe mirëmbajtjen, etj. Çmimi i një shembulli të zotëruar mund të jetë brenda 4-7 milion dollarëve. Ka shumë shitës në dispozicion në faqe të ndryshme.

Në thellësi

Performance

rehati

peshat

Varg: 3,380 nm Numri i udhëtarëve: 12 Kapaciteti i bagazhit: 115 Këmbë Kub
Shpejtësia e lundrimit: 460 knots Presioni i kabinës: 9.2 PSI Pesha maksimale e ngritjes: 45,100 paund
tavan: 41,000 këmbë Lartësia e kabinës: 6,500 këmbë Pesha maksimale e uljes: 36,000 paund
Distanca e ngritjes: 6,500 këmbë Fillimi i prodhimit: 1993
Distanca e Uljes: 2,700 këmbë Fundi i prodhimit: 1996

përmasat

Fuqija

Gjatësia e jashtme: Këmbët 68.5 Prodhuesi i motorit: General Electric
Lartësia e jashtme: Këmbët 20.7 Modeli i motorit: CF34-3A1
hapje e krahëve: Këmbët 64.3 Djegia e karburantit: 310 gallon në orë
Gjatësia e brendshme: Këmbët 28.3
Gjerësia e brendshme: Këmbët 8.2
Lartësia e brendshme: Këmbët 6.1
Raporti i brendshëm / i jashtëm: 41%

Harta e Diapazonit