Bombardier Challenger 601-1A

1983 - 1987

Pasagjerët

12 Simbol i paqës

Varg

3,200 Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

460 Knots

Tavan

41,000 Feet

Djegia e karburantit

278 GPH

Fakte kyçe

  • La Bombardier Challenger 601-1A është një avion i madh i prodhuar nga Bombardier midis 1983 dhe 1987.
  • La Bombardier Challenger 601-1A ushqehet nga dy motorë General Electric CF34-1A, duke rezultuar në një djegie të karburantit në orë prej 278 Gallons në orë.
  • I aftë për të udhëtuar deri në 460 knots, Bombardier Challenger 601-1A mund të fluturojë pa ndalur deri në 3200 milje detare.
  • Avioni mund të transportojë deri në 12 pasagjerë.
  • La Bombardier Challenger 601-1A ka një çmim të vlefshëm për orë charter prej 5500 $, me një çmim të ri liste prej 13 milion $ në kohën e prodhimit.

Pasqyrë & Histori

Bombardier'S Challenger 601 është një nga avionët më të njohur të biznesit në dispozicion në tregun e kartave. Efikasiteti i karburantit të avionit, performanca e gjithanshme dhe motorët e fuqishëm të kombinuar me kabinën e gjerë u ofrojnë pasagjerëve një mundësi të shkëlqyeshme për fluturime të shpeshta ndër-vendore në kushte të rrepta. Seria 601 është përmirësuar jashtëzakonisht mbi 600, me një sistem fluturimi më të besueshëm dhe rritje të mirëmbajtjes. 1,600 Bombardier Challengers janë në shërbim; flota ka regjistruar 7.3 milionë orë mbi 4.3 milionë fluturime. Të Challenger ishte gjithashtu një nga avionët e parë të biznesit i projektuar me një krah super-kritik.

Le të shohim një histori të shkurtër të këtij avioni. Challenger 601 bëri fluturimin e tij të parë në Prill 1982 dhe mori certifikimin FAA në Mars 1983. Pak më vonë, Canadair ndryshoi emërtimin e avionit në CL601-1A për të pasqyruar motorët CF43-1A të motorëve të rinj Challenger. Gjatë Challenger 601-1Si prodhimi filloi nga 1983 në 1987, u dorëzuan gjithsej 66 aeroplanë.

 

Bombardier Challenger 601-1A Performanca

Origjinali 600-1A Challenger u mundësua nga një palë motorësh turbofan Lycoming ALF 502L, të cilët ishin zhvilluar posaçërisht për Challenger. Modelet e mëpasshme do të adoptojnë centrale të tjera, duke përfshirë motorin General Electric CF34. Motorët janë montuar në trupin e pasëm afër bishtit të avionit, duke siguruar rrjedhje të qetë të ajrit në motorë edhe kur fluturojnë në kënde të larta sulmi, megjithëse kjo ishte në një pozicion më të ulët sesa koncepti origjinal Learstar i kishte vendosur ata për t'i lehtësuar nga kontrolli i pafavorshëm i hapit karakteristikat. Motorët janë të pajisur me kthesa kthyese për të ulur distancat e uljes. Një njësi ndihmëse e energjisë është gjithashtu e pranishme për ndezjen e motorëve dhe sigurimin e kondicionimit të ajrit brenda kabinës ndërsa jeni në tokë. Dy motorë të Përgjithshëm Elektrik CF43-1A furnizojnë energjinë Challenger 601-1A, secila banesë vlerësohet në 70 ° F, që do të thotë që motorët sigurojnë shtytjen e tyre të plotë 8,650 paund në temperatura deri në 70 ° F.


Performanca bie pak mbi shenjën 70 °, por ato përsëri performojnë mirë në temperatura mbi 90 ° F. Challenger 601-1A mund të ngrihet në 5,400 këmbë (në nivelin e detit) me një peshë të rritur të ngritjes prej 44,600 l. Mund të duhen pesë pasagjerë deri në 3,500 milje detare pa ndërprerje. Challenger 601-1A mund të arrijë një shpejtësi maksimale të lundrimit prej 459 knots; megjithatë, përdoret më shpesh për udhëtime me distancë të largët, ku lundron me 424 knots. Lundrimet e avionit (me distancë të gjatë) në Mach 0.74. të Challenger 600 ka një djegie mesatare të karburantit në orë prej 262 Gallons në orë (GPH) dhe ka një diapazon prej 3,366 nmi.

Bombardier Challenger 601-1A Brendshme

Siç u përmend më parë, kabina e këtij avioni privat është jashtëzakonisht e madhe: gjerësia e saj është 8.2 metra, dhe lartësia e saj është 6.1 metra. Gjatësia e kabinës është 28.3 metra duke i dhënë asaj një vëllim total kabine prej 1,407.6 metra kub. Pasagjerët shijojnë një ambient të qetë dhe të ndriçuar mirë. Zakonisht ka një konfigurim të ulëseve që mban të qetë midis tetë dhe dymbëdhjetë veta, por mund të konfigurohet për të mbajtur deri në nëntëmbëdhjetë. Ndarja e bagazhit mund të mbajë deri në 116.3 çanta duke supozuar se një bagazh juaj mesatar është më pak se 5 metra kub. Në një konfigurim standard të avionit ekzekutiv, kabina është e ndarë midis galerisë përpara dhe dy seksioneve të uljes, të cilat zakonisht janë të pajisura me një seksion klubi me katër karrige të ndjekura nga ose një zonë grupimi konferencash ose divane, së bashku me një tualet në fund të aftësisë .

Karriget janë plotësisht të mbështjella dhe mund të rrotullohen, ndërsa divanët mund të shërbejnë si strehim për të fjetur. Shembujt e hershëm shfaqin luksoze të tilla si telefonat, kontrollet e ndriçimit dhe sistemet stereo; U instaluan gjithashtu tavolina të palosshme të bashkangjitura në muret e kabinës, së bashku me një palë dollapë, një ballë dhe një tjetër, për të ruajtur bagazhet e dorës dhe sende të tjera të vogla.

 

Kabinë

Kabina e këtij avioni privat përmban sisteme dixhitale dixhitale të udhëzimit të fluturimit të dyfishtë Honeywell DFZ-800, lazer INS Honeywell, dyfishtë Honeywell EDZ-800 EFIS, dhe dy radio dixhitale Collins com / nav / ident. Avionikë të ndryshëm janë të pranishëm në Challenger. Si standard, CL-600 është e pajisur me një sistem automatik të kontrollit të fluturimit Sperry SPZ-600 me dy kanale, duke përfshirë një drejtor fluturimi dhe kompjutera të të dhënave të ajrit; më tipik për avionët më të mëdhenj komercialë, ky sistem është i certifikueshëm për kryerjen e uljeve automatike të kategorisë 3A.


Sistemi i kontrollit të fluturimit përmban tepricë të konsiderueshme, duke përfshirë tre sisteme hidraulike individuale; edhe me dështim të plotë dhe humbjen e një aktivizuesi, një nivel i zbatueshëm i kontrollit të asistuar mbi sipërfaqet kryesore të fluturimit mbetet i pranishëm. Radarët e motit dhe ekranet e instrumenteve të ngurta të ndërtuara nga Marconi janë furnizuar si standard, si dhe një set radiofonik i ndërtuar nga Collins; Mund të instalohen pajisje opsionale të bazuara në radio me rreze të gjatë, të tilla si një set radio HF dhe ndihmat e lundrimit VHF.

 

Bombardier Challenger 601-1A Kosto e Kartës

La Challenger 600 është një nga avionët më luksozë dhe të rehatshëm në dispozicion për fluturime charter nga dhe për në New York, me një gamë të gjerë të disponueshmërisë në disa tregje kryesore të aviacionit. Kostoja e charter a Challenger 600 fillon me rreth 5,750 dollarë në orë. Tarifat e charterit për orë nuk përfshijnë të gjitha taksat, karburantet dhe tarifat e tjera. Kostot e kartës do të ndryshojnë në bazë të vitit të markës / modelit, orarit, kursit, gjithsej udhëtarëve dhe bagazhit dhe faktorëve të tjerë

 

Kostoja e blerjes

Kostoja e blerjes për Challenger 600 zakonisht varion nga 13 milion. Çmimi i një avioni varet nga viti i prodhimit; mund të shkojë edhe mbi diapazonin e dhënë nëse prodhimi është i ri. Do t'u kushtojë blerësve 1-2 milion dollarë në vit që përfshin karburantin, anëtarët e ekuipazhit dhe mirëmbajtjen, etj. Çmimi i avionit në pronësi mund të jetë brenda 2-4 milion dollarë. Tani ka shumë pak shitës të disponueshëm.

Shifrat në thellësi

Performance

Diapazoni: 3,200 nm

Shpejtësia e lundrimit: 460 knots

Tavani: 41,000 këmbë

Largësia nga ngritja: 5,750 këmbë

Distanca e Uljes: 2,750 këmbë


përmasat

Gjatësia e jashtme: 20.88 metra

Lartësia e jashtme: 6.28 metra

Hapësira e krahëve: 19.6 metra

Gjatësia e Brendshme: 8.63 metra

Gjerësia e Brendshme: 2.5 metra

Lartësia e Brendshme: 1.86 metra

Raporti i brendshëm / i jashtëm: 41%

rehati

Numri i udhëtarëve: 12

Nivelet e zhurmës së kabinës: N / A dB

Lartësia e kabinës: këmbët

Çmimi i vlerësuar për orë: 5,500 dollarë

Çmimi i blerjes: 13 milion dollarë


Fuqija

Prodhuesi i motorit: General Electric

Modeli i motorit: CF34-1A

Djegia e karburantit: 278 litra në orë

peshat

Kapaciteti i bagazhit: 115 këmbë kubike

Pesha e bagazhit: bs

Pesha maksimale e ngritjes: 43,100 bs

Harta e Diapazonit

Bombardier Challenger 601-1A Harta e Diapazonit