Pasagjerët

10
Pasagjerët

Varg

3,400
Milje Detare

Shpejtësia e lundrimit

470
Knots

Tavan

45,000
Feet

Djegia e karburantit

N / A
GPH

Fakte kyçe

 • Avioni më i fundit që do të prodhohet nga Bombardier, me ndikime të forta nga anija kryesore Bombardier Global 7500.
 • Karakterizohet nga ulëse revolucionare që shfaqen BombardierVendi i Nuage me pozicionin e tij unik të gravitetit zero.
 • La Challenger 3500 përmban performancë mbi dhe përtej asaj të gjeneratës së mëparshme Challenger 350.
 • Mundësuar nga dy motorë turbofan Honeywell HTF7350, secili prej të cilëve prodhon 7,323 bs shtytje.
 • Karakterizon kabinën e parë të industrisë të kontrolluar me zë, ekranin më të madh 4K në klasën e saj, karikues pa tel të telefonit, dhe Ka-band dhe internet 4G ATG.

Pasqyrë & Histori e Bombardier Challenger 3500

La Bombardier Challenger 3500 është oferta më e fundit e avionëve nga prodhuesi kanadez. Avioni zëvendëson atë që po largohet Challenger 350 si avionë super të mesëm të kompanisë në formacionin e tyre.

La Challenger 3500 veçori të teknologjisë dhe rehati të brendshme të huazuara nga anija kryesore Global 7500 avionë. Sipas Bombardier president dhe CEO Éric Martel, 3500 "përmban të gjithë elementët më të shitur të Challenger platformë - performancë mbresëlënëse, besueshmëri e qëndrueshme, udhëtim jashtëzakonisht i qetë - duke rritur përvojën e kabinës për klientët tanë. "

Ndërsa Challenger 3500 nuk është një dizajn me fletë të pastër, por një evolucion i Challenger 350, mbetet ende një kërcim i lehtë i performancës. Kjo shihet me një diapazon të shtuar margjinal, rritje të shpejtësisë maksimale të lundrimit dhe lartësi më të ulët të kabinës.

Kabina e 3500 është plot risi dhe e para për një avion biznesi.

 

Bombardier Challenger Performanca e 3500

La Bombardier Challenger 3500 mundësohet nga dy motorë Honeywell HTF7350 të montuar në pjesën e pasme. Çdo motor është i aftë të prodhojë deri në 7,323 bs shtytje. Kjo, pra, rezulton në një prodhim maksimal të futjes së kombinuar deri në 14,646 lbs.

Si rezultat, Challenger 3500 pretendon të ketë një distancë ngritjeje prej 4,835 këmbësh (kur jeni në MTOW). Për më tepër, Bombardier thotë se 3500 do të ketë një distancë minimale uljeje prej vetëm 2,364 këmbësh.

Krahasuar me atë që po largohet Challenger Model 350, këto shifra mbeten identike.

Sidoqoftë, jo të gjitha shifrat e performancës mbeten identike me gjeneratën e mëparshme. Gama e modelit të ri pretendohet të jetë zgjeruar në 3,400 milje detare. Kjo është mbi 200 milje detare më shumë se e mëparshmja Challenger 350. Prandaj, kjo mundëson që 3500 të jetë në gjendje të fluturojë pa ndërprerje midis Evropës Perëndimore dhe bregut lindor të Shteteve të Bashkuara.

Për më tepër, shpejtësia maksimale e lundrimit e 3500 është përmirësuar. Shpejtësia e lundrimit është rritur nga 448 knots të 470 knotsMe Ndërsa kjo është vetëm një ndryshim prej 22 knots, gjatë një misioni shumë orësh kjo do të sigurojë një kursim të shtuar të kohës.

Një metrikë tjetër e rëndësishme është shifra e vlerësuar e djegies së karburantit për orë. Ndërsa 3500 i ri mban të njëjtët motorë Honeywell si gjenerata e mëparshme 350, pritet që djegia e karburantit të ulet në mënyrë dramatike. Kjo arrihet përmes efikasitetit të optimizuar të fluturimit.

Efikasiteti i optimizuar i fluturimit arrihet përmes përdorimit të Bombardieraplikacioni eko. Ky aplikacion lejon ekuipazhet të maksimizojnë efikasitetin e karburantit. Aplikacioni funksionon duke përdorur algoritme të mësimit të makinerisë për të përmirësuar vazhdimisht modelet e optimizimit të fluturimit të përshtatura për karakteristikat dhe përdorimin specifik të avionëve të secilit operator.

 

 

Bombardier Challenger 3500 Brendshme

Brendësia e Challenger 3500 është ku Bombardier kanë fokusuar qartë pjesën më të madhe të kohës së zhvillimit të tyre. Brenda kabinës, ka karakteristika mbresëlënëse që zakonisht nuk gjenden në një avion të kësaj madhësie. Avioni përmban teknologjinë e parë në industri, sediljen revolucionare Nuage dhe një brendshme të mrekullueshme. Në BombardierSipas fjalëve të veta, të gjithë këta faktorë të kombinuar rezultojnë në "përvojën përfundimtare të kabinës".

 

vende

Së pari, sedilja e Nuage. Kjo, sipas Bombardier, është arkitektura e parë e sediljeve të reja në aviacionin e biznesit në mbi 30 vjet. Selia jep rehati përcaktuese të klasës, së bashku me pozicionin e parë të industrisë me gravitet zero. Për më tepër, këto vende janë zhvilluar drejtpërdrejt nga Global 7500. Ky është një avion që është zhvilluar për misionet më të gjata. Prandaj, nëse vendet janë të përshtatshme për avionët kryesorë, atëherë ato janë më se të përshtatshme për këtë ofertë super të mesme.

Sistemi i patentuar i lidhjes së pjerrësisë për një pozicion me gravitet zero siguron një qëndrim neutral të trupit për të zvogëluar presionin në pjesën e poshtme të shpinës. Për më tepër, kjo siguron shpërndarje të barabartë të peshës për rehati të lehtë dhe qarkullim të përmirësuar. Për më tepër, kur në pozicion të drejtë pjesa e këmbës e sediljes Nuage përmban një dizajn të spastruar. Prandaj, kjo i lejon pasagjerët të vendosin këmbët pas gjunjëve për një pozicion më të natyrshëm dhe të rehatshëm të ulur.

Përveç kësaj, Bombardier thoni që sedilja e Nuage është "projektuar për të lëvizur ashtu siç bëni ju". Prandaj, sediljet mund të gjenden me një bazë unike lundruese me një gjurmë pa gjurmë dhe një bosht rrotullues të përqendruar përgjithmonë për pozicionim të thjeshtë dhe intuitiv. Si pasojë, vendet janë jashtëzakonisht të lehta për tu manovruar nëse dëshironi të punoni, flisni, darkoni ose pushoni.

Dhe së fundi, sediljet e Nuage gjithashtu përmbajnë një mbështetëse të kokës të pjerrët ekskluzive për industrinë. Duke qenë i dizajnuar me synimin e përsosjes ergonomike, mbështetësja e përkulur e kokës siguron mbështetje dhe shtrirje optimale të qafës në çdo pozicion.

 

Teknologji

Tjetra është teknologjia e fluturimit - një zonë ku Bombardier vërtet kanë shkëlqyer. Kabina përmban kabinën e parë të industrisë të kontrolluar nga zëri. Ndërsa kjo është një veçori që është e zakonshme në shtëpi dhe automjete, kabina e një avioni biznesi ofron disa pengesa sfiduese të zhvillimit. Megjithatë, Bombardier kanë qenë në gjendje të zhvillojnë, atë që ata e quajnë, "kabinën më të zgjuar në industri".

Në vend që të kontrolloni kabinën përmes sistemit të integruar të menaxhimit të kabinës ose Bombardier aplikacionit, pasagjerët mund të përdorin zërin e tyre. Për shembull, pasagjerët janë në gjendje të kontrollojnë ndriçimin, temperaturën, argëtimin dhe informacionin e fluturimit të gjitha përmes kontrollit të zërit.

Për më tepër, sistemi i kontrollit të zërit është krijuar për të punuar pa një lidhje interneti. Prandaj, sistemi i kontrollit të zërit jep një zgjidhje të shpejtë, të besueshme dhe private.

Një veçori shtesë që udhëtarët do të vlerësojnë janë ngarkuesit pa tel të klasit të parë të vendosur në të gjithë kabinën. Prandaj, kjo i lejon udhëtarët të ngarkojnë telefonin e tyre të pajtueshëm pa kërkesat për kabllot e energjisë.

Për më tepër, kjo luan në integrimin e shtuar midis avionit dhe pajisjeve personale të përdoruesit. Për shembull, pasagjerët mund të lidhin telefonin, tabletin ose pajisje të tjera elektronike me kabinën. Kjo i lejon pasagjerët të transmetojnë përmbajtje audio dhe video direkt në kabinë. Sidoqoftë, lidhja nuk ndalet këtu. Gjiri i mediave në bord mund të strehojë dhe të lidhet me pajisjet më të njohura të transmetimit dhe tastierat më të fundit të lojërave.

Risitë në kabinën e Challenger 3500 mos u ndalni as atje. 3500 prezanton përdorimin e parë të teknologjisë së prekjes haptike në një avion biznesi. Kjo është e ngjashme me trokitjen ose dridhjen që ndjeni kur përdorni telefonin tuaj. Prandaj, kontrolli i kabinës 3500 ndryshon të gjitha reagimet e veçorive kur shtypet. Si rezultat, përvoja e përdoruesit përmirësohet dhe siguron reagime të menjëhershme për udhëtarët se komanda e tyre ka qenë e suksesshme.

 

mjedis

Sipas Bombardier, kur hyni për herë të parë në kabinën e 3500 ju "do të zbuloni një kabinë ku hapësira dhe stili konvergojnë". Ata thonë se Challenger 3500 përmban kabinën më të gjerë në klasën e saj. Dhe, natyrisht, 3500 përmban një dizajn të sheshtë të dyshemesë. Përfitimi që rezulton është aftësia për të lëvizur në mënyrë të sigurtë rreth kabinës me lëvizje të pakufizuar në të gjithë kabinën.

Për më tepër, izolimi i zërit brenda kabinës është marrë direkt nga flamuri Global 7500. Prandaj, kabina e 3500 është, sipas Bombardier, më e qeta në klasën e saj. Rezultati është zhurma minimale e jashtme, prandaj zvogëlon stresin duke maksimizuar komoditetin dhe produktivitetin.

La Challenger 3500 gjithashtu përfiton nga lartësia e ulët e kabinës dhe sistemi i ajrit të pastër. Kjo gjithashtu i ndihmon udhëtarët të mbërrijnë në destinacionin e tyre duke u ndjerë të relaksuar dhe të freskuar. Kur lundroni në 41,000 metra Challenger 3500 ka një lartësi kabine prej vetëm 4,850 metra. Në krahasim, Challenger 350 ka një lartësi kabine prej rreth 7,000 këmbësh kur udhëtoni në të njëjtën lartësi. Kombinoje këtë me sistemin e ajrit të pastër që mund të zëvendësojë plotësisht ajrin e kabinës me ajër të pastër në më pak se dy minuta, dhe kjo me siguri do të jetë një nga kabinat më të rehatshme përreth.

Kabinë

Në fjalët e Bombardier, "The Challenger 3500 avionë paraqesin kabinën e pajisur më së miri në klasën e saj me më shumë pajisje bazë sesa konkurrenca, estetikë superiore dhe është e pajisur për të përmbushur kërkesat aktuale dhe të ardhshme të lundrimit. "

 


Features include:

 • Një sistem standard autotrottle
 • E disponueshme Head-up Display (HUD) me Enhanced Vision System (EVS) • Synthetic Vision System (SVS)
 • Suitë avionike të avancuara me katër ekrane të mëdhenj
 • Radari i motit MultiScanTM
 • Sistemi i dyfishtë i referencës inerciale (IRS)
 • GPS i dyfishtë SBAS/WAAS

Bombardier Challenger 3500 Kosto e Kartës

Përkundër faktit se Challenger 3500 ende nuk është certifikuar, është e mundur të sigurohet një çmim i vlerësuar i çarterit për orë. Kjo, natyrisht, ndikohet shumë nga kostoja e marrjes së kartës Challenger 350.

Natyrisht, ka një larmia e faktorëve që ndikojnë në koston e marrjes me qira të një avioni privat. Prandaj, ju lutemi vini re se shifrat e mëposhtme janë vetëm vlerësime dhe vlerat e botës reale mund të ndryshojnë.

Sidoqoftë, bazuar në koston e vlerësuar të kartës së gjeneratës së mëparshme Challenger 350, vlerësohet se Challenger 3500 ka një tarifë çarter për orë prej 5,500 dollarë.

Shihni se si krahasohet kjo me çdo avion tjetër privat.

Çmimi i blerjes

Çuditërisht, kur bëhet fjalë për çmimin e blerjes së Bombardier Challenger 3500, mbetet identik me modelin që po largohet.

La Challenger 3500 ka një çmim liste prej 26.7 milion dollarë. Sigurisht, kjo është para se të ndodhë personalizimi. Dhe, siç do të prisnit, ka shumë personalizime të tmerrshme në dispozicion. Në fakt, ju mund të personalizoni avionin tuaj duke përdorur Bombardiermjet konfigurues.

Sigurisht, nuk është ende e mundur të shihet se si duket kurba e amortizimit të këtij avioni pasi nuk ka asnjë në tregun e pronësisë së mëparshme. Sidoqoftë, parashikohet që avioni të zhvlerësohet në një mënyrë shumë të ngjashme me atë Challenger 350. Ju mundeni shikoni se çfarë një pronësi paraprake Challenger 350 kushton këtu.

Në thellësi

Performance

rehati

peshat

Varg: 3,400 nm Numri i udhëtarëve: 10 Kapaciteti i bagazhit: N/A Këmbë Kubike
Shpejtësia e lundrimit: 470 knots Presioni i kabinës: N/A PSI Pesha maksimale e ngritjes: N/A lbs
tavan: 45,000 këmbë Lartësia e kabinës: N/A këmbët Pesha maksimale e uljes: N/A lbs
Distanca e ngritjes: 4,835 këmbë Fillimi i prodhimit: 2022
Distanca e Uljes: 2,364 këmbë Fundi i prodhimit: Future

përmasat

Fuqija

Gjatësia e jashtme: Këmbët 68.6 Prodhuesi i motorit: Honeywell
Lartësia e jashtme: Këmbët 20 Modeli i motorit: HTF7350
hapje e krahëve: Këmbët 68.9 Djegia e karburantit: N/A gallon në orë
Gjatësia e brendshme: Këmbët 25.2
Gjerësia e brendshme: Këmbët 7.2
Lartësia e brendshme: Këmbët 6
Raporti i brendshëm / i jashtëm: N / A

Harta e Diapazonit