Pasagjerët

12
Pasagjerët

Varg

3,100
Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

459
Knots

Tavan

41,000
Feet

Djegia e karburantit

310
GPH

Fakte kyçe

  • La Bombardier Challenger 601-3A është një avion i madh i prodhuar nga Bombardier midis 1987 dhe 1993.
  • La Bombardier Challenger 601-3A ushqehet nga dy motorë General Electric CF34-3A, duke rezultuar në një djegie të karburantit në orë prej 310 Gallons në orë.
  • I aftë për të udhëtuar deri në 459 knots, Bombardier Challenger 601-3A mund të fluturojë pa ndalur deri në 3100 milje detare.
  • Avioni mund të transportojë deri në 12 pasagjerë.
  • La Bombardier Challenger 601-3A ka një çmim të vlefshëm për orë charter prej 6100 $, me një çmim të ri liste prej 18 milion $ në kohën e prodhimit.

Pasqyrë & Histori

La Challenger 601-3Një avion biznesi me rreze të gjatë ka bërë hapa të mëdhenj nga origjinali Challenger 600. Me motorë me performancë më të mirë, gamë më të madhe dhe besueshmëri të shtuar, varianti -3A ofron shumë cilësi të dëshirueshme në klasën e tij, edhe dy dekada më vonë.

1,600 Bombardier Challengers janë në shërbim; flota ka regjistruar 7.3 milionë orë mbi 4.3 milionë fluturime. Të Challenger 601-3A u zhvillua si varianti i dytë i Challenger 601, pas 601-1A.

La Challenger 601 ka evoluar në mënyrë të konsiderueshme nga paraardhësi i tij, origjinali Challenger 600. Kur i pari Challenger 601 u certifikua në Mars 1983, përmirësimi më i dukshëm ishte zëvendësimi i motorëve të mundimshëm Lycoming ALF 600 të 502 me motorët GE CF34 shumë më të besueshëm.

Kjo plotësoi shumicën e mangësive të viteve 600, por përmirësimet aerodinamike dhe përmirësimet e tjera gjithashtu kanë kontribuar në përparimin e avionëve në një nivel më të lartë të performancës dhe besueshmërisë. Gama gjithashtu është rritur ndjeshëm: origjinali Challenger Këmbët e shkurtra zhgënjyese të 600 janë justifikuar nga aftësia 601 nm e CL-3-3,290A.

CL-601-3A, me variantin më të ri -3A të motorit turbofan GE CF34, bëri fluturimin e tij të parë në shtator 1986 dhe u certifikua në prill 1987 me 134 avionë të dorëzuar deri në 1993.

Bombardier Challenger 601-3A Performanca

CL-600 origjinal Challenger u mundësua nga një palë motorë turbofan Lycoming ALF 502L, e cila u zhvillua posaçërisht për Challenger. Modelet e mëvonshme do të miratonin termocentrale të tjerë, përfshirë motorin General Electric CF34.

Motorët janë montuar në trupin e pasmë afër bishtit të avionit, duke siguruar qarkullim të qetë të ajrit tek motorët edhe kur fluturojnë në kënde të larta sulmi, megjithëse ky ishte në një pozicion më të ulët sesa koncepti origjinal Learstar i kishte vendosur ato për të zbutur kundër kontrollit të pafavorshëm të lartësisë karakteristikat. Motorët janë të pajisur me përmbysës të shtytjes për të zvogëluar distancat e uljes.

Një njësi ndihmëse e energjisë është gjithashtu e pranishme për fillimin e motorëve dhe sigurimin e ajrit të kondicionuar brenda kabinës ndërsa jeni në tokë. Përmirësimi i vetëm më i madh i -3A janë motorët me anashkalim të lartë General Electric CF24-3A. Çdo motor vlerësohet në një tërheqje të konsiderueshme prej 8,650 lbs në ngritje, ndërsa intervali i inspektimit është 6,000 orë.

Si rezultat, 601-3A është i aftë të udhëtojë 3,290 milje detare në një udhëtim dhe me 0.85 Mach. E Challenger 601-3A ka një diapazon maksimal (i nënshtrohet erërave të kokës, lartësisë së madhe, temperaturave të nxehta ose kapacitetit më të lartë) prej 3,784 milje dhe një shpejtësi maksimale prej 459 knots. Djegia e karburantit për orë në orë është 310 litra në orë. Fluturimi në nivelin e detit është 5,400 këmbë dhe distanca e uljes është 2,762 këmbë.

Bombardier Challenger 601-3A Brendshme

Ashtu si tjetra Bombardier Produktet e hapësirës ajrore, ajo ka një brendshme luksoze. Lartësia e kabinës është afërsisht 6 këmbë 1 inç, ndërsa gjerësia e kabinës është 8 këmbë 2 inç, gjatësia e kabinës është 28 këmbë 4 inç dhe vëllimi i kabinës është 1035 kub këmbë.

Lartësia dhe gjerësia e derës janë përkatësisht 5 këmbë 8 inç dhe 3 këmbë. Përmasat e bëjnë atë të rehatshme për 9 pasagjerë, me konfigurimin maksimal të sediljeve 16. Depoja e bagazheve mund të mbajë deri në 16 bagazhe, duke supozuar se bagazhi juaj mesatar është më pak se 5 metra kub. Në një konfigurim standard të avionëve ekzekutivë, kabina ndahet midis galerisë së përparme dhe dy seksioneve të uljes, të cilat zakonisht janë të pajisura me një seksion klubi me katër karrige, i ndjekur nga një zonë grupimi konferencash ose divane, së bashku me një tualet në fundin e pasmë. .

Karriget janë plotësisht të mbështetura dhe mund të rrotullohen, ndërsa divanët mund të shërbejnë si strehim për të fjetur.

Shembujt e hershëm shfaqin luks të tillë si telefonat, kontrollet e ndriçimit dhe sistemet stereo; u instaluan gjithashtu tavolina të palosshme të lidhura me muret e kabinës, së bashku me një palë dollapë, një përpara dhe një prapa, për ruajtjen e bagazheve të dorës dhe sendeve të tjera të vogla.

Ky avion është i njohur për nivelin e ulët të zhurmës që e bën pasagjerin shumë të rehatshëm. Nëse ju dhe miqtë tuaj fluturoni në Challenger 601 avion 1A, Challenger 3A, ose Challenger Aeroplanët 3R mund të jeni të sigurtë që fluturimi juaj është i sigurt dhe i qetë plotësisht.

Kabinë

Avionikë të ndryshëm janë të pranishëm në Challenger. Si standard, CL-600 është e pajisur me një sistem automatik të kontrollit të fluturimit Sperry SPZ-600 me dy kanale, duke përfshirë një drejtor fluturimi dhe kompjutera të të dhënave të ajrit; më tipik për avionët më të mëdhenj komercialë, ky sistem është i certifikueshëm për kryerjen e uljeve automatike të kategorisë 3A.

Sistemi i kontrollit të fluturimit përmban tepricë të konsiderueshme, duke përfshirë tre sisteme hidraulike individuale; edhe me dështimin e plotë dhe humbjen e një aktivizuesi, një nivel i zbatueshëm i kontrollit të asistuar mbi sipërfaqet kryesore të fluturimit mbetet i pranishëm. Radarët e motit dhe ekranet e instrumenteve me gjendje të ngurtë të ndërtuara nga Marconi ofrohen si standarde, si dhe një radio radio e ndërtuar nga Collins; mund të instalohen pajisje opsionale të bazuara në radio me rreze të gjatë, të tilla si një aparat radio HF dhe mjete lundrimi VHF.

Bombardier Challenger 601-3A Kosto e Kartës

La Challenger 601-3A është një nga avionët më të rehatshëm në dispozicion për fluturime çarter nga dhe për në Nju Jork, me një gamë të gjerë disponueshmërie në disa tregje kryesore të aviacionit. Kostoja e marrjes me qira a Challenger 601-3A fillon me rreth 6,100 dollarë në orë.

Tarifat e marrjes me qira të orëve nuk përfshijnë të gjitha taksat, karburantin dhe tarifat e tjera. Kostot e kartës do të ndryshojnë në bazë të vitit të prodhimit/modelit, orarit, itinerarit, totalit të udhëtarëve dhe bagazheve dhe faktorë të tjerë.

Çmimi i blerjes

Kostoja e blerjes për Challenger 600 zakonisht varion nga 18 milion dollarë. Çmimi i një avioni varet nga viti i prodhimit; gjithashtu mund të shkojë mbi gamën e dhënë nëse produkti është i ri. Do t'i kushtojë blerësit rreth 200k-400k dollarë në vit, e cila përfshin karburantin, anëtarët e ekuipazhit dhe mirëmbajtjen, etj.

Çmimi i një avioni të pronësuar mund të jetë brenda 2 milion. Aktualisht janë 24 shitës të ndryshëm në dispozicion në faqe të ndryshme.

Në thellësi

Performance

rehati

peshat

Varg: 3,100 nm Numri i udhëtarëve: 12 Kapaciteti i bagazhit: 115 Këmbë Kub
Shpejtësia e lundrimit: 459 knots Presioni i kabinës: 9.2 PSI Pesha maksimale e ngritjes: 43,100 paund
tavan: 41,000 këmbë Lartësia e kabinës: 6,500 këmbë Pesha maksimale e uljes: 36,000 paund
Distanca e ngritjes: 6,050 këmbë Fillimi i prodhimit: 1987
Distanca e Uljes: 2,700 këmbë Fundi i prodhimit: 1993

përmasat

Fuqija

Gjatësia e jashtme: Këmbët 68.5 Prodhuesi i motorit: General Electric
Lartësia e jashtme: Këmbët 20.6 Modeli i motorit: CF34-3A
hapje e krahëve: Këmbët 64.3 Djegia e karburantit: 310 gallon në orë
Gjatësia e brendshme: Këmbët 28.3
Gjerësia e brendshme: Këmbët 8.2
Lartësia e brendshme: Këmbët 6.1
Raporti i brendshëm / i jashtëm: 41%

Harta e Diapazonit