Pasagjerët

17
Pasagjerët

Varg

2,909
Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

458
Knots

Tavan

41,000
Feet

Djegia e karburantit

262
GPH

Fakte kyçe

  • La Bombardier Challenger 600 është një avion i madh i prodhuar nga Bombardier midis 1980 dhe 1983.
  • La Bombardier Challenger 600 është mundësuar nga dy motorë Lycoming ALF 502, duke rezultuar në një djegie të karburantit në orë prej 262 Gallons në orë.
  • I aftë për të udhëtuar deri në 458 knots, Bombardier Challenger 600 mund të fluturojë pa ndërprerje deri në 2909 milje detare.
  • Avioni mund të transportojë deri në 17 pasagjerë.
  • La Bombardier Challenger 600 ka një çmim të vlerësuar për orë charter prej 5750 $, me një çmim të ri liste prej 9 milion $ në kohën e prodhimit.

Pasqyrë & Histori

La Bombardier Challenger 600 është një avion binjak turbofan me kabinë të gjerë me trup të gjerë i njohur më së miri për kabinën e tij jashtëzakonisht të gjerë. Ishte një nga avionët e parë të biznesit i projektuar me një krah superkritik. Challenger 600 ka katër sisteme rezervë të rrymës, kthesa kthyese dhe APU. Dihet që është një kabinë e gjërë, e rehatshme me nivele të ulëta të zhurmës dhe dridhjeve.

Që nga Prilli 2017, 100% e Challenger 600 avionë u blenë në pronësi të mëparshme nga pronarët e tyre aktualë. Aktualisht, 24.6% janë për shitje me një pjesë të atyre (25%) sipas një marrëveshje ekskluzive ndërmjetësimi. Kur për shitje, koha mesatare në treg është 679 ditë.

La Challenger 600 është origjina e serisë 600 të avionëve nga Bombardier. Brenda kësaj familjeje, ekziston Challenger 601 (1A, 3A, 3AER, 3R) variante, së bashku me Bombardier Challenger 604   Challenger 605.

La Bombardier Challenger Seria 600 u zhvillua fillimisht në mesin e viteve 1970 për të qenë Learstar 600 në bashkëpunim midis Canadair dhe Bill Lear of Learjet. Në 1976 Canadair bleu të drejtat e Learstar dhe e ridizajnoi atë të ishte Challenger. Më pas u certifikua nga FAA (Administrata Federale e Aviacionit) në vitin 1980. Gjithsej 85 Challenger Janë prodhuar 600 avionë me 65 në funksion sot. Për më tepër, Challenger 600 u zgjodh dhe në funksion me Forca Ajrore Mbretërore Daneze. Prandaj, kjo ndihmon në demonstrimin e performancës dhe aftësive mbresëlënëse të avionit.

Bombardier Challenger Performanca e 600

Dy motorë Avco Lycoming ALF502L fuqizojnë Challenger 600. Ato u modifikuan për të shtuar fazat e mbingarkuesit në kompresorin me presion të ulët, duke mundësuar më shumë se 7,500 paund shtytje gjatë ngritjes. Challenger 600 mund të ngrihet në 5,700 këmbë në nivelin e detit, ose në 7,350 këmbë në 5,000 këmbë në një temperaturë prej 77° Fahrenheit. Përveç kur fluturon kundër erërave më të forta, ai mund të kalojë pa ndalesë Shtetet e Bashkuara. Kur bëhet fjalë për uljen, Challenger 600 ka një peshë maksimale të uljes prej 36,000 lb (16,330 kg).

La Challenger 600 ka një shpejtësi maksimale të lundrimit prej 453 knots, me një lartësi maksimale të lundrimit prej 41,000 këmbësh. Djeg 1,710 paund karburant në orë në nivelet e performancës së tij të lundrimit me rreze të gjatë ose 1,910 paund në orë me shpejtësi maksimale. Mesatarisht, harxhon 262 galona karburant në orë. Challenger 600 ka katër sisteme rezervë të energjisë. Sistemi i tij kryesor është sistemi elektrik 115-VAC 400-Hz.

Ai jep më shumë energji dhe tension sesa sistemet e energjisë DC të instaluara zakonisht në avionët e biznesit. Një alternator AC shërben si sistemi i parë rezervë, dhe një AliedSignal GTCP 36-100E APU së bashku me një gjenerator tjetër AC dhe gjenerator të drejtuar nga ajri (ADG) janë rezervat e dyta dhe të treta. Ky sistem fuqizon shumë prej Challenger Funksionet e 600: pompat hidraulike, përplasjet e krahëve, dritat e uljes dhe sisteme të ndryshme kundër akullit. Ajri i tij i rrjedhur përdoret për të ndezur motorët dhe për të kontrolluar sistemet mjedisore. Diapazoni i tij maksimal është rreth 3231 milje, ndërsa distanca e ngritjes dhe uljes është rreth 5,700 metra dhe 2,538 metra.

Bombardier Challenger 600 Brendshme

Në pjesën e brendshme, Challenger Masat e kabinës së viteve 600, pak më shumë se 6 metra në lartësi, mbi 8 këmbë në gjerësi dhe pak më shumë se 28 këmbë të gjata. Lartësia dhe gjerësia e derës janë përkatësisht afërsisht 5 këmbë 8 inç dhe 3 këmbë.

Zakonisht konfigurohet për të ulur nga nëntë deri në dymbëdhjetë pasagjerë, por mund të konfigurohet deri në nëntëmbëdhjetë. Eshtë e panevojshme të thuhet se është një avion privat shumë i gjerë. Kabina është e rehatshme jo vetëm për madhësinë e saj, por edhe për nivelet shumë të ulëta të zhurmës dhe dridhjeve. Në total, vëllimi i kabinës së Challenger 600 është 1,146 këmbë kub.

Për më tepër, ka 115 metra kub hapësirë ​​bagazhesh të disponueshme në një ndarje të brendshme. Pilotëve u pëlqen ta fluturojnë atë, dhe pasagjerëve u pëlqen kabina e gjerë, e rehatshme dhe diapazoni transkontinental.

Në një konfigurim standard të avionit ekzekutiv, kabina ndahet midis galerisë së përparme dhe dy seksioneve të ndenjëseve, të cilat zakonisht janë të pajisura me një seksion klubi me katër karrige të ndjekura nga një zonë grupimi konferencash ose divane, së bashku me një tualet në fund. .

Karriget janë plotësisht të shtrirë dhe mund të rrotullohen, ndërsa divanët mund të shërbejnë si vend për të fjetur. Shembujt e hershëm shfaqin luks të tillë si telefonat, kontrollet e ndriçimit dhe sistemet stereo; U vendosën gjithashtu tavolina të palosshme të ngjitura në muret e kabinës, së bashku me një palë gardërobë, një në pjesën e përparme dhe një të pasme, për ruajtjen e bagazheve të dorës dhe sendeve të tjera të vogla. Ka shumë dalje urgjente në përputhje me rregulloret, të cilat janë instaluar posaçërisht në të.

Për më tepër, lartësia maksimale e kabinës së Challenger 600 është vetëm 7,000 metra që është relativisht e vogël kur krahasohet me avionë të tjerë me të njëjtën madhësi.

Kabinë

Avionikë të ndryshëm janë të pranishëm në Challenger. Si standard, CL-600 është e pajisur me një sistem automatik të kontrollit të fluturimit Sperry SPZ-600 me dy kanale, duke përfshirë një drejtor fluturimi dhe kompjutera të të dhënave të ajrit; më tipik për avionët më të mëdhenj komercialë, ky sistem është i certifikueshëm për kryerjen e uljeve automatike të kategorisë 3A.

Sistemi i kontrollit të fluturimit përmban tepricë të konsiderueshme, duke përfshirë tre sisteme hidraulike individuale; edhe me dështimin e plotë dhe humbjen e një aktivizuesi, një nivel i zbatueshëm i kontrollit të asistuar mbi sipërfaqet kryesore të fluturimit mbetet i pranishëm. Radarët e motit dhe ekranet e instrumenteve me gjendje të ngurtë të ndërtuara nga Marconi ofrohen si standarde, si dhe një radio radio e ndërtuar nga Collins; mund të instalohen pajisje opsionale të bazuara në radio me rreze të gjatë, të tilla si një aparat radio HF dhe mjete lundrimi VHF.

Bombardier Challenger 600 Kosto e Kartës

La Challenger 600 është një nga avionët më ekonomikë të disponueshëm për fluturime charter nga dhe për në New York, me një gamë të gjerë të disponueshmërisë në disa tregje kryesore të aviacionit. Kostoja e charter a Challenger 600 fillon me rreth 5,000 dollarë në orë.

Tarifat e charterit për orë nuk përfshijnë të gjitha taksat, karburantet dhe tarifat e tjera. Kostot e kartës do të ndryshojnë në bazë të vitit të markës / modelit, orarit, kursit, totalit të pasagjerëve dhe bagazhit dhe faktorëve të tjerë

Çmimi i blerjes

Kostoja e blerjes për Challenger 600 zakonisht varion nga 7-8 milionë dollarë. Çmimi i një avioni varet nga viti i prodhimit; ai gjithashtu mund të shkojë mbi gamën e dhënë nëse prodhimi është i ri. Ai do t'u kushtojë blerësve 1.5 milion dollarë në vit që përfshin karburantin, anëtarët e ekuipazhit, mirëmbajtjen, etj.

Çmimi i një prone në pronësi Challenger 600 avionë mund të jenë brenda 4 milion dollarëve.

Në thellësi

Performance

rehati

peshat

Varg: 2,909 nm Numri i udhëtarëve: 12 Kapaciteti i bagazhit: 115 Këmbë Kub
Shpejtësia e lundrimit: 458 knots Presioni i kabinës: 9.2 PSI Pesha maksimale e ngritjes: 41,250 paund
tavan: 41,000 këmbë Lartësia e kabinës: 6,500 këmbë Pesha maksimale e uljes: 36,000 paund
Distanca e ngritjes: 5,700 këmbë Fillimi i prodhimit: 1980
Distanca e Uljes: 3,050 këmbë Fundi i prodhimit: 1983

përmasat

Fuqija

Gjatësia e jashtme: Këmbët 68.5 Prodhuesi i motorit: Lycoming
Lartësia e jashtme: Këmbët 20.7 Modeli i motorit: ALF 502
hapje e krahëve: Këmbët 61.8 Djegia e karburantit: 262 gallon në orë
Gjatësia e brendshme: Këmbët 28.3
Gjerësia e brendshme: Këmbët 8.2
Lartësia e brendshme: Këmbët 6.1
Raporti i brendshëm / i jashtëm: 41%

Harta e Diapazonit